Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Din țară

Webinare educative gratuite pentru sănătatea dinților copiilor

Publicat

pe

Asociația Națională de Stomatologie Pediatrică din România și Crucea Roșie Română, cu sprijinul Colgate România, lansează o serie de webinare educative gratuite pentru sănătatea dinților copiilor. Proiectul face parte din Programul Școlar Colgate, campania „Zâmbește pentru viitor”.

Webinarele sunt susținute de medici stomatologi pediatri și ortodonți.

Programul celor 5 webinare:

4 octombrie 2021
Dr. Arina Vinereanu, Medic primar stomatolog, Doctor în Științe Medicale
Secretar General al Asociației Naționale de Stomatologie Pediatrică din România

TEMĂ: Copilul tău merită un zâmbet sănătos. Reguli generale de igienă orală

18 octombrie 2021

Dr. Raluca Georgescu, Medic rezident Stomatologie Pediatrică

TEMĂ: Igiena dentară. Provocări și soluții pentru părinți

1 noiembrie 2021

Dr. Raluca Vacaru, Medic specialist Stomatologie Pediatrică, doctorand, Asistent Universitar

TEMĂ: Copii fără carii. Prevenția în cabinetul stomatologic

15 noiembrie 2021

Dr. Mircea Georgescu, Medic specialist Ortodonție și Ortopedie Dento-Facială

TEMĂ: Aparatul dentar la copii

29 noiembrie 2021

Dr. Silvia Per, Medic rezident Stomatologie Pediatrică, Doctor în Științe Medicale

TEMĂ: Stomatologul, cel mai bun prieten al copilului

Webinarele pot fi urmărite pe site-ul www.programscolarcolgate.ro. După fiecare webinar, părinții pot sta de vorbă cu specialiștii stomatologi pediatri pe grupul de Facebook „Dinți și părinți”. Acolo, medicii le vor răspunde la tot ceea ce îi interesează în cadrul sesiunilor de Întrebări și Răspunsuri.

Continuăm și anul acesta să ne apropiem de familii și de părinți, încurajându-i să acționeze ca primii responsabili de sănătatea orală a copiilor. În condițiile în care acum, mai mult ca oricând, social media reprezintă sursa principală de informare inclusiv în ceea ce privește sănătatea orală este de datoria noastră, a stomatologilor pediatri, să ne asigurăm că informația este disponibilă publicului în formă corectă și actualizată pe baza cercetărilor științifice de ultimă oră. În acest scop, am creat alături de Crucea Roșie Română și cu suportul Colgate România grupul de Facebook <<Dinți și Părinți>>, unde părinții se pot înscrie și pot participa la întâlniri virtuale cu medici specialiști pedodonți. Am pregătit o serie de webinare pe teme pe care noi le considerăm de interes pentru părinți – vorbim, de exemplu, despre concentrația recomandată a fluorului în pastele de dinți sau despre prevenția cariei pe durata tratamentului ortodontic. Îi invităm pe părinți să urmărească aceste webinare și să ne adreseze întrebări și sugestii pentru întâlniri viitoare astfel încât să ne ajute să le fim de folos și să contribuim împreună, părinți și medici, la construirea unor zâmbete sănătoase și fericite pentru copiii noștri”, spune dr. Arina Vinereanu, medic primar stomatolog, Secretar General al Asociației Naționale de Stomatologie Pediatrică din România.

„Dinți și părinți” – grup online de educație stomatologică

„Dinți și părinți” a strâns până acum o comunitate formată din peste 2600 de membri. Înscrierea în grup este foarte simplă. Poate intra orice părinte care vrea să afle cum să crească un copil cu dinți sănătosi. Va găsi acolo informații utile despre sănătatea dinților și nu numai.

Părinţii, consideraţi exemple de urmat de către copii, au rolul cel mai important în formarea rutinei zilnice de igienă orală şi în conştientizarea importanţei igienei orale. De aceea, ne-am propus să ajungem direct la aceștia. Cu sprijinul Colgate si al Asociației Naționale de Stomatologie Pediatrică, am creat grupul de Facebook <<Dinți și Părinți>> unde părinții pot găsi materiale despre sănătatea orală, primul ajutor, nutriția adecvată, precum și informații despre desfășurarea Programului Școlar Colgate în județele din țară.  Sperăm ca acest parteneriat cu părinții să aducă cât mai multe zâmbete sănătoase”, declară Ioan Silviu Lefter, director general al Crucii Roșii Române.

150.000 de copii din 17 județe învață în această toamnă să aibă grijă de dinții lor

Programul Școlar Colgate ajunge, în perioada 15 octombrie 2021 – 28 februarie 2022 în clasele a 150.000 de copii din 17 județe: Bacău, Bihor, Botoșani, București Sectorul3, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Gorj, Iași, Ilfov, Maramureș, Neamț, Satu Mare, Sibiu, Tulcea și Vrancea.

Deja tradiție, lecțiile de sănătate stomatologică sunt ținute de voluntarii Crucii Roșii Române. Copiii învață de la ei:

– cum să se spele corect pe dinți,

– ce periuță de dinți li se potrivește,

– de ce apar cariile și cum le pot evita,

– cum să se împrietenească cu medicul stomatolog.

Pe lângă activitățile educative desfășurate de voluntarii Crucii Roșii în școlile din 17 județe, oferim și mostre de pastă de dinți pentru copii și părinți, astfel încât aceștia să exerseze acasă, împreună, ceea ce au învățat la școală. Aceste lecții, împreună cu cele cinci webinare și sesiunile de întrebări și răspunsuri de pe grupul de Facebook <<Dinți și părinți>> sunt utile pentru toată familia. Astfel, mari și mici, vom avea cu toții dinți sănătoși și mai multe motive să zâmbim atunci când ne gândim la viitor„, spune Iwona Zaczek, Directorul Departamentului de Vânzări și Marketing Profesional, Colgate-Palmolive Europa Centrală și de Est.

Parteneriatul cu Societatea Națională de Cruce Roșie din România este foarte important pentru program pentru a crește o generație de copii cu dinți sănătoși.

28 de ani de Program Școlar Colgate și 6 milioane de zâmbete sănătoase

În 28 de ani de Program Școlar Colgate, peste 6 milioane de elevi din clasele 0-IV au învățat cum să aibă grijă de dinții lor. Proiectul este derulat  în parteneriat cu Societatea Națională de Cruce Roșie din România și cu școli primare din întreaga țară și este parte integrantă a iniţiativei globale Colgate Bright Smiles, Bright Futures™.

La nivel global, peste 50 de milioane de copii din 80 de țări au beneficiat de educație privind igiena orală și produse de îngrijire adecvate.

Prevenția este esențială

Deși statisticile în ceea ce privește sănătatea orală sunt îngrijorătoare, prevenția poate face diferența. Spălatul pe dinți dimineața și seara, evitarea sau consumul redus de alimente care afectează dinții și mersul la stomatolog o dată la șase luni sunt câțiva pași pentru o dantură sănătoasă și un zâmbet frumos pentru cât mai mult timp.  Mai multe informații sunt disponibile pe site-ul: www.programscolarcolgate.ro.

Din țară

ATENȚIE! Escrocherie prin WhatsApp. Recomandările polițiștilor

Publicat

pe

O nouă metodă de înșelătorie este activă, prin WhatsApp, transmit reprezentații Inspectoratului Județean de Poliție Timiș, care recomandă vigilență maximă din partea utilizatorilor aplicației.

„Această metodă de înşelătorie implică persoane cu intenţii rău voitoare care vă contactează, pretinzând că sunt prieteni, membri ai familiei sau chiar reprezentanţi ai unor instituţii. Ele vor solicita un cod de verificare pe care l-aţi primit prin SMS, invocând diverse motive (precum o «eroare tehnică» sau «necesitatea urgentă de ajutor»). După ce le furnizaţi codul, aceştia pot prelua controlul asupra contului dumneavoastră de WhatsApp şi îl pot utiliza pentru a înşela alte persoane sau pentru alte scopuri”, a precizat IPJ Timiş, luni, într-un comunicat de presă.

IPJ Timiş a transmis unele recomandări:

„- Fiţi precauţi la mesajele primite de la numere necunoscute sau chiar de la contacte salvate. În această schemă, infractorii se prezintă ca fiind persoane cunoscute sau oficiali şi vă cer să trimiteţi un cod de verificare pe care l-aţi primit prin SMS.

– ⁠Nu divulgaţi niciodată coduri de verificare WhatsApp. Acestea sunt folosite pentru a securiza contul dvs., iar furnizarea lor poate permite infractorilor să preia controlul contului.

– ⁠Verificaţi întotdeauna identitatea persoanei care vă contactează. Dacă primiţi cereri neobişnuite sau urgente, apelaţi direct persoana respectivă pentru a confirma autenticitatea mesajului.

– ⁠Activaţi autentificarea în doi paşi pe WhatsApp. Aceasta adaugă un nivel suplimentar de securitate şi previne accesul neautorizat la contul dvs., chiar dacă cineva obţine codul de verificare.

– ⁠Nu daţi curs cererilor financiare sau promisiunilor suspecte. Escrocii pot încerca să vă convingă să faceţi plăţi rapide sau să trimiteţi bani sub pretexte false.

– ⁠Educaţi-vă familia şi prietenii. Informaţi-i despre această metodă de fraudă pentru a preveni alte incidente”.

Citeste mai mult

Din țară

SOLDĂRI DE IARNĂ. Recomandări de la Protecția Consumatorului pentru cumpărături

Publicat

pe

Directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului (ANPC), Paul Anghel, recomandă cumpărătorilor să fie foarte atenţi la preţuri în perioada reducerilor de iarnă şi să se informeze cât mai complet asupra produselor pe care intenţionează să le achiziţioneze și asupra seriozității comercianților care propun produsele dorite spre vânzare.

„În perioada reducerilor de iarnă este recomandat să verificaţi preţurile prin consultarea site-urilor care afişează preţuri comparative pentru acelaşi produs, practică ce a dus la îmbunătăţirea constantă a modalităţilor de prezentare a preţurilor şi reducerilor de către magazinele online”, a scris Paul Anghel, pe Facebook.

Consumatorii mai sunt sfătuiți să verifice stocul existent, dacă prețul afișat conține sau nu TVA sau dacă include și costul de livrare.

„Dacă aveţi nelămuriri, contactaţi comerciantul prin telefon pentru a cere informaţii suplimentare asupra produsului, serviciilor post-vânzare sau a condiţiilor de livrare. Modul în care comerciantul răspunde la aceste întrebări vă poate oferi indicii asupra seriozităţii lui”, a explicat reprezentantul ANPC.

Potrivit acestuia, comerciantul este obligat să informeze corect şi complet consumatorii, oferind, printre altele, informaţii despre datele de identificare ale firmei, caracteristicile produsului, preţul cu toate taxele incluse, cheltuieli de livrare şi modalităţi de plată, perioada de valabilitate a ofertei sau a preţului.

Anghel recomandă, de asemenea, consumatorilor să citească recenziile privind produsele vândute online, care pot oferi indicii despre calitatea acestora sau despre seriozitatea comerciantului.

Citeste mai mult

Din țară

Când nu se fac nunți în anul 2025

Publicat

pe

Biserica Ortodoxă a rânduit ca în posturi, în ajunul și în zilele praznicelor împărătești, precum și în perioada dintre Crăciun și Bobotează, să nu se facă nunți.

Vă punem la dispoziție lista zilelor în care nu se fac nunți în anul 2025, conform calendarului editat de Arhiepiscopia Bucureștilor și Patriarhia Română.

În toate zilele de post şi în posturile de peste an: în toate miercurile şi vinerile;

de luni, după Lăsatul secului de carne pentru Postul Sf. Paşti, până la Duminica Sfântului Apostol Toma inclusiv (vineri, 24 februarie – duminică, 27 aprilie);

în Postul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel (duminică, 16 iunie – marți, 18 iunie);

în Postul Adormirii Maicii Domnului (vineri, 1 august – joi, 14 august);

la Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul (vineri, 29 august);

în Postul Naşterii Domnului (sâmbătă, 15 noiembrie – miercuri, 24 decembrie);

în perioada cuprinsă între Praznicul Nașterii Domnului și Bobotează (joi, 25 decembrie – marți, 6 ianuarie);

În ajunul şi în zilele Praznicelor împărăteşti (1-2 februarie; 28-29 mai; 7-9 iunie; 15 august, 13-14 septembrie).

Sursa: basilica.ro

Sursa foto: Restaurant Colosseum Ballroom Timișoara

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite