Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Actualitate

Fermieri, puteți transfera aceste subvenții de sute de euro la hectar!

Publicat

pe

Transfer de subvenții de milioane de euro, între fermieri. Producătorii agricoli care cer anual bani de la agenția de plăți pot încheia și angajamente pentru măsuri de agromediu sau agricultura ecologică. Acesta se încheie pe 5 ani iar producătorii agricoli trebuie să știe că pot transfera angajamentele către alți fermieri cei care primesc implicit și subvențiile de la APIA.

Transferul de angajament pentru Măsura 10 Agro-mediu şi climă, Măsura 11 agricultura ecologică şi Măsura 214 (fosta măsură 10 n.r) reprezintă preluarea voluntară de către cesionar a obligaţiilor şi drepturilor care decurg din angajamentele asumate de către cedent în legătură cu respectarea condiţiiilor de acordare a sprijinului pentru fiecare măsură/submăsură/pachet/varianta vizată.

Transferul angajamentelor încheiate în cadrul măsurilor compensatorii de dezvoltare rurală se poate realiza astfel:

 

    Prin transfer total de exploataţie şi, implicit, transfer total de angajament, prin documentul ”Cererea de transfer de exploataţie”, pentru toate măsurile, inclusiv pentru M 11 şi P5 din M 214;

    Prin transfer parţial de exploataţie, prin documentul ”Declaraţia privind transmiterea/preluarea dreptului de proprietate/folosință asupra unei/unor parcele din declarația de suprafață pentru care s-au solicitat plăți de agro-mediu” (Anexa nr. 33);

    Cu transfer total de angajament în cazul P4 şi P5 din M10 şi P4 din M214;

    Cu transfer parţial de angajament în cazul P1, P2, P3, P6, P7 din M214 şi din M10.

 

Atenție! ”Cererea de transfer de exploataţie” trebuie să fie semnată atât de cedent, cât și de cesionar. Se poate realiza oricând pe parcursul anului de cerere, până la emiterea primei decizii de plată. Pe parcursul unui an de cerere se poate efectua un singur transfer pentru aceeași exploataţie.

”Declarația privind transmiterea/preluarea dreptului de proprietate/folosinţă asupra unei/unor parcele din declarația de suprafaţă pentru care s-au solicitat plăți de agro-mediu” (Anexa nr. 33) trebuie să fie semnată atât de cedent, cât și de cesionar. Acest document poate fi depus la APIA doar până la data limită de depunere a cererii unice de plată; depunerea ulterior datei limită este considerată inadmisibilă. În anul 2017, termenul-limită pentru depunerea cererii unice a fost 15 mai!

Pentru Pachetul 4, fermierul care preia angajamentul are obligaţia să se asigure că în urma transferului pentru a se evita orice suprapunere cu standardul de ecocondiţionalitate referitor la protecţia solului pe timpul iernii, pachetul se poate aplica pe maximum 80% din suprafaţa de teren arabil aparţinând unei ferme. Prevederea referitoare la protecţia solului pe timpul iernii, este valabilă şi la preluarea prin transfer a Pachetul 7.

De reținut! În cazul angajamentelor dacă are loc un transfer total de explotaţie şi persoana care preia terenul nu preia şi angajamentele, fermierul cedent returnează sumele primite în anii anteriori de angajament.

Pentru angajamentele din cadrul Măsurii 10 şi Măsurii11, dacă întregul teren care face obiectul angajamentului sau o parte a acestuia sau întreaga exploataţie este transferat(ă) altei persoane în cursul perioadei angajamentului respectiv, angajamentul sau partea din acesta aferentă terenului transferat poate fi preluat(ă) de cealaltă persoană pentru perioada rămasă sau poate înceta şi rambursarea nu este solicitatã în ceea ce priveşte perioada în care angajamentul a produs efecte.

Noul utilizator al suprafetei în cauză, care a preluat angajamentul existent, este responsabil pentru eventualele neconformități depistate ulterior transferului și ca urmare acestuia i se vor reţine sumele acordate necuvenit în campaniile anterioare transferului pentru suprafața respectivă.

 

În cazul angajamentelor din Măsurii 214 (semnate în cadrul programării anterioare), beneficiarii care transferă terenul aflat sub angajament de agro-mediu trebuie să ramburseze ajutorul acordat, dacă persoana care preia terenul nu preia şi angajamentele.

 

Sursa: APIA

Citeste mai mult
Click pentru a comenta

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Administrație

PROIECT. Cum puteți să anulați dobânzile și penalitățile la impozitele restante

Publicat

pe

Municipalitatea, prin Direcția Fiscală a Municipiului Timișoara (DFMT), propune prelungirea perioadei în care contribuabilii pot solicita anularea dobânzilor și penalităților de întârziere acumulate până la 31 august 2024.

Un proiect de hotărâre ce extinde termenul limită pentru depunerea cererilor până la 19 decembrie 2024 va fi supus votului Consiliului Local (Proiect HCL din 2024-11-26).

Proiectul menține condiția achitării obligațiilor fiscale principale pentru a beneficia de amnistie.

Conform Ordonanței de Urgență 107/2024, termenul inițial pentru depunerea cererilor era 25 noiembrie 2024.

Anularea dobânzilor și penalităților aferente impozitelor restante se efectuează doar în baza unei cereri, care poate fi trimisă online la office@dfmt.ro sau depusă fizic la sediul DFMT, pe strada A. Demetriade nr. 1.

În cazul cererilor online, este obligatorie notificarea prealabilă a DFMT. Dacă această notificare lipsește, contribuabilul va achita integral toate obligațiile care figurează în evidența fiscală, iar sumele care pot fi anulate vor fi restituite după înregistrarea cererii.

Măsura anulării datoriilor cu condiția achitării obligațiilor fiscale principale vine în sprijinul contribuabililor aflați în dificultate financiară și facilitează încasările la bugetul local.

Citeste mai mult

Administrație

Primăria Timișoara preia cererile pentru comerțul stradal cu produse de Sfântul Nicolae

Publicat

pe

Persoanele care doresc să desfășoare activități de comerț stradal cu produse specifice sărbătorii de Sfântul Nicolae pot depune cereri de autorizare în perioada 25 – 27 noiembrie 2024 la sediul Primăriei Timișoara, camera 12, ghișeele 8 și 9.

Documentele necesare sunt:

Cererea tip (disponibilă la ghișeele 8 și 9)

Copie după actul de identitate sau documentele firmei (CUI și certificat constatator);

În perioada menționată, comercianții autorizați vor putea oferi spre vânzare, în anumite locații, produse precum bețe de Sf. Nicolae și miniaturi reprezentative.

Locațiile aprobate includ atât zone centrale cât și cartiere ale orașului:

Ceas Floral – B-dul Proclamația de la Timișoara platou

Str. Mărășești (de la str. Brediceanu spre Str. Gheorghe Dima)

Parcul Copiilor (B-dul Revoluției 1989) – platou

Piața A. Mocioni – platou

B-dul Regele Carol I ( de la str. I. Văcărescu până la str. Gen. I. Dragalina)

Piața Nicolae Bălcescu – în fața Liceului Teoretic Ghe. Moisil

Dâmbovița – platou

Piața Doina – platou

Piața zona Soarelui- platou Școala Generală Nr. 30

Calea Buziașului – platou PROFI

Zona Spitalului Județean (str. Arieș)

Str. Daliei (între str. Al Vaida Voievod și L. Catargiu)

Str. S. Bărnuțiu – Calea Dorobanților (zona Modern)

Piața Traian

Str. Sf. Ap. Petru și Pavel -vis-a-vis de piață

Calea Aradului –  platou bănci, vis-a-vis de piața Verde

Calea Torontalului – platou

Str. Circumvalațiunii colț Gheorghe Lazar – platou

Zona Dacia – parc

Fiecare comerciant, persoană fizică sau juridică, va primi o suprafață de 2 mp per amplasament.
Pentru acest amplasament cei interesați vor plăti o taxă de autorizare de 83 lei, o taxă de imprimat de 7 lei și o taxă de ocupare a domeniului public de 3 lei/mp/zi pentru zona centrală și 2 lei/mp/zi pentru alte locații. Taxele se plătesc la momentul depunerii cererilor și nu se returnează.

Comercianții au obligația de a avea la locul de vânzare următoarele documente: avizul de comerț stradal, dovada plății taxelor și actul de identitate. Aceștia trebuie să mențină curățenia în zona de activitate, altfel riscă retragerea avizului. Cedarea amplasamentului către altcineva este sancționată și duce la retragerea avizului.

Citeste mai mult

Cultură

Spectacolul „Din suflet de român“, dedicat Zilei Naționale, la Timișoara

Publicat

pe

Centrul de Cultură şi Artă al Județului Timiș marchează Ziua Națională a României prin organizarea spectacolului „Din suflet de român”.

Spectacolul va avea loc sâmbătă, 30 noiembrie 2024, de la ora 18.30, la sala „Capitol“ a Filarmonicii „Banatul“ din Timișoara.

Invitați în recital sunt: Andreea Voica, Petrică Miulescu-Irimică, Ciprian Roman, Cristian Fodor, Antonela Ferche-Buțiu, Liviu Buțiu, Doriana Talpeș, Ciprian Pop, Mona Lisa Șufan, Radu Cristian și Cristian Tomoni.

Spectacolul va fi prezentat de Felicia Stoian, iar dirijorul Sebastian Roșca va asigura calitatea muzicală.

Jocuri coregrafiate de maeștrii Brândușa și Nicolae Stănescu vor fi interpretate de dansatorii Ansamblului Profesionist Banatul.

De asemenea în cadrul evenimentelor dedicate Zilei Naționale va fi organizat și concertul „Din vise dragi poeme” de către Muzeul Național de Artă Timișoara în parteneriat cu Opera Națională Timișoara.

Soliștii Operei – Crina Vezentan, Gabriela Toader, Gabriel-la Varvari, Remus Alăzăroae, Marius Goșa și Gelu Dobrea – vor interpreta lucrări din repertoriul compozitorilor români, acompaniați la pian de Leonard Bonea și Maksym Borinov.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite