Toți cei care doresc să-și ia un ultim rămas bun de la iubitul artist al românilor, BENONE SINULESCU, o pot face sâmbătă, 20 noiembrie, începând cu ora 10.00 până la ora 20.00, la Teatrul Clasic ,,Ioan Slavici” din Arad. Stâlpul va avea loc la ora 18.30.
Duminică, maestrul Benone Sinulescu rămâne la teatru până la ora 12.00, după care va începe slujba religioasă în Piața Avram Iancu ( în spatele Teatrului ), cu onoruri militare iar înmormântarea va avea loc la Cimitirul Eternitatea Arad (UTA), la ora 14.00, în cavoul familiei.
Știrea inițială
Interpretul de muzică populară Benone Sinulescu a murit joi, la vârsta de 84 de ani, la locuința sa din comuna Bârzava, județul Arad, din cauza unei pneumonii.
Soţia lui a precizat la un post de televiziune că artistul a refuzat internarea la spital.
Sinulescu a avut în ultimele luni probleme de sănătate, fiind internat în mai multe rânduri.
Sicriul cu trupul neînsuflețit al artistului va fi depus în holul Teatrului Clasic „Ioan Slavici“ din Arad, unde cei care doresc pot sa-i aducă un ultim omagiu. Benone Sinulescu va fi înmormântat în cimitirul Eternitatea din Arad.
Irina Loghin, partenera de scenă a artistului, a transmis un mesaj pe Facebook
Cântăreaţa de muzică populară Irina Loghin şi-a exprimat regretul faţă de moartea solistului Benone Sinulescu afirmând că acesta a fost un simbol al românilor, „artistul pentru care şi veşnicia se înclină”.
„Regret plecarea dragului şi bunului meu coleg, Benone Sinulescu, artistul special alături de care am pornit pe drumul cântecului, împărţind bucurii şi tristeţi! Cu Benone am adunat stadioane întregi, ne-am bucurat de succes şi de dragostea publicului din toată ţara! Avem melodii de referinţă împreună şi amintiri pe care nu ni le poate lua nimeni! Benone Sinulescu este un simbol al românilor şi artistul pentru care şi veşnicia se înclină! Plânge Siriul şi ţara întreagă! Rămas bun, dragul meu coleg!”, a scris Irina Loghin, joi, pe Facebook.
Benone Sinulescu – o viață pe scenă
Născut pe 24 mai 1937, Benone Sinulescu a început să cânte încă din adolescenţă.
De-a lungul carierei, a colaborat cu diverşi interpreţi de muzică populară, printre care Irina Loghin, iar după 1989, a abordat şi stilul etno-dance şi cântat cu grupul Ro-Mania.
A debutat discografic în 1967, cu albumul omonim şi cel mai recent, în 2011, a lansat un disc de colinde.
În decembrie 1967, i-a fost acordat Ordinul Meritul Cultural clasa a IV-a „pentru merite deosebite şi îndelungată activitate artistică”, prin decret al Consiliului de Stat al Republicii Socialiste România.
Preşedintele României Ion Iliescu i-a conferit lui Benone Sinulescu, pe 29 noiembrie 2002, Crucea naţională Serviciul Credincios clasa a III-a, „pentru crearea şi transmiterea cu talent şi dăruire a unor opere literare semnificative pentru civilizaţia românească şi universală”.
El i-a conferit pe 7 februarie 2004 şi Ordinul Meritul Cultural în grad de Mare Ofiţer, Categoria D – „Arta Spectacolului”, „în semn de apreciere a întregii activităţi şi pentru dăruirea şi talentul interpretativ pus în slujba artei scenice şi a spectacolului”.