Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Internațional

Noul Motorola Razr 5G este un telefon pliabil mai rafinat

Publicat

pe

Noul Motorola Razr 2020 rezolvă neajunsurile cheie ale predecesorului său, eliminând golul îngrijorător atunci când telefonul este pliat. Noul model Razr (cunoscut sub numele de Motorola Razr 5G peste tot, în afară de SUA) se pliază fără a lăsa acest gol și are chiar și un aspect mai elegant datorită modificărilor de design.

În afară de modificările de design, telefonul diferă de predecesorul său și în alte câteva moduri. Procesorul Qualcomm Snapdragon 765G permite conectivitatea 5G, stocarea și memoria RAM s-au îmbunătățit, camera din spate a fost mărită la 48MP, iar mini-ecranul extern QuickView are noi funcții de previzualizare a fotografiilor. Bateria este și ea ceva mai mare, conform Tech Radar.

Dar celelalte părți ale telefonului sunt aceleași, cum ar fi afișajul POLED de 6,2 inch (OLED din plastic). Al doilea afișaj G-OLED extern este de 2,7 inch. Nu este clar dacă părțile pliabile ale telefonului au fost consolidate, având în vedere unele reclamații cu privire la original, dar Motorola a făcut ca mecanismul să fie mai silențios pentru a ușura preocupările proprietarilor cu privire la sunetele ce apar la pliere.

Motorola Razr 2020 a fost anunțat recent, dar nu are o dată fermă de lansare pe piață. Motorola a menționat doar că va ieși „în această toamnă” (deci probabil între septembrie și noiembrie 2020).

Razr 2020 vine în trei culori: Polished Graphite, Liquid Mercury, Blush Gold. Prețul la Motorola Razr 2020 este de aproximativ 1.550 de euro, ceea ce îl face puțin mai ieftin decât predecesorul său. Este mai scump decât Samsung Galaxy Z Flip și mai ieftin decât Samsung Galaxy Z Fold 2.

Motorola Razr 2020 are procesorul Snapdragon 765G cuplat cu 8 GB de RAM și 256 GB stocare. Are o cameră exterioară de 48 MP și una interioară de 20 MP. Smartphone-ul pliabil Motorola are o greutate de 193g și dimensiunile de 169,2 x 72,6 x 7,9 mm când este deschis și 91,7 x 72,6 x 16 mm pliat. Are o baterie de 2.800 mAh și rulează sistemul de operare Android 10.

Motorola Razr 2020 funcționează la fel ca predecesorul său – un pliabil cu clapetă care are aproximativ dimensiunea unui smartphone tipic atunci când este deschis și ocupă aproximativ jumătate din acea amprentă atunci când este pliat. Acest lucru îi permite să aibă câteva avantaje pe care smartphone-urile tipice nu le au, dar, în cea mai mare parte, avantajul lui Razr constă în cum se potrivește în buzunar sau în spații mai mici.

Razr împarte acest avantaj cu Samsung Galaxy Z Flip, deși acesta din urmă poate fi deschis la orice unghi între închis și pliat. Telefonul Motorola se deschide/închide prin arc și nu poate sta într-adevăr între desfăcut și pliat.

Sursa foto: Motorola

Internațional

Leon al XIV-lea este noul Papă

Publicat

pe

Conclavul l-a ales pe cel de-al 267-lea episcop al Romei, cardinalul Robert Francis Prevost.
Anunțul a fost dat mulțimii de cardinalul protodiacon Dominique Mamberti: „Eminența Sa Reverendisim Domn, Domnul Robert Francis, cardinal al Sfintei Biserici Romane, Prevost, care și-a ales numele pontifical Leon al XIV-lea“.
Primul Papă augustinian, el este al doilea Suveran Pontif american, după papa Francisc, dar, spre deosebire de Bergoglio, americanul Robert Francis Prevost, în vârstă de 69 de ani, s-a născut în nordul continentului și a păstorit în sudul acestuia, înainte de a fi chemat de predecesorul său să conducă Departamentul pentru Episcopi și Comisia Pontificală pentru America Latină.

„Dragi surori și frați. Acesta este primul salut al lui Hristos înviat, păstorul cel bun care și-a dat viața pentru turma lui Dumnezeu. Îmi doresc, de asemenea, ca acest salut de pace să intre în inimile voastre și să ajungă la familiile voastre, la toți oamenii de pretutindeni, la toate națiunile și la tot pământul. Pacea fie cu voi.

O pace dezarmantă, smerită și perseverentă vine de la Dumnezeu. Dumnezeu care ne iubește pe toți necondiționat. Încă auzim în urechi acea voce slabă, dar mereu curajoasă, a Papei Francisc binecuvântând la Roma. În aceeași binecuvântare, Dumnezeu ne iubește. Dumnezeu vă iubește pe toți și răul nu va birui. Mulțumesc, Papa Francisc. (…)

Împreună, trebuie să ne străduim să fim o biserică misionară, o biserică ce construiește punți și dialog, mereu deschisă să-i primească pe toți, pe toți cei care au nevoie de caritatea noastră și de prezența noastră’, a spus Papa în primul său discurs.

Papa Leon al XIV-lea a mai cerut Bisericii Catolice să fie „o biserică sinodală, o Biserică ce umblă, o biserică ce caută mereu pacea. Încercați să fiți mereu aproape, mai ales de cei care suferă atât de mult“.

Citeste mai mult

Internațional

Habemus Papam! Papa Leon al XIV-lea!

Publicat

pe

Cardinalul Robert Francisc Prevost a fost ales de Conclav să fie urmașul Papei Francisc și al 267-lea Sfânt Părinte- Papa Leon al XIV-lea.

La ora 18.10, (19.10 ora României) fumul alb a anunțat alegerea celui de-al 267-lea pontif al Bisericii Catolice.

Joi, 8 mai 2025, cardinalii electori din Capela Sixtină, unde au început miercuri conclavul, au transmis în exterior tradiționalul semnal al fumului, de culoare albă, de data aceasta, semn că a fost ales cel de-al 267-lea pontif al Bisericii catolice.

Cei prezenți în Piața Sfântul Petru au primit vestea cu bucurie și aplauze, iar clopotele bazilicii Sfântul Petru au început să răsune a sărbătoare.

Citeste mai mult

Internațional

ACTUALIZARE: Fum negru la Vatican. Conclavul nu a ales un Suveran Pontif

Publicat

pe

Fumul care a ieșit miercuri seară, la ora 21.01 (ora României 22.01 ) pe coşul de la Vatican este negru. Asta înseamnă că primul vot pentru alegerea noului Papă nu a avut un rezultat.

Miercuri după-amiază, la ora 16:30, cardinalii electori au intrat în conclav și au depus jurământul. Odată cu pronunțarea „Extra omnes”,  ușile Capelei Sixtine au fost închise pentru începerea votării.

Alegerile urmează să continue joi, când dimineaţa sunt prevăzute două tururi, iar după-amiaza alte două.

Viitorul Papă este ales cu două treimi dintre voturile celor 133 de cardinali electori, adică 89 de voturi.

ACTUALIZARE:

Joi, 8 mai 2025, cardinalii electori din Capela Sixtină, unde au început miercuri conclavul, au transmis în exterior tradiționalul semnal al fumului, dar tot unul de culoare neagră, la fel ca miercuri seară.

Alegerea noului papă urmează să fie decisă la scrutinele din seara de joi sau la cele de vineri.

Papa Francisc a murit în a doua zi de Paști. În martie a împlinit 12 ani de pontificat

 

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite