Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Administrație

Se reamenajeaza zona din fața Cazărmii U din Timișoara

Publicat

pe

Pe ordinea de zi a Consiliului Local Timișoara intră astăzi și proiectul referitor la reamenajarea zonei din fața Cazărmii U.

Este vorba de o suprafață de peste 6.500 mp, situată în Piața Mărăști, care se află în proprietatea Primăriei Municipiului Timișoara.

Pentru a reglementa funcțional spațiul public situat în fața clădirii, se solicită avizul Consiliului Local în vederea includerii acestui teren în PUZ-ul „Reabilitare, reamenajare și extindere Cazarmă”.

PUZ-ul are ca obiectiv restaurarea actualei construcții aflate într-o stare avansată de degradare și refuncționalizarea acesteia, printr-o inițiativă privată. Prin acest proiect, Cazarma U va deveni un imobil reprezentativ pentru zona centrală a orașului, aici urmând să funcționeze o unitate hotelieră.

„Cazarma U este unul din punctele emblematice ale zonei centrale a Timișoarei. Vedem interesul mare de care se bucură în anul Capitalei, când este unul din punctele fierbinți de pe harta culturală. La fel de important este și spațiul public din vecinătatea Cazarmei. De aceea, ne implicăm încă din faza de Plan Urbanistic Zonal, pentru a avea o amenajare unitară a acestui spațiu cu zona centrală deja reabilitată dar și cu conceptul arhitectural al viitorului hotel”, a spus primarul Dominic Fritz.

Prin includerea terenului în PUZ, vor putea fi amenajate pe domeniul public aproximativ 70 de locuri de parcare, la nivel și subteran. Locurile de parcare vor fi utilizate în parte de investitor, în parte vor avea regim de parcare publică. Toate lucrările  se vor realiza de către investitor pe cheltuiala sa, în numele și pentru Municipiul Timișoara.

Proiectul vizează și refacerea piațetei publice din fața Cazărmii U și a zonelor adiacente, în vederea armonizării cu lucrările de reabilitare a centrului istoric deja realizate.

Reamintim că zona face parte din incinta fostelor fortificații ale Cetății, și cuprinde ruinele uneia dintre principalele porți de acces, Poarta Vienei. Obiective importante pentru Timișoara, Cazarma și Poarta Vienei sunt asociate cu momente cheie in istoria orașului. În prima jumătate a secolului XVIII se construiește fortificația bastionară a Cetății Timișoara, cu Poarta Vienei marcată  în cadrul liniei fortificațiilor bastionare drept construcție imperială nouă. În anul 1752 se construiește Cazarma Vienei, construcție închisă pe toate cele 4 laturi, cu parter și un etaj, având rol militar. În anul 1849, Cazarma suferă bombardamente grave. Este reconstruită în 1759, de data aceasta închisă doar pe 3 laturi, în formă de U.

Administrație

Pregătiri pentru Târgul de Paști. Cum pot să se înscrie comercianții

Publicat

pe

Primăria Municipiului Timișoara organizează, prin Casa de Cultură a Municipiului, în perioada 23 martie – 23 aprilie 2025, cea de-a XVI-a ediție a Târgului de Paști.

În vederea derulării activităților comerciale, cei interesați pot depune dosarele de înscriere la sediul Casei de Cultură din Timișoara (str. Miron Costin nr. 2), în perioada 12-18 februarie 2025, între orele 10:00-13:00, sau le pot trimite pe adresa de e-mail: boe@ccmt.ro.

Pot participa:

Persoane juridice (ONG, SRL, PFA, PFI, IF, ÎI) – producători sau comercianți de produse nealimentare, cu specific pascal

Persoane juridice (ONG, SRL, PFA, PFI, IF, ÎI) – producători sau comercianți de produse alimentare (cozonac, kürtos, plăcinte, langoși, prăjituri, dulcețuri de casă, siropuri, produse apicole, vin, cafea, sucuri, preparate fast-food, brânzeturi și produse tradiționale din carne, ciocolată, bomboane, zacuscă, conserve de casă etc.)

Artiști plastici meșteșugari (ONG, SRL, PFA, PFI, IF, ÎI)

Activități recreative

Formularul-tip de înscriere și regulamentul târgului se pot descărca de pe site-ul Casei de Cultură a Municipiului Timișoara (www.casadeculturatm.ro), precum și de pe pagina noastră de Facebook, începând de miercuri, 12 februarie 2025.

Pentru detalii și pentru orice informații suplimentare vă stăm la dispoziție la numărul de telefon 0711 056 054.

Citeste mai mult

Administrație

13 localități din estul județului Timiș vor avea rețele de gaz

Publicat

pe

Localitățile din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Distribuție Gaz Timiș Est”  orașul Făget și comunele Balinț, Bara, Bârna, Bethausen, Coșteiu, Curtea, Fârdea, Mănăștiur, Margina, Ohaba Lungă și Traian Vuia vor avea rețele de gaz.

Lider de proiect pentru înființarea rețelelor de distribuție a gazelor naturale în partea estică a județului Timiș este localitatea Dumbrava.

„Accesul timișenilor la rețeaua de gaz reprezintă un obiectiv de interes major pentru mine. Nu concep calitatea vieții la standarde europene fără a avea utilități esențiale – apă, canalizare, gaz – în fiecare casă. Extinderea rețelei de gaz nu este doar o chestiune de confort, ci și una de sănătate și chiar de protecție a mediului. Voi continua atragerea unor astfel de investiții, alături de cele în infrastructura rutieră și, bineînțeles, în domeniul sănătății”, a declarat Alfred Simonis, președintele CJ Timiș.

Administrația județeană va aloca 6,4 milioane de lei, diferența de fonduri necesară implementării proiectului urmând a fi finanțată prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Citeste mai mult

Administrație

Începe proiectarea Variantei de Ocolire Timișoara Vest

Publicat

pe

Nurol Insaat Ve Ticaret AS va construit Varianta de Ocolire Timișoara Vest în lungime de 13,90 km, cu 2 benzi de circulație pe fiecare sens.

Durata de proiectare și execuție a lucrărilor va fi de 30 de luni, dintre care 6 luni este perioada de proiectare și 24 de luni va fi execuția lucrărilor.

Traseul Variantei de Ocolire Timișoara Vest traversează Timișoara, Săcălaz și Sânmihaiu Român.

În cadrul proiectului vor fi realizate 10 lucrări de artă, din care 3 sunt de o complexitate tehnică ridicată:

Pasaj peste DN 59A (Timişoara – Jimbolia) + Pasaj peste CFR 100 în lungime de 750 m;

Pasaj peste DN 6 și CFR 133 în lungime de 450 m;

Pod peste râul Bega și peste rezervoarele de nămol în lungime de 450 m.

De asemenea se vor amenaja 4 noduri rutiere:

Nod rutier la intersecția VO Timișoara Vest cu DN 69 (Timișoara – Arad) și VTM Nord;

Nod rutier la intersecția VO Timișoara Vest cu DN 6 (Timișoara – Cenad);

Nod rutier la intersecția VO Timișoara Vest cu DN 59A (Timișoara – Săcălaz);

Nod rutier la intersecția VO Timișoara Vest cu Radiala Nouă de Vest (C30, proiect al Primăriei Timișoara).

Investiția va fi finanțată din Fonduri Europene Nerambursabile prin Programul Transport 2021-2027.

 

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite