Ne găsiți și pe:

Din țară

OPORTUNITATE de angajare. Posturi vacante pe Poliția de Frontieră Română, scoase la concurs

Publicat

pe

Poliţia de Frontieră Română a scos la concurs 113 posturi vacante de agenţi şi ofiţeri de poliţie, prin încadrare directă, în vederea reducerii deficitului de personal existent la nivelul structurilor de specialitate din cadrul instituţiei.

„Posturile vacante scoase la concurs sunt în cadrul următoarelor structuri de specialitate: logistică, psihologie, financiar, juridic, comunicaţii şi informatică, afaceri europene şi traduceri, inspecţia muncii, învăţământ, marketing şi achiziţii”, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Posturile vacante scoase la concurs prin încadrare directă în structuri de specialitate sunt repartizate astfel:

* 26 posturi vacante în cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră (12 posturi de ofiţer şi 14 posturi de agent) https://www.politiadefrontiera.ro/ro/main/n-cariera-18/

* 8 posturi vacante în cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi (5 posturi de ofiţer şi 3 posturi de agent) https://www.politiadefrontiera.ro/ro/iasi/n-cariera-158/

* 31 posturi vacante în cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu (2 posturi de ofiţer şi 29 posturi de agent) https://www.politiadefrontiera.ro/ro/giurgiu/n-inspectoratul-teritorial-giurgiu-informaii-de-interes-public-cariera-155/

* 3 posturi vacante în cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea (1 post de ofiţer şi 2 posturi de agent) https://www.politiadefrontiera.ro/ro/oradea/n-inspectoratul-teritorial-oradea-informaii-de-interes-public-cariera-106/

* 3 posturi vacante în cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei (3 posturi de ofiţer)
https://www.politiadefrontiera.ro/ro/sighetu-marmatiei/n-inspectoratul-teritorial-sighet-informatii-de-interes-public-cariera-112/

* 13 posturi vacante în cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara (3 posturi de ofiţer şi 29 posturi de agent) https://www.politiadefrontiera.ro/ro/timisoara/n-inspectoratul-teritorial-timioara-informaii-de-interes-public-cariera-122/

* 29 posturi vacante în cadrul Gărzii de Coastă (2 posturi de ofiţer şi 27 posturi de agent)  https://www.politiadefrontiera.ro/ro/garda-de-coasta/n-garda-de-coast-informaii-de-interes-public-cariera-135/

Înscrierea la concurs se realizează prin trimiterea dosarului de concurs exclusiv în format electronic la adresele de e-mail menţionate în anunţurile concurs postate pe site-ul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră şi cele ale structurilor subordonate (dosarul poate fi trimis inclusiv în zilele nelucrătoare).

Informaţii complete privind modalităţile de înscriere şi participare la concurs, condiţile de recrutare, probele de selecţie şi criteriile de departajare, precum şi tematica şi bibliografia necesare concursului pentru posturile scoase la concurs pot fi obţinute de la structurile de resurse umane ale Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, inspectoratelor teritoriale ale Poliţiei de Frontieră, Gărzii de Coastă, şcolilor de profil şi Bazei de Reparaţii Navale, precum şi de pe site-urile instituţionale.

Din țară

ATENȚIE! Intră in vigoare modificările Codului Fiscal. Pe ce vom da mai mulți bani

Publicat

pe

Majorarea accizelor la tutun şi băuturi alcoolice, creşterea impozitelor pe veniturile din jocuri de noroc şi raportarea la salariul minim a contribuțiilor sociale pentru contractele part-time sunt câteva dintre modificările fiscale care se vor aplica din 1 august.

Potrivit Ordonanţei 16/3022 pentru modificarea Codului Fiscal, începând cu veniturile salariale aferente lunii august 2022, contribuţia de asigurări sociale şi cea de sănătate, datorate de către persoanele fizice angajate în baza unui contract individual de muncă cu normă întreagă sau cu timp parţial, nu pot fi sub nivelul celor aplicate la salariul de bază minim brut pe ţară în vigoare în luna pentru care acestea se datorează.

De la această prevedere sunt exceptate câteva categorii de persoane, printre care elevii, studenţii cu vârsta pâna la 26 de ani, persoanele cu dizabilităţi sau alte categorii de persoane cărora prin lege li se recunoaşte posibilitatea de a lucra mai puţin de 8 ore pe zi, pensionari pentru limita de vârstă în sistemul public de pensii, persoanele care realizează în cursul aceleiaşi luni venituri din salarii sau asimilate salariilor în baza a două sau mai multe contracte individuale de muncă, iar baza lunară de calcul cumulată aferentă acestora este cel puţin egală cu salariul de baza minim brut pe ţară.

În ceea ce priveşte veniturile din jocuri de noroc, cotele de impozit vor fi modificate astfel: 3% până la 10.000 lei inclusiv; 300 lei + 20% pentru ceea ce depăşeşte suma de 10.000 lei; 11.650 lei + 40% pentru ceea ce depăşeşte suma de 66.750 lei. Impozitul datorat se va determina la fiecare plată.

Pentru ţigarete, acciza totală se majorează la 594,97 lei/1.000 ţigarete, de la 563,97 lei/1000 ţigarete.

Printre modificările care vor intra în vigoare de la 1 august se numără şi reducerea la 10.000 de lei a pragului pentru acordarea facilităţilor fiscale în industria alimentară şi în domeniul construcţiilor.

Ordonanţa de modificare a Codului fiscal a fost adoptată de Guvern în 15 iulie.

Citeste mai mult

Din țară

ATENȚIE! Mesaje false în numele ANAF!

Publicat

pe

La sesizarea unor contribuabili, ANAF atenționează, la nici o lună de la precedentele emailuri ale unor infractori cibernetici, cu privire la mesaje false transmise în numele instituției, prin care contribuabilii sunt anunțați că au de plătit „impozite către sistemul bugetar din România.

„Pentru siguranța dumneavoastră, vă sfătuim să nu deschideți aceste emailuri, iar, dacă au fost deschise, să nu accesați documentele anexate sau linkurile din conținut. Și, în niciun caz, să nu transmiteți bani către conturile menționate“, transmit reprezentanții ANAF

ANAF a dezvoltat și pus la dispoziția contribuabililor, gratuit, serviciul Spațiul Privat Virtual, pentru o comunicare securizată cu instituția.

Citeste mai mult

Din țară

RESTRICȚII de circulație pentru autovechiculele de mare tonaj, din cauza caniculei

Publicat

pe

Sâmbătă și duminică (23 – 24 iulie), în intervalul orar 10:00 – 20:00, se vor institui restricții de circulație pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 t în județele: Teleorman, Olt, Dolj, Mehedinți, Caraș – Severin, Timiș, Arad, Bihor, Sălaj, Satu Mare.

Măsura se aplică doar pe sectoarele de drumuri naționale. 

Pe sectoarele de drumuri expres și autostrăzi din administrarea CNAIR S.A., traficul se va desfășura în condiții normale.

Aceste restricții vor fi instituite ca urmare a avertizărilor de caniculă emise de către Administrația Națională de Meteorologie.

Măsura este adoptată pentru protejarea și conservarea sectoarelor de drum cu îmbrăcăminte bituminoasă, respectiv pentru prevenirea deformațiilor majore ireversibile (ce implică și pierderea stabilității straturilor rutiere) care pot apărea pe rețeaua  rutieră, ca efect al desfășurării traficului greu în condițiile climatice de caniculă.

Amintim conducătorilor auto că măsurile adoptate de CNAIR sunt dispuse în baza prevederilor articolului 44 alin.2 și 3 al Ordonanței de Guvern nr. 43/1997 privind regimul drumurilor, cu modificările și completările ulterioare, potrivit cărora administratorul drumului poate interzice temporar circulația vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, pe autostrăzile, drumurile expres și drumurile naționale din județele afectate de codul  portocaliu, cu excepția:

 • transporturilor de persoane;
 • transporturilor de animale vii și de produse perisabile de origine animală și vegetală;
 • vehicule care participă la intervenții în caz de forță majoră;
 • transporturi funerare;
 • transporturi poștale;
 • transporturi de echipamente de prim ajutor;
 • transporturi pentru distribuire de carburanți;
 • transporturi de mărfuri sub temperatura controlată;
 • transporturi pentru tractări vehicule avariate;
 • transporturi pentru distribuirea de apă și hrană în zonele calamitate;
 • transporturi cu vehicule specializate destinate prin construcție salubrizării;
 • transporturi apă îmbuteliată;
 • transporturi produse provenite din exploatări agricole;
 • transporturi militare implicate în exerciții multinaționale.

Informații suplimentare privind starea rețelei de drumuri naționale pot fi obținute de la Dispeceratul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 sau accesând pagina de internet: www.cnadnr.ro /Situatia Drumurilor Naționale.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite