Ne găsiți și pe:

Internațional

ANALIZĂ. Locuri de muncă bine plătite pentru români, în străinătate

Publicat

pe

Oferta de job-uri în străinătate pentru români a crescut semnificativ în ultima săptămână, în special pentru personal calificat, se arată în datele unuei analize realizate de platforma bestjobs,ro.

Astfel, se caută un medic specialist în gastroenterologie pentru Elveţia, cu experienţă cuprinsă între doi şi cinci ani, specializare finalizată şi vorbitor de germană. Salariul este cuprins între 10.000 şi 15.000 de euro brut pe lună.

Aceeaşi sumă se oferă în Franţa pentru un medic stomatolog, cu experienţă de minim doi ani şi vorbitor de franceză.

Potrivit bestjobs.ro, în mai multe ţări din Europa au crescut şi cererile pentru asistenţi medicali şi personal de îngrijire la domiciliu, salariile fiind de 2.500 – 3.000 de euro pe lună.

De asemenea, un start-up din Germania din domeniul fine-tech (cripto-curency) caută în România un inginer IT căruia îi oferă un salariu de 6.000 de euro pe lună. Job-ul poate fp făcut remote, de acasă.

Tot pentru Germania se caută instalatori, pentru Belgia se caută şoferi de camion cu macara, iar pentru Irlanda se caută sudori. Salariile variază între 2.000 şi 2.500 de euro pe lună.

În ceea ce priveşte topul angajărilor din această săptămână în funcţie de industrie, pe primul loc au fost vânzările, unde s-au recrutat reprezentanţi vânzări, consultanţi vânzări sau asistenţi vânzări, arată datele bestjobs. Pe locul doi s-a situat domeniul finanţe/contabilitate, unde s-au căutat contabili şi specialişti (financiar, facturare, procesare plăţi). Podiumul este completat de specialişti/tehnicieni – s-au căutat electricieni, mecanici, ingineri de producţie.

Timișoara, în topul angajărilor la nivel național

Cel mai bun oraş pentru angajări a fost săptămâna aceasta Timişoara, care a detronat Bucureştiul. În acelaşi timp, notează bestjobs, Braşovul a înregistrat o uşoară scădere în materie de cerere – ofertă de job-uri, dar şi-a păstrat poziţia în top 5 oraşe ca număr de angajări.

Angajatorul cu cele mai multe aplicări săptămâna aceasta a fost o companie full-service de market research cu oferte de job-uri de operatori call-center.

În schimb, job-ul cu cele mai multe aplicări a fost unul de manager de producţie, pentru care şi-au depus CV-ul 290 de candidaţi. Condiţiile minime pentru angajare sunt studiile superioare tehnice, o experienţă minimă de zece ani în mediul industrial (producţie de masă) şi cinci ani într-un rol de coordonare a activităţii de producţie. Pachetul de angajare include relocare la Ploieşti.

Topul celor mai dorite domenii pentru job-uri remote a fost deschis săptămâna aceasta, arată bestjobs, de call center/client service. Pe locul doi a fost domeniul financiar / contabilitate, urmat de IT/telecom, de vânzări şi de management.

În ceea ce priveşte topul oraşelor cu cea mai mare ofertă de muncă, acesta a rămas relativ neschimbat, fiind deschis de Bucureşti, urmat, în ordine, de Timişoara, Cluj-Napoca, Iaşi şi Braşov. Clasamentul se păstrează şi când vine vorba de cererea de locuri de muncă. La acest capitol, cele mai dorite, dar şi cele mai ofertante domenii sunt vânzările, IT / telecom, financiar/contabilitate, managementul, call-center şi inginerie.

La polul opus însă, topul oraşelor cu cea mai slabă ofertă de muncă este deschis de Alexandria (Teleorman), urmată de Călăraşi, Slobozia, Vaslui şi Giurgiu. Iar clasamentul oraşelor în care oamenii îşi caută cel mai puţin de muncă este deschis de Vaslui, urmat de Sfântu-Gheorghe, Călăraşi, Slobozia şi Lugoj. În ceea ce priveşte domeniile cele mai puţin ofertante, dar şi cel mai puţin căutate, acestea sunt: servicii frumuseţe, agricultură / zootehnie, securitate / militar, curăţeni, babysitting, turism.

În ceea ce priveşte aplicările pentru noi job-uri, în funcţie de categorii de vârstă, clasamentul este deschis de cei între 25 şi 34 de ani (30,3%), urmaţi, în ordine, de cei între 35 – 44 de ani (21.5%), de cei între 45 – 54 de ani (18,4%), de cei între 18 – 25 de ani (11,7%) şi de cei între 55 – 65 de ani (11,4%). Persoanele de peste 65 de ani şi-au căutat un job doar în proporţie de 6,4%.

Potrivit bestjobs.ro, femeile şi-au căutat un nou job în proporţie de 58,3%.

La capitolul aplicări pentru joburi în funcţie de experienţă, topul este deschis de nivelul middle (42%), urmat de entry-level (41%), de senior (10%) şi de executive (7%).

Platforma bestjobs subliniază că în luna august s-au înregistrat peste 600.000 de aplicări pentru un job nou, 55% dintre acestea fiind în categoria white collar (birou), 35% blue collar (muncă fizică) şi 10% în categoria gold collar (poziţii de management şi conducere).

Principala modalitate prin care angajatorii îi contactează pe aplicanţii la job-uri este prin telefon, de aici reieşind cât este de important ca o persoană să aibă datele de contact corecte şi actualizate, notează cei de la platforma bestjobs.

Internațional

Perseidele – vizibile în noaptea de 12 spre 13 august

Publicat

pe

În noaptea de 12 spre 13 august se produce maximul curentului de meteori Perseide, adică se vor vedea mai multe stele căzătoare decât de obicei, au anunțat reprezentanții Observatorului Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”.

În mod normal se pot vedea 50-60 de stele căzătoare pe oră.

Pentru a le vedea, oamenii sunt sfătuiți să iasă în afara orașelor și să privească cerul cu ochiul liber, după miezul nopții, până dimineață.

„Priviți minim 30-40 de minute fără întreruperi, după care faceți o mică pauză și reluați observațiile. Nu prea contează în ce direcție priviți, cât timp nu vă uitați în Pământ sau la telefon”, spus specialiștii.

Aceștia susțin că dâra luminoasă de pe cer este lăsată de o particulă sub 1 milimetru diametru care aprinde aerul când intră în atmosfera Pământului.

„Pentru o fracțiune de secundă vedem acest fenomen, denumit de astronomi meteor. Particula de praf cosmic care arde în atmosferă se numește meteoroid, iar pietroiul care uneori cade pe Pământ se numește meteorit”, au mai explicat reprezentanții Observatorului Astronomic „Amiral Vasile Urseanu“.

Citeste mai mult

Internațional

Prețurile pentru Galaxy Z Flip și Galaxy Fold 4 în Europa au fost confirmate

Publicat

pe

Samsung a lansat pe 10 august în cadrul unui eveniment Galaxy Unpacked căștile wireless Galaxy Buds 2 Pro, seria Galaxy Watch 5 și telefoanele pliabile Samsung Galaxy Z Flip 3 și Galaxy Z Fold 4. Vedetele evenimentului Samsung vor fi noile telefoane pliabile Flip și Fold. Dincolo de caracteristici și specificații multă lume se întreabă cât vor costa noile telefoane în contextual în care totul s-a scumpit la nivel global.

Acum au apărut informații despre prețurile europene ale viitoarelor smartphone-uri pliabile ale Samsung, Galaxy Z Flip 4 și Galaxy Z Fold 4, și sunt mai mult sau mai puțin în concordanță cu ceea ce am văzut anterior. HDBlog a găsit aceste prețuri pe site-ul web al unui retailer online. Potrivit sursei, prețul pentru modelul Flip 4 va începe de la 1.080 euro, în timp ce pentru Fold 4 prețul configurației de bază ar trebui să fie de 1.863 euro.

Nu sunt prețuri standard, dar este legitim să presupunem un minim de aproximare odată ce dispozitivele sunt oficializate. Privind prețurile de lansare ale modelelor din generația anterioară, există și o creștere generalizată care variază între 30€ și 100€. Multă lume se aștepta la prețuri mai mici față de Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Flip 3 pentru noile modele.

Prețuri Samsung Galaxy Z Fold 4:

Modelul cu 256GB stocare: 1.863,89 €| creștere de preț față de Fold 3: +50 €

Modelul cu 512GB: 1.981,89 €| Creștere de preț față de Fold 3: +100 €

Prețuri Samsung Galaxy Z Flip 4:

Modelul cu 128GB stocare: 1.080,90 € | creștere de preț față de Flip: +30 €

Modelul cu 256GB: 1.158,89 € | creștere de preț față de Flip: +60 €

Modelul cu 512GB: 1.275,89 €

Acestea sunt considerații care se fac ținând cont de prețurile medii practicate la nivel european, dar apoi aceste cifre trebuie contextualizate pe fiecare piață în parte.

În ultimele luni s-a presupus că prețurile chiar vor scădea, dar ne aflam încă într-o perioadă de incertitudine economică globală. Cu toate acestea, vă reamintim că telefoanele pliabile Samsung vor fi prezentate pe 10 august în cadrul unui eveniment dedicat Galaxy Unpacked care va începe la ora 16:00 ora României.

Sursa foto: via mysmartprice.com

Citeste mai mult

Internațional

Samsung Galaxy Buds 2 Pro lansate cu funcția Intelligent ANC

Publicat

pe

A trecut exact un an de când Samsung a dezvăluit o nouă pereche de căști wireless, iar compania a lansat pe 10 august noile căști Samsung Galaxy Buds 2 Pro. După cum sugerează și numele, noua generație combină elemente de la două căști Samsung anterioare, și anume Galaxy Buds 2 și Galaxy Buds Pro, și se mândrește cu o tehnologie îmbunătățită „Advanced Intelligent Active Noise Cancellation” împreună cu procesarea Hi-Fi pe 24 de biți.

Înainte de a trece mai departe, trebuie să menționăm că pe 10 august la evenimentul Galaxy Unpacked compania Samsung a mai lansat telefoanele pliabile Galaxy Z Fold 4 și Galaxy Z Flip 4 și o nouă serie de ceasuri inteligente – Samsung Galaxy Watch 5.

Datorită noilor progrese în designul căștilor Samsung și tehnologiei ANC, noul set Samsung Galaxy Buds 2 Pro promite să ascunde chiar și cel mai puternic zgomot ambiental, potrivit SamMobile. În plus, căștile pretind că oferă sunet la calitate de studio și alte tehnologii precum HD Voice și 360 Audio cu Direct Multi-Channel, acesta din urmă necesită interfața Samsung One UI 4.1.1 sau una mai nouă.

Alte specificații pe Samsung Galaxy Buds 2 Pro includ drivere de 10 mm, conectivitate Bluetooth 5.3, un grad de rezistență la apă IPX7 și o durată de viață suficientă a bateriei pentru a dura 8 ore la o singură încărcare sau până la 29 de ore cu carcasa de încărcare inclusă, cu ANC dezactivat. Când ANC este activat, durata de viață a bateriei scade la aproximativ 5 / 18 ore. Revenind la certificarea IPX7, aceasta nu garantează rezistența la praf!

Samsung Galaxy Buds 2 Pro va fi disponibil pe majoritatea piețelor după 26 august. Noile căști sunt disponibile în trei opțiuni de culoare: Zenith Gry, Zenith White și Bora Purple. Din punct de vedere al designului, căștile au un finisaj mat și seamănă cu Samsung Galaxy Buds 2. Samsung susține că sunt cu 15% mai mici decât Buds Pro datorită unui nou „design aerodinamic”.

Noile căști oferă sunet Hi-Fi pe 24 de biți pe dispozitivele Samsung Galaxy care rulează One UI 4.0 sau o versiune ulterioară și acceptă sunet surround complet cu 360 Audio (5.1 sau 7.1 canale).

Compania Samsung oferă noile căști wireless la un preț de 229€ / 229$. Acest preț plasează noul model în aceeași categorie cu Galaxy Buds Pro original. În esență, Galaxy Buds 2 Pro ar trebui să fie cele mai avansate căști wireless Samsung de până acum, dar vom vedea dacă se rildică la așteptările utilizatorilor după folosirea zilnică.

Sursa foto: Samsung Global Newsroom

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite