Ne găsiți și pe:

Internațional

Huawei în Europa: Franța nu interzice, dar recomandă renunțarea la acesta

Publicat

pe

Multe state și-au regândit relația cu Huawei, producătorul chinez de smartphone-uri și furnizorul de rețele 5G în ultimele luni. Unele, cum ar fi Statele Unite, au impus sancțiuni companiei Huawei, sancțiuni care au fost prelungite recent de administrația Trump cu încă un an. Huawei nu poate vinde ultimele sale smartphone-uri Mate 40, Mate 40 Pro sau P50 Pro și altele în SUA, față de compania Samsung care are ușile larg deschise.

Uniunea Europeană merge și ea pe această cale. Zilele trecute Guillaume Poupard, șeful agenției franceze de securitate cibernetică ANSSI, s-a exprimat împotriva interzicerii complete a Huawei. Conform WinFuture, într-un interviu acordat cotidianului Les Echos, Poupard a spus că Huawei nu va fi exclus categoric de la extinderea 5G în Franța, dar le recomandă furnizorilor de rețea francezi să nu folosească tehnologia chineză (dacă nu o fac deja). După cum scrie și agenția de știri Reuters, guvernul american a cerut anterior aliaților să se abțină de la utilizarea tehnologiei Huawei, deoarece ar putea fi folosită pentru spionaj – ceea ce Huawei în sine, neagă cu tărie.

Franța a decis deja în martie că Huawei nu va fi exclus, dar va încerca să țină compania chineză departe de „rețelele de bază”. Recomandarea actuală se referă în principal la doi furnizori, respectiv Bouygues Telecom și SFR, aproximativ jumătate din rețelele acestora sunt bazate pe tehnologia Huawei.

Orange, care este parțial deținut de statul francez, a decis anterior să nu folosească Huawei și colaborează cu Nokia și Ericsson. Poupard a spus că nu dorește ca aceste recomandări și măsuri să fie înțelese ca un act ostil față de China: „Spunem doar că riscul pentru furnizorii europeni nu este același ca și pentru non-europeni”.

Marea Britanie a închis și ea ușile companiei Huawei. Parțial din solidaritate cu principalul său aliat, SUA, dar și din cauza tensiunilor diplomatice puternice dintre Londra și Beijing. De asemenea, și pe fundalul crizei de sănătate și a impunerii de către China a unor noi reglementări în fostul protectorat britanic Hong Kong.

Astfel, producătorul chinez și-a văzut oprit accesul la implementarea rețelelor 5G în Marea Britanie. Primul ministru Boris Johnson a dat ordin săptămâna trecută ca echipamentele Huawei să fie complet eliminate din rețelele britanice 5G până în 2027, cu riscul de a agrava și mai mult relația chino-britanică.

Tot săptămâna trecută, secretarul de stat britanic pentru digital, Oliver Dowden a spus că: „În urma sancțiunilor americane împotriva Huawei și sfaturilor tehnice actualizate ale experților noștri cibernetici, guvernul a decis că este necesar să interzicem Huawei în rețelele noastre 5G”.

Lipsite de aplicațiile din Google Play sau serviciile Google, smartphone-urile recente Huawei se vând tot mai greu în Europa și în alte țări. Singurul loc unde Huawei vinde foarte bine este imensa piață din China.

Sursa Foto: ft.com

Internațional

CONCURS. Mergi cu bicicleta până la Zrenjanin îți faci un selfie și poți să câștigi un premiu

Publicat

pe

Weekend-ul vine cu o nouă surpriză, după anunțul deschiderii graniței cu Serbia pe pista de biciclete de pe malul Begăi în zilele de 24 și 25 septembrie.

Astfel, cei care vor alege să treacă granița pe bicicletă și să pedaleze de la Timișoara la Zrenjanin se pot înscrie și la un concurs de selfie-uri prin care pot câștiga invitații la cele mai mari festivaluri timișorene de anul viitor, Flight Festival, CODRU și PLAI. Mai exact, se pun în joc cinci premii a câte trei invitații duble la toate cele trei mari evenimente din 2023.

Cei interesați trebuie doar să-și facă un selfie în care să apară însemnele CJ Timiș de la graniță și să-l posteze pe pagina de Facebook a evenimentului, https://www.facebook.com/events/1173506563201425/1173506573201424. Cinci selfie-uri, care vor primi cele mai multe reacții pozitive, vor fi declarate câștigătoare.

Vă reamintim, sâmbătă și duminică (24 – 25 septembrie), se va putea circula cu bicicleta pe toți cei peste 70 de km de pistă de biciclete de pe coronamentul digului Canalului Bega dintre Timişoara și Zrenjanin. Trecerea frontierei se va face pe baza cărții de identitate, între orele 08.00 și 20.00. Deschiderea informală a frontierei a fost posibilă în urma unei solicitări a Consiliului Județean Timiș.

Cei interesați să petreacă sfârșitul de săptămână la Zrenjanin pot găsi oportunități de cazare și locații de luat masa pe pagina de internet www.visitzrenjanin.com.

Citeste mai mult

Internațional

Trei noi telefoane anunțate de Nokia: Nokia X30 5G, Nokia G60 5G și Nokia C31

Publicat

pe

Un smartphone fabricat 100% din aluminiu reciclat și 65% din plastic reciclat se numără printre cele trei dispozitive anunțate recent de HMD Global. Cele trei telefoane Nokia sunt Nokia X30 5G, Nokia G60 5G și Noka C31. HMD Global spune că X30 5G este cel mai ecologic smartphone de până acum. Cele trei smartphone-uri Nokia au făcut parte din gama de produse dezvăluită de companie în timpul evenimentului său de la Berlin.

Toate cele trei modele rulează pe sistemul de operare Android 12 din cutie, în timp ce Nokia X30 5G și G60 5G se vor bucura de trei ani fiecare de upgrade-uri Android și actualizări lunare de securitate. Pachetul include, de asemenea, o garanție extinsă de trei ani pentru modelele 5G, în timp ce modelul Nokia C31 primește doi ani de actualizări lunare de securitate, potrivit GizmoChina.

Nokia X30 5G are un ecran AMOLED FHD+ de 6,43 inc (16,33 cm), 1080p, cu o rată de reîmprospătare de 90 Hz și 700 nits de luminozitate maximă. Vine cu protecție Corning Gorilla Glass Victus și este alimentat de cipul Snapdragon 695. Este același procesor aflat și pe mai titratul telefon Samsung Galaxy A23 5G. Configurațiile RAM/de stocare la Nokia X30 5G sunt 6GB de RAM/128GB și 8GB/256GB. Modulul foto pe X30 5G include o cameră principală de 50MP, una ultra-wide de 13MP și o cameră frontală de 16MP. Are o baterie de 4.200 mAh cu încărcare rapidă de 33W, precum și protecție IP67.

Nokia G60 5G are un ecran LCD FHD+ de 6,58 inch (16,71 centimetri) 1080p, cu o rată de reîmprospătare. Display-ul V-notch poate atinge o luminozitate maximă de 500 niți și este protejat de Corning Gorilla Glass 5. Telefonul este alimentat de chipset-ul Snapdragon 695 cu configurații RAM/ stocare de până la 6 GB/128 GB. Spațiul de stocare poate fi extins prin micro-SD până la 1TB. Nokia G60 5G are o cameră spate de 50MP, una ultra-wide de 5MP și o cameră frontală de 8MP. Are o baterie de 4.500 mAh care acceptă încărcare rapidă de 20W.

Nokia C31 are un ecran LCD HD+ V-notch de 6,7 inch (17,02 cm), cu rezoluția 1600 x 720 pixeli, protejat de sticlă securizată 2.5D. Procesroul UNISOC SC9863A1 este la bord însoțit de până la 4 GB/128 GB RAM/ stocare. Smartphone-ul are trei camere la spate, cu una principală de 13MP, una de adâncime de 2MP și una macro de 2MP. Are o cameră frontală de 5MP. Nokia C31 primește curent de la o baterie de 5.050 mAh cu încărcare de 10W.

În ceea ce privește prețul, Nokia X30 5G va fi vândut cu amănuntul pentru echivalentul a 529$, în timp ce G60 5G costă aproximativ 319 de dolari. Nokia C31 are un preț de 129 de dolari. Cele trei telefoane vin în mai multe combinații de culori și vor fi disponibile și în România după 20 septembrie.

Sursa foto: Nokia

Citeste mai mult

Internațional

Cu bicicleta până la Zrenjanin. Când se va deschide frontiera

Publicat

pe

Ca urmare a solicitării Consiliul Județean Timiș, Poliția de frontieră va deschide informal frontiera, în zilele de 24 și 25 septembrie 2022, între orele 08.00 și 20.00, pe pista de biciclete de pe coronamentul digului Canalului Bega.

Astfel, se va putea circula cu bicicleta pe toți cei peste 70 de km de pistă între Timişoara și Zrenjanin.

Trecerea frontierei se va face pe baza cărții de identitate.

Cei care sunt interesați să petreacă sfârșitul de săptămână la Zrenjanin pot găsi oportunități de cazare și locații de luat masa pe pagina de internet www.visitzrenjanin.com.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite