Ne găsiți și pe:

Internațional

ANALIZĂ. Locuri de muncă bine plătite pentru români, în străinătate

Publicat

pe

Oferta de job-uri în străinătate pentru români a crescut semnificativ în ultima săptămână, în special pentru personal calificat, se arată în datele unuei analize realizate de platforma bestjobs,ro.

Astfel, se caută un medic specialist în gastroenterologie pentru Elveţia, cu experienţă cuprinsă între doi şi cinci ani, specializare finalizată şi vorbitor de germană. Salariul este cuprins între 10.000 şi 15.000 de euro brut pe lună.

Aceeaşi sumă se oferă în Franţa pentru un medic stomatolog, cu experienţă de minim doi ani şi vorbitor de franceză.

Potrivit bestjobs.ro, în mai multe ţări din Europa au crescut şi cererile pentru asistenţi medicali şi personal de îngrijire la domiciliu, salariile fiind de 2.500 – 3.000 de euro pe lună.

De asemenea, un start-up din Germania din domeniul fine-tech (cripto-curency) caută în România un inginer IT căruia îi oferă un salariu de 6.000 de euro pe lună. Job-ul poate fp făcut remote, de acasă.

Tot pentru Germania se caută instalatori, pentru Belgia se caută şoferi de camion cu macara, iar pentru Irlanda se caută sudori. Salariile variază între 2.000 şi 2.500 de euro pe lună.

În ceea ce priveşte topul angajărilor din această săptămână în funcţie de industrie, pe primul loc au fost vânzările, unde s-au recrutat reprezentanţi vânzări, consultanţi vânzări sau asistenţi vânzări, arată datele bestjobs. Pe locul doi s-a situat domeniul finanţe/contabilitate, unde s-au căutat contabili şi specialişti (financiar, facturare, procesare plăţi). Podiumul este completat de specialişti/tehnicieni – s-au căutat electricieni, mecanici, ingineri de producţie.

Timișoara, în topul angajărilor la nivel național

Cel mai bun oraş pentru angajări a fost săptămâna aceasta Timişoara, care a detronat Bucureştiul. În acelaşi timp, notează bestjobs, Braşovul a înregistrat o uşoară scădere în materie de cerere – ofertă de job-uri, dar şi-a păstrat poziţia în top 5 oraşe ca număr de angajări.

Angajatorul cu cele mai multe aplicări săptămâna aceasta a fost o companie full-service de market research cu oferte de job-uri de operatori call-center.

În schimb, job-ul cu cele mai multe aplicări a fost unul de manager de producţie, pentru care şi-au depus CV-ul 290 de candidaţi. Condiţiile minime pentru angajare sunt studiile superioare tehnice, o experienţă minimă de zece ani în mediul industrial (producţie de masă) şi cinci ani într-un rol de coordonare a activităţii de producţie. Pachetul de angajare include relocare la Ploieşti.

Topul celor mai dorite domenii pentru job-uri remote a fost deschis săptămâna aceasta, arată bestjobs, de call center/client service. Pe locul doi a fost domeniul financiar / contabilitate, urmat de IT/telecom, de vânzări şi de management.

În ceea ce priveşte topul oraşelor cu cea mai mare ofertă de muncă, acesta a rămas relativ neschimbat, fiind deschis de Bucureşti, urmat, în ordine, de Timişoara, Cluj-Napoca, Iaşi şi Braşov. Clasamentul se păstrează şi când vine vorba de cererea de locuri de muncă. La acest capitol, cele mai dorite, dar şi cele mai ofertante domenii sunt vânzările, IT / telecom, financiar/contabilitate, managementul, call-center şi inginerie.

La polul opus însă, topul oraşelor cu cea mai slabă ofertă de muncă este deschis de Alexandria (Teleorman), urmată de Călăraşi, Slobozia, Vaslui şi Giurgiu. Iar clasamentul oraşelor în care oamenii îşi caută cel mai puţin de muncă este deschis de Vaslui, urmat de Sfântu-Gheorghe, Călăraşi, Slobozia şi Lugoj. În ceea ce priveşte domeniile cele mai puţin ofertante, dar şi cel mai puţin căutate, acestea sunt: servicii frumuseţe, agricultură / zootehnie, securitate / militar, curăţeni, babysitting, turism.

În ceea ce priveşte aplicările pentru noi job-uri, în funcţie de categorii de vârstă, clasamentul este deschis de cei între 25 şi 34 de ani (30,3%), urmaţi, în ordine, de cei între 35 – 44 de ani (21.5%), de cei între 45 – 54 de ani (18,4%), de cei între 18 – 25 de ani (11,7%) şi de cei între 55 – 65 de ani (11,4%). Persoanele de peste 65 de ani şi-au căutat un job doar în proporţie de 6,4%.

Potrivit bestjobs.ro, femeile şi-au căutat un nou job în proporţie de 58,3%.

La capitolul aplicări pentru joburi în funcţie de experienţă, topul este deschis de nivelul middle (42%), urmat de entry-level (41%), de senior (10%) şi de executive (7%).

Platforma bestjobs subliniază că în luna august s-au înregistrat peste 600.000 de aplicări pentru un job nou, 55% dintre acestea fiind în categoria white collar (birou), 35% blue collar (muncă fizică) şi 10% în categoria gold collar (poziţii de management şi conducere).

Principala modalitate prin care angajatorii îi contactează pe aplicanţii la job-uri este prin telefon, de aici reieşind cât este de important ca o persoană să aibă datele de contact corecte şi actualizate, notează cei de la platforma bestjobs.

Internațional

Primele căști de realitate mixtă Apple VR/AR vor avea o lansare limitată

Publicat

pe

Lansarea primei căști de realitate mixtă de la compania americană Apple pare să fie împinsă până la sfârșitul acestui an. Compania ar putea prezenta setul cu casă VR/AR la evenimentul de lansare a seriei Apple iPhone 14 și îl poate livra pe la sfârșitul acestui an.

Conform site-ului 91Mobiles, primul set cu cască de realitate mixtă de la Apple, care va fi un amestec de realitate virtuală și realitate augmentată, este de așteptat să sosească mai târziu în acest an. Acum, conform unei noi note de cercetare pentru investitori de la analistul Apple, Apple Ming-Chi Kuo, aflăm că viitoarele căștile Apple vor fi limitate ca producție. Acest lucru înseamnă, de asemenea, că setul Apple VR/AR va fi vândut în cantitate limitată la sfârșitul anului 2022 și doar pe anumite piețe.

Cel mai probabil Apple va lansa aceste căști de realitate mixtă în timpul evenimentului de lansare al seriei iPhone 14 din septembrie, dar nu va fi livrat până la sfârșitul anului. Până atunci este posibil ca Apple să-și schimbe strategia și mai multe astfel de căști să fie livrate în primul trimestru al anului 2023.

Între timp, rivalul Apple, compania Samsung a încheiat în decembrie trecut un acord de colaborare cu Microsoft pentru dezvoltarea următoarei generații de cască VR HoloLens 3. Mai mulți experți din domeniu consideră colaborarea Samsung cu Microsoft pentru HoloLens 3 un răspuns la presupusul set de căști Apple Glasses AR/VR.

Setul cu cască Apple AR/VR va fi disponibil la sfârșitul anului 2022. Kuo spune că va exista o întârziere în producția căștilor VR din cauza hardware-ului avansat și a designului complicat. Putem specula că va fi mai bun în comparație cu produsele rivale. Din păcate, Kuo nu a menționat data lansării sau a livrării căștilor Apple VR/AR. Dar sperăm că disponibilitatea, deși, în număr limitat, ar putea începe la sfârșitul anului 2022, ne putem aștepta la o lansare în noiembrie sau decembrie.

Din păcate, nu se cunosc multe altele despre căștile Apple VR/AR în acest moment, dar zvonurile recente au spus că va avea o configurație unică cu trei afișaje”, unde două sunt afișaje Micro OLED, în timp ce cealaltă este un panou AMOLED. Funcționalitatea celor trei afișaje este neclară în acest moment, dar zvonurile indică că setul cu cască are senzori avansați pentru detectarea mediului și a gesturilor. Se spune că are un procesor puternic pentru a ilumina cele trei ecrane. În cele din urmă, se spune că setul Apple AR/VR ar putea avea un preț de până la 3.000 USD.

Sursa foto:  91mobiles.com

Citeste mai mult

Internațional

Ceasurile inteligente Huawei au acum hărți AutoNavi Maps

Publicat

pe

În urma sancțiunilor administrației americane Huawei nu mai are acces la aplicațiile Google. Urmare a acestui fapt Google Maps nu mai este accesibil pe telefoanele Huawei, în timp ce Here WeGo este încă indisponibil în bibliotecă. Acum ceasurile inteligente Huawei au hărți AutoNavi Maps. AutoNavi este un furnizor chinez de date geospațiale care oferă servicii de cartografiere online pentru China.

Aplicația AutoNavi Maps este acum compatibilă cu dispozitivele portabile Huawei, conform TizenHelp. Utilizatorii Huawei Watch vor putea folosi aplicația pentru a obține servicii GPS și de localizare. AutoNavi Maps ar putea deveni principalul furnizor de hărți și servicii de localizare în acest scenariu. În țara sa de origine, aplicația este populară, iar utilizatorii consideră că este mai precisă decât Google, Apple și alte servicii. Da, strugurii sunt acri!

Aplicația va funcționa inițial cu ceasurile inteligente Huawei Watch GT 2, GT 2 Pro, GT 2e, Watch 3 și Watch 3 Pro. Mai multe ceasuri inteligente, precum și noi modele potențiale, vor avea în viitor aplicația AutoNavi Maps. Nu știm cum vor putea concura aceste smartwatch-uri cu seria Galaxy Watch 4 a companiei Samsung. Ceasurile Samsung au și noul sistem de operare Watch 3 OS, dar și Google Maps la bord.

În China, Watch S1, recent introdus de Xiaomi, va putea folosi servicii de cartografiere AutoNavi. Navigarea pas cu pas, locațiile live, vizualizările 3D, integrarea socială cu Sina Weibo, statisticile de trafic în timp real, serviciile de taxi și orele de sosire proiectate sunt toate incluse în aplicație

De asemenea, vor exista mementouri de vibrații pe ceas în locurile cheie. Este suficient ca utilizatorul să se uite la smartwatch pentru ca procesul de navigare să meargă fără probleme. Versiunea de smartwatch AutoNavi Maps este disponibilă în prezent pentru ceasurile inteligente Huawei Watch și Xiaomi lansate în China.

Nu este nevoie să aveți un smartphone conectat pentru a utiliza aplicația. Deși datele pot fi sincronizate cu smartphone-ul Huawei, este o aplicație independentă care vă permite să vizualizați informații în timp real pe ceas. Pentru a descărca aplicația, accesați AppGallery și căutați-o. În prezent AutoNavi Maps este disponibil doar în China și va fi disponibil în curând și în alte regiuni. Suntem curioși cum se va descurca aplicația în alte zone de pe glob.

Sursa foto: via huaweicentral.com

Citeste mai mult

Internațional

Xiaomi 12: fără cameră in-display, dar cu încărcare de 120W pentru modelul Pro

Publicat

pe

Xiaomi se pregătește să prezinte în următoarele zile o nouă generație de smartphone-uri high-end, seria Xiaomi 12. Știm deja multe despre ele, iar noi informații tocmai au confirmat absența unei camere sub ecran și introducerea reîncărcării rapide de 120W pe modelul Xiaomi 12 Pro.

Potrivit informațiilor de la leakerul Digital Chat Station, via PhonAndroid, următorul smartphone emblematic Xiaomi 12, care va fi lansat până la sfârșitul lunii decembrie, nu va folosi o cameră in-display așa cum are Samsung Galaxy Z Fold 3. Surse din China au văzut deja acest smartphone în teste și într-adevăr folosea o cameră într-un orificiu din ecran.

Producătorul chinez nu va dota așadar această generație cu o cameră sub ecran, această tehnologie va rămâne pentru moment rezervată modelelor din gama MIX. Următoarele MIX 5 și MIX 5 Pro ar putea fi lansate în martie 2022, dar vor fi disponibile doar în China. Referitor la camera Xiaomi sub ecran, probabil aceasta nu dă momentan randamentul scontat de Xiaomi și mai sunt necesare unele optimizări.

Vă reamintim că Samsung Galaxy Z Fold 3, telefonul pliabil al companiei Samsung lansat în acest an, are o camera selfie sub ecran. Este un început și pentru Samsung, dar a durat ceva timp pentru a ajunge la această tehnologie. Nici camera Samsung nu este foarte performantă, dar este spectaculoasă și inedită pe un smartphone.

Într-o altă postare, Digital Chat Station a dezvăluit că Xiaomi 12 Pro se va bucura de încărcare ultra-rapidă de 120W, la fel ca Xiaomi 11T Pro. Într-adevăr, după cum dezvăluie certificarea oficială a smartphone-ului, acesta din urmă va folosi un încărcător de 120W. Același lucru ar trebui să fie valabil și pentru Xiaomi 12 Ultra. Xiaomi folosește încărcare atât de rapidă pe smartphone-urile sale de peste un an, de când primul smartphone care a profitat de ea a fost Xiaomi Mi 10 Ultra în 2020.

La rândul său, modelul Xiaomi 12 ar avea o încărcare rapidă cu fir mai mica, „doar” 67W. Aceasta este o îmbunătățire față de Xiaomi Mi 11 de anul trecut, care a oferit maxim 55W și, astfel, se va putea alinia cu Xiaomi MI 11 Ultra și Xiaomi 11T. Față de alte telefoane de pe piață, de la Samsung sau Apple, încărcarea Xiaomi de 120W este realmente foarte rapidă!

Reducerea puterii de încărcare rapidă, pe adjunctul lui Xiaomi 12 Pro, va permite smartphone-ului să fie mai subțire decât modelele Pro și Ultra. Totuși, această decizie poate părea ciudată, deoarece smartphone-ul mid-range chinezesc Redmi Note 11+, deși oferit la un preț mult mai mic, este compatibil cu încărcarea rapidă de 120W.

Chiar dacă Xiaomi, dar și alte companii din China folosesc încărcare rapidă de 120W pe unele dintre modelele lor, sunt voci ale unor experți din domeniu care afirmă că în timp această încărcare deteriorează bateria. Cel puțin deocamdată este foarte utilă pentru utilizatori.

Sursa foto: technizoconcept / letsgodigital.org

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite