Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Internațional

Motorola Moto G53 și Moto G73 lansate cu 5G, 120Hz și Android 13

Publicat

pe

Motorola a prezentat oficial în această săptămână două noi telefoane: Motorola Moto G53 5G și Motorola Moto G73 5G. Ambele modele au specificații destul de bune și probabil vor face valuri în segmentul mobil de buget. În gama mid-range de pe piață concurența este acerbă, noile modele Motorola vor avea adversari extrem de puternici de la Samsung, Xiaomi, Oppo sau Vivo.

Pentru început, ambele telefoane au ecrane cu diagonala de 6,5 inch (16,51 centimetri) și o rată de reîmprospătare de 120Hz. Această din urmă le face unele dintre cele mai ieftine modele (dacă nu cele mai ieftine) de pe piață cu rata de 120Hz. Potrivit PhoneArena, atât Moto G53, cât și Moto G73 sunt capabile de conectivitate 5G și vin cu sistemul de operare Android 13 din cutie.

Motorola Moto G53 5G începe de la un preț de 249,99 euro pentru varianta de bază. Motorola a reușit să înghesuie multe lucruri în acest telefon dacă ne uităm la raportul specificații preț. Dar, în același timp, există și unele compromisuri. Moto G53 5G are un ecran de 6,5 inch de 120 Hz, la fel ca fratele său mai mare, dar rezoluția este HD+ (1600 x 720), rezultând 269 ppi (pixeli per inch). Ecranul este LCD, ceea ce ar putea fi un pas înapoi pentru unii cumpărători. Majoritatea oamenilor sunt acum obișnuiți ca ecranele OLED să fie standard. Asta nu înseamnă că ecranul nu este de calitate, deoarece există câteva LCD-uri decente pe piață.

Moto G53 are un procesor Snapdragon 480+ cuplat cu 4/6/8GB de memorie RAM și 64/128GB stocare. Aceasta poate fi extinsă până la 1TB prin intermediul unui card Micro-SD. Un plus față de alte telefoane noi cu același preț de pe piață este prezența unui slot pentru card Micro-SD și unei mufe audio de 3,5 mm. Pentru a completa totul, există o configurație de difuzoare stereo cu Dolby Atmos.

Ca departament foto Moto 53 5G are două camere la spate cu una principală de 50MP și o cameră macro de 2MP. În față, există o cameră selfie de 8 megapixeli. Trecând la baterie și încărcare, telefonul are o baterie de 5.000 mAh cu încărcare rapidă de 30W. Există, de asemenea, un cititor de amprente și deblocare facială, iar culorile disponibile sunt roz pal, albastru cerneală și argintiu arctic. Este un telefon apropiat de nivelul lui Samsung Galaxy A23.

Motorola Moto G73 5G. Trecând la fratele mai mare, lucrurile devin mai interesante. Prețul acestui telefon începe de la 299,99 euro. Display-ul este tot LCD de 6,5 inch, dar cu rezoluție FullHD+ (2400 x 1080), aducând densitatea pixelilor 405 ppi, mult mai rezonabil. Procesorul este Mediatek Dimensity 930, însoțit de 6/8GB de RAM și 128/256 GB spațiu de stocare la bord. Slotul pentru Micro-SD acceptă carduri de până la 1TB. Mufa de 3,5 mm este și ea prezentă, la fel și Dolby Atmos. Este mai apropiat ca specificații de Xiaomi 12 Lite, dar nu este la nivelul acestuia.

Există unele îmbunătățiri la camere, are camera principală de 50MP și una macro de 8MP. Camera frontală este și ea mai bună, are 16MP. Motorola Moto G73 5G este disponibil în Midnight Blue și Lucent White. Motorola Moto G53 5G și Moto G73 5G vor ajunge în următoarele săptămâni la vânzare în Europa.

Sursa foto: Motorola

Internațional

Se deschide frontiera româno-sârbă de la Otelec pentru bicicliști și pasionații de navigație

Publicat

pe

În weekendul 26 – 28 iulie, frontiera româno-sârbă va fi redeschisă pentru pasionații de ciclism, la punctul de trecere de la Otelec.

Cicliștii vor putea traversa granița pe bicicletă pe un traseu de 37 de kilometri, care pornește din Timișoara și urmărește cursul râului Bega până la frontiera cu Serbia. Pista de biciclete va fi accesibilă între orele 8:00 și 20:00, iar pentru traversare este necesar doar un act de identitate.

Tot în această perioadă, frontiera va putea fi tranzitată și pe cale navigabilă.

Consiliul Județean Timiș a solicitat Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara să deschidă un punct de frontieră în fiecare ultim weekend al lunii, din martie până în octombrie 2024. Acesta va fi operabil atât pentru pista de biciclete amenajată de-a lungul canalului Bega, cât și pentru traficul cu ambarcațiuni între Timișoara și Zrenjanin, la frontiera româno-sârbă.

Datele privind tranzitarea frontierei arată că în martie au trecut 679 de persoane, în aprilie 647, în mai 524, iar în iunie 447 de persoane, însumând, până acum, un total de 2.297 de persoane.

Următoarele weekend-uri preconizate pentru posibila trecere a graniței sunt:

24-25 august: traversare pietonală (biciclete);

20-21-22 septembrie: traversare navală/portuară pentru ambarcațiuni și pietonală (biciclete);

28-29 septembrie: traversare pietonală (biciclete);

26-27 octombrie: traversare pietonală (biciclete).

„Inițiativa lansată de Consiliul Județean Timiș în colaborare cu Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timiș susține transportul sustenabil și promovează zona Canalului Bega ca o destinație verde, deschisă turiștilor și recunoscută internațional”, a spus Alin Nica, președintele CJ Timiș.

În cadrul acestui proiect, Consiliul Județean Timiș colaborează cu Administrația Bazinală de Apă Banat și cu Primăria Zrenjanin. Cei interesați să petreacă sfârșitul de săptămână la Zrenjanin pot găsi oportunități de cazare și locuri unde pot lua masa pe site-ul oficial: www.visitzrenjanin.com .

Citeste mai mult

Internațional

Seria Galaxy Tab S10 posibil cu doar două tablete

Publicat

pe

Se pare că Samsung va experimenta cu gama sa de tablete emblematice. Seria Galaxy Tab S10 va veni în doar două versiuni – Plus și Ultra. Gama se concentrează pe concurența cu iPad-urile. Potrivit unui raport recent lansat de firma de cercetare de piață Canalys, Samsung este al doilea cel mai mare producător de tablete din SUA .

Cu toate acestea, cota de piață a companiei este semnificativ mai mică în comparație cu cea a Apple din regiune. Decizia de a poziționa Galaxy Tab S10 Plus ca model de bază ar putea avea ca scop să ofere dispozitive mai capabile și să concureze eficient cu cele mai recente oferte ale Apple, fără a se concentra în primul rând pe prețuri.

Vestea vine de la platforma coreeană Naver. Sursa mai susține că seria Galaxy Tab S10 va fi un concurent direct al iPad-ului Apple, care a fost lansat recent cu un afișaj OLED. Raportul notează, de asemenea, că noile tablete emblematice de la Samsung ar putea fi lansate „încă din a doua jumătate a acestui an”.

Se așteaptă ca Samsung să înceapă producția în masă a Galaxy Tab S10 Plus și Ultra începând cu această lună.

Compania a lansat trei modele începând cu seria Galaxy Tab S8 , care a fost introdusă în 2022. Seria Tab S7 vine în principal în două modele diferite – Galaxy Tab S7 și Tab S7 Plus. Modelele de bază, plus și ultra ale seriei Tab S9 de anul trecut vin în trei dimensiuni diferite – 11 inchi, 12,4 inchi și 14,6 inchi. Se spune că Samsung poate opta pentru dimensiuni și mai mari cu seria Tab S10.

În luna mai trecută, Apple a lansat modelele de 11 și 13 inchi ale iPad Pro cu ecrane OLED. A fost prima dată când un iPad a fost echipat cu OLED. În schimb, Samsung folosește panouri OLED în tabletele sale de ultimă generație din 2014. Raportul susține că Samsung ar putea alege un panou AMOLED de 12+” pentru modelul Plus pentru a concura cu cele mai recente modele iPad Pro de 11” și 13”.

Foto: notebookcheck.net

Citeste mai mult

Internațional

SOLSTIȚIU DE VARĂ. Începe vara astronomică

Publicat

pe

Solstițiul de vară din acest an va avea loc pe 20 iunie, mai devreme decât de obicei, marcând cea mai timpurie dată de la acest fenomen din ultimii 228 de ani.

În mod tradițional, solstițiul de vară are loc pe 21 iunie, dar în 2024, fenomenul astronomic va fi observat pe 20 iunie.

Această schimbare se datorează alinierii specifice a calendarului cu ciclurile orbitale ale Pământului și va continua să fie mai devreme la fiecare patru ani până în 2096, când se așteaptă să se producă cel mai timpuriu solstițiu al secolului.

Solstițiul de vară este cel mai lungă zi a anului, moment în care Soarele atinge cel mai înalt punct pe cer, iar emisfera nordică primește cea mai mare cantitate de lumină solară. Fenomenul marchează începutul verii din punct de vedere astronomic și este un moment de tranziție spre zile mai scurte, care vor continua să scadă treptat până la solstițiul de iarnă.

Solstițiul de vară apare atunci când Pământul ajunge în punctul său de orbită unde axa sa înclinată de 23,5 grade permite emisferei nordice să primească maximul de lumină solară, în timp ce emisfera sudică primește cea mai mică proporție de lumină.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite