Ne găsiți și pe:

Internațional

Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat, actualizată. Spania, în zona roșie

Publicat

pe

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a actualizat, joi, lista ţărilor/teritoriilor cu risc epidemiologic ridicat în contextul pandemiei de COVID-19, Spania, Portugalia, Olanda, Andorra, Georgia şi Malaysia intrând în zona roşie.

Totodată, potrivit Hotărârii nr. 46 a CNSU, în zona galbenă au intrat, din zona roşie, în urma scăderii incidenţei infecţiilor cu SARS-CoV-2, Uruguay şi Paraguay, iar din zona verde, în urma creşterii incidenţei, Grecia, Luxemburg, Gibraltar, Kazahstan, Insulele Feroe şi Libia.

De asemenea, au intrat în zona verde Zambia, Guyana şi Bahrain.

Internațional

Sony HT-A9 și HT-A7000: Noi sisteme home theater cu sunet surround

Publicat

pe

Producătorul de electronice Sony și-a extins portofoliul de produse de home theater. În plus față de bara de sunet Sony HT-A7000, compania japoneză a lansat și sistemul wireless home theater Sony HT-A9. Cele două noi dispozitive au sunet surround, Dolby Atmos și DTS: X.

Bara de sunet Sony HT-A700 folosește Vertical Surround Engine și S-Force Pro Front pentru a crea un sunet surround virtual. Este posibil să extindeți sistemul cu subwoofere și difuzoare spate. Bara de sunet 7.1.2 are două difuzoare, două tweetere cu fascicul, cinci difuzoare frontale și un subwoofer dual integrat. Acest lucru permite emiterea tonurilor în direcții diferite, conform site-ului german WinFuture.

Există, de asemenea, compatibilitate cu 360 Reality Audio și Dolby Vision prin passthrough. De asemenea, microfoanele încorporate ar trebui să ajute la găsirea unui loc optim pentru bara de sunet. Conținutul poate fi transferat în bara de sunet prin WLAN și Bluetooth. Bara de sunet Sony HT-A7000 acceptă Chromecast, Spotify Connect și Apple AirPlay 2. Dispozitivul poate fi controlat cu Asistentul Google și dispozitivele Alexa. Pe lângă un port USB și ieșiri și intrări optice, există și porturi HDMI și o conexiune S-Center Out la bord. Va concura pe piață cu barele de sunet Samsung HW-Q950A, chiar dacă bara de sunet Samsung este mai performantă.

Bara de sunet Sony HT-A9. Acest model sony este alcătuită dintr-o unitate de control și patru difuzoare fără fir verticale în formă cilindrică care se combină pentru a produce un sunet optimizat pentru utilizatori. Sistemul de home theater HT-A9 folosește tehnologia de cartografiere a sunetului spațial 360° de la Sony pentru a oferi „cel mai mare sunet surround până în prezent”, potrivit producătorului. O optimizare a câmpului sonor determină poziția relativă a fiecărui difuzor și generează până la douăsprezece așa-numite difuzoare fantomă din cele patru difuzoare prezente fizic. Difuzoarele sunt conectate wireless la cutia de control. Cu toate acestea, este necesară o conexiune de alimentare pentru fiecare difuzor.

De asemenea, Sony HT-A9 poate fi extins cu un subwoofer. Pentru aceasta sunt disponibile SA-SW3 cu o putere de ieșire de 200 de wați și SA-SW5 cu un sunet de 300 de wați. Sistemul home theater sony HT-A9 include suport pentru Dolby Vision, Chromecast, Spotify Connect, Apple AirPlay 2, asistentul Google și Alexa.

În timp ce bara de sunet HT-A7000 costă în jur de 1.300 de euro, sistemul de home theater HT-A9 costă în jur de 1.800 de euro. De asemenea, este posibil să comandați subwooferul SA-SW3 opțional pentru 500 de euro sau SA-SW3 pentru 800 de euro. Difuzorul wireless SA-RS3S este, de asemenea, opțional și disponibil la puțin sub 500 de euro. Livrarea noilor bare de sunet Sony va începe în septembrie 2021.

Sursa foto: Sony

Citeste mai mult

Internațional

Lista statelor cu risc epidemiologic ridicat, actualizată. Grecia, în zona roșie

Publicat

pe

Noua listă a statelor considerate cu risc epidemiologic a intrat în vigoare, iar Grecia (foto), una dintre destinaţiile de vacanţă preferate de români, a fost inclusă pe lista roşie, ca urmare a creşterii incidenţei. Persoanele care vin din statele aflate pe lista roşie nu intră în carantină dacă sunt vaccinate. De asemenea, copiii cu vârsta sub 6 ani sunt exceptaţi automat de la carantină.

„Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat, în 29 iulie 2021, Hotărârea numărul 52 privind aprobarea listei ţărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat”, a transmis CNSU.
Lista a intrat în vigoare la miezul nopţii.
„Decizia ca lista să intre în vigoare la această dată a fost luată pentru a nu afecta cetăţenii români care se întorc în ţară în acest sfârşit de săptămână”, au mai precizat autorităţile.
Principalele modificări survenite sunt:
-în zona roşie au intrat: Grecia, Irlanda, Monaco, Maldive, Bahamas, Curaçao şi Insulele Virgine ale Statelor Unite;
în zona galbenă au intrat:
•din zona roşie, în urma scăderii incidenţei: Suriname şi Insulele Feroe;
•din zona verde, în urma creşterii incidenţei: Franţa, Belgia, Israel, Statele Unite ale Americii, Islanda, Honduras, Aruba şi Sint Marteen;
în zona verde au intrat: Oman, Paraguay şi Uruguay.
„Vă reamintim că persoanele care sosesc în România din state aflate în zona roşie nu intră în carantină dacă sunt vaccinate. De asemenea, copiii cu vârsta sub 6 ani sunt exceptaţi automat de la carantină, iar cei cu vârsta între 6 şi 16 ani sunt exceptaţi dacă prezintă la intrarea în ţară un test cu rezultat negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înainte”, a mai transmis CNSU.

Citeste mai mult

Internațional

ATENȚIONARE MAE. Condițiile de călătorie în Germania, modificate

Publicat

pe

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunţat că, începând de duminică, au fost modificate condiţiile de călătorie în Germania, astfel că toate persoanele cu vârsta peste 12 ani trebuie să prezinte la intrarea în ţară fie dovada vaccinării împotriva COVID-19, fie dovada trecerii prin boală sau rezultatul negativ al unui test COVID-19.

MAE a transmis că, potrivit informaţiilor publicate de autorităţile germane, începând din 1 august, toate persoanele cu vârsta de cel puţin 12 ani trebuie să prezinte, la intrarea pe teritoriul Republicii Federale Germania, fie dovada vaccinării împotriva COVID-19, fie dovada trecerii prin boală sau rezultatul negativ al unui test COVID-19.

Documentele pot fi prezentate pe hârtie sau în format electronic şi trebuie redactate într-una dintre limbile germană, engleză, franceză, italiană sau spaniolă.

Astfel, dovada vaccinării este acceptată numai dacă schema de vaccinare cu un vaccin omologat la nivelul Uniunii Europene este completă şi au trecut cel puţin 14 zile de la administrarea ultimei doze de vaccin.

Dovada infectării anterioare cu virusul SARS-CoV-2 şi, implicit, a vindecării se face în baza unui test de laborator făcut cu cel puţin 28 de zile, dar nu cu mai mult de 6 luni înainte de intrarea pe teritoriul german.

Dovada testării pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 se face prin prezentarea rezultatului negativ al unui test tip PCR efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea pe teritoriul german sau al unui test antigen efectuat cu cel mult 48 de ore înainte.

Regulile se aplică indiferent de modalitatea de acces pe teritoriul german (aeriană, terestră, navală).

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Berlin: +49 30 21239555, +49 30 21239514 şi +49 30 21239516, Consulatului General al României la Bonn: +49 228 6838135; +49 2286838211; +49 228 6838244; +49 228 6838254, Consulatului General al României la München: +49 89 553307; +49 89 98106143, Consulatului General al României la Stuttgart +49 711 664 86 11, +49 711 664 86 12, +49 711 664 86 13, +49 711 664 86 14 şi +49 711 664 86 15, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice a României la Berlin +49 160 157 9938, oficiului consular al României la Bonn +49 173 5757 585, oficiului consular al României la München +49 160 208 7789 şi oficiului consular al României la Stuttgart +49 171 681 3450.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite