Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Actualitate

Cheltuieli decontate pentru irigații

Publicat

pe

Ordin publicat în Monitorul Oficial! Ministerul Agriculturii va deconta o serie de cheltuieli iar în 12 iunie a fost publicată procedura exactă prin care MADR restituie banii folosiți de către ANIF pentru asigurarea unui nivel optim al apei pentru irigații la stațiile de punere sub presiune și la alte puncte de livrare. Fermierii primesc gratuit apa pentru irigarea culturilor agricole iar costurile sunt suportate de la bugetul de stat prin ANIF, din alocările bugetare pentru Ministerul Agriculturii.

Potrivit Ordinului Ordinul nr. 193/2017, Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare pune în funcțiune stațiile de pompare de bază și stațiile de repompare pentru a asigura un nivel optim al apei pentru irigații la punctele de livrare, în baza următoarelor documente:

 

    a) contract multianual/sezonier de livrare a apei;

    b) comanda de livrare a apei.

 

În sensul prezentei proceduri, punctele de livrare sunt:

 

    a) stații de punere sub presiune;

    b) agregate mobile de pompare;

    c) canale de distribuție/conducte principale gravitaționale.

 

Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare, denumită în continuare ANIF, pune în funcțiune stațiile de pompare de bază și stațiile de repompare pentru a asigura un nivel optim al apei pentru irigații la punctele de livrare, în baza următoarelor documente:

 

 

    a) contract multianual/sezonier de livrare a apei;

    b) comanda de livrare a apei.

 

În sensul prezentei proceduri, punctele de livrare sunt:

 

    a) stații de punere sub presiune;

    b) defecțiuni survenite în funcționarea punctelor de livrare;

    c) întreruperea furnizării de energie electrică la stațiile de punere sub presiune ale beneficiarilor;

    d) alte cauze obiective.

 

Pe baza proceselor-verbale de confirmare a volumului de apă pentru irigații livrat, filialele teritoriale ale ANIF întocmesc situații centralizatoare pe care le transmit la ANIF Central.

 

(2) Pe baza facturilor emise de furnizorii de apă pentru irigații pentru volumul de apă livrat, filialele teritoriale ale ANIF întocmesc situații centralizatoare pe care le transmit la ANIF Central.

Până la data rezilierii abonamentelor de utilizare/exploatare a resurselor de apă și a contractelor de vânzare-cumpărare de energie electrică utilizată la pomparea apei pentru irigații, încheiate cu alți prestatori de servicii, federațiile de organizații de îmbunătățiri funciare vor refactura cheltuielile aferente către ANIF, pe baza unei proceduri interne care se aprobă de către Consiliul de conducere al ANIF la propunerea directorului general.

Cheltuielile cu apa de irigații și energia electrică, înregistrate la stațiile de punere sub presiune aflate în administrarea ANIF, se suportă de către beneficiari.

 

Sursa: agrointel.ro

Citeste mai mult
Click pentru a comenta

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Locale

Primul zbor spre Dubai, de pe Aeroportul Internațional Timișoara

Publicat

pe

Luni dimineață a decolat avionul care efectuează primul zbor din istoria Aeroportului Internațional Timișoara spre celebra destinație – Dubai!

Zborul a fost operat de compania HiSky.

157 de pasageri, îmbarcați la bord, au ajuns în 5 ore într-un loc superb al lumii, unde se vor întâlni direct pe plajă cu Moș Crăciun, îmbrăcat lejer în pantaloni scurți, și se vor bucura de soare din plin.

HiSky operează din România zboruri internaționale directe cu plecare de pe aeroporturile din București, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași și Baia Mare către Barcelona, Malaga, Tel Aviv, Bruxelles, Paris și Dublin.

Din Republica Moldova, pasagerii pot călători cu HiSky către opt destinații externe: Milano, Paris, Dublin, Frankfurt, Tel Aviv, Roma, Bologna și Veneția.

După introducerea în flotă a două aeronave Airbus A321 LR, de ultimă generație, în primăvara acestui an, compania a ajuns la un număr de șapte aeronave operate pe curse regulate și în regim charter.

În luna aprilie, HiSky a atins pragul de un milion de pasageri transportați.

Citeste mai mult

Locale

Colosseum Timișoara Ballroom anunță o seară spectaculoasă de Revelion 2025

Publicat

pe

Timișoara, România – Colosseum Timișoara Ballroom se pregătește să întâmpine Anul Nou cu un eveniment de neuitat pe 31 decembrie 2024.

Invitații vor avea ocazia să se bucure de o seară magică, alături de cunoscuta interpretă Rodica Canțîr și energicul DJ Sorin.

Evenimentul va începe la ora 19:30, cu primirea invitaților, urmată de un aperitiv festiv la 21:00.

Concertul live cu Rodica Canțîr va începe la 21:30, iar atmosfera va fi întreținută de DJ Sorin de la 22:30 până la miezul nopții, când va avea loc un toast de Anul Nou, însoțit de un impresionant foc de artificii.

Meniul va include o varietate de delicii, de la platouri cu aperitive, sărmăluțe bănățene, până la friptură delicioasă și un tort festiv.

De asemenea, invitații se vor putea delecta cu băuturi nelimitate pe parcursul serii.

Locurile sunt limitate, iar organizatorii recomandă rezervările cât mai curând posibil. Pentru detalii și bilete, cei interesați pot suna la 0742.274.120.

Colosseum Timișoara Ballroom promite o seară plină de surprize, muzică bună și distracție garantată.

Nu ratați cel mai spectaculos eveniment al anului!

Pentru detalii și meniul complet accesați link-ul de mai jos:

https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=1106257258173940&id=100063690294292&rdid=SSjKO3nOTPAdqeRE

Citeste mai mult

Administrație

PROIECT. Primăria Timișoara vrea acțiuni la Aeroportul Internațional „Traian Vuia“

Publicat

pe

La inițiativa primarului Dominic Fritz, Municipiul Timișoara va negocia achiziționarea acțiunilor private ale Aeroportului  „Traian Vuia”, respectiv pachetul de 20% deținut de Fondul Proprietatea. Adoptarea acestei inițiative de către Consiliul Local, în viitoarea ședință, reprezintă un pas esențial în programul strategic al municipalității de dezvoltare a orașului.

”Transmitem un semnal strategic că suntem pregătiți să ne asumăm un rol activ în soarta acestui aeroport. Am avut foarte multe discuții cu mediul de afaceri despre cât de important este acest aeroport în economia și atractivitatea orașului. Timișorenii trebuie să aibă un loc la masa unde se decide ritmul și direcția de dezvoltare a aeroportului pentru că aceste decizii influențează prosperitatea Timișoarei în anii ce vin”, spune primarul Dominic Fritz.

În prezent, structura acționariatului aeroportului include Statul Român, prin Ministerul Transporturilor (80%), și Fondul Proprietatea (20%).

Preluarea acțiunilor va permite Municipiului Timișoara să joace un rol activ în dezvoltarea aeroportului, prin modernizarea infrastructurii, atragerea unor noi companii aeriene și extinderea conexiunilor directe către destinații-cheie. Totodată, această inițiativă va contribui la promovarea Timișoarei pe plan național și internațional ca destinație turistică și de investiții, stimulând economia locală, atrăgând investitori și generând noi locuri de muncă.

Această măsură face parte din strategia Primăriei de a menține Timișoara pe harta internațională a turismului și investițiilor.

Municipalitatea a publicat proiectul de Hotărâre de Consiliu Local privind împuternicirea Comisiei de negociere cu terții: https://www.primariatm.ro/proiecte-hcl/8e721ba3-0cfa-406b-a2ef-68fb7c07cbbd.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite