Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Din țară

Aproximativ 75% dintre tineri nu au competențe în vederea găsirii unui loc de muncă

Publicat

pe

Site-ul JW.ORG, o sursă de conținut practic pentru tineri

Organizația Națiunilor Unite a desemnat ziua de 15 iulie a fiecărui an drept Ziua mondială a competențelor tinerilor. Potrivit unui raport pe 2022 al Education Commisson și UNICEF, aproape trei din patru tineri cu vârstele între 15 și 24 de ani din 92 de țări nu au competențele necesare în vederea găsirii unui loc de muncă. Conform acestui raport, tinerii din țări cu venituri mici au șanse mai mici să dezvolte competențe în vederea găsirii unui loc de muncă decent. O altă problemă o constituie și abandonul școlar sau dificultatea dezvoltării de astfel de abilități în liceu. Potrivit unui raport al Global Employment Trends for Youth 2022: Investing in transforming futures for young people, se estimează că la nivel mondial numărul tinerilor șomeri va atinge 73 milioane. Pandemia și alte provocări ale pieței muncii au contribuit și contribuie la creșterea șomajului.

O sursă de conținut practic pentru dezvoltarea competențelor în vederea găsirii unui loc de muncă și pentru planificarea carierei este site-ul jw.org, cel mai tradus site web la ora actuală. De exemplu, în articolul Cum pot găsi (și păstra) un loc de muncă?, tinerii găsesc idei practice pentru cultivarea acestor competențe:

Profită din plin de școală;

Caută un loc de muncă;

Nu renunța;

Străduiește-te să-ți păstrezi locul de muncă;

Cultivă relații bune cu colegii de muncă;

Fii punctual;

Fii cinstit.

În cartea Choosing Your Career and Your Higher Education, citată într-un alt articol de pe jw.org, se menționează: „Majoritatea domeniilor – tehnice, comerciale sau academice – necesită bune abilități de comunicare. Așadar, chiar dacă școala nu te pregătește pentru un anumit loc de muncă, îmbunătățește-ți aptitudinile de scriere, vorbire și ascultare”.

Radu Cândea, un tânăr de 20 de ani, a spus: „Apreciez foarte mult conținutul de pe jw.org. Iată de ce am analizat împreună cu părinții diverse articole practice de pe jw.org. Asta m-a ajutat și mă ajută să-mi propun obiective și să-mi stabilesc priorități ca să-mi fac un viitor sigur pentru mine și familia mea.”

JW.ORG este site-ul oficial al Martorilor lui Iehova. El conține text, înregistrări audio și materiale video în peste 1075 de limbi, printre care 100 de limbaje ale semnelor și 50 de alfabete braille. Oameni din toate mediile, culturile și credințele pot găsi conținut practic pentru viața de zi cu zi în armonie cu principiile valoroase ale Bibliei.

Conținut de pe JW.ORG

Seria de articole Tinerii se întreabă

Ce carieră să aleg?

Cât de responsabil sunt?

Cum îmi pot planifica bine timpul?

Cum pot să mă concentrez mai bine?

Ce trebuie să știu despre multitasking?

Seria Este Biblia o carte de actualitate?

Valori universal valabile – Cinstea

Animații pe tablă

Cum să-ți folosești bine banii

Din țară

ATENȚIE! Escrocherie prin WhatsApp. Recomandările polițiștilor

Publicat

pe

O nouă metodă de înșelătorie este activă, prin WhatsApp, transmit reprezentații Inspectoratului Județean de Poliție Timiș, care recomandă vigilență maximă din partea utilizatorilor aplicației.

„Această metodă de înşelătorie implică persoane cu intenţii rău voitoare care vă contactează, pretinzând că sunt prieteni, membri ai familiei sau chiar reprezentanţi ai unor instituţii. Ele vor solicita un cod de verificare pe care l-aţi primit prin SMS, invocând diverse motive (precum o «eroare tehnică» sau «necesitatea urgentă de ajutor»). După ce le furnizaţi codul, aceştia pot prelua controlul asupra contului dumneavoastră de WhatsApp şi îl pot utiliza pentru a înşela alte persoane sau pentru alte scopuri”, a precizat IPJ Timiş, luni, într-un comunicat de presă.

IPJ Timiş a transmis unele recomandări:

„- Fiţi precauţi la mesajele primite de la numere necunoscute sau chiar de la contacte salvate. În această schemă, infractorii se prezintă ca fiind persoane cunoscute sau oficiali şi vă cer să trimiteţi un cod de verificare pe care l-aţi primit prin SMS.

– ⁠Nu divulgaţi niciodată coduri de verificare WhatsApp. Acestea sunt folosite pentru a securiza contul dvs., iar furnizarea lor poate permite infractorilor să preia controlul contului.

– ⁠Verificaţi întotdeauna identitatea persoanei care vă contactează. Dacă primiţi cereri neobişnuite sau urgente, apelaţi direct persoana respectivă pentru a confirma autenticitatea mesajului.

– ⁠Activaţi autentificarea în doi paşi pe WhatsApp. Aceasta adaugă un nivel suplimentar de securitate şi previne accesul neautorizat la contul dvs., chiar dacă cineva obţine codul de verificare.

– ⁠Nu daţi curs cererilor financiare sau promisiunilor suspecte. Escrocii pot încerca să vă convingă să faceţi plăţi rapide sau să trimiteţi bani sub pretexte false.

– ⁠Educaţi-vă familia şi prietenii. Informaţi-i despre această metodă de fraudă pentru a preveni alte incidente”.

Citeste mai mult

Din țară

SOLDĂRI DE IARNĂ. Recomandări de la Protecția Consumatorului pentru cumpărături

Publicat

pe

Directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului (ANPC), Paul Anghel, recomandă cumpărătorilor să fie foarte atenţi la preţuri în perioada reducerilor de iarnă şi să se informeze cât mai complet asupra produselor pe care intenţionează să le achiziţioneze și asupra seriozității comercianților care propun produsele dorite spre vânzare.

„În perioada reducerilor de iarnă este recomandat să verificaţi preţurile prin consultarea site-urilor care afişează preţuri comparative pentru acelaşi produs, practică ce a dus la îmbunătăţirea constantă a modalităţilor de prezentare a preţurilor şi reducerilor de către magazinele online”, a scris Paul Anghel, pe Facebook.

Consumatorii mai sunt sfătuiți să verifice stocul existent, dacă prețul afișat conține sau nu TVA sau dacă include și costul de livrare.

„Dacă aveţi nelămuriri, contactaţi comerciantul prin telefon pentru a cere informaţii suplimentare asupra produsului, serviciilor post-vânzare sau a condiţiilor de livrare. Modul în care comerciantul răspunde la aceste întrebări vă poate oferi indicii asupra seriozităţii lui”, a explicat reprezentantul ANPC.

Potrivit acestuia, comerciantul este obligat să informeze corect şi complet consumatorii, oferind, printre altele, informaţii despre datele de identificare ale firmei, caracteristicile produsului, preţul cu toate taxele incluse, cheltuieli de livrare şi modalităţi de plată, perioada de valabilitate a ofertei sau a preţului.

Anghel recomandă, de asemenea, consumatorilor să citească recenziile privind produsele vândute online, care pot oferi indicii despre calitatea acestora sau despre seriozitatea comerciantului.

Citeste mai mult

Din țară

Când nu se fac nunți în anul 2025

Publicat

pe

Biserica Ortodoxă a rânduit ca în posturi, în ajunul și în zilele praznicelor împărătești, precum și în perioada dintre Crăciun și Bobotează, să nu se facă nunți.

Vă punem la dispoziție lista zilelor în care nu se fac nunți în anul 2025, conform calendarului editat de Arhiepiscopia Bucureștilor și Patriarhia Română.

În toate zilele de post şi în posturile de peste an: în toate miercurile şi vinerile;

de luni, după Lăsatul secului de carne pentru Postul Sf. Paşti, până la Duminica Sfântului Apostol Toma inclusiv (vineri, 24 februarie – duminică, 27 aprilie);

în Postul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel (duminică, 16 iunie – marți, 18 iunie);

în Postul Adormirii Maicii Domnului (vineri, 1 august – joi, 14 august);

la Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul (vineri, 29 august);

în Postul Naşterii Domnului (sâmbătă, 15 noiembrie – miercuri, 24 decembrie);

în perioada cuprinsă între Praznicul Nașterii Domnului și Bobotează (joi, 25 decembrie – marți, 6 ianuarie);

În ajunul şi în zilele Praznicelor împărăteşti (1-2 februarie; 28-29 mai; 7-9 iunie; 15 august, 13-14 septembrie).

Sursa: basilica.ro

Sursa foto: Restaurant Colosseum Ballroom Timișoara

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite