Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Din țară

PROPUNERE. Ce reguli vor trebui respectate după încetarea stării de urgență

Publicat

pe

Ministerul Afacerilor Interne a prezentat o propunere cu un set de măsuri care ar putea intra în vigoare începând din 15 mai, când va intra în vigoare starea de alertă. Sunt propuneri care vizează deplasarea între localităţi, care se va face doar în anumite condiţii, iar suspendarea zborurilor şi închiderea graniţelor rămân în vigoare.

Astfel, rămâne în vigoare, potrivit documentului citat, interzicerea deplasării persoanelor în afara localităţii. Aceasta se va putea face, totuşi, în anumite condiţii: în interes profesional, inclusiv între locuinţă/gospodărie şi locul/locurile de desfăşurare a activităţii profesionale şi înapoi; în scop umanitar sau de voluntariat; realizarea de activităţi agricole; pentru comercializarea de produse agroalimentare de către producătorii agricoli; îngrijirea sau administrarea unei proprietăţi din altă localitate; eliberarea de documente necesare pentru obţinerea unor drepturi; participarea la programe sau proceduri în centrele de tratament; din alte motive justificate, precum: îngrijirea/însoţirea copiilor/membrilor de familie, îngrijirea unei rude/afin sau persoană aflată în întreţinere, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi, deces al unui membru de familie.

Deplasarea persoanelor în afara localităţilor se mai poate face în următoarele situaţii: asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă; activităţi recreativ-sportive individuale desfăşurate în aer liber (ciclism, drumeţie, alergare, canotaj, alpinism, vânătoare, pescuit şi altele) cu participarea a cel mult 3 persoane; participarea la evenimente familiale, cu un număr limitat de persoane şi respectarea regulilor de distanţare socială; pentru achiziţia, service-ul, efectuarea ITP sau alte operaţiuni de întreţinere a vehiculelor, activităţi care nu pot fi efectuate în localitatea de domiciliu.

Potrivit documentului, după 15 mai va exista obligaţia de a purta măşti de protecţie în spaţiile publice închise, în spaţiile comerciale, în mijloacele de transport în comun sau la locul de muncă.

De asemenea, se recomandă luarea de măsuri, de către operatorii economici şi instituţiile publice ce desfăşoară activităţi comerciale/de lucru cu publicul care implică accesul persoanelor în interiorul clădirilor, pentru: realizarea accesului astfel încât să fie asigurată o suprafaţă minimă de 4 mp pentru fiecare client/persoană şi o distanţă minimă de 2 metri între oricare două persoane apropiate; verificarea temperaturii, care nu trebuie să depăşească 37 de grade Celsius la intrarea în incintă; dezinfectarea frecventă a suprafeţelor expuse şi evitarea aglomerării de persoane, în special în zonele caselor de marcat; efectuarea, de către furnizorii publici şi privaţi de transport persoane, dezinfectării frecvente a spaţiului mijloacelor de transport şi de a respecta regulile specifice; decalarea programului de lucru, de către instituţiile publice şi operatorii economici, cu un număr de peste 50 de angajaţi, astfel încât să se evite aglomerarea mijloacelor de transport în comun; dispunerea de măsuri, de către toate persoanele juridice de drept public sau privat, pentru desfăşurarea muncii la domiciliu, pentru o parte din personal, dacă activitatea desfăşurată permite această măsură.

Se recomandă, totodată, adoptarea următoarelor măsuri: rămânerea în locuinţă/gospodărie a persoanelor care prezintă semne şi simptome de viroză respiratorie şi informarea medicului de familie şi evitarea intrării în spaţiile aglomerate de orice tip dacă nu este strict necesar.

Rămân în vigoare mai multe interdicţii printre care organizarea şi desfăşurarea de mitinguri, demonstraţii, procesiuni, concerte sau alte întruniri în spaţii deschise. Mai sunt interzise activităţile culturale, ştiinţifice, artistice, religioase, sportive, de divertisment, jocuri de noroc, de tratament balnear, desfăşurate înspaţii închise.

Spaţiile comune de servire a mesei din restaurante, hoteluri, moteluri, pensiuni, cafenele şi alte localuri publice, rămân închise şi de asemenea, terasele din exteriorul locaţiilor.

Închise vor rămâne şi mall-urile.

Mai rămân închise temporar, total sau parţial, unele puncte de trecere a frontierei de stat şi este interzisă intrarea pe teritoriul României, prin punctele de trecere a frontierei de stat, a cetăţenilor străini şi apatrizi. Se menţine măsura suspendării zborurilor spre şi dinspre ţările din zona roşie de risc epidemiologic. Rămâne în vigoare şi suspendarea transportului rutier internaţional de persoane prin servicii regulate, servicii regulate speciale şi servicii ocazionale în trafic internaţional, pentru cursele efectuate către toate ţările din zona roşie de risc epidemiologic şi din acestea către România.

Potrivit documentului, rămân în carantină municipiul Suceava şi zona limitrofă formată din comunele Adâncata, Salcea, Ipoteşti, Bosanci, Moara, Şcheia, Pătrăuţi şi Mitocu Dragomirnei, oraşul Ţăndărei din judeţul Ialomiţa, cartierul Bendea din oraşul Babadag, judeţul Tulcea, localitatea Vadu Crişului, judeţul Bihor, şi cartierul Poşta din municipiul Buzău. Reevaluarea măsurilor se va realiza la solicitarea comitetelor judeţene pentru situaţii de urgenţă, pe baza analizelor realizate de către direcţiile de sănătate publică şi avizate de către INSP.

Persoanele izolate la domiciliu,care părăsesc locaţia în care acestea au fost plasate, fără aprobarea autorităţilor competente, sunt conduse de forţele de ordine publică şi plasate în carantină instituţionalizată, sub pază; persoanele care nu respectă condiţiile izolării la locul declarat/la care au optat să efectueze izolarea şi sunt identificate în afara spaţiului de izolare vor fi obligate să intre în carantină 14 zile, suportând cheltuielile efectuate cu carantinarea acestora; persoanele care părăsesc locul în care au fost carantinate, fără aprobarea autorităţilor competente, vor fi obligate să reia ciclul de 14 zile de carantinare, suportând cheltuielile efectuate cu carantinarea acestora şi vor răspunde penal conform legii.

Rămâne în vigoare posibilitatea angajatorilor de a dispune măsura de izolare preventivă la locul de muncă sau în zone special dedicate în care nu au acces persoane din exterior pentru personalul care ocupă funcţii esenţiale pentru asigurarea funcţionării producţiei, transportului şi distribuţiei energiei electrice şi gazelor naturale, a activităţilor de întreţinere şi mentenanţa a echipamentelor şi instalaţiilor specifice, precum şi a celorlalte activităţi de aprovizionare, respectiv extracţie, producţie şi procesare a resurselor şi materiilor prime şi/sau semiprocesate energetice necesare funcţionării corespunzătoare Sistemului energetic naţional în concordanţă cu prevederile planurilor proprii de continuitate a activităţilor de bază.

Persoanele care intră în România se vor izola la domiciliu sau vor intra în carantină, după caz.

De asemenea, cursurile şcolare rămân suspendate până la finalul anului şcolar. Are loc, totuşi, desfăşurarea, după 2 iunie, a unor activităţi de pregătire, pe o perioadă de două săptămâni, pentru elevii claselor terminale (a 8-a, a 12- a şi a 13-a), precum şi cu organizarea examenelor evaluare naţională, bacalaureat în condiţiile respectării măsurilor de prevenire.

Rămân în vigoare şi măsurile dispuse cu privire la personalul medico-sanitar din cabinetele medicale ale grădiniţelor, unităţilor şcolare şi de învăţământ superior referitoare la punerea la dispoziţia direcţiilor de sănătate publică.

Totodată, coordonarea operaţională a serviciilor de ambulanţă se va face în continuare de către inspectoratele pentru situaţii de urgenţă şi a Poliţiei Locale de către Ministerul Afacerilor Interne.

Din țară

Cum acoperi o terasa cu pergole retractabile bioclimatice, si ce inseamna o astfel de pergola

Publicat

pe

In industria constructiilor si amenajarilor este important sa existe mai multe optiuni de a alege. Variantele de acoperire a teraselor, spre exemplu, sunt numeroase, iar echipa Sun Leader ofera solutii de acoperire adecvate pentru fiecare terasa. Iata in randurile de mai jos cum acoperi o terasa cu pergole retractabile bioclimatice, si ce inseamna o astfel de pergola!

In Romania se intalnesc o varietate de pergole disponibile pe piata, dar e important sa intelegi care este diferenta dintre ele. Sistemele bioclimatice au o multime de avantaje si beneficii fata de o pergola obisnuita, și iata care sunt acestea:

  • Constructie integrala din aluminiu, atat a acoperisului cat și a structurii
  • Structura usoara dar bine ancorata, potrivita pentru terase la mare inaltime
  • Design drept, elegant
  • Rezistenta extra la factorii externi: vant, zapada si factori extremi
  • Aerisire usoara a terasei
  • Acoperiș retractabil cu lamele care se rotesc sau retrag, in functie de nevoie

Daca doresti ca terasa ta sa fie cu adevarat unica, o pergola bioclimatica de la Sun Leader este cea mai buna alegere. In functie de necesitatile tale, poti opta intre diferite tipuri de pergole. Așa că, hai să vedem care sunt tipurile de pergole bioclimatice care îți pot înfrumuseța terasa:

Pergola bioclimatica care se prinde la un perete de susținere

Daca doresti sa extinzi spatiul de locuit sau de business, cu siguranta iti vei dori un acoperis retractabil care sa-ti ofere confort si protectie impotriva vremii. Pergola bioclimatica montata pe un perete suport e alegerea perfecta în acest caz. Astfel, se va armoniza cu orice constructie si te va bucura pe tot parcursul anului.

Aceasta pergola ofera continuitate terasei, are un punct de fixare la cladire, iar in partea cealalta poate avea intre doi si mai multi stalpi de sustinere pentru a se potrivi cu dimensiunile terasei.

Pergole bioclimatice cu structura autonoma

Daca dimensiunea terasei este mai mare sau se afla departe de cladire, o pergola bioclimatica independenta poate fi instalata pentru crearea unui mediu convenabil.

In acest caz, pergola se sprijina pe 4 stalpi si poate acoperi terase libere, fara limitari impuse de peretii exteriori. Structura poate fi asamblata in mai multe module, care se pot adapta dimensiunilor spatiului si pot acoperi suprafete extinse.

Acest tip de bioclimatica are, de asemenea, un sistem integrat de scurgere in stalpii de sustinere. Apa se preia din acoperisul cu lamele si curge prin canalele din stalpi spre pamant. Astfel, terasa ramane uscata si apa poate fi recoltata si reutilizata.

O pergolă bioclimatică deschisă, în consolă.

Ai un spatiu de terasa limitat, in orasul la apartament? Nimic nu te impiedica sa-l folosesti la maxim. Cu o structura moderna si usoara, poți evita neplacerile create de stalpii de sustinere obisnuiti.

Daca ai nevoie de o pergola de oras, cea mai practica solutie este sa optezi pentru una bioclimatica in consola. Aceasta se monteaza cu usurinta pe peretele existent si nu necesita stalpi de sustinere. Se prinde cu ajutorul unor tiranti speciali.

Instalarea unei astfel de pergole pe terasa ta are ca avantaj faptul ca iti va oferi mai mult spatiu util si tu poti profita la maximum de terasa. Daca nu esti interesat sa inchizi terasa ulterior, atunci acest model este potrivit pentru tine.

Pergole bioclimatice care completeaza o structura existenta

Daca ai inceput deja sa construiesti o structura de pergola pe terasa, putem sa iti sugeram o pergola bioclimatica fara structura proprie. Aceasta este ideala atunci cand deja ai o constructie in locul respectiv si nu vrei sa renunti la ea. Este un mod perfect de acoperire care te va ajuta sa te bucuri de terasa in fiecare zi.

Astfel, acoperisul retractabil este livrat si montat cu usurinta. Este confectionat din lamele de aluminiu incadrate intr-un cadru de aluminiu extrudat vopsit in camp electrostatic care se poate instala peste structura existenta.

Pentru a te asigura ca ai luat decizia corecta, suntem aici sa te sprijinim. Raspundem cu drag la orice intrebari pe care le-ai putea avea si discutam impreuna cum acoperi o terasa cu pergole retractabile bioclimatice, si ce inseamna o astfel de pergola de la Sun Leader.

Citeste mai mult

Din țară

Pergole rezistente la vânt în locul simplelor copertine, de la Sun Leader

Publicat

pe

Una dintre intrebarile pe care le primim cel mai des este legata de cea mai buna solutie de acoperire pentru terasa. Iata de ce te sfatuim sa alegi pergole rezistente la vant in locul simplelor copertine, astfel incat sa fie adaptate factorilor externi si sa ofere o durabilitate pe termen lung. Astazi vom discuta despre cum poti obtine si tu aceste avantaje.

Prin discutiile cu clientii nostri, ne straduim sa le transmitem ideea ca ar trebui sa aleaga intotdeauna solutii care pot rezista de-a lungul timpului. Acoperiri durabile pentru terase, rezistente la soare, ploaie si vant, sunt ceea ce le vom recomanda mereu pentru protectia spatiului lor. Daca vrei sa te bucuri de o terasa protejata impotriva vantului, ar fi bine sa optezi pentru pergole retractabile in locul unei simple copertine retractabile. Astazi vom analiza cum aceste pergole iti pot proteja terasa si te pot ajuta sa te bucuri de peisaj, chiar si in zilele cu vant puternic.

Ce trebuie să faci ca pergola ta să reziste la vânturi puternice?

Atunci cand cauti pe internet produse pentru amenajarea teraselor, gasesti multe tipuri de pergole, copertine sau alte acoperisuri de terase. Insa cea mai buna alegere pentru ca sa poti profita pe tot parcursul anului de natura este pergola retractabila cu structura din aluminiu.

O pergola retractabila de aluminiu ofera beneficii multiple, iar cel mai important este flexibilitatea si adaptarea in functie de vreme. De asemenea, adauga stil si caracter unui spatiu atat in interior cat si in exterior si poate servi drept adapost pentru petreceri private sau evenimente speciale. Pergolele retractabile sunt usor de instalat de profesionisti si pot fi operate prin telecomanda sau cu aplicatie mobila.

Care sunt caracteristicile care fac ca o pergola cu acoperis retractabil sa fie rezistenta la vanturi puternice?

Ai la dispozitie materiale functionale, care sunt construite sa reziste indelung, si o montare si intretinere profesionale. Acum hai sa vedem care sunt proprietățile cheie care îi conferă acestui tip de pergolă rezistența la vânt cuvenita:

  1. Structura de aluminiu a pergolelor noastre este extrudata, vopsita in camp electrostatic si rezistenta la umiditate (nu rugineste). Vopseaua oferita este mai rezistenta, iar structura metalica poate avea diferite grosimi, adaptate pentru un montaj sigur in functie de zone si puterea vantului.
  2. Acoperisurile retractabile din PVC sau aluminiu, cele mai bune solutii de acoperire in siguranta. Acestea ofera rezistenta si functionalitate de top, asigurand o protecție ideala. Acoperisul cu membrana PVC ofera o protectie eleganta impotriva intemperiilor. Este realizat din 3 straturi, unul interior de carbon si 2 exterioare de lac acrilic – care il fac foarte rezistent la intindere si la rupere. In plus, acest strat protector ii asigura rezistenta in fata ploii, zapezii si vantului.

Pentru a evita uzura inutila a acoperisului retractabil de pergola, iti recomandam sa il retragi atunci cand nu intentionezi sa-l folosesti. Aceasta este o caracteristica excelenta a acestor sisteme: poate fi utilizat cu usurinta atunci cand este necesar si se poate „ascunde” dupa aceea – lasand cerul liber pentru a-l admira. Daca terasa ta este inchisa pe lateral si/sau incalzita, atunci poti lasa acoperisul pe terasa pe tot parcursul anului fara sa iti faci griji.

Cu acoperisul retractabil impermeabil, te poti bucura de umbra sau soare in acelasi timp, in functie de anotimp, fara grija ploii sau vantului. Avantajul acestui tip de acoperis fata de o prelata, o marchiza sau o copertina este ca iti ofera mai mult confort si protectie, eleganta si adaptabilitate.

Daca vrei sa ai terasa ideala si sa te bucuri de ea pe termen lung, este important sa alegi cele mai bune materiale si accesorii disponibile. Să alegi pergole rezistente la vant in locul simplelor copertine, de la Sun Leader – o echipa dedicata starii tale de bine pe terasa! Alege sa petreci cat mai mult timp afara, la aer curat, chiar pe terasa ta, acoperit/a de pergole de calitate si rezistente!

Citeste mai mult

Din țară

Ora de vară 2023. Duminică va fi cea mai scurtă zi din an

Publicat

pe

România va trece la ora de vară în noaptea de sâmbătă, 25 martie, spre duminică, 26 martie. Astfel, ceasul va fi dat cu o oră înainte, la ora 03:00, care va deveni ora 04:00. Din acest motiv, ziua de duminică va fi cea mai scurtă zi din anul 2023.

Trecerea la ora de vară se face în ultima săptămână a lunii martie, la o sătămână după echinocțiul de primăvară, care va avea loc pe 20 martie 2023, moment în care ziua și noaptea vor fi egale și care marchează astfel începutul primărevii astronomice.

Din acest moment, ziua începe să se mărească și noaptea să fie mai scurtă până la solstițul de vară, care va avea loc pe 21 iunie 2023.

În luna februarie 2018, Comisia Europeană au lansat un chestionar privind eficiența schimbării orelor vara și iarna. 4,6 milioane de oameni au răspuns, iar 84% dintre aceștia au fost de acord cu renunțarea la schimbarea orelor.

România face parte din cele 76 de țări din lume care respectă această schimbare de oră. Deși mai multe țări din Europa au decis să renunțe la schimarea orelor presupunând că acest lucru nu aduce niciun beneficiu, România a ales să nu renunțe la acest obicei. Astfel, în noaptea dintre 25 și 26 martie 2023, când ora la ceas va fi dată înainte, oamenii vor „dormi mai puțin” cu o oră.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite