Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Din țară

A treia descărcare către Timișora de pe A1, realizată în proporție de 15 la sută

Publicat

pe

Lucrările la cea de-a treia descărcare către Timişoara de pe Autostrada Vestului, la Sânadrei, au ajuns la un grad de realizare de aproximativ 15 la sută, conform ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, care a făcut o vizită pe șanditer, la sfârșitul săptămânii trecute.

„Am vrut să văd modul în care lucrează compania la această investiţie a CNAIR. Au un progres fizic de aproximativ 15%. Pot să spun un lucru bun, că în ultima perioadă există mobilizare pe acest şantier. S-au angajat ca ritmul de progres lunar să fie undeva în jur de 7%, ceea ce e un ritm bun având în vedere problemele pe care le-au avut. Şi aici mă refer cu descărcările arheologice care trebuie rezolvate înainte de a intra în faza de execuţie. În acest moment traseul este liber, nu mai opreşte nimic. Din raportul pe care mi-l dă săptămânal Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara, aici lucrurile au intrat în făgaşul normal, astfel încât, anul viitor, să putem să avem această lucrare”, a declarat Sorin Grindeanu.

În ultimele săptămâni, antreprenorul a mobilizat mai mulţi muncitori şi utilaje şi lucrează la viitorul pasaj peste drumul naţional DN69 Timişoara – Arad.

Sorin Grindeanu a arătat că în trecut s-au produs întârzieri uriaşe şi pierderi de bani din cauza unor componente privind protecţia mediului.

Contractul pentru construirea noii descărcări de pe Autostrada A1 la Timişoara a fost câştigat de italienii de la Todini Construzioni Generali S.p.A., aceasta fiind şi singura companie care a depus o ofertă în vara anului 2020. Lucrarea a fost adjudecată la preţul de 189.571.920,62 de lei (fără TVA), adică aproximativ 46 de milioane de euro cu TVA, iar perioada de garanţie a lucrării este de 7 ani.

Traseul drumului de legătură începe cu 300 metri înaintea intersecţiei existente, dintre drumurile DJ 692 şi E671 (DN 69), cu amenajarea unui nod rutier şi se dezvoltă pe direcţia Nord-Est, spre Autostrada A1. Traseul va avea o lungime de aproximativ 10 km.

Durata de execuţie a contractului, semnat în ianuarie 2021, este de 24 de luni, din care 6 luni pentru proiectare şi 18 luni pentru execuţia lucrărilor.

Drumul, cu câte două benzi pe sens, care va porni de la intersecţia cu localitatea Sânandrei, va fi, practic, a treia descărcare de pe autostrada A1 către Timişoara, după cele de la Remetea şi Giarmata. Vor tranzita noua legătură între 25.000 şi 29.000 de maşini, conform estimărilor din proiect.

Din țară

ATENȚIE! Escrocherie prin WhatsApp. Recomandările polițiștilor

Publicat

pe

O nouă metodă de înșelătorie este activă, prin WhatsApp, transmit reprezentații Inspectoratului Județean de Poliție Timiș, care recomandă vigilență maximă din partea utilizatorilor aplicației.

„Această metodă de înşelătorie implică persoane cu intenţii rău voitoare care vă contactează, pretinzând că sunt prieteni, membri ai familiei sau chiar reprezentanţi ai unor instituţii. Ele vor solicita un cod de verificare pe care l-aţi primit prin SMS, invocând diverse motive (precum o «eroare tehnică» sau «necesitatea urgentă de ajutor»). După ce le furnizaţi codul, aceştia pot prelua controlul asupra contului dumneavoastră de WhatsApp şi îl pot utiliza pentru a înşela alte persoane sau pentru alte scopuri”, a precizat IPJ Timiş, luni, într-un comunicat de presă.

IPJ Timiş a transmis unele recomandări:

„- Fiţi precauţi la mesajele primite de la numere necunoscute sau chiar de la contacte salvate. În această schemă, infractorii se prezintă ca fiind persoane cunoscute sau oficiali şi vă cer să trimiteţi un cod de verificare pe care l-aţi primit prin SMS.

– ⁠Nu divulgaţi niciodată coduri de verificare WhatsApp. Acestea sunt folosite pentru a securiza contul dvs., iar furnizarea lor poate permite infractorilor să preia controlul contului.

– ⁠Verificaţi întotdeauna identitatea persoanei care vă contactează. Dacă primiţi cereri neobişnuite sau urgente, apelaţi direct persoana respectivă pentru a confirma autenticitatea mesajului.

– ⁠Activaţi autentificarea în doi paşi pe WhatsApp. Aceasta adaugă un nivel suplimentar de securitate şi previne accesul neautorizat la contul dvs., chiar dacă cineva obţine codul de verificare.

– ⁠Nu daţi curs cererilor financiare sau promisiunilor suspecte. Escrocii pot încerca să vă convingă să faceţi plăţi rapide sau să trimiteţi bani sub pretexte false.

– ⁠Educaţi-vă familia şi prietenii. Informaţi-i despre această metodă de fraudă pentru a preveni alte incidente”.

Citeste mai mult

Din țară

SOLDĂRI DE IARNĂ. Recomandări de la Protecția Consumatorului pentru cumpărături

Publicat

pe

Directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului (ANPC), Paul Anghel, recomandă cumpărătorilor să fie foarte atenţi la preţuri în perioada reducerilor de iarnă şi să se informeze cât mai complet asupra produselor pe care intenţionează să le achiziţioneze și asupra seriozității comercianților care propun produsele dorite spre vânzare.

„În perioada reducerilor de iarnă este recomandat să verificaţi preţurile prin consultarea site-urilor care afişează preţuri comparative pentru acelaşi produs, practică ce a dus la îmbunătăţirea constantă a modalităţilor de prezentare a preţurilor şi reducerilor de către magazinele online”, a scris Paul Anghel, pe Facebook.

Consumatorii mai sunt sfătuiți să verifice stocul existent, dacă prețul afișat conține sau nu TVA sau dacă include și costul de livrare.

„Dacă aveţi nelămuriri, contactaţi comerciantul prin telefon pentru a cere informaţii suplimentare asupra produsului, serviciilor post-vânzare sau a condiţiilor de livrare. Modul în care comerciantul răspunde la aceste întrebări vă poate oferi indicii asupra seriozităţii lui”, a explicat reprezentantul ANPC.

Potrivit acestuia, comerciantul este obligat să informeze corect şi complet consumatorii, oferind, printre altele, informaţii despre datele de identificare ale firmei, caracteristicile produsului, preţul cu toate taxele incluse, cheltuieli de livrare şi modalităţi de plată, perioada de valabilitate a ofertei sau a preţului.

Anghel recomandă, de asemenea, consumatorilor să citească recenziile privind produsele vândute online, care pot oferi indicii despre calitatea acestora sau despre seriozitatea comerciantului.

Citeste mai mult

Din țară

Când nu se fac nunți în anul 2025

Publicat

pe

Biserica Ortodoxă a rânduit ca în posturi, în ajunul și în zilele praznicelor împărătești, precum și în perioada dintre Crăciun și Bobotează, să nu se facă nunți.

Vă punem la dispoziție lista zilelor în care nu se fac nunți în anul 2025, conform calendarului editat de Arhiepiscopia Bucureștilor și Patriarhia Română.

În toate zilele de post şi în posturile de peste an: în toate miercurile şi vinerile;

de luni, după Lăsatul secului de carne pentru Postul Sf. Paşti, până la Duminica Sfântului Apostol Toma inclusiv (vineri, 24 februarie – duminică, 27 aprilie);

în Postul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel (duminică, 16 iunie – marți, 18 iunie);

în Postul Adormirii Maicii Domnului (vineri, 1 august – joi, 14 august);

la Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul (vineri, 29 august);

în Postul Naşterii Domnului (sâmbătă, 15 noiembrie – miercuri, 24 decembrie);

în perioada cuprinsă între Praznicul Nașterii Domnului și Bobotează (joi, 25 decembrie – marți, 6 ianuarie);

În ajunul şi în zilele Praznicelor împărăteşti (1-2 februarie; 28-29 mai; 7-9 iunie; 15 august, 13-14 septembrie).

Sursa: basilica.ro

Sursa foto: Restaurant Colosseum Ballroom Timișoara

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite