Ne găsiți și pe:

Internațional

Italia se deschide pentru turiști din 3 iunie

Publicat

pe

Guvernul Italiei a aprobat un decret care va permite călătoriile către şi dinspre alte ţări membre ale Uniunii Europene începând cu data de 3 iunie, executivul italian sperând să poată salva cel puţin o parte a sezonului turistic, transmit Reuters şi dpa.

Decretul a fost propus de premierul Giuseppe Conte şi de ministrul sănătăţii, Roberto Speranza.

Tot din 3 iunie, guvernul de la Roma va permite deplasările în mod liber în interiorul Italiei. Deşi unele regiuni au dorit o revenire mai rapidă la regimul normal, premierul Conte a insistat pe o ridicare progresivă a restricţiilor, pentru a preveni un al doilea val de infectări cu noul coronavirus.

Pentru a limita răspândirea noului coronavirus, Italia a fost prima ţară europeană care a impus restricţii la nivel naţional în luna martie. Într-o primă etapă, unele măsuri au fost relaxate începând cu 4 mai, atunci când a permis redeschiderea parcurilor şi a fabricilor.

Scăderea curbei epidemiologice timp de câteva zile a încurajat Guvernul Italiei să devanseze redeschiderea unor activităţi comerciale în întreaga ţară. Astfel, de luni, au fost autorizate ridicarea storurilor pentru magazinele de vânzare cu amănuntul şi redeschiderea saloanelor de coafură şi de cosmetică, a restaurantelor şi a cafenelelor.

De la înregistrarea primului caz de contagiere locală, la 21 februarie, și până ieri, Italia a înregistrat în total 31.908 decese, al treilea cel mai grav bilanţ din lume după SUA şi Marea Britanie.

Numărul cazurilor confirmate de COVID-19 a ajuns la 224.760, al cincilea cel mai mare bilanţ de îmbolnăviri la nivel global după cel al Statelor Unite, Spaniei, Marii Britanii şi Rusiei.

Internațional

Marea Britanie va elimina Huawei din infrastructura sa 5G până în 2023

Publicat

pe

La începutul acestui an guvernul britanic a permis companiei Huawei să lucreze la rețelele 5G din Marea Britanie. Huawei a primit acceptul pentru a lucra la o capacitate limitată și în zone considerate mai puțin importante. Huawei a avut permanent probleme în ultimul an, a fost acuzată de spionaj în favoarea guvernului din China iar Statele Unite și aliații săi au impus sancțiuni companiei chineze. Recent administrația de la Washington a prelungit sancțiunile cu încă un an.

Dar acum, conform informațiilor de la GizmoChina, guvernul din Marea Britanie lucrează la eliminarea treptată a echipamentelor gigantului tehnologic chinez până în 2023. Anglia este cel mai important aliat al Statelor Unite și se pare că se va alinia noilor sancțiuni impuse de guvernul Trump. În acest sens, membrii conservatori din guvernul de la Londra, au presat primul ministru al Marii Britanii, Boris Johnson, pentru a lua măsuri contra Huawei.

Conform mai multor informații, premierul Boris Johnson a fost forțat să elaboreze un plan care să înlăture echipamentele de telecomunicații realizate de Huawei în UK. Anterior, Huawei avea voie să dețină doar o cotă de piață de 35%, ceea ce era oarecum similar cu restricțiile impuse de guvernul din Australia. Acest lucru vine în mijlocul altor acuzații precum riscul de spionaj și securitatea datelor naționale lansate de către guvernul american.

În Statele Unite, rivalul Huawei pe piața de telefonie mobilă și rețele 5G (poate nici nu ar mai trebuie să-l numim rival), este vorba de compania Samsung, a fost contactată de administrația americană pentru a deschide mai multe fabrici de cipuri în SUA.

Guvernul american a cerut inițial Regatului Unit să interzică Huawei, dar premierul Boris Johnson a considerat necesară implicarea companiei Huawei în acel moment, chiar într-un mod limitat. Diverse țări de pe glob, în special aliații SUA, dar nu numai, au dezbateri similare cu privire la implicarea Huawei în implementarea rețelelor 5G pe teritoriul lor. În timp ce marea majoritate percep acest lucru ca o amenințare la adresa securității lor naționale, există și țări care adoptă echipamente 5G furnizate de compania chineză.

Cu toate acestea, planurile guvernului britanic pentru viitorul apropiat ar putea fi un semn al rezistenței crescute cu care se confruntă Huawei în Europa. Sir Iain Duncan Smith, un lider conservator, a declarat că: „Aceasta este o veste foarte bună și sper și cred că va fi începutul unei revizuiri complete și minuțioase a dependenței noastre periculoase de China”.

În acest moment, disputele comerciale dintre SUA și China s-au extins, fiind adoptate sancțiuni suplimentare pentru a limita în continuare operațiunile Huawei în SUA.

Sursa foto: via nationalinterest.org

Citeste mai mult

Internațional

Spania va primi turiști străini din iulie

Publicat

pe

Spania va primi turişti străini  din luna iulie, în condiţiile în care relaxează unele dintre cele mai stricte măsuri de distanţare socială din Europa, dar companiile de turism sunt sceptice să pot salva sezonul de vară, transmite Reuters.

A doua cea mai vizitată ţară din lume s-a închis în luna martie pentru a gestiona pandemia de coronavirus, iar ulterior a impus o carantină de două săptămâni pentru vizitatorii din străinătate. Dar această condiţie va fi ridicată de la 1 iulie, potrivit unui comunicat al guvernului.

„Ce a fost mai rău trecut. În iulie vom deschide treptat Spania pentru turiştii străini, vor ridica măsura carantinei, vom asigura standarde înalte de siguranţă. Abia aşteptăm să vă primim”, a scris ministrul de Externe Arancha Gonzalez Laya pe Twitter, folosind emoji cu bikini, ochelari de soare şi o valiză.

Prin ridicarea măsurii, guvernul speră să compenseze lipsa de comunicare anterioară şi să poată atrage turiştii în perioada verii.

În mod normal, Spania atrage 80 de milioane de vizitatori pe an, turismul reprezentând peste 12% din PIB şi o pondere şi mai mare în cazul forţei de muncă, astfel încât sezonul de vară este esenţial pentru a atenuarea recesiunii.

Citeste mai mult

Internațional

Căștile wireless Magic Honor sunt disponibile în mai multe țări din Europa

Publicat

pe

Printre puținele produse legate de domeniul telefoniei mobile care se vând bine și au o piață în creștere de când cu pandemia COVID-19, sunt smartwatch-urile și căștile wireless. Samsung, Google sau Apple au lansat modele excelente care se vând bine. Acum primim și căștile wireless Magic Honor. Au fost prezentate la sfârșitul lunii februarie și au ajuns pe piață la sfârșitul lunii aprilie.

Magic Honor sunt primele căști total wireless ale mărcii Honor. Deloc surprinzător, din punct de vedere estetic, seamănă îndeaproape cu Freebuds Lite de la Huawei – fac parte din aceeași familie – dar mai multe din caracteristicile tehnice le plasează cu un pas mai sus. Căștile Magic Honor – sunt o clonă a Apple AirPods – și Honor este de notorietate pentru realizarea unor produse cu aspect foarte bun, care costă foarte puțin față de produsele concurente.

Căștile wireless Honor Magic, conform HDBlog, sunt de fapt căști cu o tehnologie pentru reducerea activă a zgomotului. Nu este chiar ANC (Active Noise Canceling) aflat pe AirPods Pro, dar are o tehnologie apropiată. Acest lucru se realizează prin cele trei microfoane integrate, (câte 3 pe fiecare cască), care intervin în timpul conversațiilor telefonice pentru atenuarea zgomotelor externe și îmbunătățirea calității apelului (Hybrid Active Noise Canceling).

Căștile total wireless sunt frumoase, elegante dar nu pot concura cu modelele wireless gen Samsung Galaxy Buds+ sau Apple AirPods Pro. Sunt destul de departe și de Google Pixel Buds, căștile wireless de la cei trei giganți tehnologici mondiali sunt de alt nivel.

Setul wireless Honor Magic este echipat cu Bluetooth 5.0, iar calitatea audio destul de bună. Bateria încorporată în căști promite până la 3,5 ore de redare a muzicii, 2,5 ore de apeluri, până la 24 de ore în regim de așteptare și până la aproximativ trei reîncărcări complete folosind carcasa furnizată. Încărcarea este asigurată prin USB-C, 1 oră pentru încărcarea căștilor, 100 de minute peentru carcasă. Nu lipsește de pe ele suportul pentru controale tactile și unele gesturi, cum ar fi posibilitatea de a întrerupe o piesă sau de a răspunde la un apel prin atingerea dublă a căștii.

Bateriile pe Magic Honor sunt de 410mAh în carcasă și de 37mAh în căști. Greutatea este de 51 de grame pentru carcasă și de 5,5 grame pentru fiecare cască în parte. Carcasa are dimensiunile 80,7 x 35,4 x 29,2mm iar căștile 41,8 x 23,7 x 19,8mm.

Căștile Honor Magic pot fi achiziționate în culorile White Pearl și Robin Egg Blue de pe site-ul oficial Honor. Prețul recomandat de Honor în Europa este de 99 euro.

Sursa Foto: Honor

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite