Ne găsiți și pe:

Internațional

Microsoft vrea să cumpere Nokia – de data aceasta divizia de rețea

Publicat

pe

Un zvon nebun face imposibilul, posibil: se spune că Microsoft se află în negocieri de preluare a companiei Nokia. Este vorba despre „restul” din Nokia, afacerea de rețea. După cum se știe, Microsoft a preluat deja o perioadă în 2013 divizia de comunicații mobile. În 2013 Microsoft nu a cumpărat Nokia în ansamblu, ci doar afacerea cu dispozitive și servicii Nokia care era responsabilă de smartphone-uri și telefoane.

Acum este vorba despre Nokia ca cel mai important furnizor de echipamente de rețea în prezent. Odată cu creșterea serviciilor software 5G, Nokia devine o companie interesantă pentru investitori și chiar pentru țări, precum SUA. Administrația americană a sugerat de nenumărate ori că Nokia ar putea fi o țintă de achiziție, investiții sau ajutor guvernamental pentru a ajuta finlandezii (sau Ericsson) în lupta cu Huawei pentru rețelele mobile 5G.

Analiștii de la CCS Insight, conform WinFuture, susțin că Nokia vrea să vândă divizia de rețele și că a intrat în negocieri cu diverși parteneri. Fiind unul dintre acești parteneri, Microsoft ar trebui chiar să aibă cele mai bune perspective de a prelua afacerea. Și da, povestea preluării companiei Nokia de către Microsoft se poate concretiza. În urmă cu aproape un an, Nokia și Microsoft și-au anunțat „parteneriatul strategic” în sectorul rețelelor de telefonie mobilă.

Samsung, Nokia și Huawei sunt principalii competitori în domeniul rețelelor 5G. După problemele avute de Huawei cu administrația americană, Samsung și Nokia pot prelua o parte din cota privind rețelele 5G de la compania chineză.

În urmă cu un an, prima preluare a Nokia (divizia de telefoane mobile) a început tot așa – odată cu anunțul unui „parteneriat strategic”. Apoi analiștii din domeniu au crezut că Microsoft nu va mai continua parteneriatul cu Nokia. Conform companie de analiză CCS Insight, totul se vede diferit acum.

Potrivit Forbes, se spune printre altele, că SUA caută o alternativă la Huawei. Această alternativă s-ar putea numi Nokia și ar fi deosebit de atractivă dacă ar avea și un șef american. Acum gigantul software Microsoft este „favoritul” în discuțiile potențiale de preluare. Cu toate acestea, detaliile nu sunt încă cunoscute și nu este clar dacă CCS Insight are sau nu informații privilegiate.

Microsoft nu are doar rezerve de numerar și capitalizare pentru a realiza o astfel de tranzacție. Mai presus de toate, Microsoft în sine are mari nevoie de acest sector. Afacerea în cloud crește din ce în ce mai mult, standardul 5G creând și noi medii de lucru mobile.

Microsoft a arătat un interes real pentru industria telecomunicațiilor. Am văzut deja două achiziții ale acestora în acest an (Metaswitch și Affirmed Networks), care implică o experiență 5G și telco și câteva contacte cu Nokia. Credem că Nokia ar putea fi o țintă potențială pentru cineva precum Microsoft„, a spus CCS Insight.

Sursa foto: via winfuture.de

Internațional

iPhone 12 Mini și iPhone 12 au fost lansate cu un nou design, 5G și multe altele

Publicat

pe

Apple a lansat oficial seria iPhone 12 la evenimentul său „Hi, Speed”, care a avut loc doar online. Seria Apple iPhone 12 este formată din patru modele: iPhone 12 Mini și iPhone 12, în afară de acestea, compania a lansat și iPhone 12 Pro și 12 Pro Max. Cele două modele de iPhone 12 non-Pro sunt similare din toate punctele de vedere, cu excepția dimensiunii ecranului și a bateriei.

IPhone 12 Mini – cel mai mic model al seriei – va avea un afișaj de 5,4 inch. Pe de altă parte, iPhone 12 va avea un afișaj familiar de 6,1 inch și un corp mai mare, împreună cu o durată mai bună de viață a bateriei, datorită bateriei mai mari din interior. Ambele modele vor avea suport 5G, camere duale la spate, afișaje OLED, procesor A14 Bionic, iOS 14 și identificare biometrică Face ID îmbunătățit. Noua gamă aduce, de asemenea, o revizuire a designului, noile modele sunt mai degrabă asemănătoare seriei iPhone 5.

Prețul lui iPhone 12 Mini începe de la aproximativ 800 de euro pentru varianta de bază cu 64GB de stocare. Opțiunile sale de 128 și 256GB vor costa ~880 și, respectiv, 1.000 de euro. În mod similar, iPhone 12 are un preț care începe de la 930, 1.000 și, respectiv, 1.100 de euro pentru variantele de 64, 128 și 256GB.

Cele două telefoane vor fi disponibile în opțiuni Albastru, Verde, Negru, Alb și Roșu. Precomenzile pentru iPhone 12 vor începe pe 23 octombrie, iar vânzările vor începe pe 30 octombrie. Cu toate acestea, cei care intenționează să cumpere iPhone 12 Mini vor trebui să aștepte până la 6 noiembrie pentru a pre-rezerva dispozitivul și până la 13 noiembrie pentru a pune mâna pe el. Din ce vedem par a fi peste Samsung Galaxy S20 FE.

IPhone 12 Mini și iPhone 12 vin ambele cu suport dual SIM (nano + e-sim) și rulează sistemul de operare iOS 14 din cutie, conform 91Mobiles. Telefoanele prezintă un design nou, cu margini plate. Ambele telefoane au un ecran OLED Super Retina XDR cu rezoluție 2.532 x 1.170p, densitate de 460ppi pixeli, HDR 10, suport HLG HDR și o crestătura relative mare pentru camera selfie și tehnologia Face ID. Apple a adăugat, de asemenea, Ceramic Shield pe noile iPhone-uri pentru a le face mai rezistente la zgârieturi.

În spate, iPhone 12 Mini și iPhone 12 prezintă un modul de cameră pătrat care găzduiește dual-camera cu o camera principală de 12MP cu diafragma f/1,6, și una ultra-wide de 12MP cu f/2,4 și unghi de 120°. Camera frontală are 12MP cu f / 2.2  pentru selfie-uri și chat-uri video. Camerele sunt susținute de un nou mod inteligent (și pe camera frontală), Smart HDR 3, time-lapse în modul nocturn și multe altele.

La baza iPhone 12 Mini și iPhone 12 se află cel mai recent chipset A14 Bionic de 5nm de la Apple, despre care se spune că oferă o performanță a procesorului cu 40% mai bună și o creștere cu 30% a graficii comparativ cu A12 Bionic. Modelul 5G de pe seria iPhone 12 are o viteză de descărcare de până la 4 Gbps. Apple susține că smartphone-ul său are „cele mai multe benzi 5G dintr-un telefon”. În plus, smartphone-urile sunt certificate IP68 pentru rezistența la apă și praf.

De asemenea, seria iPhone 12 nu va fi livrată cu căști și adaptoare de alimentare – doar cablul USB-C va fi inclus în cutia care încă folosește portul Lightning pentru a încărca iPhone-urile.

Sursa Foto: 91mobiles.com

Citeste mai mult

Internațional

Loteria Vizelor DV 2021. 50.000 de persoane pot ajunge în SUA

Publicat

pe

Cererile pentru înscrierea în programul DV-2021 se aplică de miercuri, 2 octombrie 2019, orele 19:00 (ora României) și până marți, 5 noiembrie 2019, orele 19:00 (ora României), procedura desfășurându-se în acest an doar online.

„Înregistrările sunt acceptate NUMAI electronic prin www.dvlottery.state.gov”, se arată în comunicatul Ambasadei Statelor Unite ale Americii.

Pentru participare nu se percepe nicio taxă, iar legea permite trimiterea unei singure cereri de înregistrare în numele unei persoane.

Vă atragem atenția asupra unei noi cerințe pentru programul DV-2021, de a include numărul pașaportului  solicitantului principal, țara care l-a emis și data de expirare. Această cerință se referă doar la solicitantul principal și nu la dependenții acestuia. Participanții care nu vor include datele pașaportului vor fi descalificați.  De asemenea, participanții vor trebui să includă câte ofotografierecentă, făcută în ultimele șase luni, conformă cu cerințele publicate în instrucțiunile programului DV-2021.  Înregistrările trimise care conțin aceleași fotografii folosite în programul DV din anul precedent  (DV-2020) vor fi descalificate“, se menționează în comunicatul de presă

Este foarte important ca participanții să păstreze numărul lor unic de confirmare până cel puțin la data de 30 septembrie 2021.

Numărul de confirmare este singura modalitate de a verifica dacă o cerere de participare a fost selecţionată şi de a obţine informaţii despre solicitarea de viză şi despre programarea la interviu, dacă cererea a fost selecţionată.  Numărul unic de confirmare ajută la protejarea participanților DV împotriva fraudei, încălcării legii sau problemelor poștale.  Este cunoscut faptul că numeroși intermediari lipsiți de scrupule s-au oferit să faciliteze înscrierea participanților în program, reținându-le paginile de confirmare și apoi pretinzând bani în schimbul informațiilor de pe cererea de participare. Participanţii nu trebuie să permită altor persoane să le rețină pagina de confirmare, ci să şi-o păstreze ei înșiși astfel încât să poată verifica independent situaţia cererii lor de participare”, transmite Ambasada Statelor Unite ale Americii.

Începând cu data de 5 noiembrie 2020, participanţii la programul DV-2021 vor putea folosi numărul lor unic de confirmare atribuit la înregistrare, pentru a verifica online pe Entrant Status Check la adresa de internet www.dvlottery.state.gov dacă cererea lor a fost selecţionată.  Pe pagina Entrant Status Check participanţii selecţionaţi vor putea găsi informații despre solicitarea vizelor DV atât pentru ei cât și pentru membrii familiilor lor eligibili.  Departamentul va confirma de asemenea programarea la interviul de viză tot prin intermediul paginii de internetEntrant Status Check.

Atenție!         

Dacă primiți un e-mail prin care sunteți anunțat că ați fost selecționat și vi se solicită bani, aceasta este o fraudă – nu deveniți o victimă! Folosiți numai Entrant Status Check (Verificarea Statutului Înregistrării) pe pagina oficialăpentru a verifica dacă ați fost selecționați.

Comunicările prin mesaje e-mail ale Departamentul de StatNU vor anunța selecționarea persoanelor, NU vor îndruma participanții să plătească taxe, NU vor furniza instrucțiuni de solicitare a vizei și NU vor da detalii despre data și ora interviului de viză.  Aceste informații sunt disponibile NUMAI prin Entrant Status Check pe pagina oficială lawww.dvlottery.state.gov

Citeste mai mult

Internațional

Samsung Galaxy A72 cu cinci camere foto la spate va fi lansat anul viitor

Publicat

pe

Samsung a lansat primul său smartphone cu patru camere în 2018 cu Galaxy A9. Smartphone-ul a primit un răspuns foarte bun din partea clienților încă din primele zile. De atunci, majoritatea smartphone-urilor mid-range ale companiei sunt dotate cu patru camere. Acum, o nouă informație sugerează că gigantul coreean se pregătește să lanseze primul său smartphone cu cinci camera foto spate în 2021. Viitorul smartphone ar putea fi numit Samsung Galaxy A72.

Conform unei informații din patria Samsung preluată de site-ul MySmartPrice, Samsung ar lansa smartphone-ul Galaxy A72 cu configurare foto penta, în prima jumătate a anului 2021. Informația provenită de la site-ul tehnic sud-coreean Thelec subliniază în plus că gigantul tech intenționează să mărească și modulele în care se găsesc camerele foto pe fiecare dispozitiv Galaxy în anul următor.

Acest lucru înseamnă că Samsung Galaxy A72 nu va fi singurul smartphone care ar putea include cinci camere în spate, Samsung ar putea introduce noi dispozitive noi cu specificații de cameră îmbunătățite. Ne gândim aici la un Samsung Galaxy A52 sau chiar la modelele emblematice cum ar fi Galaxy S21 (S30) sau Galaxy Note 21 (30). Poate chiar și viitorul Samsung Galaxy Z Fold 3, sau cum se va numi.

O dată cu această informație am primit și unele potențiale specificații ale viitoarelor camere foto de pe viitorul smartphone Samsung Galaxy A72. Dispozitivul va veni cu un obiectiv primar de 64MP împreună cu un obiectiv cu unghi ultra-mare de 12MP, un teleobiectiv de 8MP cu zoom optic de 3x, o camera macro macro de 5MP și una de adâncime de 5MP. În față, va exista o camera pentru selfie și apeluri video de 32MP.

Samsung adaugă pe Galaxy A72 teleobiectivul 3x, care este similar cu acela din dotarea seriei Galaxy S20. Cu acesta, Galaxy A72 ar putea fi primul smartphone din acest segment de preț care prezintă astfel de specificații ale camerei. Acestea fiind spuse, nu există informații despre alte caracteristici și specificații ale viitorului smartphone. Cea mai bună presupunere a noastră este că telefonul ar putea veni cu afișaj Super AMOLED, un procesor Qualcomm sau Exynos, împreună cu un design premium și o baterie de lungă durată.

Sursa foto: via entiregadgets.com

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite