Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Din țară

Montajul Fotovoltaic Fără Regrete: 10 Criterii Esențiale pentru Alegerea Firmei de Montaj Fotovoltaice“

Publicat

pe

În lumea în continuă dezvoltare a energiilor regenerabile, investiția în panouri solare devine din ce în ce mai importantă.

Pentru a vă asigura că alegerea dvs. va duce la o instalare de succes și la minimizarea riscurilor, iată câteva criterii-cheie pe care ar trebui să le aveți în vedere:

Experiența și Expertiza: Alegeți o firmă cu experiență în domeniul instalării panourilor solare. Cautați recenzii, referințe și proiecte anterioare finalizate cu succes. O echipă bine instruită și cu experiență va reduce semnificativ riscul de erori în timpul montajului și dupa finalizarea acestuia.

Certificări și Acreditări: Verificați dacă firma de montaj are certificări și acreditări relevante în domeniul energiei solare. Acestea pot atesta nivelul de competență al personalului.

Evaluarea Acoperișului și Proiectarea Personalizată: O firmă de încredere va efectua o evaluare detaliată a acoperișului și a locației, luând în considerare orientarea, înclinația și posibilele obstacole. Aceasta ar trebui să ofere o soluție personalizată care să optimizeze randamentul sistemului solar.

Calitatea Componentelor: Verificați ce tipuri de panouri solare, invertoare și alte componente vor fi utilizate în sistemul dvs. Alegerile de calitate vor contribui la performanța și durabilitatea pe termen lung a instalației.

Evaluarea Consumului și Dimensiunea Sistemului: O firmă de încredere va analiza consumul actual de energie al casei dvs. respectiv consumul planificat în viitor, pentru a dimensiona corect sistemul fotovoltaic. O dimensionare greșită poate duce la subutilizare sau suprasolicitare a sistemului.

Garanții: Asigurați-vă că firma oferă garanții pentru componente, precum și garanție de instalare pentru a asigura intervenții în caz de probleme sau funcționare defectuoasă.

Monitorizarea Performanței: O soluție de monitorizare a performanței vă va permite să urmăriți producția de energie și să detectați potențiale defecte sau scăderi în randament.

Contract și Detalii Financiare: Asigurați-vă că contractul este transparent și cuprinzător, specificând toate detaliile legate de costuri, plăți, termene și garanții.

Evaluarea Financiară: Asigurați-vă că înțelegeți întregul cost al sistemului, inclusiv instalare, componente și întreținere.

Servicii de Mentenanță și Suport Tehnic: Un alt criteriu esențial în alegerea unei firme de montaj fotovoltaice este disponibilitatea serviciilor de mentenanță și suport tehnic. Asigurați-vă că firma vă oferă informatii si soluții legate de întreținerea regulată a sistemului, inclusiv verificări periodice, curățare și eventuale reparații. De asemenea, verificați dacă firma are o linie de asistență tehnică sau o echipă dedicată pentru a vă ajuta în cazul apariției unor probleme sau întrebări legate de funcționarea sistemului.

Alegerea unei firme de montaj fotovoltaice necesită timp și cercetare atentă, însă investiția într-un sistem solar de calitate va aduce beneficii pe termen lung în economiile de energie și reducerea emisiilor de carbon. Suntem aici pentru a vă ghida în luarea celei mai bune decizii pentru nevoile dvs. energetice.

Cu energie solară, Echipa Home Comfort Energy

Din țară

Restricții de circulație (≥7,5 t), sâmbătă și duminică (13 – 14 iulie 2024), din cauza Codului Roșu de caniculă

Publicat

pe

CNAIR informează participanții la traficul rutier că, în perioada 13.07 – 14.07.2024 (sâmbătă și duminică), în intervalul orar 10.00 – 20.00, se vor institui restricții de tonaj pe sectoarele de autostrăzi, drumuri expres și drumuri naționale din cauza temperaturilor extreme (38 – 39 grade Celsius) – (COD ROȘU) pentru Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia și Moldova.

Astfel, potrivit noilor avertizări meteorologice emise de către ANM, în perioada 13.07. – 14.07.2024 (sâmbătă și duminică) intervalul orar 10:00 – 20:00, autovehiculele cu MTMA ≥7,5 t nu vor putea circula în acest weekend pe sectoarele de autostrăzi, drumuri expres și drumuri naționale, din județele: Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Ialomița, Călărași, Dolj, Olt, Vâlcea, Gorj, Mehedinți, Timiș, Caraș – Severin, Arad, Bihor, Satu Mare, Suceava, Botoșani, Neamț, Iași, Bacău, Vaslui, Buzău, Vrancea, Galați și Brăila.

Exceptate de la aceste restricții sunt:

transporturilor de persoane;

transporturilor de animale vii și de produse perisabile de origine animală și vegetală;

vehicule care participă la intervenții în caz de forță majoră;

transporturi funerare;

transporturi poștale;

transporturi de echipamente de prim ajutor;

transporturi pentru distribuire de carburanți;

transporturi de mărfuri sub temperatură controlată;

transporturi pentru tractări vehicule avariate;

transporturi pentru distribuirea de apă și hrană în zonele calamitate;

transporturi cu vehicule specializate destinate prin construcție salubrizării;

transporturi apă îmbuteliată;

transporturi produse provenite din exploatări agricole;

transporturi militare implicate în exerciții multinaționale.

De asemenea, pe perioada restricțiilor vor fi exceptate atât utilajele proprii ale CNAIR, cât și utilajele închiriate de la firmele cu care CNAIR are contracte de lucrări în derulare.

Precizăm faptul că în funcție de evoluția condițiilor meteorologice, restricțiile pot fi ridicate, menținute sau prelungite.

Vom reveni cu noi comunicate, în funcție de avertizările meteorologice emise de A.N.M.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale și autostrăzi pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 și pot accesa pe prima pagina în caseta din stânga: www.cnadnr.ro – DISPECERAT – Situatia Drumurilor Naţionale, dar și pagina de FB https://www.facebook.com/cnadnr/.

Citeste mai mult

Din țară

Cod portocaliu de caniculă în județul Timiș și în Vestul țării

Publicat

pe

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis pentru miercuri, o avertizare meteorologică cod portocaliu pentru județele din Vestul țării, fiind anunţate val de căldură persistent, caniculă şi disconfort termic ridicat

Judeţele Arad, Timiş, Caraş-Severin, Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, precum şi în municipiul Bucureşti se vor afla sub avertizare cod portocaliu, miercuri.

„În judeţele Arad, Timiş, Caraş-Severin, Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, precum şi în municipiul Bucureşti valul de căldură va persista, va fi caniculă, iar temperaturile maxime vor fi de 37…39 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade (noapte tropicală)”, este mesajul meteorologilor.

Valul de căldură va persista în toată ţara şi în zilele următoare.

Cod portocaliu de caniculă în județul Timiș și în Vestul țării

Citeste mai mult

Din țară

Dominic Fritz și-s depus dosarul pentru obținerea cetățeniei române

Publicat

pe

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a anunțat, joi, pe contul său de Facebook că și-a depus dosarul pentru obținerea cetățeniei române.

„Aşa arată zâmbetul unui român în devenire. Azi mi-am depus dosarul pentru dobândirea cetăţeniei române.  Adevărul este că de mult mă simt unul de-al vostru. Să am şi un paşaport românesc va fi confirmarea oficială pentru un fapt simplu: Cu bune, cu rele, cred în România şi în potenţialul său. Iubesc această ţară şi vreau să-i croiesc soarta împreună cu voi toţi”, a scris Dominic Fritz pe Facebook.

Acesta a mai adăugat că mulţumește României şi Euopei pentru parcursul său.

„Mulţumesc România pentru această călătorie extraordinară la care m-ai invitat când am călcat pentru prima oară pământul tău, la 19 ani. Şi mulţumesc Europa că mă laşi să fiu timişorean din Pădurea Neagră, român german şi, mai ales, om liber printre oameni liberi”, a mai scris Dominic Fritz.

Dominic Fritz a obţinut, în urma alegerilor din 9 iunie 2024, cel de-al doilea mandat de primar al municipiului Timişoara, din partea Alianţei Timişoara Unită, formată din USR, PMP, Forţa Dreptei, UDMR şi FDGR.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite