Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Internațional

Marea Britanie va elimina Huawei din infrastructura sa 5G până în 2023

Publicat

pe

La începutul acestui an guvernul britanic a permis companiei Huawei să lucreze la rețelele 5G din Marea Britanie. Huawei a primit acceptul pentru a lucra la o capacitate limitată și în zone considerate mai puțin importante. Huawei a avut permanent probleme în ultimul an, a fost acuzată de spionaj în favoarea guvernului din China iar Statele Unite și aliații săi au impus sancțiuni companiei chineze. Recent administrația de la Washington a prelungit sancțiunile cu încă un an.

Dar acum, conform informațiilor de la GizmoChina, guvernul din Marea Britanie lucrează la eliminarea treptată a echipamentelor gigantului tehnologic chinez până în 2023. Anglia este cel mai important aliat al Statelor Unite și se pare că se va alinia noilor sancțiuni impuse de guvernul Trump. În acest sens, membrii conservatori din guvernul de la Londra, au presat primul ministru al Marii Britanii, Boris Johnson, pentru a lua măsuri contra Huawei.

Conform mai multor informații, premierul Boris Johnson a fost forțat să elaboreze un plan care să înlăture echipamentele de telecomunicații realizate de Huawei în UK. Anterior, Huawei avea voie să dețină doar o cotă de piață de 35%, ceea ce era oarecum similar cu restricțiile impuse de guvernul din Australia. Acest lucru vine în mijlocul altor acuzații precum riscul de spionaj și securitatea datelor naționale lansate de către guvernul american.

În Statele Unite, rivalul Huawei pe piața de telefonie mobilă și rețele 5G (poate nici nu ar mai trebuie să-l numim rival), este vorba de compania Samsung, a fost contactată de administrația americană pentru a deschide mai multe fabrici de cipuri în SUA.

Guvernul american a cerut inițial Regatului Unit să interzică Huawei, dar premierul Boris Johnson a considerat necesară implicarea companiei Huawei în acel moment, chiar într-un mod limitat. Diverse țări de pe glob, în special aliații SUA, dar nu numai, au dezbateri similare cu privire la implicarea Huawei în implementarea rețelelor 5G pe teritoriul lor. În timp ce marea majoritate percep acest lucru ca o amenințare la adresa securității lor naționale, există și țări care adoptă echipamente 5G furnizate de compania chineză.

Cu toate acestea, planurile guvernului britanic pentru viitorul apropiat ar putea fi un semn al rezistenței crescute cu care se confruntă Huawei în Europa. Sir Iain Duncan Smith, un lider conservator, a declarat că: „Aceasta este o veste foarte bună și sper și cred că va fi începutul unei revizuiri complete și minuțioase a dependenței noastre periculoase de China”.

În acest moment, disputele comerciale dintre SUA și China s-au extins, fiind adoptate sancțiuni suplimentare pentru a limita în continuare operațiunile Huawei în SUA.

Sursa foto: via nationalinterest.org

Internațional

Leon al XIV-lea este noul Papă

Publicat

pe

Conclavul l-a ales pe cel de-al 267-lea episcop al Romei, cardinalul Robert Francis Prevost.
Anunțul a fost dat mulțimii de cardinalul protodiacon Dominique Mamberti: „Eminența Sa Reverendisim Domn, Domnul Robert Francis, cardinal al Sfintei Biserici Romane, Prevost, care și-a ales numele pontifical Leon al XIV-lea“.
Primul Papă augustinian, el este al doilea Suveran Pontif american, după papa Francisc, dar, spre deosebire de Bergoglio, americanul Robert Francis Prevost, în vârstă de 69 de ani, s-a născut în nordul continentului și a păstorit în sudul acestuia, înainte de a fi chemat de predecesorul său să conducă Departamentul pentru Episcopi și Comisia Pontificală pentru America Latină.

„Dragi surori și frați. Acesta este primul salut al lui Hristos înviat, păstorul cel bun care și-a dat viața pentru turma lui Dumnezeu. Îmi doresc, de asemenea, ca acest salut de pace să intre în inimile voastre și să ajungă la familiile voastre, la toți oamenii de pretutindeni, la toate națiunile și la tot pământul. Pacea fie cu voi.

O pace dezarmantă, smerită și perseverentă vine de la Dumnezeu. Dumnezeu care ne iubește pe toți necondiționat. Încă auzim în urechi acea voce slabă, dar mereu curajoasă, a Papei Francisc binecuvântând la Roma. În aceeași binecuvântare, Dumnezeu ne iubește. Dumnezeu vă iubește pe toți și răul nu va birui. Mulțumesc, Papa Francisc. (…)

Împreună, trebuie să ne străduim să fim o biserică misionară, o biserică ce construiește punți și dialog, mereu deschisă să-i primească pe toți, pe toți cei care au nevoie de caritatea noastră și de prezența noastră’, a spus Papa în primul său discurs.

Papa Leon al XIV-lea a mai cerut Bisericii Catolice să fie „o biserică sinodală, o Biserică ce umblă, o biserică ce caută mereu pacea. Încercați să fiți mereu aproape, mai ales de cei care suferă atât de mult“.

Citeste mai mult

Internațional

Habemus Papam! Papa Leon al XIV-lea!

Publicat

pe

Cardinalul Robert Francisc Prevost a fost ales de Conclav să fie urmașul Papei Francisc și al 267-lea Sfânt Părinte- Papa Leon al XIV-lea.

La ora 18.10, (19.10 ora României) fumul alb a anunțat alegerea celui de-al 267-lea pontif al Bisericii Catolice.

Joi, 8 mai 2025, cardinalii electori din Capela Sixtină, unde au început miercuri conclavul, au transmis în exterior tradiționalul semnal al fumului, de culoare albă, de data aceasta, semn că a fost ales cel de-al 267-lea pontif al Bisericii catolice.

Cei prezenți în Piața Sfântul Petru au primit vestea cu bucurie și aplauze, iar clopotele bazilicii Sfântul Petru au început să răsune a sărbătoare.

Citeste mai mult

Internațional

ACTUALIZARE: Fum negru la Vatican. Conclavul nu a ales un Suveran Pontif

Publicat

pe

Fumul care a ieșit miercuri seară, la ora 21.01 (ora României 22.01 ) pe coşul de la Vatican este negru. Asta înseamnă că primul vot pentru alegerea noului Papă nu a avut un rezultat.

Miercuri după-amiază, la ora 16:30, cardinalii electori au intrat în conclav și au depus jurământul. Odată cu pronunțarea „Extra omnes”,  ușile Capelei Sixtine au fost închise pentru începerea votării.

Alegerile urmează să continue joi, când dimineaţa sunt prevăzute două tururi, iar după-amiaza alte două.

Viitorul Papă este ales cu două treimi dintre voturile celor 133 de cardinali electori, adică 89 de voturi.

ACTUALIZARE:

Joi, 8 mai 2025, cardinalii electori din Capela Sixtină, unde au început miercuri conclavul, au transmis în exterior tradiționalul semnal al fumului, dar tot unul de culoare neagră, la fel ca miercuri seară.

Alegerea noului papă urmează să fie decisă la scrutinele din seara de joi sau la cele de vineri.

Papa Francisc a murit în a doua zi de Paști. În martie a împlinit 12 ani de pontificat

 

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite