Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Din țară

Un acoperiș de sticlă Glass Roof – o soluție modernă de acoperire a terasei!

Publicat

pe

Acoperirea teraselor poate fi o problemă pentru proprietarii de case și de apartamente. Uneori, vrem să ne bucurăm de aerul proaspăt și de priveliștea exterioară, dar vrem să o facem în confort. În plus, anotimpurile pot fi un obstacol pentru a petrece timpul pe terasă. Întrucât plouă sau este prea frig afară, opțiunile limitate ne țin tot în casă.

Dacă ești în căutarea unei variante moderne și practice de acoperire a terasei, sistemele de sticlă tip Glass Roof ar putea fi soluția potrivită pentru tine.

Acest sistem de închidere este format din acoperiș fix sau mobil din sticlă securizată și/sau pereți laterali din sticlă fixă sau glisantă, în funcție de preferințele tale. Accesorizat cu jgheab și stâlpi de susținere cu sistem integrat de scurgere a apei, construcția poate fi utilizată cu succes pentru acoperirea și închiderea oricărui tip de terasă.

Ce trebuie să știi despre un acoperiș de sticlă tip Glass Roof?

Aceste sisteme cu acoperiș din sticlă sunt realizate cu o structură de aluminiu vopsită în câmp electrostatic, pentru a asigura o rezistență cât mai mare în timp. Structura vine cu jgheab pentru preluarea apei de pe acoperiș, alături de canale integrate în stâlpii frontali pentru scurgerea apei preluate.

Este versatil și poate fi utilizat cu succes pentru acoperirea și închiderea căilor de acces în clădiri, teraselor de mici dimensiuni și a spațiilor de tip Wintergarden. Un Wintergarden este o terasă de iarnă călduroasă și confortabilă, închisă complet cu sticlă și încălzită, perfectă pentru a petrece timpul în aer liber, indiferent de condițiile meteo.

Glass Roof este potrivit și pentru terasele cu dimensiuni mici, iluminate și deschise. Acesta poate fi personalizat pentru a se potrivi nevoilor tale și poate lua forma exactă a dorințelor tale!

Ce specificații tehnice are un acoperiș de sticlă de tip Glass Roof?

Structura sistemului Glass Roof este realizată din aluminiu vopsit în câmp electrostatic, pentru a asigura o rezistență cât mai mare în timp.

Jgheabul preia apa de pe acoperiș, iar canalele integrate în stâlpii frontali asigură scurgerea apei preluate.

Aceste sisteme cu acoperiș din sticlă sunt realizate din sticlă laminată 4 + 4 (2 foi de sticlă securizată a câte 4 mm grosime) pentru acoperiș, cu dimensiuni maxime de 3500 x 700 mm.

Închiderile laterale sunt opționale, cu sticlă fixă sau glisantă, iar sticla poate fi opacă sau transparentă.

Sistemul este rezistent la 80 kg de zăpadă pe metru pătrat și vine cu o garanție de 5 ani.

Odată instalat, sistemul Glass Roof este ușor de întreținut și nu necesită multă grijă. De asemenea, sistemul poate fi folosit pentru a crea un spațiu multifuncțional, care poate fi utilizat pe tot parcursul anului. În plus, acesta este o investiție excelentă pentru proprietarii de locații comerciale, turistice, case sau apartamente, deoarece adaugă valoare proprietății.

În concluzie, Glass Roof este o alegere excelentă pentru cei care doresc să își acopere terasele cu un sistem modern și practic. Indiferent de dimensiunea terasei sau de preferințele personale, sistemul poate fi personalizat pentru a se potrivi nevoilor tale. În plus, detaliile tehnice și garanția de 5 ani asigură faptul că vei avea un sistem durabil și de calitate pentru mulți ani de acum înainte.

Din țară

INFORMARE DIN PARTEA WEBUILD SPA MILANO, SUCURSALA ROMANIA – BUCURESTI

Publicat

pe

În conformitate cu prevederile Legii Apelor nr.107/1996, cu modificarile si completarile ulterioare, WEBUILD SPA MILANO, SUCURSALA ROMANIA BUCURESTI , Str. Gara Herastrau nr. 2, et.9, sect 2 ,Bucuresti, intentioneaza sa solicite  de la A.N. „Apele Romane” Administratia Bazinala de Apa Banat, aviz de gospodarire a apelor / aviz de amplasament, pentru realizarea ORGANIZARE DE SANTIER PENTRU LUCRARI DE CONSTRUCTII ” deservește investiția „MODERNIZAREA LINIEI FEROVIARE CARANSEBEȘ – TIMIȘOARA – ARAD” LOT3 TIMIȘOARA EST – RONAȚ TRIAJ GR.D  , amplasate in TIMISOARA, TIMIS

Aceasta investitie este constructie nouă

Persoanele care doresc sa obtina informatii suplimentare cu privire la solicitarea avizului de gospodarire a apelor, pot contacta solicitantul de aviz la adresa mentionata.

Persoanele care doresc sa transmita observatii, sugestii si recomandari se pot adresa solicitantului sau la adresa Str. Gara Herastrau nr. 2, et.9, sect 2 ,Bucuresti dupa data de  19.12.2023.

Citeste mai mult

Din țară

OPORTUNITATE. Peste 5.000 de posturi de soldat/gradat profesionist în Armată

Publicat

pe

Ministerul Apărării a început procesul de selecție pentru ocuparea a peste 5.000 de posturi de soldaţi profesionişti, la care pot participa bărbați și femei, chiar și fără experiență militară.

Înscrierile pentru cele 5.093 de posturi de soldat/gradat profesionist, care formează cel mai numeros corp de personal militar și execută misiuni specifice luptătorilor şi specialiştilor militari, au început luni, 12 februarie, și se vor încheia la 1 martie, arată Ministerul Apărării pe site-ul propriu.

Principalele condiţii pe care trebuie să le îndeplinească, cumulativ, un candidat sunt: cetăţenia română şi domiciliul stabil în România, vârsta între 18 și 45 de ani, cel puțin 10 clase de liceu sau 11 de învăţământ profesional absolvite, să fie declarat „Admis” la probele de selecţie, care constau în evaluarea capacităţii motrice, evaluarea psihologică şi un interviu, să fie declarat „Apt” la examinarea medicală. Candidații selectați vor participa apoi la un program de instruire gratuit cu durata de până la 10 săptămâni, cazarea, masa şi echipamentul fiind asigurate, de asemenea, gratuit.

Programul de instruire este focusat pe formarea deprinderilor de bază pentru militari în ceea ce priveşte instrucţia de front (…). Ulterior, în funcţie de armă şi specialitate militară, soldaţii parcurg un program de specializare.

Anul trecut au ieşit din sistem aproape 7.000 de angajaţi. Din 2007, de când serviciul militar obligatoriu a fost suspendat, armata este formată exclusiv din profesionişti.

Citeste mai mult

Din țară

Mai multe afecțiuni afecțiuni duc la suspendarea permisului de conducere

Publicat

pe

Persoanele care suferă de afecțiuni cardio-vasculare, diabet, insuficiență renală gravă și tulburări psihice nu vor mai putea să conducă autovehicole pe drumurile publice.

Doar în cazuri excepționale, permisul de conducere auto poate fie eliberat sau reînnoit persoanelor cu afecțiuni cardiovasculare. Dar numai după ce afecțiunea a fost tratată și doar în baza unui aviz eliberat de un medic specialist.

Persoanele care au probleme cu aparatul respirator, nu vor mai avea dreptul de a conduce. Aceștia pot redobândi permisul auto doar dacă primesc acceptul medicului specialist.

În cazul persoanelor cu insuficiență renală gravă, permisul poate fi păstrat numai pe baza unui aviz medical autorizat. Și cu condiția efectuării unor controale medicale periodice.

Nici cei cu tulburări psihice sau cu dependență de droguri, medicamente sau alcool, nu au dreptul de a conduce. Iar dacă se constată una dintre aceste afecțiuni ulterior dobândirii permisului, acesta va fi suspendat automat.

De asemenea, conform legii, persoanele care suferă de diabet zaharat nu pot conduce o mașină.

Însă, dacă urmează un tratament medicamentos și se angajează să țină sub control hipoglicemia, își pot păstra permis auto.

Totodată, cei în cazul cărora există suspiciuni de sindrom de apnee moderată sau severă trebuie să efectueze o consultație de specialitate. Și doar dacă obțin un aviz medical autorizat își pot păstra permisul de conducere.

Pentru a avea drept de conducere, șoferii trebuie să aibă o acuitate vizuală binoculară de cel puțin 0,5, când se utilizează ambii ochi. În cazul în care nu se încadrează în aceste limite, nu vor avea dreptul de a conduce un vehicul pe drumurile publice. Decât dacă această problemă se rezolvă prin ochelari de vedere sau lentile de contact.

Nici persoanele care au probleme cu auzul și suferă de hipoacuzie profundă bilaterală nu pot conduce vehicule din categoria A sau B, decât dacă acesta dispune de oglinzi mai mari.

Codul Rutier interzice și persoanelor care au boli cardiovasculare să dețină permis de conducere auto. Totuși, în cazul în care afecțiunea a fost tratată și un medic cardiolog a acordat aviz favorabil, atunci șoferul își poate păstra permisul.

În această categorie intră afecțiuni precum bradiaritmiile, tahiaritmiile, simptome de angină, implantare de stimulator cardiac permanent, operație de bypass coronarian cu grefă, transplant de cord etc.

În schimb, nu se pot elibera sau reînnoi permisele de conducere în cazul unei boli vasculare periferice, cardiopatie valvulară, etc.

Permisele de conducere nu sunt eliberate sau reînnoite celor care prezintă afecțiuni sau anormalități ale aparatului locomotor.

Persoanele cu dizabilități pot primi dreptul de a șofa numai cu avizul unei unități de asistență medicală autorizate. Iar în anumite cazuri va fi necesar și susținerea unei probe practice de conducere.

De asemenea, avizul acordat trebuie să precizeze ce tip de modificare este necesară la vehicul.

Depresia este o altă afecțiune care, indirect, te poate lăsa fără carnet. Majoritatea medicamentelor utilizate în tratarea acestei afecțiuni conțin substanțe cu efect psihoactiv sau psihotrop.

Aceste medicamente alterează capacitatea șoferului de a reacționa și îi scade atenția. De aceea, lege interzice conducerea unei mașini celor care folosesc astfel de tratamente.

Șoferii prinși sub influența acestor substanțe riscă să ajungă la închisoare. Conducerea unui autovehicul sub influența substanțelor psihoactive atrage suspendarea automată a dreptului de a conduce și se pedepsește cu până la 5 ani de închisoare.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite