Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Din țară

Ceasuri de lux și mașini de colecție, scoase la licitație

Publicat

pe

Ceasuri nobile, care dau ora exactă în lumea distinsă a orologeriei, și mașini de colecție sunt scoase la licitație în data de 21 decembrie, într-un eveniment dedicat eleganței și cadourilor de Crăciun, organizat de Artmark: Licitația de Crăciun – Eleganță, Ceasuri și Mașini de Colecție, inclusiv o selecție Rolex și Patek Philippe.

Licitația înregistrează nu mai puțin de 15 ceasuri Rolex destinate domnilor, cu prețuri variind de la 3.500 până la 24.000 de euro.

Cel mai valoros exemplar Rolex din licitație este un model Yachtmaster, din aur alb, ce poate fi purtat atât de domni, cât și de doamne. Ceasul este însoțit de cutia originală și card de garanție și poate fi adjudecat începând de la 24.000 de euro.  Publicul mai poate accesa același model, de data aceasta din aur roz, ce pleacă în licitație de la suma de 16.000 de euro.

Prezența brandului iconic Patek Philippe este înregistrată prin trei exemplare, dintre care două destinate domnilor. Este vorba de un Patek Philippe vintage de tip marriage, din aur roz, ce datează din 1890. Ceasul deține cureaua originală, excelent conservată, din piele, de culoare maro, cu sistem de închidere de tip clasic.

Același nume de marcă este prezent în licitație și cu un exemplar Calatrava, din aur, din anul 2000, ce pornește de la 13.000 de euro, raportat la un preț de listă aproape dublu pe piața de profil.

Între aparițiile speciale și foarte rare din licitație, conducând segmentul ceasurilor, se află un superb exemplar de ceas Cabestan Tourbillon Vertical, din aur roz, destinat atât domnilor, cât și doamnelor, care are, pe piața de profil, prețul de listă de 90.000 de euro. În licitația Artmark, prețul de pornire este semnificativ mai accesibil, de 50.000 de euro.

O altă piesă rară, ediție limitată, este ceasul Alain Silberstein „Bodoni”. Ediția limitată lansată în 2005 a produs un total de numai 500 de exemplare. Brandul lui Alain Silberstein este recunoscut pentru ceasurile cu design modern, extravagant și colorat, ce sunt inspirate din mișcarea germană Bauhaus. Exemplarul cu numărul 220, aflat în licitație, are prețul de pornire de 1.500 de euro.

Destinat exclusiv domnilor, licitația aduce în față și un rar ceas Quinting Mysterious Chronograph. De calitate elvețiană fără compromisuri, modelul Mysterious Chronograph este unul dintre cele mai excepționale cronografe din lume și poate fi licitat începând de la 3.500 de euro.

Din licitație sunt nelipsite automobilele de colecție, inclusiv un Lincoln Continental Mark V, ediție limitată Cartier, din 1979, cu atestat de autovehicul istoric. Echiparea bogată a exemplarului include tapițerie specială din velur, ornamente din lemn, aer condiționat, pilot automat și ceas de bord Cartier. Un veridic reprezentant al luxului clasic american, automobilul poate fi licitat începând de la doar 15.000 de euro.

Pentru iubitorii Harley-Davidson, licitația aduce în față un exemplar Street Glide Custom, din 2006, multicolor personalizat și realizat parțial cu foiță din aur.

Selecția automobilelor este completată de un Maserati Quattroporte, din 1980 – una dintre cele mai longevive serii de automobile italiene, ce a avut premiera în anul 1965. Modelul oferit face parte din generația a 3-a, produsă timp de un deceniu, marcând lumea auto din anii 80. Se află în starea originală, foarte bine conservat, într-o combinație cromatică rară pentru acest model și cu varianta de motorizare cea mai puternică.

Licitația include și un automobil militar Mercedes GD250 (foto)– cel mai celebru și apreciat automobil off road din lume, în cea mai potentă variantă, cea militară. Exemplarul din 1990, restaurat integral, deține atestat de vehicul istoric și este disponibil de la suma de 30.000 de euro.

Piesele din cadrul evenimentului sunt însoțite de acte de proveniență, garanție de autenticitate sau, după caz, garanție de bună funcționare. Impresionantele exemplare pot fi admirate și probate, în regim gratuit, până pe 21 decembrie în expoziția de la Palatul Cesianu-Racoviță, care este deschisă de luni până duminică în intervalul orar 10:00-20:00.

Din țară

Restricții de circulație (≥7,5 t), sâmbătă și duminică (13 – 14 iulie 2024), din cauza Codului Roșu de caniculă

Publicat

pe

CNAIR informează participanții la traficul rutier că, în perioada 13.07 – 14.07.2024 (sâmbătă și duminică), în intervalul orar 10.00 – 20.00, se vor institui restricții de tonaj pe sectoarele de autostrăzi, drumuri expres și drumuri naționale din cauza temperaturilor extreme (38 – 39 grade Celsius) – (COD ROȘU) pentru Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia și Moldova.

Astfel, potrivit noilor avertizări meteorologice emise de către ANM, în perioada 13.07. – 14.07.2024 (sâmbătă și duminică) intervalul orar 10:00 – 20:00, autovehiculele cu MTMA ≥7,5 t nu vor putea circula în acest weekend pe sectoarele de autostrăzi, drumuri expres și drumuri naționale, din județele: Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Ialomița, Călărași, Dolj, Olt, Vâlcea, Gorj, Mehedinți, Timiș, Caraș – Severin, Arad, Bihor, Satu Mare, Suceava, Botoșani, Neamț, Iași, Bacău, Vaslui, Buzău, Vrancea, Galați și Brăila.

Exceptate de la aceste restricții sunt:

transporturilor de persoane;

transporturilor de animale vii și de produse perisabile de origine animală și vegetală;

vehicule care participă la intervenții în caz de forță majoră;

transporturi funerare;

transporturi poștale;

transporturi de echipamente de prim ajutor;

transporturi pentru distribuire de carburanți;

transporturi de mărfuri sub temperatură controlată;

transporturi pentru tractări vehicule avariate;

transporturi pentru distribuirea de apă și hrană în zonele calamitate;

transporturi cu vehicule specializate destinate prin construcție salubrizării;

transporturi apă îmbuteliată;

transporturi produse provenite din exploatări agricole;

transporturi militare implicate în exerciții multinaționale.

De asemenea, pe perioada restricțiilor vor fi exceptate atât utilajele proprii ale CNAIR, cât și utilajele închiriate de la firmele cu care CNAIR are contracte de lucrări în derulare.

Precizăm faptul că în funcție de evoluția condițiilor meteorologice, restricțiile pot fi ridicate, menținute sau prelungite.

Vom reveni cu noi comunicate, în funcție de avertizările meteorologice emise de A.N.M.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale și autostrăzi pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 și pot accesa pe prima pagina în caseta din stânga: www.cnadnr.ro – DISPECERAT – Situatia Drumurilor Naţionale, dar și pagina de FB https://www.facebook.com/cnadnr/.

Citeste mai mult

Din țară

Cod portocaliu de caniculă în județul Timiș și în Vestul țării

Publicat

pe

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis pentru miercuri, o avertizare meteorologică cod portocaliu pentru județele din Vestul țării, fiind anunţate val de căldură persistent, caniculă şi disconfort termic ridicat

Judeţele Arad, Timiş, Caraş-Severin, Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, precum şi în municipiul Bucureşti se vor afla sub avertizare cod portocaliu, miercuri.

„În judeţele Arad, Timiş, Caraş-Severin, Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, precum şi în municipiul Bucureşti valul de căldură va persista, va fi caniculă, iar temperaturile maxime vor fi de 37…39 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade (noapte tropicală)”, este mesajul meteorologilor.

Valul de căldură va persista în toată ţara şi în zilele următoare.

Cod portocaliu de caniculă în județul Timiș și în Vestul țării

Citeste mai mult

Din țară

Dominic Fritz și-s depus dosarul pentru obținerea cetățeniei române

Publicat

pe

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a anunțat, joi, pe contul său de Facebook că și-a depus dosarul pentru obținerea cetățeniei române.

„Aşa arată zâmbetul unui român în devenire. Azi mi-am depus dosarul pentru dobândirea cetăţeniei române.  Adevărul este că de mult mă simt unul de-al vostru. Să am şi un paşaport românesc va fi confirmarea oficială pentru un fapt simplu: Cu bune, cu rele, cred în România şi în potenţialul său. Iubesc această ţară şi vreau să-i croiesc soarta împreună cu voi toţi”, a scris Dominic Fritz pe Facebook.

Acesta a mai adăugat că mulţumește României şi Euopei pentru parcursul său.

„Mulţumesc România pentru această călătorie extraordinară la care m-ai invitat când am călcat pentru prima oară pământul tău, la 19 ani. Şi mulţumesc Europa că mă laşi să fiu timişorean din Pădurea Neagră, român german şi, mai ales, om liber printre oameni liberi”, a mai scris Dominic Fritz.

Dominic Fritz a obţinut, în urma alegerilor din 9 iunie 2024, cel de-al doilea mandat de primar al municipiului Timişoara, din partea Alianţei Timişoara Unită, formată din USR, PMP, Forţa Dreptei, UDMR şi FDGR.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite