Ne găsiți și pe:

Cultură

,,Popa’s  – Timişoara 2020” – Concurs de caricatură online

Publicat

pe

Primăria Timişoara, în parteneriat cu Academia Popa’s, şcoala românească de caricatură, lansează concursul de caricatură online ,,Popa’s  – Timişoara 2020 ”. Concursul permite participarea copiilor, tinerilor şi a tuturor iubitorilor de caricatură din întreaga lume, fără limită de vârstă.

Jurizarea va fi asigurată de către maestrul Ştefan Popa Popa’s, românul care, la Festivalul Internațional de Caricatură de la Saint-Estève (Franța) din 1990, a stabilit recordul mondial de rezistență (1.527 de portrete color în zece zile și zece nopți), iar în 1995 și-a doborât propriul record, realizând 2.772 de caricaturi color, în zece zile și zece nopți. Peste 200 de șefi de state și guverne au portrete semnate Popas, câştigător a 100 de premii şi medaliat pe plan internaţional de 58 de ori. În prezent, Ştefan Popa Popas este ambasador cultural al oraşului Timişoara, viitoarea Capitală Europeană a Culturii.

Concursul este scutit de taxa de participare şi se va derula pe două secţiuni: caricatură  şi caricatură-portret, concurenţii având posibilitatea de a se înscrie la ambele secţiuni.

Concurenţii vor proceda la postarea unui număr maxim de 5 lucrări/secţiune de concurs în grupul ,,Popa’s Timişoara 2020 ”, în perioada 25 iunie – 15 iulie, ora 23.59, specificând obligatoriu următoarele elemente: denumirea concursului ,,Popa’s – Timişoara 2020”,  numele și prenumele concurentului, secţiunea de concurs, vârsta, localitatea de domiciliu, o scurtă prezentare a activităţii artistice.

Lucrările de la cele două secțiuni vor fi fotografiate și trimise toate într-o singură postare, dacă sunt mai multe. Lucrările pot fi alb-negru sau color, realizate cu pilot, cerneală de China sau tuș, exclus creion și vor purta fiecare semnatura autorului. Obligatoriu se va respecta cerinţa ca lucrările să fi fost realizate exclusiv de către concurentul înscris.

Constituie motiv de descalificare: rezoluţia slabă a imaginilor postate, calitatea necorespunzătoare a lucrărilor, cu conţinut vulgar sau care depăşesc limitele moralei și ale legii. În aceste situaţii, organizatorul poate refuza aprobarea postărilor sau poate proceda la ştergerea acestora, dacă au fost postate.
Premiile vor fi acordate distinct, în funcție de secţiune și de vârsta concurenţilor și constau în diplome corespunzătoare locurilor obținute.

Lucrările câştigatoare vor fi promovate în cadrul expozițiilor organizate de către Primăria Timișoara. De asemenea, cele mai bune lucrări se vor regăsi ulterior și pe celelte pagini de promovare ale Primăriei Timișoara și ale Casei de Cultură Timișoara.

Detalii legate de derularea concursului se pot obține pe pagina de facebook Evenimente Primaria Timisoara.

Cultură

Filme cu staruri, sub cerul liber, la Timișoara. Cum puteți să vă rezervați locuri

Publicat

pe

În Piața Libertății, vor fi organizate proiecții de filme, în perioada 10-11 iulie și în 7-8 august, de la ora 20:30.

Seria proiecțiilor începe cu două titluri clasice: „Casablanca“ din 1942 și varianta din 1981 a filmului „Poștașul sună intotdeauna de două ori“.

În serile din august, vor putea fi vizionate „Secretele din Brooklyn“ (2019), un film noir, radiografiat de un specialist din Serviciul de Analiză Comportamentală al IGPR și o comedie cu 3 monștri sacri : Caine, Morgan și Arkin: Jaf cu stil (2017).

Gazda va fi criticul de film Irina Margareta Nistor.

Filmele din 10 iulie și 8 august sunt filme care pot fi vizionate de copiii până la 12 ani numai cu acordul sau împreună cu părinții ori familia! Filmele din 11 iulie și 7 august sunt filme nerecomandate tinerilor sub 15 ani.

Biletele în limita a 500 de locuri, se vor putea obține gratuit, pe bază de înscriere pentru fiecare film pe link-urile de mai jos:

Înscrieri Casablanca 10 iulie 2020 : https://bit.ly/3glRaYX
Înscrieri The Postman Always Rings Twice 11 iulie 2020 : https://bit.ly/2YUJM0L
Înscrieri Motherless Brooklyn 7 August 2020 : https://bit.ly/3ixOt8P
Înscrieri Going in Style 8 August 2020 : https://bit.ly/2ZBWfG1

Spectatorii vor purta mască și vor sta obligatoriu pe scaune, în caz contrar, vizionarea va fi întreruptă.

La intrare, se va face testarea epidemiologică.  Accesul invitaților cu locuri pe scaune (rezervate prin înscriere) se va face STRICT în intervalul orar 19.00 – 20.00 al fiecărei seri de film.

După ora 20.00 locurile neocupate vor fi oferite celor interesați, pe baza unei înscrieri la fața locului și a testării epidemiologice.

Serile de film încep la ora 20.30 cu un intro făcut de doamna Irina Margareta Nistor și se încheie la finalul proiecțiilor cu o sesiune de Q&A.

Citeste mai mult

Cultură

Timișoara Cântă! – eveniment în parcarea unui centru comercial. DJ Project Feat, Roxen și alți invitați

Publicat

pe

În 24 – 25 iulie, în parcarea VIP a Iulius Town, va avea loc evenimentul „Timișoara Cântă!“.

Program:

Vineri (24 iulie )

DJ PROJECT FEAT. ANDIA

MARYLISS

VEST PHOENIX COVER

 

Sâmbătă (25 iulie)

ROXEN

BECK CORLAN

ZEBBRA

 

Intrarea se fa face pe bază de înscrieri, în limita a 500 de locuri disponibile.

Înscrieri aici:

– Vineri : https://bit.ly/3iq8yxs
– Sâmbătă : https://bit.ly/3eZ2wli

Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Timișoara, cu ajutorul: Iulius Town Timisoara, Casa de Cultura a Municipiului Timisoara, Timișoara 2021 Capitală Europeană a Culturii.

Citeste mai mult

Cultură

Premieră la Timișoara. Romanian Chamber Orchestra organizează un curs de dirijat

Publicat

pe

Romanian Chamber Orchestra este singurul proiect care reunește diaspora acasă și oferă muzicienilor români, recunoscuți pe plan internațional, o platformă excelentă prin care să pregătească viitorul muzical al țării, cu ajutorul competențelor deprinse la unele dintre cele mai renumite universități de muzică din lume.

Romanian Chamber Orchestra lansează în luna august o nouă serie de cursuri de măiestrie interpretativă dedicate tinerilor muzicieni cu vârsta între 10-30 de ani. Cea de-a doua ediție a proiectului organizat de către Tribul Artistic, asociație culturală indenpendentă din Timișoara, invită tinerii compozitori români să scrie lucrări pentru orchestră de coarde, compoziția aleasă în urma apelului „Call for scores” urmând a fi interpretată în turneul Romanian Chamber Orchestra 2020.

O nouă direcție educațională, pe care proiectul o include în ediția din 2020, este cursul de dirijat oferit de către Maestrul Cristian Măcelaru, câștigător al Premiului Grammy la categoria „Cea mai bună interpretare instrumentală solo”, pentru albumul ce cuprinde lucrări de Wynton Marsalis înregistrat alături de Orchestra Simfonică din Philadelphia.

Înscrierile se realizează până la data de 18 iulie 2020.

Curs de dirijat susținut de către Cristian Măcelaru

Masterclass-ul de dirijat dedicat tinerilor dirijori din țară și din străinătate, susținut de către Maestrul Cristian Măcelaru, este unicul curs de dirijat susținut în Europa de către timișoreanului căruia în 2020 i-a fost conferit titlul de cetățean de onoare al orașului. Cursul de dirijat, devenit noua dimensiune educațională a proiectului Romanian Chamber Orchestra, abordează teme legate de relația dirijor-orchestră și alte aspecte deosebit de importante pentru dezvoltarea artistică a participanților.

Născut la Timișoara în anul 1980, Cristian Măcelaru a studiat vioara la Liceul de Muzică „Ion Vidu” și apoi vioara și dirijatul în America, la Interlochen Arts Academy din Michigan, University of Miami din Florida și la Rice University din Houston. Cariera de dirijor și-a început-o alături de Orchestra din Philadelphia, ansamblu pe care l-a dirijat începând cu anul 2010 de peste 100 de ori. În prezent, Cristian Măcelaru este recunoscut pe plan mondial drept unul dintre cei mai importanți dirijori ai generației sale, fiind dirijorul principal al Orchestrei Radio din Köln și, începând cu 2021, directorul artistic al Orchestrei Naționale a Franței, câștigător al Premiului Grammy (2020).

Detalii despre înscriere, aici: https://bit.ly/3gceQPq

Romanian Chamber Orchestra este un proiect organizat de Asociația Tribul Artistic, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Parteneri educaționali: Universitatea de Vest Timișoara – Facultatea de Muzică, Clubul Rotary Opera Timișoara

Partener media: Radio România Muzical

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite