Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Din țară

PERCHEZIȚII. Grup infracțional organizat în Timișoara care se ocupa de traficul de droguri de mare risc, destructurat

Publicat

pe

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Timişoara împreună cu lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul B.C.C.O. Timişoara au făcut, joi dimineaţă, 61 percheziţii domiciliare, în judeţele Timiş, Caraş Severin şi Hunedoara într-un dosar privind infracţiunile de constituire a unui grup infracţional organizat, introducere în ţară de droguri de risc, trafic de droguri de risc şi de mare risc şi efectuarea, fără autorizaţie, de operaţiuni cu substanţe susceptibile a avea efect psihoactiv.

Mare parte din droguri proveneau din plantaţii de canabis din Spania.

Sunt vizate două grupări care acţionaul în Timişoara şi Lugoj, având legătură între ele.

„La data de 14 aprilie 2022, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Timişoara împreună cu lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul B.C.C.O. Timişoara efectuează un număr de 61 percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Timiş, Caraş Severin şi Hunedoara într-o cauză vizând comiterea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, introducere în ţară de droguri de risc, trafic de droguri de risc şi de mare risc şi efectuarea, fără autorizaţie, de operaţiuni cu substanţe susceptibile a avea efect psihoactiv”, a anunţat DIICOT.

Conform IGPR, principalele surse de provenienţă a drogurilor distribuite ar fi fost colete expediate din Spania, pentru cannabis, comenzi plasate pe o reţea online, pentru amfetamină sau substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive, dar şi culturi ilicite organizate indoor sau outdoor, din judeţul Timiş.

DIICOT precizează că acţiunea de joi vizează destructurarea unui grup infracţional organizat format din cetăţeni români, care activează încă din luna septembrie 2021 pe raza municipiului Timişoara, grup specializat în traficul de droguri de risc (canabis) care au fost procurate din Spania de la cetăţeni români stabiliţi în această ţară.

La sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Timişoara urmează să fie audiate 34 persoane.

Din țară

Actrița Rona Hartner a pierdut lupta cu boala, la 50 de ani

Publicat

pe

Rona Hartner a murit la vârsta de 50 de ani, după ce a fost diagnosticată cu cancer pulmonar și metastaze la creier.

Rona Hartner s-a stins din viață joi, 23 noiembrie 2023, la spital. Anunțul decesului a fost făcut chiar de sora actriței, Rinda, care a publicat pe Facebook o fotografie cu o lumânare aprinsă. Deși fanii și apropiații acesteia sperau la un miracol, artista a pierdut lupta cu cancerul.

Rona Hartner, diagnosticată inițial cu cancer pulmonar în stadiul IV, reușise să învingă, în primă fază, cumplita boala. În ultimele luni, însă, actrița fusese diagnosticată cu metastaze la creier, iar una dintre ele crescuse foarte mult, ceea ce i-a agravat starea de sănătate.

„Bună seara la toată lumea, Sunt Rinda, sora Ronei. Vă scriu să vă cer gânduri bune și rugăciuni pentru sora mea care își trăiește ultimele clipe. Ne scuzați dacă nu răspundem la mesaje, în aceste clipe dificile, vrem să fim cu ea și cu fetița ei. Dumnezeu să-i aline suferința și să o primească la el’, este anunțul trist postat de sora Ronei, chiar pe pagina oficială de Facebook a Ronei Hartner.

Rona Hartner a fost o actriță de film, cântăreață, compozitoare și textieră română de origine germană, stabilită în Franța.

A activat ca actriță de film, cântăreață, compozitoare și textieră.

 

Citeste mai mult

Din țară

Programul Rabla Plus, o nouă sesiune. Se pot cumpăra mașini electrice sau hybrid

Publicat

pe

Între 23 noiembrie și 8 decembrie 2023, se va derula o nouă sesiune Rabla Plus pentru persoanele fizice care vor să-și înlocuiască mașina veche cu una electrică sau plug-in hybrid.

Bugetul disponibil este de 72,6 milioane de lei, cu care vor putea fi finanțate aproximativ 1.500 de autoturisme electrice, potrivit ministrului mediului, Mircea Fechet.

Conform Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile – APIA, autoturismele „verzi” au ajuns să deţină, în România, la finele lunii octombrie a acestui an, o cotă de piaţă de 23,8%.

Citeste mai mult

Din țară

Mitropolia Banatului va primi 7 milioane de euro de la Guvern pentru dezvoltarea unui centru educațional

Publicat

pe

Guvernul României, prin Secretariatul de Stat pentru Culte, va acorda o finanţare de aproape 7 milioane de euro Mitropoliei Banatului pentru a achiziţiona un ansamblu de clădiri din centrul oraşului Timişoara.

Deputatul PSD de Timiş Alfred Simonis, care ocupă şi funcţia de preşedinte interimar al Camerei Deputaţilor, a făcut acest anunţ.

„Mai multe clădiri şi terenuri din centrul Timişoarei rămân în patrimoniul local cu ajutorul Guvernului României, prin Secretariatul de Stat pentru Culte, care va acorda o finanţare de 6.8 milioane de euro Mitropoliei Banatului pentru a le achiziţiona. Mai exact, este vorba despre fostul Liceu de Artă (Şcoala Israelită), dependinţele acestuia şi terenul aferent ansamblului, aflate în inima oraşului. Comunitatea Evreilor din Timişoara, prin Fundaţia Caritatea, a redobândit drepturile asupra acestor clădiri în 2005, iar ulterior aceasta le-a vândut către un investitor imobiliar, care nu a mai dezvoltat niciun proiect, iar Mitropolia Banatului a cumpărat în primă fază fostul Inspectorat Şcolar, pe care l-a şi renovat, valoarea investiţiei, de peste 3 milioane de euro, urmând a fi restituită Arhiepiscopiei Timişoara tot de către Guvern”, a anunţat Alfred Simonis, pe pagina sa de Facebook.

După ce vor fi achiziţionate, clădirile vor intra în circuitul şcolar, a afirmat deputatul.

„Acum, cu scopul de a fi reintrodus în circuitul şcolar, Mitropolia a solicitat Guvernului 6.8 milioane de euro pentru a achiziţiona tot ansamblul fostului Liceu de Artă, iar aici se va dezvolta un adevărat centru educaţional. Ideea achiziţionării a pornit de la Mitropolitul Ioan, cu care am avut numeroase discuţii pe acest subiect şi am putut milita la Bucureşti pentru ca aceste clădiri care fac parte din istoria Timişoarei să nu îşi schimbe destinaţia”, a mai scris Simonis pe Facebook.

În trecut, în aceste clădiri au funcţionat Liceul de Arte şi Inspectoratul Şcolar Judeţean. Imobilele se află în centrul oraşului Timişoara, aproape de Mitropolia Banatului şi Primăria Timişoara.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite