Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Actualitate

Ce au confiscat polițiștii în urma descinderilor la contrabandiștii de țigări

Publicat

pe

Poliţiştii de frontieră, sub coordonarea procurorului D.I.I.C.O.T., cu sprijinul D.G.I.P.I. – S.I.P.I. Timişoara şi Serviciului de Operaţiuni Speciale Timiş au efectuat 23 de percheziţii domiciliare, pentru destructurarea unei grupări infracţionale organizate axată pe contrabandă cu produse accizabile din tutun de provenienţă ucraineană.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate în vederea confiscării peste 2.000 pachete de țigări şi diferite sume în lei şi euro, precum şi înscrisuri care atestă implicarea celor în cauză în activităţi de contrabandă.

Optsprezece persoane au fost duse la audieri, 9 fiind reţinute pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate în cursul zilei de astăzi cu propunere de arestare preventivă.

La începutul lunii iunie 2015, poliţiştii de frontieră din Timişoara au demarat activităţi de monitorizare a unei grupări infracţionale organizate formată din aproximativ 20 de persoane, cetăţeni români, axată pe contrabandă cu ţigări de provenienţa ucraineană.

În perioada iunie 2015-mai 2016, printr-o monitorizare permanentă a grupului infracţional şi activităţi specifice de contracarare a acţiunilor ilicite de contrabandă executate împreună cu ofiţerii din cadrul Departamentului de Informatii si Protectie Interna – S.I.P.I. Timişoara şi Serviciului de Operaţiuni Speciale Timiş, poliţiştii de frontieră timişeni au confiscat importante cantităţi de ţigări  de contrabandă de provenienţă ucraineană.

Gruparea era foarte bine organizată, acţiona pe raza judeţelor Timiş, Arad şi Caraş Severin  şi era structurată pe mai multe paliere, respectiv organizatori, furnizori, transportatori şi cumpărători, fiecare dintre aceştia având roluri si atribuţii precis delimitate.

Miercuri, poliţiştii de frontieră, delegaţi de procurorul D.I.I.CO.T., împreună cu jandarmi din cadrul I.J.J. Timiş, au descins la 23 adrese aparţinând membrilor grupării, pe raza localităţilor Dudeştii Noi, Săcălaz, Cărpiniş, Şag din jud. Timiş, în municipiul Arad, în Reşiţa, Oraviţa, sat Gârbovăţ din jud. Caraş-Severin.

În urma percheziţiilor au fost descoperite, ridicate şi indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor, următoarele bunuri: 2.039 de pachete ţigarete diferite mărci, 24 litri alcool, 8.880 euro, 48.240 lei, precum şi mai multe înscrisuri care atestă implicarea celor în cauză în activităţi de contrabandă.

Valoare estimată a prejudiciului depăşeşte suma de 110.000 lei.

Totodată, au fost puse in aplicare 18 mandate de aducere, 9 persoane fiind reţinute pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate in cursul zilei de astăzi cu propunere de arestare preventivă. 

 

 

Citeste mai mult
Click pentru a comenta

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Locale

Campanie de colectare și reciclare a hainelor uzate, la Timișoara

Publicat

pe

Primăria Municipiului Timișoara continuă campania de colectare și reciclare a hainelor uzate. Până în prezent, aproape 15 tone de haine uzate au fost colectate prin parteneriatul încheiat între municipalitate și societatea CVS Recycling SRL.

Dintre acestea, 2 tone au fost predate numai în prima parte a lunii iunie. În loc să ajungă la gunoi cu resturile menajere sau chiar să se transforme în rampe ilegale, textilele sunt reciclate și li se dă o nouă viață.

În paralel, în perioada 2 iulie – 6 august, timișorenii au la dispoziție încă o modalitate gratuită de a renunța la textilele pe care nu le mai folosesc. În cadrul campaniei derulate de Retim, în parteneriat cu ADID, pot fi predate haine, lenjerii, pilote, pături, covoare mici, draperii, perdele, lavete, mopuri și alte textile de dimensiuni medii (nu voluminoase). Fiecare persoană poate preda maximum 60 de kilograme.

Campania municipalității este una permanentă, iar timișorenii pot lăsa hainele pe care nu le mai folosesc la containerele speciale amplasate în mai multe zone din oraș: Piața Dacia, Piața 700, Piața Traian, Intrarea Doinei – punct TRAFO, Zona Soarelui – Școala Gimnazială nr. 30.

În plus, le pot preda la centrul de colectare din Moșnița Nouă, situat pe Calea Medveș nr. 100, Hala 14, în intervalul orar 08:00 – 15:00.

Pentru cei care preferă colectarea de la domiciliu, pot face o programare la numărul 0742 344 784.

Data Locația Ora
2 iulie Cartier Aeroport (Turnul de apa/terenul de fotbal  11.00 – 18.00
3 iulie Cartier Aeroport (Turnul de apa/terenul de fotbal
4 iulie Str. Bucovina col  cu str. Cernăuți (Terenul viran)
7 iulie Str. Iuliu Grozescu intersecție cu str. Timocului nr. 33
8 iulie Str. Adam Mickievics nr. 41 intersecție cu str. Radu de la Afumați nr. 19
9 iulie Str. Mătăsarilor nr. 58
10 iulie Str. Ion Ionescu de la Brad intersecție cu str. Holdelor
11 iulie Str. Armoniei intersecție cu str. Marginii (Parcare Auchan – spate)
14 iulie Str. Grigore Alexandrescu nr. 58 intersecție cu str. Viilor nr. 23
15 iulie Str. Dunărea nr. 21 intersecție cu str. Ciobanului
16 iulie Str. Nicolae Titulescu nr. 1 (Fosta bază sportivă Uszoda)
17 iulie Str. Răsăritului intersecție cu str. Amurgului
18 iulie Nera – parcarea auto amenajată, lângă intrarea în Stadionul CFR
21 iulie Aleea Azurului (În spate la AEM – intersecție cu str. Orion)
22 iulie Calea Șagului nr. 143 (Sub pod)
23 iulie Romulus nr. 49 – parcarea amenajată (Intersecție cu str. Octavian Goga)
24 iulie Parc Petőfi Sándor (DJ521 intrarea cu str. Nicolae Andreescu)
25 iulie Str. Costică Rădulescu (Parcarea amenajată/marcată la exterior Acad. Politehnica Timișoara)
28 iulie Str. Cercului intersecție cu str. Gavril Musicescu
29 iulie Str. Polonă nr. 32 (Pod Centura – Utvin)
30 iulie Str. Nicolae Titulescu intersecție cu str. Nufărul
31 iulie Str. Gavril Musicescu nr. 159
1 august Str. Ardealului nr. 61 intersecție cu str. Martir Gogu Opre
4 august Str. Calea Bogdăneștilor colț  cu str. Macilor
5 august Str. Mircea cel Bătrân colț  cu str. Ciocârliei
6 august Str. București – parcare

Citeste mai mult

Din țară

Plafonarea prețurilor la energia electrică, eliminată de la 1 iulie

Publicat

pe

Plafonarea preţurilor la energiei electrică se oprește de la 1 iulie, ceea ce înseamnă că preţul plătit pentru energia electrică va fi cel stabilit de consumator împreună cu furnizorul.

„Odată cu încheierea schemei de sprijin, începând cu 1 iulie 2025, veţi plăti preţul stabilit în contractul dumneavoastră cu furnizorul. Preţul nu mai este plafonat prin reglementare – el este cel agreat între părţi, la semnare sau prin actualizări contractuale”, explică ANRE.

Instituţia recomandă ca, pentru a afla exact ce tarif li se va aplica, consumatorii să: analizeze contractul semnat, să contacteze furnizorul pentru clarificări.

„Informaţia corectă vă permite să evaluaţi dacă actuala ofertă este în continuare avantajoasă sau dacă este cazul să căutaţi alternative”, precizează ANRE.

În POSF – https://posf.ro, după înregistrrea locului de consum, poate fi vizualizat contractul activ şi poate fi iniţiat, eventual, procesul de schimbare a furnizorului.

Persoanele vulnerabile vor primi vouchere de ajutor.

Voucherele se vor acorda pentru persoanele singure cu un venit net lunar de maximum 1.940 de lei şi pentru familiile cu un venit net lunar/membru de familie de maximum 1.784 de lei. Tichetele se folosesc doar pentru plata facturilor la energia electrică.

Voucherele se vor acorda la cererea beneficiarului.

Solicitarea beneficiarului poate fi depusă:

– online, prin aplicaţia EPIDS, care va fi dezvoltată şi administrată tehnic de către Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS);

– prin intermediul reprezentanţilor oficiului poştal sau ai primăriilor corespunzătoare locului de consum declarat de beneficiar.

Mecanismul de sprijin se va aplică în perioada 1 iulie 2025 – 31 martie 2026.

Citeste mai mult

Internațional

Cu bicicleta până la Zrenjanin. Cum se face trecerea graniței

Publicat

pe

Pasionații de ciclism sunt invitați să petreacă un nou weekend pe cea mai lungă pistă de biciclete din România, care leagă Timișoara de Zrenjanin.

Trecerea frontierei va fi posibilă în zilele de 28 și 29 iunie, între orele 8:00 și 20:00.

Traversarea graniței se face pe baza cărții de identitate.

Următorul weekend în care va fi permisă trecerea frontierei este 5–6 iulie, la solicitarea autorităților sârbe, cu ocazia evenimentului „Pile Fest 2025”, desfășurat la Žitište.

Acest proiect este derulat în parteneriat de Consiliul Județean Timiș, Administrația Bazinală de Apă Banat și Primăria Zrenjanin, promovând mobilitatea verde și colaborarea între comunitățile de pe cele două maluri ale frontierei.

Cei care aleg să-și petreacă sfârșitul de săptămână la Zrenjanin pot găsi informații despre cazare, restaurante și obiective turistice pe site-ul oficial: www.visitzrenjanin.com.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite