Ne găsiți și pe:

Internațional

ASUS Zenfone 8 – un telefon high-end va fi lansat pe 12 mai

Publicat

pe

Compania ASUS a anunțat că următorul său flagship – Zenfone 8 – va fi prezentat pe 12 mai, cel mai probabil printr-un eveniment de lansare virtual. Dacă strategia emblematică a companiei pentru 2020 va continua și în 2021, am putea primi două dispozitive – o versiune Zenfone 8 și un model mai scump Zenfone 8 Pro.

Dar, în ultima vreme, au fost informații despre un dispozitiv compact care va debuta probabil sub numele de Zenfone 8 Mini. Fraza „Big on Performance, Compact in Size” de pe site-ul oficial ASUS adaugă un dram de credibilitate acestor zvonuri.

Conform Pocketnow, ASUS nu a dezvăluit încă nicio informație oficială despre seria Zenfone 8. Dar, mergând după toate modelele emblematice Android din 2021, ne așteptăm ca telefoanele ASUS viitoare să vină cu procesorul de vârf Snapdragon 888 al Qualcomm, alături de o mulțime de memorie RAM. Ar fi interesant să vedem dacă ASUS continuă cu designul modulului de cameră flipping, care a fost introdus cu Zenfone 6 în 2019.

În mod interesant, baza de date oficială de asistență Google ARCore a scris și despre un dispozitiv numit ASUS Zenfone Flip. În acest moment, nu este clar dacă numele „Flip” se referă aici la modulul de cameră flip de 180° sau dacă este un telefon pliabil Flip similar cu Samsung Galaxy Z Flip. Până acum au fost descoperite astfel de detalii despre un viitor telefon cu numele de cod „PICASSO”, care are un ecran de 6,67 inch și patru camere (64MP + 12,2MP + 24MP + 8MP). Sunt informații și despre un smartphone tip Fold, în genul lui Samsung Galaxy Z Fold 2, dar nimic concret.

În februarie, site-ul taiwanez DigiTimes a scris că ASUS va lansa un Zenfone Mini mai târziu în acest an. Din informații interne ASUS, DigiTimes a afirmat atunci că ASUS nu va face niciun compromis pentru telefonul său compact atunci când vine vorba de hardware-ul intern, urmând o strategie similară cu ceea ce a făcut Apple cu iPhone 12 Mini. O listare pe site-ul de referință Geekbench sugerează că ASUS Zenfone 8 Mini va avea și el procesorul Snapdragon 888 asociat cu până la 16GB de memorie RAM. Zvonurile indică, de asemenea, un ecran OLED de 5,92 inch (15,04 centimetri), cu o rată de reîmprospătare de 120Hz și suport pentru încărcare rapidă de 30W.

Sursa foto: ASUS

Internațional

Lista roșie a statelor cu risc epidemiologic, aprobată

Publicat

pe

CNSU a introdus, vineri seară, lista roşie a statelor cu risc epidemiologic. Cei care vin din aceste zone nu stau în carantină dacă sunt vaccinaţi. Prezentarea unui test negativ nu îi scuteşte de cele 14 zile de caratină. Pe lista roşie sunt în prezent 31 de state, între care destinaţii de vacanţă frecventate de români – Maldive, Turcia sau Croaţia.

Raed Arafat a explicat, într-o conferinţă de presă, de ce s-a introdus şi lista roşie.

„Lista este difrenţiată pe coduri – verde, galben şi roşu, exact după incidenţele din România. Motivul pentru care s-a făcut acest lucru este pentru a nu intra brusc ţări care ne depăşesc cu foarte puţin. Dacă este în codul galben, persoana nu intră în carantină dacă este vaccinată sau prezintă un test PCR, nu mai vechi de 72 de ore. Dacă este din zona roşie, fie persoana este vaccinată, fie intră în carantină. Testul nu mai scuteşte de carantină”, a declarat Raed Arafat.

Cei care vin din zona verde nu mai au nevoie de niciun fel de document.

Carantina pentru cei din zona roşie este de 14 zile. Dacă fac un test RT PCR şi rezultatul este negativ se poate ieşi din carantină în cea de-a zecea zi.

Lista țărilor/zonelor/teritoriilorcu risc epidemiologic ridicat, conform Hotărârii nr.28din14.05.2021a Comitetului Național pentru Situații de Urgență

Citeste mai mult

Internațional

Samsung va furniza atât afișaje, cât și plăci de circuite pentru iPhone 13 Pro

Publicat

pe

Ultimele informații din Coreea de Sud, via The Elec, sugerează că Samsung va furniza 110 milioane de ecrane OLED pentru seria iPhone 12 și viitoarea serie Apple iPhone 13 anul acesta. Panourile pentru iPhone 13 Pro și iPhone 13 Pro Max vor avea un ecran OLED TFT de tipul LTPO (Low-Temperature Polycrystalline Oxide – Oxid Policristalin la Temperatură Scăzută (LTPO), care permite o rată de reîmprospătare variabilă de 120Hz fără a afecta bateria.

Conform GSMArena, aceste ecrane LTPO OLED vor fi furnizate în cea mai mare parte de Samsung Display, cu unele mici completări provenind de la LG Electronics. Dar plăcile de circuit din aceste ecrane și care conectează afișajul OLED la telefon vor proveni de la Samsung Electro-Mechanics și Samsung Display. Producătorul de PCB-uri (Printed Circuit Board – circuit imprimat) Youngpoong Electronics a fost adăugat ca partener de aprovizionare prin intermediul Samsung Display.

Samsung va furniza atât afișaje OLED LTPO, cât și plăci de circuit pentru Apple iPhone 13 Pro și Apple iPhone 13 Pro Max. RFPCB (Rigid-Flexible Printed Circuit Board – placă de circuite imprimate rigidă) este atât puternică, cât și rigidă, dar și flexibilă și poate găzdui mai multe modele de circuite și transmiterea mai rapidă a semnalelor electrice. Modelele mai mici Apple iPhone 13 și Apple iPhone 13 Mini, care se pare că nu vor avea un afișaj cu o rată de reîmprospătare mare, vor folosi un circuit FPCB mai convențional și mai ieftin.

Apple va lansa patru modele cu seria iPhone 13. Va fi un Apple iPhone 13 Mini (modelul încă nu este sigur, din cauza vânzărilor sub așteptări ale iPhone 12 Mini) și un Apple iPhone 13, ca modele mai ieftine. Telefoane vedetă vor fi Apple iPhone 13 Pro și Apple iPhone 13 Pro Max. Doar cele din urmă vor folosi ecrane OLED LTPO, aceste ecrane fiind și pe seriile Samsung Galaxy S21 și seria Galaxy Note 20. Ecranele OLED LTPO sunt necesare pentru o rată de reîmprospătare de 120Hz. Acestea vor fi furnizate exclusiv de Samsung Display.

Apple va avea nevoie de cel puțin 169 de milioane de panouri OLED pentru iPhone-urile sale în 2021. Dintre acestea mai mult de 110 milioane vor proveni de la Samsung Display, 50 de milioane de la LG Display și 9 milioane de la compania chineză BOE. Volumul precis al ecranelor OLED pe care aceste companii le furnizează Apple pentru seria iPhone 13 va fi cunoscut doar în jurul lunii iulie, când începe producția pentru acestea.

Sursa Foto: gsmarena.com

Citeste mai mult

Internațional

Lista statelor cu risc epidemiologic ridicat, actualizată. Cine nu intră în carantină

Publicat

pe

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a actualizat, luni, lista statelor şi zonelor considerate cu risc epidemiologic ridicat, persoanele care ajung în România din acestea urmând să stea în carantină.

Ţările nou incluse pe listă sunt Anguilla, India, Palestina, Emiratele Arabe Unite, Irak, Spania, Tunisia, Guyana, Kazahstan, Bahamas, Belarus, Trinidad si Tobago, Danemarca, Nepal, Monaco, Suriname, Ecuador, Bolivia.

Lista cuprinde următoarele ţări: Cipru, Uruguay, Bahrain, Maldive, Seychelles, Capul Verde, Turcia, Suedia, Argentina, Croaţia, Puerto Rico, Andorra, Olanda, Lituania, Franţa, Costa Rica, Mongolia, Columbia, Kuweit, Slovenia, Paraguay, Chile, Letonia, Anguilla, Serbia, Georgia, Belgia, Luxemburg, Estonia, Qatar, Brazilia, India, Muntenegru, Bermuda, Iran, Oman, Germania, Peru, Palestina, Ungaria, Austria, Aruba, Elvetia, Ucraina, Cehia, Canada, Italia, Polonia, Grecia, Liechtenstein, Armenia, Bulgaria, Emiratele Arabe Unite, Macedonia de Nord, Liban, Irak, Iordania, Spania, Statele Unite ale Americii, Kosovo, Bosnia si Herţegovina, Tunisia, Guyana, Azerbaidjan, Kazahstan, Bahamas, Curaçao, Belarus, Trinidad si Tobago, Danemarca, Nepal, Monaco, Suriname, Ecuador, Bolivia şi Africa de Sud.
Autoritățile au anunțat că nu va fi instituită carantina pentru persoanele care sosesc în România din aceste zone dacă:
– au efectuat vaccinul împotriva virusului SARS-CoV-2, inclusiv cea de-a 2-a doză şi au trecut cel puţin 10 zile de la data acesteia până la data intrării în România;
– au fost confirmate pozitiv pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 90 de zile anterioare intrării în ţară, fapt dovedit prin documente medicale (ex: test RT-PCR pozitiv la data diagnosticului, bilet de externare din spital sau test care să dovedească prezenţa de anticorpi de tip IgG efectuat cu maxim 14 zile anterior intrării în ţară) şi au trecut cel puţin 14 zile de la data confirmării până la data intrarării în ţară;
– rămân pe teritoriul naţional pentru o perioadă mai mică de 3 zile (72 de ore) şi prezintă un test negativ pentru SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea intrării pe teritoriul naţional.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite