Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Din țară

Protecția Consumatorului Timiș, în acțiune. Operator economic amendat pentru prețuri incorecte la gaze

Publicat

pe

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Timiş a amendat un operator economic din sectorul gazelor pentru practici comerciale incorecte, potrivit unui comunicat al ANPC.

În urma unei reclamaţii primite la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Timiş, referitoare la practici comerciale incorecte folosite în activitate de un operator economic din domeniul furnizării de energie electrică şi gaz, o echipă de control a realizat verificări în teren.

Concluziile comisarilor CJPC Timiş au fost că operatorul economic în cauză afişa, pe site-ul propriu, sintagma „beneficiază de cel mai bun preţ la gaz” care nu a putut fi probată de reprezentanţii companiei, comparatorul de oferte demonstrând chiar contrariul, precum şi modul în care a fost prezentată oferta consumatorilor la energie electrică şi gaz.

Astfel, oferta comercială preciza că preţul energiei active este, în februarie 2021, de 239,95 lei/MWh, fără accize şi TVA. După calcularea preţului complet, s-a ajuns la concluzia că preţul real ajungea la valoarea de 634,03 lei/MWh (având incluse toate taxele), ceea ce înseamnă că preţul final era de 2,64 ori mai mare decât cel afişat în ofertă.

Acelaşi lucru s-a întâmplat şi în cazul ofertei de gaz, în februarie 2021, preţul prezentat fiind de 63 lei/MWh, fără taxe incluse. Preţul final care conţinea toate taxele ajungea la 123,88 lei/MWh, adică aproape dublu faţă de cel prezentat.

Echipa de control de la CJPC Timiş a considerat că informaţia astfel prezentată de operatorul economic în oferta sa atrage mult mai uşor consumatorul, acesta constatând după încheierea contractului că, de fapt, preţul final pe care urmează să-l plătească este altul, mult mai mare.

Operatorul economic avea obligaţia, conform legii, să prezinte în ofertă preţul final al utilităţilor furnizate, modul în care a acţionat contravenind prevederilor Legii nr. 363/2007.

În urma controlului, echipa de comisari a dispus o măsură de încetare a practicii comerciale incorecte constatate, urmând ca, în cel mai scurt timp, operatorul economic să informeze CJPC Timiş cu privire la conformarea în raport cu măsura dispusă.

Din țară

ALEGERI PREZIDENȚIALE. Rezultate finale: George Simion și Nicușor Dan, în turul al doilea

Publicat

pe

George Simion, candidatul AUR la alegerile prezidenţiale, s-a calificat în turul al doilea al Alegerilor Prezidențiale cu peste 3,8 milioane de voturi, ceea ce reprezintă un procent de 40,96 la sută, după centralizarea tuturor poceselor verbale de la alegerile de duminică.

El este urmat de Nicuşor Dan, candidat independent cu 20,99%, respectiv 1.979.711 voturi.

Crin Antonescu, candidatul susținut de PSD, PNL și UDMR a obținut doar 20,07%.

Conform datelor transmise de AEP au fost centralizate toate procesele verbale de la alegerile de duminică.

Citeste mai mult

Din țară

ALEGERI PREZIDENȚIALE. Rezultate Exit-poll, la ora 19.00: G. Simion pe primul loc

Publicat

pe

George Simion, candidatul susținut de AUR a obţinut 33,1 % din voturi la alegerile prezidenţiale de duminică, fiind urmat de Crin Antonescu cu 22,9 %, potrivit rezutatelor exit-poll-ului CURS, pe baza datelor strânse până la ora 19.00 de la secţii de votare din ţară, în aceste condiţii.

Conform acestor date,  cei doi se vor confrunta în turul al doilea.

Potrivit exit – poll-ului Nicuşor Dan are 20,9%, din voturi.

De asemenea, conform rezultatelor exit-poll-ului AVANGARDE, George Simion (AUR) a obţinut 30% din voturile electoratului de pe teritoriul României, fără diaspora, iar Crin Antonescu (PSD, PNL, UDMR) şi independentul Nicuşor Dan au obţinut, la egalitate, câte 23 % din voturi.

Totodată, INSCOP a anunțat că George Simion (AUR) se află pe primul loc, cu 36,2%, urmat de Crin Antonescu (PSD, PNL, UDMR) 21,5%, Nicuşor Dan (independent) 20,6%.

Sondajul este reprezentativ pentru populaţia neinstituţionalizată a României, cu vârsta de 18 ani şi peste, care declară că s-a prezentat la vot sau se va prezenta la vot în mod sigur.

Datele au fost culese prin interviuri telefonice, pe un eşantion de 4.490   respondenţi, dintre care voturi exprimate în număr de  respondenţi 2.455.

Marja de eroare maximă admisă este de 2%.

Citeste mai mult

Din țară

ALEGERI PREZIDENȚIALE, Turul I. Reguli la vot

Publicat

pe

Cele aproape 19.000 de secții de votare organizate în țară s-au deschis duminică, la ora 7:00, aproape 18 milioane de alegători fiind așteptați la urne să își aleagă președintele.
Conform AEP, numărul total al alegătorilor înscriși în listele electorale permanente este de 17.988.031 de cetățeni.

Pe teritoriul țării sunt organizate 18.979 de secții de votare. În Capitală sunt deschise 1.289 de secții.

În diaspora votul a început vineri, în cele 965 de secții.

La alegerile din 4 mai, alegătorul își poate exprima dreptul constituțional la una dintre următoarele secții de votare:

* în cazul în care se află în unitatea administrativ-teritorială unde își are domiciliul sau reședința, poate vota numai la secția de votare la care este arondată strada sau localitatea unde își are domiciliul ori reședința, conform legii; alegătorul cu domiciliul sau reședința în municipiul București nu își poate exercita dreptul de vot la o secție de votare situată în alt sector al municipiului București decât cel în care are domiciliul sau reședința, dar își poate exercita dreptul de a alege la orice secție de votare aflată în alt județ;

* în cazul în care se află în altă unitate administrativ-teritorială decât cea unde își are domiciliul sau reședința, poate vota la orice secție de votare din cadrul acesteia;
* în cazul în care se află în străinătate, poate vota la orice secție de votare organizată în străinătate;

* în cazul în care îndeplinește funcția de membru al biroului electoral al secției de votare sau de operator de calculator al unei secții de votare ori asigură menținerea ordinii, votează la secția unde își desfășoară activitatea;

* în cazul în care are mobilitate redusă poate vota la orice secție care îi asigură accesul la urne. Potrivit AEP, 97,94% din totalul secțiilor îndeplinesc criteriile minimale pentru a asigura accesul alegătorilor cu mobilitate redusă.

Alegătorii votează cu un act de identitate valabil în ziua votării, emis de statul român, și anume: cartea de identitate; cartea electronică de identitate; cartea de identitate provizorie; buletinul de identitate; pașaportul diplomatic; pașaportul diplomatic electronic; pașaportul de serviciu; pașaportul de serviciu electronic; carnetul de serviciu militar (în cazul elevilor din școlile militare).

Pașaportul simplu, pașaportul simplu electronic și pașaportul simplu temporar pot fi folosite pentru exercitarea dreptului de vot numai de cetățenii români care votează în străinătate sau de cetățenii români cu domiciliul în străinătate care votează în România.
Urnele se închid la ora 21:00.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite