Consiliul Local Timişoara a adoptat, marţi, două hotărâri conform cărora cei din conducerea Primăriei municipiului sunt obligaţi să îşi publice diplomele de studii şi domiciliul.
Proiectele de hotărâre care prevăd ca reprezentanţii conducerii Primăriei Timişoara să îşi publice diplomele de studii, respectiv domiciliul au fost iniţiate de consilierul PRO România Marius Craina şi nu au avut avizul secretarului general al Primăriei, Caius Şuli.
Primarul Dominic Fritz a scris pe Facebook, imediat după şedinţa de plen de marţi, că aceste două proiecte nu sunt legale.
„Nu pot decât să mă declar şi eu surprins de acestă dezbatere, dar sper că ceea ce a spus domnul secretar general nu este minor. Aceste proiecte nu vor fi avizate de secretar pentru că se consideră că nu sunt legale. Dacă dumneavoastră le veţi vota, vor ajunge la Prefectură şi ne va cere să le revocăm pentru că nu sunt contrasemnate de secretar. Atât de simplu. Şi mai vorbim cică de transparenţă, de alte valori, de ce vrem să construim în clasa politică, când lucrurile sunt destul de clare. Dacă mai există o îndoială de ce au pierdut colegul nostru domnul Craina şi PRO România alegerile, dacă mai există vreo îndoială de ce a pierdut fostul coleg profesor Doctor Honoris Causa Robu şi PNL alegerile, ăsta este răspunsul. Aici vă investiţi energia politică, în aceste jocuri. Nu sunt mai mult decât jocuri”, a susţinut Dominic Fritz.
Proiectul a trecut cu votul majorităţii, pentru acesta votând consilierii locali de la PRO România, PSD şi PNL.
După adoptarea acestor proiecte, fostul primar al municipiului Timişoara Nicolae Robu a reacţionat pe pagina sa de Facebook.
„Fiind sesizat că astăzi, în şedinţa de Consiliu Local, mi-a fost pomenit numele -din nou, jignitor-, de către impostorul ajuns prin fals şi uz de fals, însoţit de intoxicare şi manipulare plătite cu bani mulţi de grupurile de interese ce sunt în spatele lui, în funcţia de Primar al Timişoarei, impostor ce a făcut criză de nervi văzându-se obligat prin votul majoritar al consilierilor locali să-şi publice copie după actul de identitate în care îi este înscris domiciliul -accentuez: nu adresa, ci domiciliul, doar localitatea de domiciliu, de domiciliu, nu de reşedinţă!-, fac această postare, ca replică, limitându-mă la A CITA DIN LEGE, stimaţi compatrioţi: Art. 56 din Legea 115 din 2015: (1) Cetăţenii Uniunii Europene pot candida în unitatea administrativ-teritorială în care au domiciliul. DOMICILIUL, NU REZIDENŢA / REŞEDINŢA / ETC”, a scris Robu.
Nicolae Robu a făcut un apel către procurori şi a arătat că este încrezător că România nu a ajuns atât de rău încât să se încalce legislaţia.
„Stimaţi Procurori, chiar atât de rău a ajuns România, ca unui individ să i se faciliteze de către un grup infracţional să devină Primar al celui de-al treilea oraş al ţării cu încălcarea crasă a legislaţiei electorale, iar apoi să exercite această înaltă funcţie, cu încălcarea flagrantă a altei legi, anume a Codului Administrativ, numai pentru că este cetăţean al unei mari puteri, în speţă cetăţean german? Eu sunt încrezător că nu!”, a susţinut Nicolae Robu.