Ne găsiți și pe:

Din țară

Polițiștii, la datorie de Rusalii. Ce recomandări fac

Publicat

pe

Peste 700 de polițiștii vor fi la datorie, în weekend-ul prelungit de Rusalii și vor lua măsuri pentru siguranța cetățenilor și fluidizarea traficului rutier.

Principalul obiectiv al polițiștilor timișeni în această perioadă, este acela de a asigura ordinea și liniștea publică, astfel încât oamenii să fie în siguranță.

În teren vor fi polițiști de la ordine publică, rutieră, transporturi, investigații criminale, arme, explozivi și substanțe periculoase, criminalistică, iar în cazul unor situații deosebite, luptătorii de la acțiuni speciale sunt pregătiți să intervină.

Polițiștii de la ordine publică vor preveni și combate faptele antisociale.

Polițiștii rutieri se vor afla în teren pentru a fluidiza traficul rutier  pe căile de acces către lăcașurile de cult.

De asemenea, în aceste zille, politistii rutieri vor acționa cu peste 20 de aparate radar.

RECOMANDĂRI

Recomandăm tuturor cetățenilor să adopte o conduită preventivă și să respecte indicațiile și măsurile legale ce au ca scop protejarea sănătății, vieții și a bunurilor.

Dacă plecați la drum, conduceți cu viteză redusă, în special atunci când carosabilul este umed. Verificați starea traseului pe care urmează să îl parcurgeți, înainte de a pleca de acasă!

Reamintim că purtarea măștii de protecție în spațiile închise, în mijloace de transport în comun sau în zone aglomerate, precum și păstrarea distanțării fizice sunt în continuare obligatorii pentru a preveni îmbolnăvirea cu COVID-19.

La biserică, în parc sau la cumpărături, nu lăsaţi copiii nesupravegheaţi!

Noi suntem la datorie în această periodă! În caz de nevoie, nu ezitați să ne cereți ajutorul sau să apelaţi 112 – Apelul Unic de Urgenţă!

Din țară

Trenul București Nord – Timișoara Nord, întârziere de aproximativ 3 ore

Publicat

pe

Trenul IR 1691 care circulă pe ruta Bucureşti Nord – Timişoara Nord a înregistrat, duminică, o întârziere de peste două ore, după ce locomotiva s-a defectat, iar garnitura a staţionat în staţia Drăgăneşti Olt.

Conform portalului CFR, trenul a ajuns la destinaţie cu 175 de minute mai târziu faţă de ora programată.

Conform datelor furnizate de oficialii CFR, trenul nr. 1691 a sosit în Drăgăneşti Olt duminică după-amiază, la ora 13.34, iar la ora 13.50 mecanicul a declarat locomotiva defectă, solicitând locomotivă de ajutor.
O locomotivă de ajutor a plecat din Craiova la ora 14.10, a sosit în Drăgăneşti Olt la ora 15.40, iar trenul 1691 a plecat la ora 15.52 cu o întârziere de 137 de minute.
CFR SA a transmis că, având în vedere că duminică au fost prognozate temperaturi maxime cuprinse între 37 şi 39 de grade în aer, în majoritatea regiunilor, personalul companiei ia măsuri speciale pentru desfăşurarea circulaţiei trenurilor în condiţii optime de trafic.
Astfel, personalul de întreţinere a infrastructurii feroviare face revizii suplimentare pe reţeaua feroviară, prin verificarea directă a linilor de cale ferată, măsurarea şi înregistrarea permanentă a evoluţiei temperaturilor la nivelul şinei, iar în intervalele orare în care temperatura în şină depăşeşte 50 – 55 de grade, pe intervalele de staţii unde situaţia o impune, se reduce viteza de circulaţie a trenurilor cu 20-30 km/h faţă de viteza normală.

Citeste mai mult

Din țară

Aplicație pentru parcările și spațiile de servicii de pe drumurile naționale și autostrăzi

Publicat

pe

CNAIR, pentru a veni în sprijinul conducătorilor auto, a lansat aplicația pentru parcările și spațiile de servicii aferente drumurilor naționale și autostrăzilor.

Aplicația permite localizarea rapidă a tuturor parcărilor și spațiilor de servicii disponibile rețelei rutiere din România.

Dezvoltarea aplicației face parte din strategia companiei de a asigura un confort sporit utilizatorilor rețelei rutiere.

Aplicația este disponibilă aici: https://cestrin.maps.arcgis.com/apps/webappviewer/index.html?id=4fe4bd26db9d4cfb8f169744e12e0139

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din Romania S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 sau pot accesa pagina de internet: www.cnadnr.ro/Situatia Drumurilor Naționale.

Citeste mai mult

Din țară

Bugetele programelor Rabla Clasic și Rabla Plus, suplimentate

Publicat

pe

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a suplimentat sumele programului Rabla Clasic cu 5 milioane de lei şi a programului Rabla Plus cu 20 milioane de lei.

În paralel, AFM desfăşoară demersuri pentru suplimentarea bugetului total al programului Rabla Clasic cu suma de 200 milioane de lei, care va putea fi utilizată la începutul lunii septembrie 2021.

Bugetul total al programului Rabla Plus va fi majorat şi el cu 200 milioane de lei în data de 21 august 2021, se menţionează într-un comunicat al AFM.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite