Ne găsiți și pe:

Administrație

OPORTUNITATE. IPJ Timiș are 14 posturi vacante de ajutor de șef de post

Publicat

pe

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Timiş organizează concurs pentru ocuparea a 14 posturi vacante de ajutor șef de post, specialitatea ordine publică, prin încadrare directă din sursă externă a persoanelor cu studii corespunzătoare cerinţelor postului şi care îndeplinesc condiţiile legale, după cum urmează:

 • ajutor șef post la  Postul de Poliție Bogda, poziția 1194;
 • ajutor șef post la  Postul de Poliție Ghiroda, poziția 1220;
 • ajutor șef post la  Postul de Poliție Mașloc, poziția 1225;
 • ajutor șef post la  Postul de Poliție Pișchia, poziția 1233;
 • ajutor șef post la  Postul de Poliție Becicherecu Mic, poziția 1282;
 • ajutor șef post la  Postul de Poliție Giulvăz, poziția 1322;
 • ajutor șef post la  Postul de Poliție Criciova, poziția 1383;
 • ajutor șef post la  Postul de Poliție Găvojdia, poziția 1386;
 • ajutor șef post la  Postul de Poliție Mănăștiur, poziția 1494;
 • ajutor șef post la  Postul de Poliție Tomești, poziția 1504;
 • ajutor șef post la  Postul de Poliție Saravale, poziția 1530;
 • ajutor șef post la  Postul de Poliție Saravale, poziția 1531;
 • ajutor șef post la  Postul de Poliție Lenauheim, poziția 1581;
 • ajutor șef post la  Postul de Poliție Tormac, poziția 1587;

Important de precizat este că cei care doresc să se înscrie la concurs trebuie să aibă studii corespunzătoare cerinţelor postului, respectiv studii medii, absolvite cu diplomă de bacalaureat.

Înscrierea se realizează, în perioada 13 septembrie – 24 septembrie 2021 (inclusiv în zilele nelucrătoare, pe data de 24 septembrie 2021 doar până la orele 16:00), online la adresa de e-mail sursaexterna@tm.politiaromana.ro .

Cererile de înscriere însoțite de documentația solicitată transmise după data de 24 septembrie 2021, orele 16:00, nu vor fi luate în considerare.

Alte informații privitoare la condițiile de participare și documentele necesare pentru înscriere la concurs găsiți în cadrul anunțului postat pe site-ul unității:

https://tm.politiaromana.ro/ro/cariera/posturi-scoase-la-concurs/anunt-pentru-ocuparea-a-14-posturi-vacante-de-ajutor-sef-de-post-din-cadrul-inspectoratului-de-politie-judetean-timis-specialitatea-ordine-publica-prin-incadrare-directa-din-sursa-externa-a-persoanelor-cu-studii-corespunzatoare-cerintelor-postului-si-care-indeplinesc-conditiile-legale

Administrație

Pasarela Gelu-Crizantemelor, modernizată după 70 de ani de la construire

Publicat

pe

Primăria Municipiului Timișoara lansează procedura de achiziție a lucrărilor de execuție pentru obiectivul de investiții „Pasarela Gelu-Crizantemelor”, din zona Iosefin – Dâmbovița. Documentele aferente licitației deschise au fost transmise și vor fi publicate pe platforma SEAP în următoarele zile.

Pasarela a fost construită acum mai bine de 70 de ani, în 1949, și este într-o stare avansată de degradare, fiind afectată inclusiv structura de rezistență.

La finalizarea lucrărilor, pasarela va fi prevăzută cu culoare pietonale și velo, precum și cu zone de spațiu verde. Va fi iluminată arhitectural și va avea parapete de protecție.

„Este o lucrare al cărei scop este să ofere alternative confortabile și mai scurte de deplasare pentru pietoni și bicicliști. Pasarela va deschide un culoar de mobilitate cu Turnul de Apă care, de asemenea, se află în reabilitare”, a declarat viceprimarul Ruben Lațcău.

Primăria Municipiului Timișoara a depus o cerere de finanțare pentru acest proiect prin programul „Anghel Saligny”.

Durata de execuție a lucrărilor va fi de 6 luni. Termenul de depunere a ofertelor este 12 ianuarie 2022.

Valoarea estimată a investiției este de 12.625.785,89 lei (inclusiv TVA).

Citeste mai mult

Administrație

Aquatim va moderniza cu fonduri europene rețelele de apă și canalizare, în zona de sud a Timișoarei  

Publicat

pe

Aquatim desfășoară în această perioadă „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Timiș, în perioada 2014-2020”(cod SMIS 2014+ 125651), parte a Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM).

În cadrul acestuia, în data de 25 noiembrie 2021 s-a semnat contractul de lucrări „Execuție rețele de apă și canalizare Timișoara Sud Lot 1”. Contractele pentru loturile 2 și 3 s-au semnat în 7 octombrie 2021.

Contractul pentru „Execuție rețele de apă și canalizare Timișoara Sud Lot 1”, semnat cu firma LUDWIG PFEIFFER SRL, are o valoare de  24.056.863,34 lei, fără TVA, cuprinde 18 străzi din zona de sud a Timișoarei, și presupune următoarele investiții:

 • Reabilitarea a 5,7 km de rețele de alimentare cu apă potabilă;
 • Reabilitarea a 5,4 km de rețele de canalizare;
 • Extinderea cu peste 500 m a rețelelor de alimentare cu apă potabilă;

Durata contractului este de 24 luni perioada de execuție, urmate de 36 de luni perioada de garanție.

„Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Timiș, în perioada 2014-2020” are o valoare totală de 239,5 milioane de euro, din care 180,4 milioane de euro fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană, 40,4 milioane euro de la bugetul de stat, 4,3 milioane de la bugetul local și 14,4 milioane euro co-finanțare Aquatim.

Obiectivul este dezvoltarea unor sisteme durabile de alimentare cu apă și apă uzată în Timișoara și în 81 localități din județul Timiș.

Citeste mai mult

Administrație

Primăria Timișoara propune înființarea Agenției de Achiziții Publice a orașului

Publicat

pe

Primăria Municipiului Timișoara continuă implementarea proiectului privind centralizarea achizitiilor publice făcute din fonduri de la bugetul local și propune Consiliului Local Timișoara aprobarea înființării Agenției de Achiziții Publice Timișoara sub forma unei societăți comerciale cu răspundere limitată.

Municipiul Timișoara a fost selectat de Agenția Națională a Achizițiilor Publice pentru a participa la acest proiect.

Anual, din bugetul local, cheltuielile pentru achiziția de bunuri și servicii se ridică la circa 300 de milioane de lei. 60% din aceste achiziții se derulează de mai multe entități din subordinea CLT. Estimările echipei de proiect arată că în cazul achizițiilor centralizate la o singură entitate, economiile la bugetul local ar fi între 18 și 27 milioane de lei/ anual, într-un scenariu minimal.

Costul operării Agenției este estimat la circa 1,5 milioane lei în primul an de funcționare, ajungând până la circa 3 milioane lei, în al 4-lea an de funcționare. În primii trei ani, Agenția se bazează pe finanțare de la Consiliul Local, sub formă de majorare a capitalului social. De asemenea, Agenția va solicita de la fiecare beneficiar o taxă procentuală aplicată la valoarea achizițiilor derulate, pentru plata serviciilor externalizate. Susținerea de la Consiliul Local va descrește, gradual, pe măsură ce tot mai multe instituții își vor derula procesele de achiziție prin Agenție, astfel încât, preconizăm că din al 4-lea an de funcționare Agenția ar trebui să se autofinanțeze în întregime.

„Noul mod de lucru va genera economii semnificative la bugetul local, de ordinul zecilor milioane de lei. Cum se vor derula achizițiile publice? O singură entitate – noua Agenție – cu personal specializat în achiziții publice va organiza procedurile pentru toate cele 13 instituții: caiete de sarcini mai bine întocmite, criterii de atribuire mai clare și stricte pentru a ne asigura de calitatea produselor și serviciilor cumpărate, conformitate cu legislația pentru a reduce întârzierile. În următorii ani, vorbim practic de reformarea din temelii a sistemului de achiziții publice local”, a spus primarul Dominic Fritz.

Lista utilizatorilor principali ai serviciilor Agenției: Municipiul Timișoara, Direcția Fiscală, Serviciul Public de Administrare a Centrului Regional de Competente și Dezvoltare a Furnizorilor în sectorul Automotive, Sport Club Municipal Timișoara, Poliția Locală, Direcția de Asistență Socială, Serviciul Public Creșe, Centrul de Proiecte, Casa de Cultură, Teatrul Maghiar de Stat „Csiki Gergely“, Teatrul de Stat German, Filarmonica Banatul, Serviciul Public Asistență Medicală Școlară.

Categoriile de achiziții care vor fi incluse în actul de înființare a Agenției se referă la cheltuieli de funcționare a acestor entități: tehnologia informației, managementul clădirilor de birou/facilităților, servicii profesionale, energie, management birou.

Lista utilizatorilor principali și a categoriilor de achiziții va putea fi modificată și completată ulterior înființării Agenției, prin HCL.

În implementarea proiectului realizat în parteneriat cu Agenția Națională a Achizițiilor Publice, Primăria Timișoara beneficiază de expertiza celor de la Banca Europeană pentru Investiții, Consorțiul Ernst&Young, Agenția Federală pentru Achiziții Publice din Austria și Ramboll Europa de Sud-Est.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite