Ne găsiți și pe:

Cultură

Pavilion, episodul al doilea. Călătorie în lumea percuției, online

Publicat

pe

Proiectul este mai mult decât un prilej de întâlnire cu muzica, este o călătorie pe tărâmurile nebănuite ale muzicii clasice.

Seria episoadelor de educație muzicală PAVILION propune întâlniri săptămânale, momentan virtuale, cu cei mici și… mari!

Prima emisiune, din seria celor 6 întâlniri cu muzica clasică, a fost difuzată online cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, urmând ca și restul episoadelor să fie lansate săptămânal.

Cea de-a doua incursiune în lumea muzicii va avea loc în 8 iunie, începând cu ora 10.00, emisiunea putând fi urmărită pe pagina de Facebook a proiectului PAVILION și pe pagina Radio România Muzical.

Invitația spre visare nu este adresată doar copiilor cu vârsta între 6 și 14, ci și familiei care este încurajată să participe la activitățile propuse în cadrul fiecărei emisiuni.

Lansare Episod 2 – Luni, 8 iunie, ora 10.00 – Călătorie în lumea percuției

În cel de-al doilea episod #PAVILION spectatorii pornesc la drum cu ajutorul unui covor muzical fermecat! Sorina Savii (percuționistă în cadrul Operei Naționale Române Timișoara) este ghidul care îndrumă pașii spre continente ce ascund sunete stranii sau de-a dreptul liniștitoare, încurajându-i pe cei mici să descopere povestea din spatele unor uimitoarea instrumente de percuție.

Altfel spus, cea de-a doua emisiune cartografiază teritorii precum Africa, Asia, America de Sud și Orientul Mijlociu cu ajutorul sunetelor!

Cultură

Filme cu staruri, sub cerul liber, la Timișoara. Cum puteți să vă rezervați locuri

Publicat

pe

În Piața Libertății, vor fi organizate proiecții de filme, în perioada 10-11 iulie și în 7-8 august, de la ora 20:30.

Seria proiecțiilor începe cu două titluri clasice: „Casablanca“ din 1942 și varianta din 1981 a filmului „Poștașul sună intotdeauna de două ori“.

În serile din august, vor putea fi vizionate „Secretele din Brooklyn“ (2019), un film noir, radiografiat de un specialist din Serviciul de Analiză Comportamentală al IGPR și o comedie cu 3 monștri sacri : Caine, Morgan și Arkin: Jaf cu stil (2017).

Gazda va fi criticul de film Irina Margareta Nistor.

Filmele din 10 iulie și 8 august sunt filme care pot fi vizionate de copiii până la 12 ani numai cu acordul sau împreună cu părinții ori familia! Filmele din 11 iulie și 7 august sunt filme nerecomandate tinerilor sub 15 ani.

Biletele în limita a 500 de locuri, se vor putea obține gratuit, pe bază de înscriere pentru fiecare film pe link-urile de mai jos:

Înscrieri Casablanca 10 iulie 2020 : https://bit.ly/3glRaYX
Înscrieri The Postman Always Rings Twice 11 iulie 2020 : https://bit.ly/2YUJM0L
Înscrieri Motherless Brooklyn 7 August 2020 : https://bit.ly/3ixOt8P
Înscrieri Going in Style 8 August 2020 : https://bit.ly/2ZBWfG1

Spectatorii vor purta mască și vor sta obligatoriu pe scaune, în caz contrar, vizionarea va fi întreruptă.

La intrare, se va face testarea epidemiologică.  Accesul invitaților cu locuri pe scaune (rezervate prin înscriere) se va face STRICT în intervalul orar 19.00 – 20.00 al fiecărei seri de film.

După ora 20.00 locurile neocupate vor fi oferite celor interesați, pe baza unei înscrieri la fața locului și a testării epidemiologice.

Serile de film încep la ora 20.30 cu un intro făcut de doamna Irina Margareta Nistor și se încheie la finalul proiecțiilor cu o sesiune de Q&A.

Citeste mai mult

Cultură

Timișoara Cântă! – eveniment în parcarea unui centru comercial. DJ Project Feat, Roxen și alți invitați

Publicat

pe

În 24 – 25 iulie, în parcarea VIP a Iulius Town, va avea loc evenimentul „Timișoara Cântă!“.

Program:

Vineri (24 iulie )

DJ PROJECT FEAT. ANDIA

MARYLISS

VEST PHOENIX COVER

 

Sâmbătă (25 iulie)

ROXEN

BECK CORLAN

ZEBBRA

 

Intrarea se fa face pe bază de înscrieri, în limita a 500 de locuri disponibile.

Înscrieri aici:

– Vineri : https://bit.ly/3iq8yxs
– Sâmbătă : https://bit.ly/3eZ2wli

Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Timișoara, cu ajutorul: Iulius Town Timisoara, Casa de Cultura a Municipiului Timisoara, Timișoara 2021 Capitală Europeană a Culturii.

Citeste mai mult

Cultură

Premieră la Timișoara. Romanian Chamber Orchestra organizează un curs de dirijat

Publicat

pe

Romanian Chamber Orchestra este singurul proiect care reunește diaspora acasă și oferă muzicienilor români, recunoscuți pe plan internațional, o platformă excelentă prin care să pregătească viitorul muzical al țării, cu ajutorul competențelor deprinse la unele dintre cele mai renumite universități de muzică din lume.

Romanian Chamber Orchestra lansează în luna august o nouă serie de cursuri de măiestrie interpretativă dedicate tinerilor muzicieni cu vârsta între 10-30 de ani. Cea de-a doua ediție a proiectului organizat de către Tribul Artistic, asociație culturală indenpendentă din Timișoara, invită tinerii compozitori români să scrie lucrări pentru orchestră de coarde, compoziția aleasă în urma apelului „Call for scores” urmând a fi interpretată în turneul Romanian Chamber Orchestra 2020.

O nouă direcție educațională, pe care proiectul o include în ediția din 2020, este cursul de dirijat oferit de către Maestrul Cristian Măcelaru, câștigător al Premiului Grammy la categoria „Cea mai bună interpretare instrumentală solo”, pentru albumul ce cuprinde lucrări de Wynton Marsalis înregistrat alături de Orchestra Simfonică din Philadelphia.

Înscrierile se realizează până la data de 18 iulie 2020.

Curs de dirijat susținut de către Cristian Măcelaru

Masterclass-ul de dirijat dedicat tinerilor dirijori din țară și din străinătate, susținut de către Maestrul Cristian Măcelaru, este unicul curs de dirijat susținut în Europa de către timișoreanului căruia în 2020 i-a fost conferit titlul de cetățean de onoare al orașului. Cursul de dirijat, devenit noua dimensiune educațională a proiectului Romanian Chamber Orchestra, abordează teme legate de relația dirijor-orchestră și alte aspecte deosebit de importante pentru dezvoltarea artistică a participanților.

Născut la Timișoara în anul 1980, Cristian Măcelaru a studiat vioara la Liceul de Muzică „Ion Vidu” și apoi vioara și dirijatul în America, la Interlochen Arts Academy din Michigan, University of Miami din Florida și la Rice University din Houston. Cariera de dirijor și-a început-o alături de Orchestra din Philadelphia, ansamblu pe care l-a dirijat începând cu anul 2010 de peste 100 de ori. În prezent, Cristian Măcelaru este recunoscut pe plan mondial drept unul dintre cei mai importanți dirijori ai generației sale, fiind dirijorul principal al Orchestrei Radio din Köln și, începând cu 2021, directorul artistic al Orchestrei Naționale a Franței, câștigător al Premiului Grammy (2020).

Detalii despre înscriere, aici: https://bit.ly/3gceQPq

Romanian Chamber Orchestra este un proiect organizat de Asociația Tribul Artistic, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Parteneri educaționali: Universitatea de Vest Timișoara – Facultatea de Muzică, Clubul Rotary Opera Timișoara

Partener media: Radio România Muzical

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite