Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Administrație

S-a finalizat drumul care leagă Dumbrăvița de Autostrada A1

Publicat

pe

Consiliul Județean Timiș a demarat, marți, procedura de recepție a lucrărilor de „Modernizare a DJ 691: Lărgirea la 4 benzi a sectorului km 2+725 (sens giratoriu) – Centura Timișoara și Centura Timișoara – Autostrada A1 (km 12+975)”.

Traseul, care traversează Dumbrăvița și Giarmata, facilitează legătura timișorenilor cu autostrada A1 și rețeaua de transport TEN-T și contribuie semnificativ la fluidizarea traficului spre și dinspre cele două comune periurbane.

Proiectul a fost implementat în baza Contractului de finanțare nr. 1504/06.03.2018, având o valoare totală de peste 135 de milioane de lei, alocată din Programul Operațional Regional (POR) 2014 – 2020, din care suma eligibilă este de circa 105 milioane de lei.

„La Consiliul Județean Timiș ne ținem de promisiuni, DJ 691 fiind un drum foarte important atât pentru Timișoara cât și pentru localitățile din zona metropolitană. A fost o investiție greu de gestionat, dar am avut încredere, chiar după eșecul cu primul constructor, că Strabag va duce la bun sfârșit contractul și așa s-a și întâmplat. Oamenii deja văd beneficiile unei astfel de lucrări, realizată în timp record, după ce am eliminat blocajele moștenite. Proiectul DJ 691 este dovada că, cine are determinare și e interesat să rezolve problemele cetățenilor, poate reuși”, a declarat președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica.

Constructor pentru ambele tronsoane a fost SC Strabag SRL, în calitate de antreprenor general. Lucrările au început cu Lotul 2, în aprilie 2023 și au fost încheiate după un an, în aprilie 2024. Modernizarea acestei secțiuni, delimitată la capete de Centura Timișoarei și Autostrada A1 (km 12+975) a presupus, dincolo de lucrările la partea carosabilă și executarea celor două benzi suplimentare, câte una pe fiecare sens, modernizarea sensurilor giratorii, realizarea iluminatului stradal, trasarea semnalizărilor orizontale și montarea celor verticale.

Extinderea a necesitat și refacerea traversării la nivel cu calea ferată, precum și montarea unei bariere automatizate. În paralel, s-au realizat pista de biciclete și accesele către proprietăți.

În ce privește Lotul 1, lucrările au început în prima parte din septembrie 2023 și s-au finalizat la jumătatea lunii aprilie 2024. Modernizarea porțiunii respective a inclus și extragerea unora dintre stâlpii care susțineau linia de troleibuz și înlocuirea lor cu 47 de stâlpi noi.

De asemenea, s-a mai amenajat și sensul giratoriu de lângă centură, s-au asfaltat stațiile pentru mijloacele de transport în comun și s-au trasat marcajele rutiere necesare ghidării traficului în noile condiții.

Administrație

Pregătiri pentru Târgul de Paști. Cum pot să se înscrie comercianții

Publicat

pe

Primăria Municipiului Timișoara organizează, prin Casa de Cultură a Municipiului, în perioada 23 martie – 23 aprilie 2025, cea de-a XVI-a ediție a Târgului de Paști.

În vederea derulării activităților comerciale, cei interesați pot depune dosarele de înscriere la sediul Casei de Cultură din Timișoara (str. Miron Costin nr. 2), în perioada 12-18 februarie 2025, între orele 10:00-13:00, sau le pot trimite pe adresa de e-mail: boe@ccmt.ro.

Pot participa:

Persoane juridice (ONG, SRL, PFA, PFI, IF, ÎI) – producători sau comercianți de produse nealimentare, cu specific pascal

Persoane juridice (ONG, SRL, PFA, PFI, IF, ÎI) – producători sau comercianți de produse alimentare (cozonac, kürtos, plăcinte, langoși, prăjituri, dulcețuri de casă, siropuri, produse apicole, vin, cafea, sucuri, preparate fast-food, brânzeturi și produse tradiționale din carne, ciocolată, bomboane, zacuscă, conserve de casă etc.)

Artiști plastici meșteșugari (ONG, SRL, PFA, PFI, IF, ÎI)

Activități recreative

Formularul-tip de înscriere și regulamentul târgului se pot descărca de pe site-ul Casei de Cultură a Municipiului Timișoara (www.casadeculturatm.ro), precum și de pe pagina noastră de Facebook, începând de miercuri, 12 februarie 2025.

Pentru detalii și pentru orice informații suplimentare vă stăm la dispoziție la numărul de telefon 0711 056 054.

Citeste mai mult

Administrație

13 localități din estul județului Timiș vor avea rețele de gaz

Publicat

pe

Localitățile din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Distribuție Gaz Timiș Est”  orașul Făget și comunele Balinț, Bara, Bârna, Bethausen, Coșteiu, Curtea, Fârdea, Mănăștiur, Margina, Ohaba Lungă și Traian Vuia vor avea rețele de gaz.

Lider de proiect pentru înființarea rețelelor de distribuție a gazelor naturale în partea estică a județului Timiș este localitatea Dumbrava.

„Accesul timișenilor la rețeaua de gaz reprezintă un obiectiv de interes major pentru mine. Nu concep calitatea vieții la standarde europene fără a avea utilități esențiale – apă, canalizare, gaz – în fiecare casă. Extinderea rețelei de gaz nu este doar o chestiune de confort, ci și una de sănătate și chiar de protecție a mediului. Voi continua atragerea unor astfel de investiții, alături de cele în infrastructura rutieră și, bineînțeles, în domeniul sănătății”, a declarat Alfred Simonis, președintele CJ Timiș.

Administrația județeană va aloca 6,4 milioane de lei, diferența de fonduri necesară implementării proiectului urmând a fi finanțată prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Citeste mai mult

Administrație

Începe proiectarea Variantei de Ocolire Timișoara Vest

Publicat

pe

Nurol Insaat Ve Ticaret AS va construit Varianta de Ocolire Timișoara Vest în lungime de 13,90 km, cu 2 benzi de circulație pe fiecare sens.

Durata de proiectare și execuție a lucrărilor va fi de 30 de luni, dintre care 6 luni este perioada de proiectare și 24 de luni va fi execuția lucrărilor.

Traseul Variantei de Ocolire Timișoara Vest traversează Timișoara, Săcălaz și Sânmihaiu Român.

În cadrul proiectului vor fi realizate 10 lucrări de artă, din care 3 sunt de o complexitate tehnică ridicată:

Pasaj peste DN 59A (Timişoara – Jimbolia) + Pasaj peste CFR 100 în lungime de 750 m;

Pasaj peste DN 6 și CFR 133 în lungime de 450 m;

Pod peste râul Bega și peste rezervoarele de nămol în lungime de 450 m.

De asemenea se vor amenaja 4 noduri rutiere:

Nod rutier la intersecția VO Timișoara Vest cu DN 69 (Timișoara – Arad) și VTM Nord;

Nod rutier la intersecția VO Timișoara Vest cu DN 6 (Timișoara – Cenad);

Nod rutier la intersecția VO Timișoara Vest cu DN 59A (Timișoara – Săcălaz);

Nod rutier la intersecția VO Timișoara Vest cu Radiala Nouă de Vest (C30, proiect al Primăriei Timișoara).

Investiția va fi finanțată din Fonduri Europene Nerambursabile prin Programul Transport 2021-2027.

 

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite