Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Din țară

Strigăt de AJUTOR din industria nunților. Unde este mult promisa măsură de sprijin pentru HoReCa 2021?!

Publicat

pe

Oamenii de afaceri din industria nunților au lansat un apel disperat către guvernanți după ce nu au fost ajutați cu nicio măsură de sprijin în contextul actualei crize economic.

REDĂM intergral comunicatul de presă remis de Asociatia Furnizorilor din Industria Nunților:

A trecut ceva timp de cand industria nuntilor era tot timpul prezenta in jurnalele de stiri pe subiecte legate de redeschiderea sezonului, participarea invitatilor la eveniment in contextul ratei de infectare, dar si catastrofa economica cu care se confruntau operatorii neprotejati de vreo lege dar cu portile inchise si multe pentru totdeauna.

Stim ca nu suna imbucurator ce spunem astazi cand nuntile au efectiv loc si multi s-ar intreba care este problema noastra a celor din industrie, reprezentati de catre AFIN – Asociatia Furnizorilor din Industria Nuntilor.

Ei bine in februarie 2022 Guvernul anunta promitator si incurajator ca va exista o masura HoReCa 2021 ce va ajuta industria sa razbata, cu atat mai mult cu cat realitatile economice actuale a facut ca preturile sa explodeze.

Zi de zi, AFIN a luptat ca Guvernul sa recunoasca si sa adauge practic in masura HoReCa 2021 si toate domeniile afectate ale industriei nuntilor si nu numai locatiile, in urma numeroasele intalniri, au agreat ca este o NECESITATE la nivel national ca aceasta industrie sa nu mai fie ignorata sau considerata mai prejos. Prin urmare, este evident ca masura HoReCa 2021 ne priveste in mod direct pe toti cei din AFIN.

DAR, cel mai important este ca orice promisiune facuta de catre Guvernul Romaniei se transforma in speranta si chiar planuri de viitor pentru jucatori, asa ca majoritatea a facut deja credite si s-a indatorat catre furnizori pe baza promisiunii confirmate de catre autoritati ca masura va aparea cel tarziu la inceputul acestei veri, o data cu rectificarea bugetara.

Ei bine, abia pe 12 iulie 2022, in timpul Conferintei de Presa a Ministrului Antreprenoriatului si Turismului, domnul Constantin Daniel Cadariu, aflam ca ministerul are practic tot ce este necesar pentru a implemanta HoReCa 2021, mai putin banii…

https://www.facebook.com/guv.ro/videos/1226481901500704

(minutul 8:00-8:30)

Citat: “Si… nu in ultimul rand, desi este ultimul punct, un program HoReCa 2021. Aici suntem conditionati exclusiv de alocari bugetare pentru ca nu avem asa ceva in acest moment. Din perspectiva ministerului, noi ne-am pregatit, deja am adoptat legislatia primara, am initiat Ordonanta de Urgenta, a fost adoptata de catre Guvern si acum am pregatit si acel Memorandum care este absolut necesar. “

Banii sunt asteptati de la Guvern, care la randul sau, din motive ce nu ne sunt cunoscute, nu ii directioneaza pentru a salva poate in al doisprezecelea ceas o industrie intreaga. Este inutil sa punctam ca aceasta industrie, in care activeaza 100.000 de oameni, oricat de putin verosimil ar parea, este la fel de importanta ca toate celelalte si fara de care celebrarea vietii in doi a mii de cupluri nu ar mai fi posibila.

Retorica noastra este de 2 ani aceeasi, vrem PREDICTIBILITATE, de data aceasta in ceea ce priveste deciziile noastre economice de functionare, dar si DESPAGUBIRE justa pentru cei 2 ani de restrictii si pierderi incomensurabile.

Ne-am saturat sa fim considerati o industrie peiorativa si asta in mod discriminatoriu, iar cand vine vremea celei mai frumoase zile din viata oricui, asteptarile sa fie totusi maxime fara a avea informatii despre cat de imposibil ii este industriei sa supravietuiasca in continuare.

Vom reveni de cate ori va fi necesar pe acest subiect, asa ca va anuntam de pe acum ca LUPTA NOASTRA NU A LUAT SFARSIT, dragi Guvernanti!

AFIN – Asociatia Furnizorilor din Industria Nuntilor – este singura asociatie si asociere a furnizorilor de nunti din Romania.

De mentionat este si ca AFIN este recunoscut drept partenerul oficial de discutii al autoritatilor romane pe orice subiect legat de industria nuntilor, participand activ la discutii si intalniri cu reprezentantii decizionali din Guvernul Romaniei/Prefectura si nu numai.

In plus, AFIN face parte din ACTE – Alianta pentru Cultura, Turism si Evenimente alaturi de APT (Alianta pentru Turism), HORA (Asociatia Hotelurilor si Restaurantelor), ACE (Aliante pentru Cultura si Evenimente).

Foto: Restaurant Colosseum Ballroom Timișoara

Din țară

Litoralul pentru toți. Prețuri cu până la 70 la sută mai mici, în stațiunile de la malul mării

Publicat

pe

Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) a lansat, luni, o nouă ediţie a programului „Litoralul pentru toţi”, cu preţuri cu până la 70% mai mici faţă de cele din vârful sezonului.

Astfel, potrivit tarifelor de pe site-urile operatorilor de turism, până pe data de 18 iunie, românii pot petrece un sejur la mare cu tarife pornind de la 52 de lei pe noapte de persoană, preţ ce include doar cazare, fără mic dejun, la un hotel de 3 stele din staţiunea Venus.

În staţiunea Mamaia, preţurile pornesc de la 101 lei/noapte/persoană în camera dublă, ofertă valabilă la un hotel de 3 stele, iar în staţiunile din sudul litoralului, tarifele încep de la 57 lei/noapte/persoană în camera dublă la un hotel de 3 stele. Pentru cei care vor pachete all inclusive, acestea sunt disponibile la preţuri ce pornesc de la 200 de lei/noapte/persoană în camera dublă la o unitate de 3 stele din staţiunea Jupiter.

Potrivit FPTR, în program s-au înscris până vineri 25 de unităţi de cazare din toate staţiunile de pe litoralul românesc, care pun la dispoziţia turiştilor, cumulat, un număr de aproximativ 4.000 de locuri de cazare pe noapte, iar până la începerea programului aşteaptă să se înscrie aproximativ 50 de hoteluri care vor pune la dispoziţia turiştilor aproximativ 8.000 de locuri de cazare pe noapte.

Programul „Litoralul pentru Toţi” se află la ediţia cu numărul 42 şi este singurul program social din România susţinut integral de mediul de afaceri, respectiv de patronatele hoteliere autohtone.

Citeste mai mult

Din țară

GREVĂ GENERALĂ în învățământ. Profesorii recomandă părinților să nu trimită copiii la școală

Publicat

pe

Luni este prima zi de grevă generală în sistemul de educaţie din România. Sindicatele au anunţat declanşarea grevei săptămâna trecută şi au avut două runde de negocieri cu reprezentanţii Guvernului, care nu s-au încheiat cu un acord.

În total, potrivit sindicatelor, vor protesta peste 150.000 de cadre didactice, cărora li se va alătura şi personalul nedidactic din şcoli.

De la ora 11.00 la 13.00 va fi organizată grevă de avertisment şi în învăţământul superior.

Este cea de-a treia grevă de mare amploare din învăţământul românesc, dn ultimii 30 de ani, celelalte desfăşurându-se pe parcursul a 5 săptămâni şi 3 săptămâni, potrivit sindicatelor din educaţie.

Reprezentanţii sindicatelor au anunţat, duminică, după negocierile de la Palatul Victoria cu premierul Nicolae Ciucă, cu liderul PSD Marcel Ciolacu şi mai mulţi miniştri, că greva din învăţământ va continua şi va avea loc luni, iar durata ei va depinde strict de răspunsul pe care îl va da Guvernul şi, bineînţeles de dorinţa colegilor”.

„Oferta Guvernului este cea pe care am mai avut-o în urmă cu câteva zile, altceva în plus, nimic, a spus Simion Hăncescu, liderul FSLI.

„Greva durează până când cei care au semnat pentru declanşarea ei, tot în scris, vor renunţa la această formă de protest, a arătat şi Marius Nistor, la Palatul Victoria. Premierul Nicolae Ciucă a transmis, după negocierile cu sindicatele din educaţie, că reiterează disponibilitatea sa şi a miniştrilor de resort de a sta faţă în faţă cu sindicatele oricând, oriunde, oricât.

Anton Hadăr, lider al Federaţiei Naţionale Sindicale „Alma Mater” din România, a anunţat duminică, după negocierile de la Palatul Victoria că învăţământul superior românesc de stat intră şi el în grevă, de luni: De la ora 11.00 la 13.00 va fi organizată grevă de avertisment, vor fi aproape 10.000 de salariaţi în grevă, a spus sindicalistul.

Premierul a afirmat că în opinia sa, o grevă generală se declanşează în lipsa dialogului şi a rezolvării problemelor şi singurii care au de pierdut dacă greva va avea loc sunt părinţii şi elevii, care de luni se vor afla într-o situaţie extrem de dificilă.

Guvernul a anunţat într-un comunicat oficial că a propus sindicatelor stimulente financiare pentru debutanţi si cadrele didactice titulare din unităţile de învăţământ aflate in zone defavorizate. Totodată, Guvernul si-a menţinut angajamentul de a majora salariile pana la maximul grilei personalului nedidactic inclus Anexa 8, in completarea aplicării Legii salarizării nr. 153. Aceasta măsura, care vizează cresterea veniturilor, va fi extinsă si pentru celelalte categorii de salariaţi din Anexa 8”, a anunţat Executivul într-un comunicat oficial.

„Guvernul isi asumă ca Educaţia să continue a fi prioritatea numărul unu în îndeplinirea obiectivelor prin programul de guvernare si in eliminarea inechităţilor din legea salarizării. In acest sens, va fi asumat un calendar astfel încât pana la data de 15 iulie la nivelul Ministerului Muncii sa fie finalizat proiectul noii legi a salarizarii, pentru a putea demara dialogul cu partenerii sociali, astfel încât, la 1 Septembrie a.c. sa poata fi înaintat Parlamentului Romaniei pentru aprobare”, a spus Executivul în comunicat.

Guvernul va continua dialogul cu reprezentantii sindicatelor din educatie, pentru definitivarea pachetului legislativ, care va oferi garanţiile ca Educatia rămâne prioritate pentru actuala coaliţie de guvernare, mai anunţă Executivul.

Citeste mai mult

Din țară

Campanie de recrutare și selecție a apoximativ 2.200 de rezerviști voluntari în Armata României

Publicat

pe

Ministerul Apărării Naţionale organizează, în perioada 22 mai – 30 iunie, o nouă campanie de recrutare şi selecţie pentru cetăţenii care doresc să îndeplinească serviciul militar în rezervă, în calitate de rezervist voluntar în Armata României.

Sunt  disponibile 2.187 de locuri de rezervişti voluntari (ofiţeri, maiştri militari, subofiţeri, gradaţi şi soldaţi), în unităţi militare din Bucureşti şi 38 judeţe –  Ilfov, Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bihor Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Brăila, Braşov, Buzău, Caraş-Severin, Călăraşi, Cluj, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Maramureş, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiş, Tulcea, Vaslui, Vâlcea şi Vrancea”, anunţă, marţi, Ministerul Apărării.

Potrivit unui comunicat de presă, procesul de recrutare şi selecţie se desfăşoară în baza prevederilor Legii nr. 270/2015 privind Statutul rezerviştilor voluntari, republicată, şi a Ordinului ministrului apărării naţionale nr. M. 25/2017 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 270/2015, cu modificările şi completările ulterioare.

„La prezentarea la centrul militar, cetăţenii interesaţi vor fi informaţi cu privire la avantajele îndeplinirii serviciului militar în calitate de rezervist voluntar, etapele procesului de recrutare şi selecţie, structurile desemnate să execute selecţia, unitatea sanitară militară unde urmează să susţină examinarea medicală, precum şi unitatea militară sau centrul de instruire în care urmează să execute programul de instruire iniţială, în situaţia în care fac obiectul acestei instruiri, potrivit legii”, a precizat ministerul.

Instituţia precizează că cei proveniţi din rândul cetăţenilor fără pregătire militară vor fi consiliaţi în ceea ce priveşte exprimarea opţiunilor, în sensul orientării către funcţiile pentru care aceştia îndeplinesc criteriile specifice referitoare la nivelul studiilor şi corespondenţa specializărilor dobândite în viaţa civilă cu armele/serviciile şi specialităţile militare.

Detalii suplimentare pot fi obţinute de la sediul centrelor militare zonale, judeţene sau de sector”, a mai transmis ministerul.

Adresele poştale şi datele de contact ale acestora sunt disponibile pe pagina de internet la adresele:

Potrivit instituţiei, la prezentarea la centrul militar, cetăţenii care doresc să îndeplinească serviciul militar în calitate de rezervist voluntar vor completa o cerere de înscriere şi vor prezenta următoarele documente:

–    actul de identitate, în original şi în copie;

–    certificatul de cazier judiciar, eliberat cu maxim şase luni înainte de data depunerii;

–    acte de studii şi/sau alte documente care atestă alte competenţe dobândite în viaţa civilă, în original şi în copie;

–    permisul de conducere valabil, în original şi în copie, dacă este cazul, pentru candidaţii fără pregătire militară, dacă îndeplinirea atribuţiilor postului pentru care candidează presupune conducerea tehnicii specifice;

–    livretul militar, în original şi în copie, dacă este cazul, numai pentru cei care deţin calitatea de rezervist.

Ministerul precizează că, prin adoptarea  Legii nr. 115/2021 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 270/2015 privind Statutul rezerviştilor voluntari, publicată în Monitorul Oficial al României nr. 468, Partea I, din 05.05.2021, respectiv republicarea Legii nr. 270/2015 privind Statutul rezerviştilor voluntari în Monitorul Oficial al României nr. 603, Partea I, din 17.06.2021, au intrat în vigoare o serie de măsuri care au ca scop creşterea atractivităţii serviciului militar în calitate de rezervist voluntar, dintre care cele mai semnificative sunt:

– creşterea cuantumului remuneraţiei acordate în perioada în care rezerviştii voluntari nu participă la instruire sau la misiuni, de la 10% la 30 % din solda de funcţie, la care se adăugă solda gradului deţinut;

– creşterea cuantumului indemnizaţiei de instalare, prin adăugarea la solda de funcţie, a gradaţiilor şi a soldei de comandă, pe lângă solda de grad;

– eliminarea obligaţiei privind restituirea cheltuielilor de recrutare şi selecţie, în situaţia nesemnării/ nefinalizării contractului;

– eliminarea limitărilor privind plecarea rezerviştilor voluntari în străinătate;

– crearea posibilităţii repartizării în funcţie, fără a mai susţine probele de selecţie, a rezerviştilor proveniţi din cadre militare în activitate şi soldaţi/gradaţi profesionişti, în primul an de la trecerea în rezervă.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite