Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Administrație

Hotărâre CL Timișoara. Conducerea Primăriei trebuie să-și facă publice diplomele de studii și domiciliul

Publicat

pe

Consiliul Local Timişoara a adoptat, marţi, două hotărâri conform cărora cei din conducerea Primăriei municipiului sunt obligaţi să îşi publice diplomele de studii şi domiciliul.

Proiectele de hotărâre care prevăd ca reprezentanţii conducerii Primăriei Timişoara să îşi publice diplomele de studii, respectiv domiciliul au fost iniţiate de consilierul PRO România Marius Craina şi nu au avut avizul secretarului general al Primăriei, Caius Şuli.

Primarul Dominic Fritz a scris  pe Facebook, imediat după şedinţa de plen de marţi, că aceste două proiecte nu sunt legale.
„Nu pot decât să mă declar şi eu surprins de acestă dezbatere, dar sper că ceea ce a spus domnul secretar general nu este minor. Aceste proiecte nu vor fi avizate de secretar pentru că se consideră că nu sunt legale. Dacă dumneavoastră le veţi vota, vor ajunge la Prefectură şi ne va cere să le revocăm pentru că nu sunt contrasemnate de secretar. Atât de simplu. Şi mai vorbim cică de transparenţă, de alte valori, de ce vrem să construim în clasa politică, când lucrurile sunt destul de clare. Dacă mai există o îndoială de ce au pierdut colegul nostru domnul Craina şi PRO România alegerile,  dacă mai există vreo îndoială de ce a pierdut fostul coleg profesor Doctor Honoris Causa Robu şi PNL alegerile, ăsta este răspunsul. Aici vă investiţi energia politică, în aceste jocuri. Nu sunt mai mult decât jocuri”, a susţinut Dominic Fritz.
Proiectul a trecut cu votul majorităţii, pentru acesta votând consilierii locali de la PRO România, PSD şi PNL.
După adoptarea acestor proiecte, fostul primar al municipiului Timişoara Nicolae Robu a reacţionat pe pagina sa de Facebook.
„Fiind sesizat că astăzi, în şedinţa de Consiliu Local, mi-a fost pomenit numele -din nou, jignitor-, de către impostorul ajuns prin fals şi uz de fals, însoţit de intoxicare şi manipulare plătite cu bani mulţi de grupurile de interese ce sunt în spatele lui, în funcţia de Primar al Timişoarei, impostor ce a făcut criză de nervi văzându-se obligat prin votul majoritar al consilierilor locali să-şi publice copie după actul de identitate în care îi este înscris domiciliul -accentuez: nu adresa, ci domiciliul, doar localitatea de domiciliu, de domiciliu, nu de reşedinţă!-, fac această postare, ca replică, limitându-mă la A CITA DIN LEGE, stimaţi compatrioţi: Art. 56 din Legea 115 din 2015: (1) Cetăţenii Uniunii Europene pot candida în unitatea administrativ-teritorială în care au domiciliul. DOMICILIUL, NU REZIDENŢA / REŞEDINŢA / ETC”, a scris Robu.
Nicolae Robu a făcut un apel către procurori şi a arătat că este încrezător că România nu a ajuns atât de rău încât să se încalce legislaţia.
„Stimaţi Procurori, chiar atât de rău a ajuns România, ca unui individ să i se faciliteze de către un grup infracţional să devină Primar al celui de-al treilea oraş al ţării cu încălcarea crasă a legislaţiei electorale, iar apoi să exercite această înaltă funcţie, cu încălcarea flagrantă a altei legi, anume a Codului Administrativ, numai pentru că este cetăţean al unei mari puteri, în speţă cetăţean german? Eu sunt încrezător că nu!”, a susţinut Nicolae Robu.

Administrație

Direcția de Evidență a Persoanelor din Timișoara și-a modificat programul pentru perioada 1- 4 mai

Publicat

pe

În zilele libere din perioada 1 – 4 mai 2025, la Direcția de Evidență a Persoanelor din cadrul Primăriei Municipiului Timișoara va funcționa Biroul înregistrări decese, conform următorului program de lucru cu publicul:

  • Joi, 1 mai: închis
  • Vineri, 2 mai: 9:00 – 12:00
  • Sâmbătă, 3 mai: 9:00 – 12:00
  • Duminică, 4 mai: închis

Pentru înregistrarea unui deces, documentele necesare pot fi depuse la orice primărie, care va transmite dosarul electronic ofițerului de stare civilă competent să înregistreze decesul.

După înregistrarea decesului, certificatul de deces va fi înmânat de către ofițerul de stare civilă de la primăria la care au fost depuse documentele.

Citeste mai mult

Administrație

Conacul de la Banloc – pol cultural și turistic de interes național

Publicat

pe

Conacul din localitatea timișeană Banloc, care s-a aflat în proprietatea Reginei Elisabeta fiica Regelui Ferdinand și a Reginei Maria va fi transformat în centrul cultural, turistic și educational.

Proiectul de hotărâre privind preluarea în administrare a Ansamblului Conacului Banloc a fost votat marți de către consilierii județeni în cadrul unui plen extraordinar al Consiliului Județean Timiș.

Contractul dintre administrația județeană și Mitropolia Banatului prevede posibilitatea dezvoltării unor construcții noi, cu rol cultural, turistic și educațional. Pe tot parcursul intervențiilor de protejare și revitalizare a monumentului istoric se va respecta caracterul arhitectural al ansamblului.

„Ne dorim mai mult decât simpla conservare a monumentului. Avem baza juridică, cadrul administrativ și deschiderea partenerului – Mitropolia – pentru ca Banlocul să devină un reper cultural și turistic al județului. Potențialul acestei investiții este unul uriaș”, a declarat președintele CJ Timiș, Alfred Simonis.

Contractul de administrare este încheiat pe o perioadă de 25 de ani și permite atât atragerea de fonduri europene cât și stabilirea de parteneriate.

Primii 5 ani sunt dedicați pregătirii și demarării investițiilor, urmând ca, în următoarele două decenii, Conacul Banloc să funcționeze ca un pol regional cultural și turistic.

Castelul de la Banloc a fost construit în anul 1793 de către contele Lázár Karátsonyi, iar în anul 1935, domeniul inclusiv castelul şi parcul a fost cumpărat de Regina Elisabeta a Greciei, sora Regelui Carol al II-lea al României care a locuit aici până în anul 1947 când a plecat în exil.

În perioada 1950-1956 în castel a funcţionat Gospodăria Agricolă de Stat, între 1956 şi 1958 – Ocolul Silvic, între 1958 şi 1964 – casă de bătrâni, între 1966 şi 1985 – orfelinat, iar între 1983 şi 1991 – Şcoală cu clasele I-X.

În 1991, castelul a fost avariat în urma unui cutremur.

Citeste mai mult

Administrație

PROGRAMUL Direcției de Evidență a Persoanelor din Timișoara, în perioada Sărbătorilor Pascale

Publicat

pe

În perioada 18 – 21 aprilie 2025, programul de lucru cu publicul la Direcția de Evidență a Persoanelor va fi modificat.

În această perioadă, va funcționa doar Biroul pentru înregistrarea deceselor, conform următorului program:

Vineri, 18 aprilie 2025: închis

Sâmbătă, 19 aprilie 2025: 9:00 – 13:00

Duminică, 20 aprilie 2025: închis

Luni, 21 aprilie 2025: 9:00 – 13:00

Reamintim că pentru înregistrarea unui deces, documentele necesare pot fi depuse la orice primărie, care va transmite dosarul electronic ofițerului de stare civilă competent să înregistreze decesul.

După înregistrarea decesului, certificatul de deces va fi înmânat de către ofițerul de stare civilă de la primăria la care au fost depuse documentele.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite