Ne găsiți și pe:

Internațional

iPhone 11 Pro emite radiații două ori mai mult decât standardele autorizate

Publicat

pe

Măsurătorile privind radiațiile SAR (Specific Absorption Rate) efectuate într-un test independent arată că iPhone 11 Pro și iPhone 7 emit un nivel de radiații care depășește considerabil limitele de 1,6 W / Kg în vigoare în SUA, sau chiar cei 2 W / Kg în vigoare în Uniunea Europeană. Aceste rezultate pun din nou îndoială modul în care sunt efectuate testele oficiale privind radiațiile emise de telefoane.

În urmă cu un an, Chicago Tribune a încredințat firmei RF Exposure Labs, un laborator de testare din California, măsurarea nivelului de radiații la mai multe modele populare de smartphone-uri: iPhone 7, iPhone X, iPhone 8, iPhone 8 Plus, Galaxy S8, Galaxy S9, Moto e5 / Play, Moto G6 Play și BLU Vivo 5 Mini. Conform PhonAndroid, rezultatele au avut ca efect o mică bombă: majoritatea modelelor testate au depășit limitele autorizate.

Unele precum iPhone 7, iPhone 8, Galaxy S8, Galaxy S9, precum și Moto e5 Play au depășit cu mai mult de două ori standardele autorizate în SUA (1,6 W / kg) și în Europa (limita este de 2 W / kg). Surpriza vine de la telefoanele Samsung recunoscute pentru nivelul mic al radiațiilor emise. Chicago Tribune a dorit să arate că modul în care testele sunt efectuate de FCC-ul american nu mai este conform cu realitatea utilizării smartphone-urilor. De exemplu, măsurătorile sunt efectuate de cele mai multe ori la mai mult de 5 mm de „corp”, simulate printr-un lichid omogen (țesuturile corpului uman sunt de alt fel).

Chiar dacă aceste telefoane sunt de cele mai multe ori ținute la o distanță mai mică de corp, unele teste iau în considerare purtarea smartphone-ului într-o husă la centură, o practică dispărută odată cu sfârșitul telefoanelor simple GSM. Deodată, Chicago Tribune a cerut RF Exposure Labs să efectueze aceste teste la 2 mm de corp, pentru a simula mai bine transportul smartphone-ului în buzunar. În plus, testele au fost efectuate pe smartphone-uri achiziționate independent de pe piață și, prin urmare, nu au fost furnizate de mărci, așa cum se întâmplă adesea în etapa de certificare.

IPhone 11 Pro depășește aproape de două ori limita SAR autorizată în UE la acest test. Apple a răspuns apoi că măsurătorile nu au fost efectuate corect. Apoi compania Penumbra Brands a decis să repete testul în februarie 2020, pentru a vedea dacă ceea ce a fost adevărat ieri este adevărat și astăzi. De data aceasta, selecția a fost limitată la un iPhone 11 Pro și un iPhone 7. Potrivit Penumbra Brands, care se bazează din nou pe testele RF Exposure Labs, iPhone 11 Pro a înregistrat un SAR de 3,8 W / kg la 2 mm de corp. Rețineți că Penumbra Brands vinde huse de protecție care ar trebui să protejeze de radiații și scopul testului a fost, printre altele, să arate eficiența huselor sale.

În plus, de la articolul din Chicago Tribune, comisia americană FCC și-a reînnoit testele și a concluzionat că niciunul dintre modelele citate nu a depășit limitele autorizate. Potrivit lui Joel Moskowittz, cercetător la UC Berkeley, citat de IEEE Spectrum, nu pot exista decât două explicații: fie există o problemă cu metodele folosite de RF Exposure Labs – care este totuși omologat pentru a efectua aceste teste – sau problema vine de la telefoanele furnizate de companiile producătoare pentru teste comisiei Federal Communications Commission (FCC).

Internațional

Xiaomi pe locul trei după Samsung și Apple pe piața smartphone-urilor

Publicat

pe

Xiaomi a reușit să depășească Huawei în luna februarie 2020 și a urcat pe locu trei mondial, după Samsung pe unu și Apple pe doi. În urma sancțiunilor americane, grupul chinez Huawei a înregistrat într-adevăr o scădere de 70% în vânzările sale de smartphone-uri din lume, comparativ cu anul trecut.

În mod surprinzător, Xiaomi a profitat de ocazie pentru a ocupa locul trei pe piață și a se plasa chiar în spatele Apple, Samsung conducând lejer în continuare piața globală.

În urmă cu un an, Huawei a fost al doilea cel mai mare vânzător de smartphone-uri din lume, chiar în spatele Samsung. Datorită succesului lui Mate 20 și P20, marca chineză a reușit să depășească Apple timp de trei trimestre consecutive. În mai 2019, sancțiunile decretate de Donald Trump au pus capăt creșterii meteorice a grupului chinez.

Potrivit unui raport al companiei de studiu de piață Strategy Analytics, preluat de PhonAndroid, Huawei tocmai a căzut pe locul patru pe piața mondială. În luna februarie 2020, producătorul chinez a vândut doar 5,5 milioane de smartphone-uri în întreaga lume. În februarie 2019, Huawei a vândut cu până la 70% mai multe telefoane. În ianuarie, Huawei era încă numărul trei, cu 12,2 milioane de dispozitive vândute în toată lumea.

Nu este deloc surprinzător, Xiaomi a profitat de prăbușirea rivalului său pentru a ocupa locul trei pe piață cu 6 milioane de smartphone-uri vândute în februarie 2020. Cu toate acestea, trebuie menționat că Xiaomi rămâne umăr la umăr cu Huawei.

Samsung continuă să domine autoritar piața mondială și nu are adversar pe măsură deocamdată. Compania sud-coreeană a lansat anul acesta o excelentă serie Galaxy S20, un smartphone pliabil Samsung Galaxy Flip și lansează în continuare smartphone-uri din gama medie pe bandă rulantă. Anul trecut a lansat seria Samsung Galaxy S10 și Note 10 care se vând foarte bine. se pregătește acum să lanseze două smartphone-uri mid-range cu o conectivitate 5G. Samsung Galaxy A51 și Samsung Galaxy A71 5G sunt aproape de lansare și sperăm să ajungă și în România.

Revenind la Huawei, nu știm dacă ar putea inversa tendința în lunile următoare. În ultimele luni a avut mari bătăi de cap de la COVID-19, lipsa unei licențe Android și până la lansarea lui Mate 30 în afara Chinei, care a fost de fapt un adevărat fiasco. De asemenea, multe alte dispozitive ale companiei Huawei nu au avut succesul așteptat în Europa, o piață foarte bună până acum pentru compania chineză. În ciuda succesului din China, prăbușirea Huawei pe celelalte piețe a fost, prin urmare, inevitabilă.

Pentru a ridica vânzările, Huawei poate conta pe sosirea smartphone-urilor P40 și P40 Pro. Dotată cu Huawei Mobile Services, o alternativă la serviciile Google, această nouă gamă de smartphone-uri ar putea permite grupului chinez să mai dreagă busuiocul.

Citeste mai mult

Internațional

Recomandări pentru românii care muncesc în Marea Britanie, în timpul pandemiei

Publicat

pe

Ministerul Afacerilor Externe recomandă lucrătorilor, cetăţeni români, care se află la acest moment în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord ca, în cazul în care întâmpină probleme legate de contractele de muncă, să aibă în vedere o serie de demersuri, în contextul demersurilor întreprinse de autorităţile britanice în vederea gestionării şi prevenirii infecţiei cu COVID-19.

Astfel, angajaţii/ lucrătorii (de agenţie, „zero” ore) care au un contract de muncă în derulare sunt sfătuiţi să îşi contacteze angajatorul cu privire la deciziile luate de acesta în contextul măsurilor anunţate de autorităţile britanic.

Conform unui comunicat transmis sâmbătă de MAE, măsurile adoptate de Guvernul britanic prevăd următoarele: munca la distanţă; unde nu este posibil, program de muncă flexibil, distanţare lucrători (2 metri); concediu medical de bază (Statutory Sick Pay) din prima zi de infectare/autoizolare COVID19 şi, dacă contractul prevede, Contractual Sick Pay; Coronavirus Job Retention Scheme (disponibilă din aprilie) – plata (pentru 3 luni) unei subvenţii de 80% din salariul persoanelor în şomaj tehnic (furloughed workers), desemnate de angajatori, spre evitarea concedierii (max. 2500 lire sterline/lună); angajatorul solicită subvenţii; accesarea de urgenţă a Universal Credit (beneficii sociale).

Pentru lucrătorii pe cont propriu (self-employed): accesarea de urgenţă a Universal Credit şi Employment and Support Allowance (beneficii sociale), în lipsa dreptului la concediu medical şi sprijin financiar; Self-employment Income Support Scheme (disponibilă din iunie) – accesarea (pentru 3 luni) unei subvenţii în valoare de 80% din media venitului lunar din ultimii trei ani (max. 2500 lire sterline/lună), conform eligibilităţii; Business Interruption Loan Scheme (disponibilă în prezent), accesare împrumuturi fără dobândă pe o perioadă de 12 luni (conform eligibilităţii); amânarea plăţii taxelor datorate la 31 iulie 2020 pentru ianuarie 2021.

Persoanele pentru care perioada contractuală a expirat au următoarele posibilităţi: încasarea drepturilor izvorâte din derularea contractului de muncă; solicitarea drepturilor de şomaj şi beneficii sociale; cei care nu şi-au recuperat în totalitate, pe cale amiabilă, drepturile legate de raporturile de muncă, să se adreseze serviciului public de mediere ACAS (telefon 0300 123 1100) sau agenţiei de administrare fiscală (HM Revenue and Customs), înainte de a părăsi teritoriul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, pentru a semnala aspectele problematice legate de derularea/încetarea contractului de muncă.

Citeste mai mult

Internațional

Fără bani din bugetul american pentru pentru Huawei: Trump a semnat o nouă lege în SUA

Publicat

pe

Președintele american Donald Trump a semnat încă o lege, care stipulează că banii de la bugetul federal nu mai pot fi folosiți în achiziționarea de produse de la Huawei și de la companiile considerate de risc pentru securitatea națională.

Așa-numita Lege privind comunicațiile sigure și de încredere a trecut anterior de Senat și Camera Reprezentanților din Statele Unite. Noua lege clarifică faptul că firmele clasificate drept potențial riscante pentru securitatea națională nu mai sunt considerate parteneri de afaceri ai autorităților americane. Cu toate acestea, restricția se aplică doar agențiilor guvernamentale. Operatorii din sectorul privat nu sunt afectați, cel puțin momentan, de acestă lege după cum arată o informație publicată de revista americană The Hill, citată de site-ul german WinFuture.

În consecință, marii operatori de telefonie mobilă ar putea continua să cumpere în continuare de la Huawei. Totuși, în această situație aceștia ar trebui să țină cont de eventualele consecințe ale colaborării cu Huawei. De exemplu, acest lucru ar duce cu siguranță la pierderea contractelor acestor companii cu guvernul american sau cu departamentele sale, lucru ce poate cauza probleme pentru afacerile acestora. La urma urmei, autoritățile federale și alte departamente ale statului sunt printre cei mai mari clienți ai companiilor de telefonie mobilă, generând cele mai mari vânzări alături de unele corporații mari.

Huawei este exclus de la implementare rețelelor 5G din SUA, Samsung profitând din plin de această situație. Compania chineză a furnizat inițial echipamente 5G în SUA, dar acestea vor fi înlocuite. Același lucru se întâmplă și în Canada unde Samsung colaborează cu mai multe companii locale pentru implementarea rețelelor 5G. De altfel smartphone-urile Samsung 5G au avut o cotă de piață în SUA în 2019 de 74%.

Legea va avea un impact mult mai direct asupra sectorului privat și din alt punct de vedere. Acesta include, de asemenea, un regulament care impune FCC (comisia care reglementează telecomunicațiile în SUA) să înființeze un fond de miliard de dolari. Banii vor fi apoi folosiți pentru a sprijini operatorii de telecomunicații în înlocuirea echipamentelor Huawei instalate, cu produse de la alți furnizori.

Cine vor fi afectați de noile cerințe legale depinde de o listă pe care o deține Federal Communications Commission (FCC). În plus față de Huawei, și ZTE este în prezent în vizor ca un alt furnizor chinez cu probleme. Se presupune că ambele companii introduc vulnerabilități în infrastructurile de comunicații ale altor țări pentru a permite spionajul, dacă este necesar.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite