Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Din țară

TOP. Cele mai citite cărți în anul 2018

Publicat

pe

„Sapiens.Scurtă istorie a omenirii”, de Yuval Noah Harari, apărută la editura Polirom, este pentru al doilea an consecutiv cea mai vândută carte a anului iar thrillerul istoric „Testamentul lui Abraham”, de Igor Bergler, apărut la Litera, a fost cea mai vândută carte de ficţiune scrisă de un autor roman tot pentru al doilea an consecutiv.

Romanele din seria fantasy „Pisicile războinice”, semnată de Erin Hunter, s-au situat şi anul acesta pe primul loc în preferinţele publicului ALL. Cea mai nouă carte a lui Radu Paraschivescu, „Orice om îi este teamă. Un partid, doi ani şi trei premieri”, a fost printre cele mai căutate la editura Humanitas de anul acesta. În topul celor mai vânduţi autori români la Curtea Veche Publishing s-au aflat Ion Aion, Geanina Staicu-Avram şi Răzvan Exarhu.

Editura Polirom

„Sapiens.Scurtă istorie a omenirii”, de Yuval Noah Harari, în traducerea lui Adrian Şerban, a fost vândută în peste 50.000 de exemplare. Pe locul doi în topul celor mai bine vândute cărţi la Polirom a fost o altă scriere a aceluiaşi Yuval Noah Harari, „Homo deus. Scurtă istorie a viitorului”, în traducerea Luciei Popovici. Volumul a avut peste 30.000 de exemplare vîndute. Romanul-cult „De veghe în lanul de secară”, de J.D. Salinger, în traducerea lui Cristian Ionescu, a fost vândut în peste 10.000 de exemplare.

Editura Humanitas

Cele mai vândute titluri ale editurii Humanitas în acest an au fost: „Medicină, nutriţie şi bună dispoziţie”, de Simona Tivadar, care a fost vândută în 20.200 de exemplare,   urmată de „Atlasul frumuseţii. Femeile lumii în 500 de portrete”, de Mihaela Noroc, care a fost vândută în 13.100 de exemplare. Unul dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi autori români, Radu Paraschivescu, apare în topul vânzărilor editurii cu două titluri în 2018: „Două mături stau de vorbă. Scene româneşti”, vândut în 9.500 de exemplare, şi „Orice om îi este teamă. Un partid, doi ani şi trei premieri”, volum apărut pe 1 noiembrie 2018, care a avut vânzări de 8.200 de exemplare în mai puţin de două luni.

Editura Curtea Veche Publishing

„Cele cinci limbaje ale iubirii”, de Gary Chapman, se află pe primul loc în topul celor mai vândute cărţi în acest an. A fost urmată de „Puterea prezentului”, de Eckhart Tolle. Filozofia cărţii pledează pentru debarasarea de «corpul-durere», o forţă distructivă pe care o exercită mintea şi ego ul asupra corpului. Pe locul al treilea în clasament se află „Tată bogat, tată sărac”, de Robert T. Kiyosaki.

Editura Litera
 „Eu, şi totuşi alta”, de Jojo Moyes, a fost cea mai vândută carte a anului la editura Litera. Cea mai vândută carte de ficţiune scrisă de un autor român este thrillerul istoric „Testamentul lui Abraham”, de Igor Bergler. „Povestea mea”, de Michelle Obama, declarată cartea anului 2018 din punctul de vedere al vânzărilor la scurt timp de la data lansării globale, este top bestseller şi în România. „Marea istorie ilustrată a României şi a Republicii Moldova”, coordonată de Ioan-Aurel Pop, preşedintele Academiei Române, este o carte-eveniment, cu peste 700 de pagini color. 

Editura Nemira

„Cum să opreşti timpul”, de Matt Haig, bestseller international, a fost cea mai vândută carte editată de Nemira în 2018. „Bărbatul care n-a mai sunat”, de Rosie Walsh, desemnată cartea verii, se află pe locul doi în topul vânzărilor. Pe locul trei, s-a clasat „Frumoasele adormite”, de Stephen şi Owen King, bestseller The New York Times.

Librăriile Humanitas

Pe primele două poziţii în topul vânzărilor se găsesc „Sapiens. Scurtă istorie a omenirii”, de Yuval Noah Harari (editura Polirom) şi „Medicină, nutriţie şi bună dispoziţie”, de Simona Tivadar (editura Humanitas), bestseller-uri încă din 2017.

Pe locul trei se află debutul uimitor al scriitoarei Guzel Iahina, „Zuleiha deschide ochii” (Humanitas Fiction), roman recomandat de cei mai iubiţi scriitori ruşi ai momentului, Ludmila Uliţkaia şi Evgheni Vodolazkin.

Din țară

Dragostea nu are vârstă – O poveste emoționantă între cântăreața de folclor Miruna Lazea și fostul fotbalist Marius Constantin

Publicat

pe

Marius Constantin (39 de a ani) și Miruna Lazea (24 de ani) s-au căsătorit civil zilele acestea, într-un cadru intim!

Într-un mod neașteptat, lumea muzicii populare bănățene și a sportului românesc se intersectează într-o poveste de dragoste care a captat atenția tuturor. Miruna Lazea, cunoscută cântăreață de folclor din Banat, și Marius Constantin, fost fotbalist de renume al Rapidului, formează un cuplu surpriză, sfidând toate așteptările și stereotipurile legate de diferența de vârstă. Cu 15 ani mai tânără decât Marius, Miruna aduce în viața acestuia o energie și o prospețime care pare să fi reînsuflețit fostul sportiv.

O poveste care a început discret

Deși nici unul dintre ei nu a căutat în mod activ lumina reflectoarelor în această privință, relația lor a devenit în scurt timp subiect de discuție printre apropiați și fani. Miruna, o artistă dedicată care a cucerit inimile multora cu aspectul,  vocea sa  și repertoriul autentic bănățean, a găsit în Marius un partener de nădejde și un sprijin constant.

Marius Constantin, care a avut o carieră impresionantă în fotbal, cu etape importante la echipe de top precum Rapid București, pare să fi găsit în sfârșit liniștea și echilibrul personal alături de Miruna. Cei doi împărtășesc pasiuni comune, printre care dragostea pentru tradițiile românești și o viață activă, sănătoasă.

O legătură mai puternică decât orice diferență

Deși diferența de vârstă dintre ei a fost inițial un subiect sensibil, cuplul a demonstrat că ceea ce contează cu adevărat este compatibilitatea și respectul reciproc. Prieteni apropiați ai celor doi spun că Miruna și Marius au o conexiune autentică, bazată pe înțelegere și admirație reciprocă.

„Miruna este o persoană care radiază bucurie și optimism, iar Marius, cu experiența sa de viață, îi oferă stabilitatea și maturitatea de care avea nevoie. Sunt cu adevărat fericiți împreună și asta se vede”, a declarat un apropiat al cuplului.

 Planuri de viitor

Deși nu și-au făcut publice planurile de viitor, surse apropiate spun că cei doi își doresc să construiască împreună un viitor solid, cu respect pentru carierele lor și pentru valorile care îi definesc. Miruna continuă să încânte publicul cu muzica sa, în timp ce Marius explorează noi orizonturi după retragerea din cariera sportivă.

Povestea lor este o dovadă clară că dragostea poate apărea în cele mai neașteptate momente și că adevărata fericire nu cunoaște bariere de vârstă sau profesie.

Citeste mai mult

Din țară

COD PORTOCALIU de caniculă în județul Timiș

Publicat

pe

Luni, se vor afla sub cod portocaliu de caniculă judeţele Satu Mare, Bihor, Arad, Timiş, Caraş-Severin, Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Buzău, Ilfov şi municipiul Bucureşti, Galaţi, Vrancea, Vaslui, Iaşi, Botoşani.

„Valul de căldură va persista pentru a paisprezecea zi consecutiv. În judeţele Satu Mare, Bihor, Arad, Timiş, Caraş-Severin, Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Buzău, Ilfov şi municipiul Bucureşti, Galaţi, Vrancea, Vaslui, Iaşi şi Botoşani va fi caniculă. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime vor fi de 36…38 de grade, iar cele minime se vor situa în general între 19 şi 23 de grade şi local vor caracteriza o noapte tropicală”, transmite ANM.

De marţi, valul de căldură se va restrânge, iar instabilitatea atmosferică se va accentua, precizează

 

Citeste mai mult

Din țară

COD PORTOCALIU de caniculă în județul Timiș

Publicat

pe

Agenția Națională de Meteorologie a emis un cod portocaliu de caniculă pentru mai multe județe din țară, printre care și județul Timiș.

MARŢI, 13 AUGUST

Pentru aceeaşi zi a fost emisă şi o avertizare cod portocaliu, fiind anunţate temperaturi deosebit de ridicate în Banat, Oltenia şi cea mai mare parte a Munteniei

„În Banat, Oltenia şi în cea mai mare parte a Munteniei, canicula se va intensifica, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate, astfel că maximele, în marea lor majoritate vor fi de 39…40 de grade. Minimele vor fi de 21…22 de grade, izolat de până la 24 de grade în sudul Banatului şi vor caracteriza o noapte tropicală”, precizează ANM.

MIERCURI, 14 AUGUST

Pentru miercuri, sunt anunţate: temperaturi deosebit de ridicate, caniculă, disconfort termic accentuat, fiind emisă avertizare cod portocaliu.

„În Banat, sudul şi sud-vestul Olteniei, precum şi în sud-vestul Munteniei se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate, va fi caniculă şi disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime vor fi în general de 38…39 de grade. Minimele vor fi de 21…22 de grade, izolat de până la 24 de grade în sudul Banatului şi vor caracteriza o noapte tropicală”, anunţă ANM.

De asemenea, pentru marți și miercuri a fost emisă avertizare cod galben de caniculă şi disconfort termic pentru Crişana, sud-vestul Transilvaniei, nordul Olteniei, vestul şi centrul Munteniei.

COD ROȘU de caniculă în Vestul țării. Sfaturi preventive pentru evitarea efectelor căldurii excesive

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite