Pâinea Anului 2024, denumită „Magia făinii“ a impresionat juriul prin calitatea sa excepțională, ingrediente naturale și respectul față de conceptul de etichetă curată.
S-a obținut din făină de grâu, făină de spelță integrală, făină de secară integrală, maia sălbatică, fulgi de ovăz, iaurt și sare caracterizându-se prin procesul de făină fiartă (pentru înlocuirea aditivilor alimentari), dospire îndelungată, fără adaos de drojdie, iar făinurile au fost măcinate la o moară cu pietre.
Premiații secțiunii PANIFICAȚIE-PATISERIE, categoria PÂINEA ANULUI 2024 sunt:
Locul I: Bârsan Csaba, Brutăria BOCSKOR
Locul II: Asztalos Attila, Brutăria ELDI
Locul II: Brutăria HARMOPAN
Locul III: Brutăria HARMOPAN
Locul III:Paul Adrian Gabriel, Paul Alin Claudiu, Brutăria CEN PAN
Produse de patiserie cu etichetă din miez de nucă, lapte, făină integrală și turmeric
La categoria Produse de patiserie, concurenții au avut sarcina de a prezenta un produs de patiserie cu etichetă curată care s-a putut realiza prin adaosul unor ingrediente cât mai naturale și benefice pentru organismul uman. Cel mai bun produs de patiserie s-a dovedit a fi produsul realizat de către Trifa Nicoleta de la Brutăria Casa Simplu.
Premiații categoriei PANIFICAȚIE-PATISERIE, categoria PRODUSE DE PATISERIE sunt:
Locul I: Trifa Nicoleta, Brutăria Casa Simplu
Locul II: Brutăria HARMOPAN
Locul II: Poteraș Mihai Sebastian, cofetăria MONCRIS
Locul III: Bârsan Csaba, Brutăria BOCSKOR
Locul III: Ardelean Raluca Mariana, Brutăria MOARA MARIA
Tânăra generație aduce inovația în patiserie
Cu o creativitate debordantă și un talent incontestabil, studenții și elevii din toată țara a reușit să se evidențieze și să se impună în această categorie dedicată promovării unei patiserii sănătoase și responsabile. Premiul „Cupa Elevului/Studentului brutar” reprezintă o recunoaștere a eforturilor tinerilor de a crea produse delicioase și autentice, respectând în același timp principiile unei alimentații sănătoase și sustenabile.
Tinerii au avut ocazia de a evolua prin cunoștințele dobândite în cadrul Concursurilor, de a compara produsele, materiile prime și ingredientele folosite, modurile de obținere – ceea ce reprezintă un element foarte important pentru dezvoltarea profesională a tinerilor. Cel mai inovativ produs a fost creat de echipa Vasile Daniela și Piștea Alexandra de la Colegiul Național Economic „Andrei Bârseanu”, Brașov.