Ne găsiți și pe:

Din țară

Serviciu pentru eliberarea permiselor și înmatricularea vehiculelor, la Lugoj. Programul de lucru

Publicat

pe

ACTUALIZARE:

ADRESA NOULUI SEDIU- municipiul Lugoj, P-ța I.C.Drăgan nr.5,  jud. Timiș, în incinta Poliției Municipiului Lugoj.

email: inmatriculari-permiseconducere@prefecturatimis.ro.

 PROGRAMUL DE LUCRU CU PUBLICUL :

MARȚI și JOI între orele 09.30 – 14.30

–    cu mențiunea că între orele 09.30 – 10.00 se vor elibera plăcuțe și documente de înmatriculare,

–    între orele 10.00 – 14.30 se vor desfășura activități de preluare a documentelor.

 OPERAȚIUNI ce pot fi solicitate:

  • înmatricularea vehiculelor
  • transcrierea dreptului de proprietate asupra vehiculelor
  • radierea vehiculelor
  • eliberare duplicat după certificatul de înmatriculare deteriorat, pierdut, furat, etc
  • eliberare certificat de înmatriculare modificări date vehicul, proprietar
  • eliberare autorizații provizorii de circulație
  • eliberarea unor noi plăcuțe cu numere de înmatriculare în cazul pierderii, furtului, deteriorării

 

Începând cu 22 septembrie vor funcţiona la nivel naţional alte 26 de sedii în cadrul serviciilor publice judeţene pentru permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor. Măsura autorităţilor a fost luată pentru a reduce aglomeraţia de la ghişeele unde se depun documentele pentru înmatricularea vehiculelor şi pentru eliberarea plăcuţelor cu numere de înmatriculare.

Românii vor putea să-şi înmatriculeze mai uşor autoturismele, fără a mai sta, cu noaptea în cap, la cozi sufocante.

Cele 26 de sedii vor funcţiona în Sebiş (judeţul Arad), Câmpulung (Argeş), Oneşti (Bacău), Năsăud (Bistriţa Năsăud), Dorohoi (Botoşani), Făgăraş (Braşov), Caransebeş (Caraş-Severin), Câmpia Turzii (Cluj), Medgidia (Constanţa), Tecuci (Galaţi), Topliţa (Harghita), Petroşani (Hunedoara), Urziceni (Ialomiţa), Paşcani (Iaşi), Bragadiru (Ilfov), Sighetu Marmaţiei (Maramureş), Reghin (Mureş), Roman (Neamţ), Caracal (Olt), Câmpina (Prahova), Mediaş (Sibiu), Câmpulung Moldovenesc (Suceava), Lugoj (Timiş), Măcin (Tulcea), Bârlad (Vaslui) şi Drăgăşani (Vâlcea).

În aceste sedii secundare se vor desfăşura activităţi de preluare a documentelor necesare operaţiunilor de înmatriculare a vehiculelor şi de eliberare a plăcuţelor cu numere de înmatriculare. Cetăţenii vor putea beneficia de aceste servicii în zilele de marţi şi joi fără a fi nevoie să se deplaseze până în municipiile-reşedinţă de judeţ.

Din țară

Termenul limită de înscriere pentru microgranturile de 2.000 de euro, prelungit

Publicat

pe

Întreprinderile Mici şi Mijlocii (IMM), persoanele fizice autorizate (PFA), organizaţiile neguvernamentale (ONG) şi cabinetele medicale individuale (CMI) pot aplica pentru microgranturile de 2.000 euro până pe 21 octombrie, noul termen limită de înscriere.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei, etapa de înscriere în cadrul măsurii 1 – „Microgranturi acordate din fonduri externe nerambursabile” din cadrul schemei de ajutor de stat instituite prin Ordonanţa de Urgenţă nr. 130 din 31 iulie 2020 privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile, aferente Programului operaţional Competitivitate 2014-2020, în contextul crizei provocate de Covid-19, s-a prelungit.

Astfel, noul termen-limită de înscriere pentru IMM-urile, PFA-urile, ONG-urile şi CMI-urile care doresc să acceseze microgranturile este miercuri, 21 octombrie 2020, ora 20:00.

Formularul electronic de înscriere în cadrul măsurii 1 – „Microgranturi acordate din fonduri externe nerambursabile” rămâne activ pe link-ul granturi.imm.gov.ro, se precizează în comunicat.

Până în prezent, peste 18.700 de cereri au fost depuse în programul de microgranturi. Totalul bugetului alocat programului este de 100 de milioane de euro.

PROIECT. Guvernul vrea să ajute cu 2.000 de euro firmele mici din domeniul sănătății

Citeste mai mult

Din țară

APIA începe vineri plățile avansurilor pentru agricultori

Publicat

pe

Ministrul Agriculturii Adrian Oros a declarat că ministerul va începe vineri plăţile în avans pentru schemele de plăţi direcţi şi pentru măsurile de dezvoltare rurală.

„Avem alocată suma de 1,94 miliarde de euro, asigurată din bugetul Ministerului. Sunt 826.964 de beneficiari pentru o suprafaţă de 9,81 milioane hectare”, a completat Oros.

„În data de 16 octombrie, practic, mâine noapte, la ora 00.00, Ministerul Agriculturii dă startul plăţilor în avans atât pentru schemele de plăţi directe, cât şi pentru măsurile de dezvoltare rurală. Avem alocată suma de 1,94 miliarde de euro, asigurată din bugetul Ministerului. Sunt 826.964 de beneficiari pentru o suprafaţă de 9,81 milioane hectare”, a afirmat Adrian Oros, miercuri la începutul şedinţei Guvernului.

Întrebat de premier la ce curs de schimb sunt efectuate plăţile directe, Adrian Oros a răspuns: „Pentru plăţile directe, unde nivelul avansurilor va fi de 70%, plăţile se fac în lei la cursul de 4,87 pentru un euro stabilit de Banca Centrală Europeană, la data de 30 septembrie. Pentru măsurile din PNDR pe care le implementăm prin APIA, unde avansurile sunt până la 85%, plăţile se fac în lei la cursul de 4,78 lei pentru un euro stabilit de Banca Centrală Europeană la data de 31 decembrie 2019. Noi până în 5 decembrie plătim toate avansurile, după care plătim diferenţa. Avansul fiind 70% la plăţile directe şi 85% la fondul Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală”.

Citeste mai mult

Din țară

PROPUNERE. Starea de alertă se prelungește încă o lună. Fără nunți dar cu campanie electorală

Publicat

pe

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, marţi seara, după şedinţa CNSU, că s-a decis propunerea prelungirii stprii de alertă cu 30 de zile, urmând ca restricţiile să fie impuse progresiv, în funcţie de rata de infectare.

Tătaru a precizat că s-a aprobat propunerea prelungirii stării de alertă cu 30 de zile, începând cu 15 octombrie.

Acolo unde incidenţa infectărilor e sub 3 la mie, purtarea măştii va fi obligatorie în zonele aglomerate, inclusiv zonele pietonale şi de aşteptare. Când incidenţa depăşeşte 3 la mie purtarea măştii va fi obligatorie în toate spaţiile deschise, de la ieşire de acasă până la revenirea acasă.
Activitatea sălilor de spectacole, teatre cinema, restaurante cafenele se reduce la capacitatea de 50% acolo unde rata de infectare este sub sau egală cu 1,5 la mie, iar în localităţile cu rate de infectare între 1,5 – 3 la mie vor funcţiona cu capacitate de 30%, iar programul va fi redus până la orele 23.
Unde incidenţa depăşeşte 3 la mie activitatea acestor instituţii va fi sistată.
„Evenimentele private –  nunţi, botezuri, aniversări, mese festive – în spaţii deschise şi închise sunt interzise pe plan naţional în următoarea perioadă până vom observa o scădere a numărului cazurilor”, a afirmat Raed Arafat.
El a explicat că s-a dovedit că este foarte greu ca regulile de distanţare să se aplice, iar în acest context aceste evenimente devin „un loc unde se răspândeşte virusul”.
„Soluţia cea mai bună şi necesară este oprirea evenimentelor pentru că sunt un loc de transmitere, acest lucru nimeni nu poate să îl nege. Dacă situaţia de îmbunătăţeşte se poate reveni asupra acestui lucru”, a afirmat Arafat.
El a precizat că este vorba despre mesele festive, nu despre ceremoniile din interiorul lăcaşurilor de cult, care se vor desfăşura cu un număr limitat de participanţi.
În ceea ce priveşte campania electorală, evenimentele sunt permise în spaţii interioare cu participarea a maximum  20 de persoane, iar în exterior numărul participanţilor se reduce la cel mult  50 de persoane.
„Tot personalul care lucrează în centrele de persoane în vârstă, persoane cu dizabilităţi, pentru protejarea persoanelor respective tot personalul care lucrează acolo se va testa o dată pe sătpămână prin grija DSP. La acest moment programul nu mai e de 14 zile şi atunci e normal ca testarea să fie frecventă”, a mai spus Raed Arafat.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite