Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Administrație

Robu nu vrea să scoată hypermarket-urile în afara Timişoarei

Publicat

pe

Nicolae Robu a scris pe Facebook că vrea hypermarket-uri în oraș, nu în afara orașului, după cum vrea și piețe țărănești și mici magazine tot în oraș, nu în afara orașului.

“Tocmai am citit că ministrul Agriculturii îi îndeamnă pe parlamentari să legifereze scoaterea hypermarket-urilor în afara orașelor și simt nevoia să intervin. Știu că mai mulți parlamentari, de toate orientările politice, și-au făcut, în timp, adevărate campanii cu această temă. Motivația tuturor este grija față de producătorii autohtoni.

Punctul meu de vedere este următorul:

1. Da, trebuie să purtăm de grijă producătorilor autohtoni, dar nu lovind în competitorii lor, ci, spre exemplu, acționând astfel încât ei să primească subvenții la nivelul la care primesc omologii lor din alte state membre UE, dându-le bonus-uri pentru cultivarea soiurilor tradiționale gustoase, care ne-au făcut faimă ca țară, iar acelora dintre noi de peste un anumit prag de ani, deliciul, apoi pentru producțiile bio, respectiv facilitându-le desfacerea prin crearea, în marile orașe, de piețe dedicate -„piețe țărănești”-. Și într-o mulțime de alte moduri!

2. Trebuie, însă, să purtăm de grijă și consumatorilor! Și nu numai pentru că ei sunt, de fapt, mult mai numeroși, ci pur și simplu pentru că sunt parte a unei legități numită legea cererii și a ofertei, pe care, dacă o sfidăm, am văzut, în comunism, unde putem ajunge.

Ca să fiu concret: eu, atât ca simplu cetățean consumator, cât și ca primar, reprezentant al cetățenilor, vreau ca, dacă am chef să cumpăr produse din piață, să am piața la îndemână, iar dacă am chef să cumpăr produse din hypermarket, să am hypermarket-ul la îndemână! Și ambele „chefuri”, le cam am o dată pe săptămână! Nu mi-ar conveni deloc -dar absolut deloc!- ca, pentru una sau alta, să fiu nevoit să fac kilometri, consumând inutil carburant -deci bani!- și timp, aglomerând, alături de alții ca mine, traficul, producând uzuri mașinii și drumurilor, poluând etc.

De fapt, preferințele celor mulți pot fi văzute de la o poștă, ele fiind reflectate de numărul clienților hypermarket-urilor din cartierele dens populate sau din vecinătate, respectiv de numărul clienților hypermarket-urilor identice sau apropiate ca profil, situate în afara orașului.

3. Nu reglementați lucrurile excesiv, lăsați comunitățile locale să-și stabilească ele binele, nu li-l impuneți! Asta ca să nu ajungeți în situația personajului care relata cum s-a strofocat el să ajute o persoană să treacă strada, în condițiile în care, de fapt, acea persoană nu dorea să ajungă pe partea cealaltă a străzii!”, a scris, joi, pe reţeaua de socializare primarul Nicolae Robu.

Citeste mai mult
Click pentru a comenta

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Administrație

Pregătiri pentru Târgul de Paști. Cum pot să se înscrie comercianții

Publicat

pe

Primăria Municipiului Timișoara organizează, prin Casa de Cultură a Municipiului, în perioada 23 martie – 23 aprilie 2025, cea de-a XVI-a ediție a Târgului de Paști.

În vederea derulării activităților comerciale, cei interesați pot depune dosarele de înscriere la sediul Casei de Cultură din Timișoara (str. Miron Costin nr. 2), în perioada 12-18 februarie 2025, între orele 10:00-13:00, sau le pot trimite pe adresa de e-mail: boe@ccmt.ro.

Pot participa:

Persoane juridice (ONG, SRL, PFA, PFI, IF, ÎI) – producători sau comercianți de produse nealimentare, cu specific pascal

Persoane juridice (ONG, SRL, PFA, PFI, IF, ÎI) – producători sau comercianți de produse alimentare (cozonac, kürtos, plăcinte, langoși, prăjituri, dulcețuri de casă, siropuri, produse apicole, vin, cafea, sucuri, preparate fast-food, brânzeturi și produse tradiționale din carne, ciocolată, bomboane, zacuscă, conserve de casă etc.)

Artiști plastici meșteșugari (ONG, SRL, PFA, PFI, IF, ÎI)

Activități recreative

Formularul-tip de înscriere și regulamentul târgului se pot descărca de pe site-ul Casei de Cultură a Municipiului Timișoara (www.casadeculturatm.ro), precum și de pe pagina noastră de Facebook, începând de miercuri, 12 februarie 2025.

Pentru detalii și pentru orice informații suplimentare vă stăm la dispoziție la numărul de telefon 0711 056 054.

Citeste mai mult

Administrație

13 localități din estul județului Timiș vor avea rețele de gaz

Publicat

pe

Localitățile din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Distribuție Gaz Timiș Est”  orașul Făget și comunele Balinț, Bara, Bârna, Bethausen, Coșteiu, Curtea, Fârdea, Mănăștiur, Margina, Ohaba Lungă și Traian Vuia vor avea rețele de gaz.

Lider de proiect pentru înființarea rețelelor de distribuție a gazelor naturale în partea estică a județului Timiș este localitatea Dumbrava.

„Accesul timișenilor la rețeaua de gaz reprezintă un obiectiv de interes major pentru mine. Nu concep calitatea vieții la standarde europene fără a avea utilități esențiale – apă, canalizare, gaz – în fiecare casă. Extinderea rețelei de gaz nu este doar o chestiune de confort, ci și una de sănătate și chiar de protecție a mediului. Voi continua atragerea unor astfel de investiții, alături de cele în infrastructura rutieră și, bineînțeles, în domeniul sănătății”, a declarat Alfred Simonis, președintele CJ Timiș.

Administrația județeană va aloca 6,4 milioane de lei, diferența de fonduri necesară implementării proiectului urmând a fi finanțată prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Citeste mai mult

Administrație

Începe proiectarea Variantei de Ocolire Timișoara Vest

Publicat

pe

Nurol Insaat Ve Ticaret AS va construit Varianta de Ocolire Timișoara Vest în lungime de 13,90 km, cu 2 benzi de circulație pe fiecare sens.

Durata de proiectare și execuție a lucrărilor va fi de 30 de luni, dintre care 6 luni este perioada de proiectare și 24 de luni va fi execuția lucrărilor.

Traseul Variantei de Ocolire Timișoara Vest traversează Timișoara, Săcălaz și Sânmihaiu Român.

În cadrul proiectului vor fi realizate 10 lucrări de artă, din care 3 sunt de o complexitate tehnică ridicată:

Pasaj peste DN 59A (Timişoara – Jimbolia) + Pasaj peste CFR 100 în lungime de 750 m;

Pasaj peste DN 6 și CFR 133 în lungime de 450 m;

Pod peste râul Bega și peste rezervoarele de nămol în lungime de 450 m.

De asemenea se vor amenaja 4 noduri rutiere:

Nod rutier la intersecția VO Timișoara Vest cu DN 69 (Timișoara – Arad) și VTM Nord;

Nod rutier la intersecția VO Timișoara Vest cu DN 6 (Timișoara – Cenad);

Nod rutier la intersecția VO Timișoara Vest cu DN 59A (Timișoara – Săcălaz);

Nod rutier la intersecția VO Timișoara Vest cu Radiala Nouă de Vest (C30, proiect al Primăriei Timișoara).

Investiția va fi finanțată din Fonduri Europene Nerambursabile prin Programul Transport 2021-2027.

 

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite