Ne găsiți și pe:

Internațional

Fără restricții din cauza COVID-19 în Suedia, Danemarca, Norvegia și UK

Publicat

pe

Mai multe ţări europene renunţă la restricţiile legate de COVID-19, în ciuda faptului că Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) îndeamnă guvernele să îşi protejeze oamenii folosind fiecare instrument aflat la dispoziţie, relatează CNBC.

Suedia a ridicat miercuri majoritatea restricţiilor rămase legate de COVID-19, urmând exemplul statelor nordice Danemarca şi Norvegia.

În Suedia, cerinţele privind distanţarea socială, utilizarea certificatului pentru vaccin şi limitele privind numărul de persoane care se adună într-un singur loc au fost ridicate în această săptămână. De asemenea, testarea gratuită s-a încheiat miercuri, iar guvernul încearcă să reclasifice COVID-19 drept boală care „nu este un pericol pentru societate sau o ameninţare pentru sănătatea publică”, începând cu 1 aprilie.

Într-un comunicat de presă de săptămâna trecută, guvernul suedez a declarat că situaţia este „suficient de stabilă pentru a începe eliminarea treptată a măsurilor de control al infecţiilor”.

În Suedia, 73% din populaţie este complet vaccinată, potrivit Universităţii Johns Hopkins.

Danemarca a devenit prima ţară din UE care a ridicat toate restricţiile privind COVID-19, la 1 februarie, în ciuda creşterii numărului de cazuri. Infecţiile din ţară au atins cote record doar o zi mai tarziu.

Mai mult de 80% din populaţia Danemarcei este complet vaccinată împotriva virusului, arată datele JHU.

Norvegia a ridicat, de asemenea, „un număr mare de măsuri împotriva COVID-19”, la 1 februarie, dar şi-a păstrat recomandarea de a menţine o distanţă de 1 metru faţă de ceilalţi şi cerinţa de a purta o mască atunci când acest lucru nu este posibil.

În Marea Britanie, premierul Johnson le-a spus săptămâna aceasta parlamentarilor că guvernul său intenţionează să ridice, la sfârşitul acestei luni, obligaţia legală pentru persoanele cu COVID-19 de a se autoizola.

În prezent, persoanele care sunt testate pozitiv pentru virus pot ieşi din izolare după cinci zile, cu condiţia să aibă teste negative în zilele cinci şi şase.

Multe dintre puţinele restricţii rămase în Anglia, inclusiv obligativitatea de purtate a măştii, au fost ridicate la sfârşitul lunii ianuarie.

Aproximativ 85% din populaţia eligibilă a Regatului Unit – cei cu vârsta de peste 12 ani – este complet vaccinată cu două doze în Marea Britanie, arată datele oficiale, în timp ce două treimi au primit o injecţie de rapel.

Internațional

Apple iPhone 14 Pro și Pro Max ar putea primi în sfârșit Always On Display

Publicat

pe

Apple poate aduce în sfârșit un afișaj mereu activ pe viitoarele smartphone-uri iPhone 14 Pro și iPhone Pro Max, modelele premium din viitoarea serie Apple iPhone 14. Potrivit lui Mark Gurman de la Bloomberg, Apple ar putea introduce caracteristica cu iOS 16, permițând iPhone-ului să afișeze o cantitate limitată de informații chiar și atunci când este blocat.

Gurman spune că versiunea iPhone a modului Always On Display ar putea funcționa similar cu modul în care funcționează cu Apple Watch Series 5 și versiunile ulterioare. Modelele Apple iPhone 14 Pro și Apple iPhone Pro Max vor scădea rata de cadre a ecranului de blocare cu modul mereu pornit activat, permițându-le să economisească energie. Nu este clar dacă noul iPhone va folosi același afișaj cu oxid policristalin la temperatură joasă (LTPO) pe care Apple îl folosește în modelele mai noi de ceasuri. Aceste ecrane cu putere redusă joacă un rol important în funcționarea corectă a modului mereu pornit, deoarece sunt construite pentru a împiedica dispozitivele să consume prea multă energie. Ecranele pentru Apple iPhone 14 Pro și Pro Max vor fi fabricate de Samsung Display.

Anul trecut, analiștii au prezis că iPhone 13 va veni cu un afișaj LTPO pentru a activa afișarea permanentă Always On Display. Un număr mare de dispozitive Android acceptă deja modul mereu pornit – și îl au deja de mulți ani. Pe anumite dispozitive Samsung, de exemplu, Always On Display poate afișa ora, nivelul bateriei, widget-urile și multe altele, totul în timp ce telefonul rămâne blocat.

Conform The Verge, Mark Gurman se așteaptă ca viitorul sistem de operare Apple iOS 16 să vină cu funcționalități similare, inclusiv imagini de fundal cu „capacități asemănătoare widget-urilor”. Afișajul permanent nu este singura caracteristică despre care se spune că este exclusivă pentru iPhone 14 Pro și Pro Max. mai multe informații anterioare indică faptul că Apple ar putea include noul său procesor A16 Bionic doar în cele două dispozitive premium.

În conformitate cu predicțiile anterioare, Gurman consideră că Apple ar putea introduce funcții îmbunătățite de ferestre și multitasking pe iPad. El citează un dezvoltator care a descoperit recent că Apple ar putea lucra la o caracteristică care ar putea permite utilizatorilor să redimensioneze liber ferestrele. Apple ar putea revizui și unele dintre aplicațiile sale. Pe lângă adăugarea de noi funcții audio la Mesaje, Gurman prezice că Apple își va reînnoi meniul Preferințe de sistem pentru a-l face mai asemănător cu aplicația Setări pe iOS.

Sursa Foto: Amelia Holowaty Krales / The Verge

Citeste mai mult

Internațional

Ceasul de fitness Xiaomi Mi Band 7 lansat, are afișaj mare și funcții noi

Publicat

pe

Xiaomi are o gamă destul de reușită de dispozitive purtabile sub forma seriei de trackere de fitness Mi Band. Compania Xiaomi a lansat zilele trecute următoarea generație de ceasuri de fitness Xiaomi Mi Band 7. Noua serie a fost lansată alături de smartphone-urile din seria Redmi Note 11T.

Primul lucru de remarcat despre cea mai recentă serie Xiaomi Mi Band 7 este dimensiunea ecranului. Tracker-ul primește un ecran AMOLED Always-on de 1,62 inch (4,11 cm) în comparație cu afișajul de 1,56 inch al Mi Band 6. Acest lucru, potrivit Xiaomi, crește aria de vizionare cu 25%. Potrivit AndroidAuthority, densitatea pixelilor afișajului rămâne aceeași ca înainte, la 326 PPI.

Pe de altă parte, designul lui Mi Band 7 rămâne aproape același cu modelul mai vechi și asta nu este chiar un lucru rău. Ecranul în formă de pastilă atașat de o bandă subțire face trackerul funcțional și convenabil de purtat.

Xiaomi oferă patru noi opțiuni de analiză a datelor sportive pentru a măsura încărcarea antrenamentului, timpul de recuperare, aportul maxim de oxigen și efectele antrenamentului aerobic/anaerob. Pentru urmărirea activității, Mi Band 7 aduce 120 de moduri de sport, care acoperă sporturi în aer liber și exerciții de interior, inclusiv antrenamente la sală, aerobic și multe altele. De asemenea, poate urmări consumul de calorii și poate analiza rezultatele în tandem cu statisticile ritmului cardiac pentru a înțelege eficiența pierderii de grăsime.

O altă îmbunătățire vine sub forma monitorizării continue a oxigenului din sânge și a alertelor pentru SpO2 scăzut. Xiaomi Mi Band 7 va vibra și va alerta utilizatorii atunci când oxigenul lor din sânge scade sub 90%. Funcția este destinată amatorilor de aplinism și alergătorilor de fond, pentru a-i ajuta să obțină o perspectivă asupra conținutului lor de oxigen din sânge în timp real. În plus, Mi Band 7 acceptă și monitorizarea ritmului cardiac pe tot parcursul zilei, monitorizarea somnului, monitorizarea stresului, urmărirea sănătății femeilor, antrenamentul respirației și alte funcții populare de urmărire a sănătății.

Mi Band 7 este, de asemenea, certificat 5ATM, ca și predecesorul său. Aceasta înseamnă că poate rezista la presiuni ale apei echivalente cu o adâncime de 50 de metri. În esență, te poți scufunda în piscină cu chestia asta. Din păcate, nu are un GPS încorporat.

Ceasurile de fitness Xiaomi Mi au oferit întotdeauna o durată de viață impresionantă a bateriei, iar nici noul model nu face excepție. Compania promite 14 zile de utilizare neîntreruptă cu utilizare regulată datorită unei baterii de 180 mAh, mai mare decât bateria de 125 mAh de pe Mi Band 6. Ca durată de viață a bateriei noul tracker Xiaomi este aproape la nivelul ceasului de fitness Samsung Galaxy Fit 2.

Versiunea standard Xiaomi Mi Band 7 are un preț de 249 de yuani chinezi (~37 USD), iar versiunea NFC are un preț de 299 de yuani (~44$). Este doar puțin mai scump decât Mi Band 6, care a început de la 229 de yuani și a crescut la 279 de yuani pentru versiunea NFC.

Trackerul de fitness Xiaomi Mi Band 7 va fi disponibil în șase variante de culori diferite. Între timp, brățările colorate din TPU ale lui Mi Band 7 au un preț de 19,9 yuani (~ 3 USD). Curelele speciale fluorescente (Fluorescent) și de camuflaj (Camouflage) vor costa 29,9 yuani (~5 dolari). Trackerul de fitness Xiaomi este la vânzare din 1 iunie în China. Deocamdată, nu se știe despre lansarea și disponibilitatea sa globală.

Sursa Foto: weibo.com

Citeste mai mult

Internațional

Lenovo a lansat noi laptop-uri Slim cu design nou și elegant

Publicat

pe

La începutul acestui an, la CES 2022, Lenovo și-a lansat laptopurile convertibile Yoga 2022. Acum, este timpul pentru gama premium clamshell, care se va numi Slim în SUA, în timp ce se va numi Lenovo Yoga Slim în altă parte. Mai exact, există patru laptop-uri și un all-in-one, inclusiv Lenovo Slim 9i; Lenovo Slim 7i/7 Pro X; Lenovo Slim 7i Carbon; LenovoSlim 7/7i și Lenovo Yoga AIO 7.

Lenovo Slim 9i. În primul rând, toată gama este reproiectată. Noile laptopuri Lenovo folosesc noul design cu margini rotunjite. Pe Slim 9i, marginile au aceeași suprafață în oglindă pe care am văzut-o deja pe Lenovo Yoga 9i. Într-adevăr, în timp ce laptopurile premium cu clapetă și convertibile au avut design diferite în trecut, acum sunt mult mai asemănătoare, potrivit XDA-Developers. Capacul este din sticlă, dându-i un aspect elegant și vine în culoarea Oatmeal, un fel de auriu palid.

Ecranul este OLED și veți avea de ales între rezoluții de 2.880 × 1.800 la 90Hz sau 3.840 × 2.400 la 60Hz. Nu lipsesc procesoarele Intel din seria P de 28W, o cameră web de 1080p, un minim de 16GB RAM și 512GB SSD și trei porturi Thunderbolt 4. Lenovo Slim 9i are două difuzoare de 2W și două difuzoare de 3W, pentru un sunet puternic reglat de Bowers și Wilkins. Lenovo Slim 9i va sosi în iunie, începând de la 1.799$.

Lenovo Slim 7i Pro X și Lenovo 7 ProX. Primul folosește Lenovo X Power, care este un set de caracteristici, inclusiv termice mai bune și optimizează CPU și GPU pentru diferite cazuri de utilizare. Laptopul are și elemente interne puternice, așa cum te-ai aștepta de la ceva numit Pro X. Îl poți obține cu procesoarele Intel de a 12-a generație în Lenovo Slim 7i Pro X sau cu cip-urile AMD Ryzen 6000 HS Creator Edition în 7 Pro X. Pentru grafică, vine cu un NVIDIA GeForce RTX 3050.

În special, vine cu un ecran de 14 inch, rezoluția de 3.072 × 1.920 și o rată de reîmprospătare de 120Hz. Lenovo folosește ecrane OLED Samsung, iar cum recent Samsung a lansat un ecran OLED cu rata de 240 Hz, ne așteptăm să vedem noul ecran pe viitoarele laptopuri Lenovo. Alte specificații notabile includ două difuzoare Harman de 2W cu Dolby Atmos, memorie LPDDR5 la 6.000 MHz în modelul Intel și 6.400 MHz în modelul AMD și o cameră web de 1080p. Disponibile din iunie 2022 Lenovo Slim 7i Pro X va începe de la 1.699$, în timp ce Slim 7 Pro X va începe de la 1.499 de dolari.

Un alt laptop cool este Lenovo Slim 7i Carbon cu o grosime 14,8 mm și culori precum Moon White, Cloud Grey și Storm Grey. Pentru afișaj, veți primi un ecran de 13,3 inch (33,78 cm) cu o rezoluție de 2.560 × 1.600 și o rată de reîmprospătare de 90Hz.

Lenovo Slim 7 și Lenovo Slim 7i vin în dimensiuni de 14 și 16 inch, cu cipuri Intel din seria P, seria H și AMD HS Creator Edition. Grafica este GeForce RTX 2050 în modelul de 14 inch, iar pentru versiunea de 16 inch, puteți obține grafică Intel Arc A370M în varianta Intel și RTX 3050 Ti în Slim 7.

Lenovo Slim 7i Carbon este disponibil din iunie, începând de la 1.299 dolari. Slim 7 de 16 inch tot din iunie cu prețuri începând de la 1.499$.

Lenovo Yoga AIO 7 este un computer all-in-one. Are un ecran 4K de 27 de inch (68,58 centimetri) și puteți roti acel afișaj cu 90°. De asemenea, camera web de pe lateral poate fi scoasă. Vine cu procesoare AMD Ryzen 6000, grafică Radeon RX 6600M și difuzoare duble JBL de 5W. Nu știm dacă Lenovo Yoga AIO 7 ajunge în Europa.

Sursa foto: xda-developers.com

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite