Ne găsiți și pe:

Internațional

Ceasul de fitness Xiaomi Mi Band 7 lansat, are afișaj mare și funcții noi

Publicat

pe

Xiaomi are o gamă destul de reușită de dispozitive purtabile sub forma seriei de trackere de fitness Mi Band. Compania Xiaomi a lansat zilele trecute următoarea generație de ceasuri de fitness Xiaomi Mi Band 7. Noua serie a fost lansată alături de smartphone-urile din seria Redmi Note 11T.

Primul lucru de remarcat despre cea mai recentă serie Xiaomi Mi Band 7 este dimensiunea ecranului. Tracker-ul primește un ecran AMOLED Always-on de 1,62 inch (4,11 cm) în comparație cu afișajul de 1,56 inch al Mi Band 6. Acest lucru, potrivit Xiaomi, crește aria de vizionare cu 25%. Potrivit AndroidAuthority, densitatea pixelilor afișajului rămâne aceeași ca înainte, la 326 PPI.

Pe de altă parte, designul lui Mi Band 7 rămâne aproape același cu modelul mai vechi și asta nu este chiar un lucru rău. Ecranul în formă de pastilă atașat de o bandă subțire face trackerul funcțional și convenabil de purtat.

Xiaomi oferă patru noi opțiuni de analiză a datelor sportive pentru a măsura încărcarea antrenamentului, timpul de recuperare, aportul maxim de oxigen și efectele antrenamentului aerobic/anaerob. Pentru urmărirea activității, Mi Band 7 aduce 120 de moduri de sport, care acoperă sporturi în aer liber și exerciții de interior, inclusiv antrenamente la sală, aerobic și multe altele. De asemenea, poate urmări consumul de calorii și poate analiza rezultatele în tandem cu statisticile ritmului cardiac pentru a înțelege eficiența pierderii de grăsime.

O altă îmbunătățire vine sub forma monitorizării continue a oxigenului din sânge și a alertelor pentru SpO2 scăzut. Xiaomi Mi Band 7 va vibra și va alerta utilizatorii atunci când oxigenul lor din sânge scade sub 90%. Funcția este destinată amatorilor de aplinism și alergătorilor de fond, pentru a-i ajuta să obțină o perspectivă asupra conținutului lor de oxigen din sânge în timp real. În plus, Mi Band 7 acceptă și monitorizarea ritmului cardiac pe tot parcursul zilei, monitorizarea somnului, monitorizarea stresului, urmărirea sănătății femeilor, antrenamentul respirației și alte funcții populare de urmărire a sănătății.

Mi Band 7 este, de asemenea, certificat 5ATM, ca și predecesorul său. Aceasta înseamnă că poate rezista la presiuni ale apei echivalente cu o adâncime de 50 de metri. În esență, te poți scufunda în piscină cu chestia asta. Din păcate, nu are un GPS încorporat.

Ceasurile de fitness Xiaomi Mi au oferit întotdeauna o durată de viață impresionantă a bateriei, iar nici noul model nu face excepție. Compania promite 14 zile de utilizare neîntreruptă cu utilizare regulată datorită unei baterii de 180 mAh, mai mare decât bateria de 125 mAh de pe Mi Band 6. Ca durată de viață a bateriei noul tracker Xiaomi este aproape la nivelul ceasului de fitness Samsung Galaxy Fit 2.

Versiunea standard Xiaomi Mi Band 7 are un preț de 249 de yuani chinezi (~37 USD), iar versiunea NFC are un preț de 299 de yuani (~44$). Este doar puțin mai scump decât Mi Band 6, care a început de la 229 de yuani și a crescut la 279 de yuani pentru versiunea NFC.

Trackerul de fitness Xiaomi Mi Band 7 va fi disponibil în șase variante de culori diferite. Între timp, brățările colorate din TPU ale lui Mi Band 7 au un preț de 19,9 yuani (~ 3 USD). Curelele speciale fluorescente (Fluorescent) și de camuflaj (Camouflage) vor costa 29,9 yuani (~5 dolari). Trackerul de fitness Xiaomi este la vânzare din 1 iunie în China. Deocamdată, nu se știe despre lansarea și disponibilitatea sa globală.

Sursa Foto: weibo.com

Internațional

Perseidele – vizibile în noaptea de 12 spre 13 august

Publicat

pe

În noaptea de 12 spre 13 august se produce maximul curentului de meteori Perseide, adică se vor vedea mai multe stele căzătoare decât de obicei, au anunțat reprezentanții Observatorului Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”.

În mod normal se pot vedea 50-60 de stele căzătoare pe oră.

Pentru a le vedea, oamenii sunt sfătuiți să iasă în afara orașelor și să privească cerul cu ochiul liber, după miezul nopții, până dimineață.

„Priviți minim 30-40 de minute fără întreruperi, după care faceți o mică pauză și reluați observațiile. Nu prea contează în ce direcție priviți, cât timp nu vă uitați în Pământ sau la telefon”, spus specialiștii.

Aceștia susțin că dâra luminoasă de pe cer este lăsată de o particulă sub 1 milimetru diametru care aprinde aerul când intră în atmosfera Pământului.

„Pentru o fracțiune de secundă vedem acest fenomen, denumit de astronomi meteor. Particula de praf cosmic care arde în atmosferă se numește meteoroid, iar pietroiul care uneori cade pe Pământ se numește meteorit”, au mai explicat reprezentanții Observatorului Astronomic „Amiral Vasile Urseanu“.

Citeste mai mult

Internațional

Prețurile pentru Galaxy Z Flip și Galaxy Fold 4 în Europa au fost confirmate

Publicat

pe

Samsung a lansat pe 10 august în cadrul unui eveniment Galaxy Unpacked căștile wireless Galaxy Buds 2 Pro, seria Galaxy Watch 5 și telefoanele pliabile Samsung Galaxy Z Flip 3 și Galaxy Z Fold 4. Vedetele evenimentului Samsung vor fi noile telefoane pliabile Flip și Fold. Dincolo de caracteristici și specificații multă lume se întreabă cât vor costa noile telefoane în contextual în care totul s-a scumpit la nivel global.

Acum au apărut informații despre prețurile europene ale viitoarelor smartphone-uri pliabile ale Samsung, Galaxy Z Flip 4 și Galaxy Z Fold 4, și sunt mai mult sau mai puțin în concordanță cu ceea ce am văzut anterior. HDBlog a găsit aceste prețuri pe site-ul web al unui retailer online. Potrivit sursei, prețul pentru modelul Flip 4 va începe de la 1.080 euro, în timp ce pentru Fold 4 prețul configurației de bază ar trebui să fie de 1.863 euro.

Nu sunt prețuri standard, dar este legitim să presupunem un minim de aproximare odată ce dispozitivele sunt oficializate. Privind prețurile de lansare ale modelelor din generația anterioară, există și o creștere generalizată care variază între 30€ și 100€. Multă lume se aștepta la prețuri mai mici față de Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Flip 3 pentru noile modele.

Prețuri Samsung Galaxy Z Fold 4:

Modelul cu 256GB stocare: 1.863,89 €| creștere de preț față de Fold 3: +50 €

Modelul cu 512GB: 1.981,89 €| Creștere de preț față de Fold 3: +100 €

Prețuri Samsung Galaxy Z Flip 4:

Modelul cu 128GB stocare: 1.080,90 € | creștere de preț față de Flip: +30 €

Modelul cu 256GB: 1.158,89 € | creștere de preț față de Flip: +60 €

Modelul cu 512GB: 1.275,89 €

Acestea sunt considerații care se fac ținând cont de prețurile medii practicate la nivel european, dar apoi aceste cifre trebuie contextualizate pe fiecare piață în parte.

În ultimele luni s-a presupus că prețurile chiar vor scădea, dar ne aflam încă într-o perioadă de incertitudine economică globală. Cu toate acestea, vă reamintim că telefoanele pliabile Samsung vor fi prezentate pe 10 august în cadrul unui eveniment dedicat Galaxy Unpacked care va începe la ora 16:00 ora României.

Sursa foto: via mysmartprice.com

Citeste mai mult

Internațional

Samsung Galaxy Buds 2 Pro lansate cu funcția Intelligent ANC

Publicat

pe

A trecut exact un an de când Samsung a dezvăluit o nouă pereche de căști wireless, iar compania a lansat pe 10 august noile căști Samsung Galaxy Buds 2 Pro. După cum sugerează și numele, noua generație combină elemente de la două căști Samsung anterioare, și anume Galaxy Buds 2 și Galaxy Buds Pro, și se mândrește cu o tehnologie îmbunătățită „Advanced Intelligent Active Noise Cancellation” împreună cu procesarea Hi-Fi pe 24 de biți.

Înainte de a trece mai departe, trebuie să menționăm că pe 10 august la evenimentul Galaxy Unpacked compania Samsung a mai lansat telefoanele pliabile Galaxy Z Fold 4 și Galaxy Z Flip 4 și o nouă serie de ceasuri inteligente – Samsung Galaxy Watch 5.

Datorită noilor progrese în designul căștilor Samsung și tehnologiei ANC, noul set Samsung Galaxy Buds 2 Pro promite să ascunde chiar și cel mai puternic zgomot ambiental, potrivit SamMobile. În plus, căștile pretind că oferă sunet la calitate de studio și alte tehnologii precum HD Voice și 360 Audio cu Direct Multi-Channel, acesta din urmă necesită interfața Samsung One UI 4.1.1 sau una mai nouă.

Alte specificații pe Samsung Galaxy Buds 2 Pro includ drivere de 10 mm, conectivitate Bluetooth 5.3, un grad de rezistență la apă IPX7 și o durată de viață suficientă a bateriei pentru a dura 8 ore la o singură încărcare sau până la 29 de ore cu carcasa de încărcare inclusă, cu ANC dezactivat. Când ANC este activat, durata de viață a bateriei scade la aproximativ 5 / 18 ore. Revenind la certificarea IPX7, aceasta nu garantează rezistența la praf!

Samsung Galaxy Buds 2 Pro va fi disponibil pe majoritatea piețelor după 26 august. Noile căști sunt disponibile în trei opțiuni de culoare: Zenith Gry, Zenith White și Bora Purple. Din punct de vedere al designului, căștile au un finisaj mat și seamănă cu Samsung Galaxy Buds 2. Samsung susține că sunt cu 15% mai mici decât Buds Pro datorită unui nou „design aerodinamic”.

Noile căști oferă sunet Hi-Fi pe 24 de biți pe dispozitivele Samsung Galaxy care rulează One UI 4.0 sau o versiune ulterioară și acceptă sunet surround complet cu 360 Audio (5.1 sau 7.1 canale).

Compania Samsung oferă noile căști wireless la un preț de 229€ / 229$. Acest preț plasează noul model în aceeași categorie cu Galaxy Buds Pro original. În esență, Galaxy Buds 2 Pro ar trebui să fie cele mai avansate căști wireless Samsung de până acum, dar vom vedea dacă se rildică la așteptările utilizatorilor după folosirea zilnică.

Sursa foto: Samsung Global Newsroom

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite