Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Din țară

Acces restricțional în sediile APIA. Relațiile cu publicul, online, telefonic și prin poștă

Publicat

pe

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a restricţionat accesul vizitatorilor de orice fel la toate sediile centrale, judeţene şi locale în contextul prevenirii riscului de răspândire la nivel naţional a infecţiei cu virusul COVID-19 şi având în vedere declanşarea stării de urgenţă, informează, luni, APIA.

Activitatea de relaţii cu publicul se desfăşoară online prin intermediul adreselor de e-mail, telefonic sau prin servicii de poştă/curierat, iar datele de contact se regăsesc pe site-ul www.apia.org.ro.

Potrivit sursei citate, vizarea carnetelor de rentier agricol s-a suspendat în perioada 12 martie 2020 – 4 mai 2020 iar activitatea de primire a cererilor unice de plată pentru perioada 16 martie 2020 – 6 aprilie 2020.

De asemenea, controalele la faţa locului s-au suspendat, până la data de 31 martie 2020, pentru acordarea ajutorului financiar FEGA în cadrul Programului pentru şcoli al României, acordarea ajutorului financiar pentru programele de reconversie/ restructurare a plantaţiilor viticole, asigurarea recoltei plantaţiilor viticole cu soiuri de struguri de vin, acordarea sprijinului financiar pentru măsura de investiţii în sectorul vinicol.

Agenţia de plăţi precizează că s-a prelungit perioada de depunere a cererilor de sprijin în cadrul sesiunii nr. 4 aferentă submăsurii 8.1 „Împădurirea şi crearea de suprafeţe împădurite” şi sesiunii nr. 3 aferentă submăsurii 15.1 „Plăţi pentru angajamente de silvomediu”, similar cu prelungirea perioadei de depunere a cererii unice de plată pentru anul 2020, dar şi perioada de depunere a cererilor de plată pentru submăsura 8.1 „Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite”, sesiunile 1, 2 şi 3 şi submăsura 15.1 „Plăţi pentru angajamente de silvomediu” , sesiunile 1 şi 2, similar cu prelungirea perioadei de depunere a cererii unice de plată pentru anul 2020.

Nu în ultimul rând, s-a prelungit perioada de depunere a deconturilor justificative aferente trimestrul I pentru beneficiarii Măsurii 14 „Bunăstarea animalelor” cu o lună, respectiv până la data de 31 mai 2020, urmând a fi propuse măsuri suplimentare în funcţie de evoluţia restricţiilor impuse pe fondul epidemiei; s-a suspendat efectuarea controalelor pe teren pentru anexa 17 B sau alte tipuri de controale, ca urmare a unor sesizări, reclamaţii, controale specifice măsurilor de agromediu, acolo unde se impune prezenţa fermierului; s-a suspendat deplasarea în teren a consilierilor Direcţiei Antifraudă Control Intern şi a auditorilor APIA (în baza delegaţiilor, ordinelor de control/serviciu).

APIA desfăşoară în continuare activitatea de preluare a documentelor privind schemele de sprijin cuplat în sector vegetal 2019, care se vor depune la sediul APIA (Centre judeţene şi Centre locale), la intrarea în instituţie şi vor fi ridicate de către funcţionarii implicaţi. Activitatea de eliberare a adeverinţelor privind finanţarea capitalului de lucru pentru desfăşurarea activităţilor curente de către beneficiarii Măsurii 14 – Bunăstarea animalelor pachet a) şi pachet b) anul de angajament 2020 se va realiza în condiţiile date, conform solicitărilor, funcţionarii implicaţi vor prelua solicitările şi vor preda adeverinţele la intrarea în instituţie.

„Transmitem rugămintea ca beneficiarii direcţi ai tuturor formelor de sprijin financiar acordate prin APIA să se solidarizeze cu eforturile Agenţiei pentru a reduce expunerea în faţa acestui virus, asigurându-i de faptul că le vor fi respectate toate drepturile. APIA transmite angajaţilor şi fermierilor să respecte cu stricteţe toate normele impuse în aceste momente şi le doreşte tuturor multă sănătate”, se arată în comunicatul APIA.

Din țară

Arsenal Aventura & Aqua Park din Orăștie deschide un sezon, din 4 aprilie

Publicat

pe

La Orăștie, Arsenal Aventura & Aqua Park – cel mai mare parc tematic din România, se redeschide pe 4 aprilie, pentru un nou sezon.

Sunt peste 20 de atracții spectaculoase.

Printre atracțiile de aici amintim cel mai mare panou artificial de escaladă din România, de 35 de metri, o tiroliană impresionantă de 607 metri lungime, dintr-un singur segment, un turn de apă transformat în locație pentru powerfun jump (de pe care se fac sărituri în gol de la 30 de metri înălțime, adică de la înălțimea unui bloc cu 10 etaje), trasee suspendate cu grad de dificultate progresivă în „aventura park”, airsoft și multe altele.

Iar când ziua se liniștește, focurile de tabără, zona SPA și cazările confortabile completează experiența, și asta chiar în inima pădurii. Programul complet și detaliile despre acces sunt disponibile pe www.arsenalpark.ro.

De Paști, în perioada 18 – 21 aprilie, minivacanța combină tradiția cu distracția în aer liber.

Oferta specială include 3 nopți de cazare, mese festive cu preparate autentice și activități distractive pentru întreaga familie..

Arsenal Aventura & Aqua Park este cel mai mare parc tematic din România. Cele 88 de hectare de pădure au fost transformate dintr-un depozit militar de armament într-o zonă vibrantă de aventură și distracție, și, în egală măsură, de relaxare. Nu în ultimul rând, unitățile de cazare (inclusiv camere cu tematică militară, în care se poate dormi în TAB-uri), care pot găzdui până la 200 de persoane, și experiențele culinare autentice fac Arsenal Aventura & Aqua Park o destinație potrivită vacanțelor prelungite.

Adresă: Strada Codrului, Orăștie 335700, Contact: 0799 108 391

Citeste mai mult

Din țară

Pita bănățeană cu făină integrală și cartofi și pâinea cu secară – Pâinile Anului 2025

Publicat

pe

A doua zi a celei de-a 16-a ediții a expoziției internaționale GastroPan, cea mai mare expoziție pentru industria panificației, patiseriei, cofetăriei, gelateriei, ciocolateriei, morăritului și HoReCa din România, a adus noi inovații și soluții revoluționare.

În acest an, evenimentul continuă să fie locul unde schimbările din industrie devin vizibile pentru specialiștii din domeniu. Expozanții au prezentat produse de top, tehnologii și soluții pentru fiecare specialist din industrie, iar vizitatorii, vechi și noi, au avut ocazia să cunoască diferențele dintre procesele tehnologice prin discuțiile cu expozanții din țară și nu numai.

Pâinea Anului 2025 realizată artizanal: pita bănățeană cu făină integrală și cartofi

Mult așteptatul concurs al expoziției, Pâinea Anului 2025 realizată artizanal, a adus brutari artizani din toată țara cu produse simple, naturale, gustoase care au fost apreciate de membrii juriului. Printre produse s-au numărat caracteristici precum combinarea făinii de secară cu alune de pădure, folosirea de batata sau a cașului de oaie, însă, pâinea care a impresionat cel mai mult a fost Pita bănățeană cu făină integrală și cartofi care a reprezentat aniversarea de 30 ani a brutăriei. Aceasta a fost realizată din făină integrală măcinată lent, cartofi bănățeni, maia naturală fiind o pâine fără aditivi.

Premianții Pâinea Anului 2025 realizată artizanal:

Locul I: Brutăria Moara Maria, sat Chizatu, jud. Timișoara

Locul II: Brutăria Bocskor, sat Sânmartin, jud. Harghita

Locul III: Brutăria Simplu, Brașov, jud. Brașov

Premiul special: Raema SRL, Mediaș, jud. Sibiu

Pâinea Anului 2025 realizată industrial: pâinea cu făină de secară

La categoria Pâinea Anului 2025 realizată industrial, participanții au venit cu produse care se realizează într-o cantitate minimă de 500 kg/zi, ceea ce înseamnă că ingredientele naturale, continuitatea, calitatea sunt constante tot timpul. Au fost pâini simple, cu cartofi, realizate într-o lungime de un metru, însă cea care a fost considerată a fi pâinea cea mai bună obținută industrial a fost pâinea cu făină de secară caracterizată prin folosirea maielei sălbatice, făină opărită la 80oC și alte ingrediente naturale.

Premianții Pâinea Anului 2025 realizată industrial:

Locul I: Brutăria Bocskor, sat Sânmartin, jud. Harghita

Locul II: Brutăria CEN, sat Axente Sever, jud. Sibiu

Locul III: Brutăria Harmopan, Miercurea-Ciuc, jud. Harghita

 

Citeste mai mult

Din țară

Trecere la ora de vară! Sâmbătă se dau ceasurile înainte cu o oră

Publicat

pe

Trecerea la ora de vară și la cea de iarnă a fost implementată pentru ca oamenii să se poată bucura de cât mai multă lumină naturală.

Schimbarea orei se face în ultima duminică din luna martie, pentru ora de vară, și în ultima duminică din octombrie, pentru ora de iarnă.

În data de 30 martie, ora 03:00 dimineața va deveni ora 04:00, astfel, ultima duminică din luna martie va fi cea mai scurtă zi din an, având doar 23 de ore.

În România, ora de vară a fost introdusă pentru prima dată în 1932. Din 1943, practica trecerii la ora de vară a fost suspendată și a fost reintrodusă în România începând cu 1979.

Parlamentul European a votat, în 2019, în favoarea unei propuneri de renunţare la obligativitatea trecerii la ora de vară la nivelul Uniunii Europene, însă, potrivit propunerii, fiecare stat membru va avea dreptul să decidă dacă va păstra actualul sistem sau va renunţa la schimbarea orei.

Medicii recomandă ca populația să se pregătească în prealabil pentru schimbarea orei. Cu aproximativ trei zile înainte de modificarea orei se recomandă să mergem la culcare mai devreme cu 10-15 minute. Somnul după-amiaza de aproximativ 30 de minute poate fi benefic.

Expunerea la lumină naturală timp de 15 minute pe zi poate ajuta la reglarea ritmurilor circadiene. În zilele imediat următoare este recomandată reducerea consumului de alcool și cafea și amânarea activităților zilnice cu o oră.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite