Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Din țară

Tortul Anului 2024 are în compoziție nuci caramelizate, foi cu miere și cireșe

Publicat

pe

La GastroPan 2024, a avut loc o competiție mult așteptată pentru a desemna cel mai spectaculos și delicios tort al anului.

După o analiză atentă și riguroasă a tuturor torturilor participante, juriul a decis că titlul de „Tortul Anului 2024″ îi revine Gabrielei Mirică, un maestru cofetar cu o creativitate și un talent extraordinar în arta cofetăriei care a folosit un blat cu nuci românești, strat crocant cu pralină de nuci coapte și fulgi crocanți din albuș de ou, foi cu miere, cremos pe bază de miere caramelizată și smântână dulce, dulceață de cireșe negre, bavareză de ciocolată cu lapte, glasaj de caramel și pralină de nuci coapte, jeleu de vișine și decor din ciocolată și floricele din jeleu deshidratat de miere și vișine.

Premiații secțiunii COFETĂRIE, categoria TORTUL ANULUI 2024 sunt:

Locul I: Gabriela Mirică, cofetăria MONCRIS

Locul II: Tufă Georgian-Ștefan, cofetăria SWEET DESSERT

Locul III: Claudia Prie, cofetăria LABORATOARELE REMEDIA

Basme, folclor și tradiții românești prin creațiile de pastă de zahăr

La categoria Piesă artistică, au reușit să se remarce și să se impună în această competiție dedicată promovării bogăției culturale a României concurenți care au avut provocarea de a prezenta o piesă artistică compusă din elemente structurale și decorative obținute exclusiv din pastă de zahăr, montate pe o machetă artificială (polistiren).

Lucrarea câștigătoare a impresionat juriul prin capacitatea sa de a captura esența și frumusețea basmelor, folclorului și tradițiilor românești. Câștigătorul a folosit 9 proverbe românești ascunse în lucrarea expusă prin pastă de zahăr, vafă, flori comestibile, isomalț.

Arta gastronomiei prin ochii tinerei generații

Se acordă o atenție deosebită ideilor și tendințelor propuse și implementate de către tinerele generații de studenți și elevi. În acest sens, echipele formate din aceștia au avut oportunitatea de a crea un platou festiv folosind fructe de mare și pește, însoțit de un desert tradițional românesc. Participanții, tineri fiind, au resimțit emoții puternice legate de reușita prezentării, însă rezultatul a fost unul impresionant și a întrecut așteptările!

Premiații secțiunii GASTRONOMIE, categoria ZIUA ELEVULUI/STUDENTULUI BUCĂTAR sunt:

Locul I: echipa formată din Silvia Jepan, Alexandra Margalina, Reileanu Andrei, Olaru Anamaria, Hortista Rareș, Iacob Cristian de la UNIVERSITATEA TRANSILVANIA DIN BRAȘOV, Brașov

Locul II: echipa formată din Albineș Giulia, Dumitru Cristina Georgiana, Alexandra Elena, Andreea Valentina, Valentina Denisa de la LICEUL TEHNOLOGIC MATEI BASARAB, Maxineni

Locul III: echipa formată din Grecu Răzvan, Mihalache Robert de la COLEGIUL TEHNIC SIMION MEHEDINTE, Codlea.

Din țară

ATENȚIE! Escrocherie prin WhatsApp. Recomandările polițiștilor

Publicat

pe

O nouă metodă de înșelătorie este activă, prin WhatsApp, transmit reprezentații Inspectoratului Județean de Poliție Timiș, care recomandă vigilență maximă din partea utilizatorilor aplicației.

„Această metodă de înşelătorie implică persoane cu intenţii rău voitoare care vă contactează, pretinzând că sunt prieteni, membri ai familiei sau chiar reprezentanţi ai unor instituţii. Ele vor solicita un cod de verificare pe care l-aţi primit prin SMS, invocând diverse motive (precum o «eroare tehnică» sau «necesitatea urgentă de ajutor»). După ce le furnizaţi codul, aceştia pot prelua controlul asupra contului dumneavoastră de WhatsApp şi îl pot utiliza pentru a înşela alte persoane sau pentru alte scopuri”, a precizat IPJ Timiş, luni, într-un comunicat de presă.

IPJ Timiş a transmis unele recomandări:

„- Fiţi precauţi la mesajele primite de la numere necunoscute sau chiar de la contacte salvate. În această schemă, infractorii se prezintă ca fiind persoane cunoscute sau oficiali şi vă cer să trimiteţi un cod de verificare pe care l-aţi primit prin SMS.

– ⁠Nu divulgaţi niciodată coduri de verificare WhatsApp. Acestea sunt folosite pentru a securiza contul dvs., iar furnizarea lor poate permite infractorilor să preia controlul contului.

– ⁠Verificaţi întotdeauna identitatea persoanei care vă contactează. Dacă primiţi cereri neobişnuite sau urgente, apelaţi direct persoana respectivă pentru a confirma autenticitatea mesajului.

– ⁠Activaţi autentificarea în doi paşi pe WhatsApp. Aceasta adaugă un nivel suplimentar de securitate şi previne accesul neautorizat la contul dvs., chiar dacă cineva obţine codul de verificare.

– ⁠Nu daţi curs cererilor financiare sau promisiunilor suspecte. Escrocii pot încerca să vă convingă să faceţi plăţi rapide sau să trimiteţi bani sub pretexte false.

– ⁠Educaţi-vă familia şi prietenii. Informaţi-i despre această metodă de fraudă pentru a preveni alte incidente”.

Citeste mai mult

Din țară

SOLDĂRI DE IARNĂ. Recomandări de la Protecția Consumatorului pentru cumpărături

Publicat

pe

Directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului (ANPC), Paul Anghel, recomandă cumpărătorilor să fie foarte atenţi la preţuri în perioada reducerilor de iarnă şi să se informeze cât mai complet asupra produselor pe care intenţionează să le achiziţioneze și asupra seriozității comercianților care propun produsele dorite spre vânzare.

„În perioada reducerilor de iarnă este recomandat să verificaţi preţurile prin consultarea site-urilor care afişează preţuri comparative pentru acelaşi produs, practică ce a dus la îmbunătăţirea constantă a modalităţilor de prezentare a preţurilor şi reducerilor de către magazinele online”, a scris Paul Anghel, pe Facebook.

Consumatorii mai sunt sfătuiți să verifice stocul existent, dacă prețul afișat conține sau nu TVA sau dacă include și costul de livrare.

„Dacă aveţi nelămuriri, contactaţi comerciantul prin telefon pentru a cere informaţii suplimentare asupra produsului, serviciilor post-vânzare sau a condiţiilor de livrare. Modul în care comerciantul răspunde la aceste întrebări vă poate oferi indicii asupra seriozităţii lui”, a explicat reprezentantul ANPC.

Potrivit acestuia, comerciantul este obligat să informeze corect şi complet consumatorii, oferind, printre altele, informaţii despre datele de identificare ale firmei, caracteristicile produsului, preţul cu toate taxele incluse, cheltuieli de livrare şi modalităţi de plată, perioada de valabilitate a ofertei sau a preţului.

Anghel recomandă, de asemenea, consumatorilor să citească recenziile privind produsele vândute online, care pot oferi indicii despre calitatea acestora sau despre seriozitatea comerciantului.

Citeste mai mult

Din țară

Când nu se fac nunți în anul 2025

Publicat

pe

Biserica Ortodoxă a rânduit ca în posturi, în ajunul și în zilele praznicelor împărătești, precum și în perioada dintre Crăciun și Bobotează, să nu se facă nunți.

Vă punem la dispoziție lista zilelor în care nu se fac nunți în anul 2025, conform calendarului editat de Arhiepiscopia Bucureștilor și Patriarhia Română.

În toate zilele de post şi în posturile de peste an: în toate miercurile şi vinerile;

de luni, după Lăsatul secului de carne pentru Postul Sf. Paşti, până la Duminica Sfântului Apostol Toma inclusiv (vineri, 24 februarie – duminică, 27 aprilie);

în Postul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel (duminică, 16 iunie – marți, 18 iunie);

în Postul Adormirii Maicii Domnului (vineri, 1 august – joi, 14 august);

la Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul (vineri, 29 august);

în Postul Naşterii Domnului (sâmbătă, 15 noiembrie – miercuri, 24 decembrie);

în perioada cuprinsă între Praznicul Nașterii Domnului și Bobotează (joi, 25 decembrie – marți, 6 ianuarie);

În ajunul şi în zilele Praznicelor împărăteşti (1-2 februarie; 28-29 mai; 7-9 iunie; 15 august, 13-14 septembrie).

Sursa: basilica.ro

Sursa foto: Restaurant Colosseum Ballroom Timișoara

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite