Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Internațional

iPhone 11 Pro emite radiații două ori mai mult decât standardele autorizate

Publicat

pe

Măsurătorile privind radiațiile SAR (Specific Absorption Rate) efectuate într-un test independent arată că iPhone 11 Pro și iPhone 7 emit un nivel de radiații care depășește considerabil limitele de 1,6 W / Kg în vigoare în SUA, sau chiar cei 2 W / Kg în vigoare în Uniunea Europeană. Aceste rezultate pun din nou îndoială modul în care sunt efectuate testele oficiale privind radiațiile emise de telefoane.

În urmă cu un an, Chicago Tribune a încredințat firmei RF Exposure Labs, un laborator de testare din California, măsurarea nivelului de radiații la mai multe modele populare de smartphone-uri: iPhone 7, iPhone X, iPhone 8, iPhone 8 Plus, Galaxy S8, Galaxy S9, Moto e5 / Play, Moto G6 Play și BLU Vivo 5 Mini. Conform PhonAndroid, rezultatele au avut ca efect o mică bombă: majoritatea modelelor testate au depășit limitele autorizate.

Unele precum iPhone 7, iPhone 8, Galaxy S8, Galaxy S9, precum și Moto e5 Play au depășit cu mai mult de două ori standardele autorizate în SUA (1,6 W / kg) și în Europa (limita este de 2 W / kg). Surpriza vine de la telefoanele Samsung recunoscute pentru nivelul mic al radiațiilor emise. Chicago Tribune a dorit să arate că modul în care testele sunt efectuate de FCC-ul american nu mai este conform cu realitatea utilizării smartphone-urilor. De exemplu, măsurătorile sunt efectuate de cele mai multe ori la mai mult de 5 mm de „corp”, simulate printr-un lichid omogen (țesuturile corpului uman sunt de alt fel).

Chiar dacă aceste telefoane sunt de cele mai multe ori ținute la o distanță mai mică de corp, unele teste iau în considerare purtarea smartphone-ului într-o husă la centură, o practică dispărută odată cu sfârșitul telefoanelor simple GSM. Deodată, Chicago Tribune a cerut RF Exposure Labs să efectueze aceste teste la 2 mm de corp, pentru a simula mai bine transportul smartphone-ului în buzunar. În plus, testele au fost efectuate pe smartphone-uri achiziționate independent de pe piață și, prin urmare, nu au fost furnizate de mărci, așa cum se întâmplă adesea în etapa de certificare.

IPhone 11 Pro depășește aproape de două ori limita SAR autorizată în UE la acest test. Apple a răspuns apoi că măsurătorile nu au fost efectuate corect. Apoi compania Penumbra Brands a decis să repete testul în februarie 2020, pentru a vedea dacă ceea ce a fost adevărat ieri este adevărat și astăzi. De data aceasta, selecția a fost limitată la un iPhone 11 Pro și un iPhone 7. Potrivit Penumbra Brands, care se bazează din nou pe testele RF Exposure Labs, iPhone 11 Pro a înregistrat un SAR de 3,8 W / kg la 2 mm de corp. Rețineți că Penumbra Brands vinde huse de protecție care ar trebui să protejeze de radiații și scopul testului a fost, printre altele, să arate eficiența huselor sale.

În plus, de la articolul din Chicago Tribune, comisia americană FCC și-a reînnoit testele și a concluzionat că niciunul dintre modelele citate nu a depășit limitele autorizate. Potrivit lui Joel Moskowittz, cercetător la UC Berkeley, citat de IEEE Spectrum, nu pot exista decât două explicații: fie există o problemă cu metodele folosite de RF Exposure Labs – care este totuși omologat pentru a efectua aceste teste – sau problema vine de la telefoanele furnizate de companiile producătoare pentru teste comisiei Federal Communications Commission (FCC).

Internațional

Leon al XIV-lea este noul Papă

Publicat

pe

Conclavul l-a ales pe cel de-al 267-lea episcop al Romei, cardinalul Robert Francis Prevost.
Anunțul a fost dat mulțimii de cardinalul protodiacon Dominique Mamberti: „Eminența Sa Reverendisim Domn, Domnul Robert Francis, cardinal al Sfintei Biserici Romane, Prevost, care și-a ales numele pontifical Leon al XIV-lea“.
Primul Papă augustinian, el este al doilea Suveran Pontif american, după papa Francisc, dar, spre deosebire de Bergoglio, americanul Robert Francis Prevost, în vârstă de 69 de ani, s-a născut în nordul continentului și a păstorit în sudul acestuia, înainte de a fi chemat de predecesorul său să conducă Departamentul pentru Episcopi și Comisia Pontificală pentru America Latină.

„Dragi surori și frați. Acesta este primul salut al lui Hristos înviat, păstorul cel bun care și-a dat viața pentru turma lui Dumnezeu. Îmi doresc, de asemenea, ca acest salut de pace să intre în inimile voastre și să ajungă la familiile voastre, la toți oamenii de pretutindeni, la toate națiunile și la tot pământul. Pacea fie cu voi.

O pace dezarmantă, smerită și perseverentă vine de la Dumnezeu. Dumnezeu care ne iubește pe toți necondiționat. Încă auzim în urechi acea voce slabă, dar mereu curajoasă, a Papei Francisc binecuvântând la Roma. În aceeași binecuvântare, Dumnezeu ne iubește. Dumnezeu vă iubește pe toți și răul nu va birui. Mulțumesc, Papa Francisc. (…)

Împreună, trebuie să ne străduim să fim o biserică misionară, o biserică ce construiește punți și dialog, mereu deschisă să-i primească pe toți, pe toți cei care au nevoie de caritatea noastră și de prezența noastră’, a spus Papa în primul său discurs.

Papa Leon al XIV-lea a mai cerut Bisericii Catolice să fie „o biserică sinodală, o Biserică ce umblă, o biserică ce caută mereu pacea. Încercați să fiți mereu aproape, mai ales de cei care suferă atât de mult“.

Citeste mai mult

Internațional

Habemus Papam! Papa Leon al XIV-lea!

Publicat

pe

Cardinalul Robert Francisc Prevost a fost ales de Conclav să fie urmașul Papei Francisc și al 267-lea Sfânt Părinte- Papa Leon al XIV-lea.

La ora 18.10, (19.10 ora României) fumul alb a anunțat alegerea celui de-al 267-lea pontif al Bisericii Catolice.

Joi, 8 mai 2025, cardinalii electori din Capela Sixtină, unde au început miercuri conclavul, au transmis în exterior tradiționalul semnal al fumului, de culoare albă, de data aceasta, semn că a fost ales cel de-al 267-lea pontif al Bisericii catolice.

Cei prezenți în Piața Sfântul Petru au primit vestea cu bucurie și aplauze, iar clopotele bazilicii Sfântul Petru au început să răsune a sărbătoare.

Citeste mai mult

Internațional

ACTUALIZARE: Fum negru la Vatican. Conclavul nu a ales un Suveran Pontif

Publicat

pe

Fumul care a ieșit miercuri seară, la ora 21.01 (ora României 22.01 ) pe coşul de la Vatican este negru. Asta înseamnă că primul vot pentru alegerea noului Papă nu a avut un rezultat.

Miercuri după-amiază, la ora 16:30, cardinalii electori au intrat în conclav și au depus jurământul. Odată cu pronunțarea „Extra omnes”,  ușile Capelei Sixtine au fost închise pentru începerea votării.

Alegerile urmează să continue joi, când dimineaţa sunt prevăzute două tururi, iar după-amiaza alte două.

Viitorul Papă este ales cu două treimi dintre voturile celor 133 de cardinali electori, adică 89 de voturi.

ACTUALIZARE:

Joi, 8 mai 2025, cardinalii electori din Capela Sixtină, unde au început miercuri conclavul, au transmis în exterior tradiționalul semnal al fumului, dar tot unul de culoare neagră, la fel ca miercuri seară.

Alegerea noului papă urmează să fie decisă la scrutinele din seara de joi sau la cele de vineri.

Papa Francisc a murit în a doua zi de Paști. În martie a împlinit 12 ani de pontificat

 

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite