Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Internațional

Seria Galaxy Note 20 una de excepție: tehnologia viitorului este aici!

Publicat

pe

Galaxia Samsung este extrem de numeroasă, gigantul tech fiind cel mai mare producător mondial de smartphone-uri. În 5 august Samsung a lansat mai multe dispozitive de excepție. Trei smartphone-uri, două tablete, un ceas inteligent și un set de căști total wireless. Au fost lansate telefoanele Galaxy Note 20 și Galaxy Note 20 Ultra și a doua generație a telefonului pliabil Samsung Galaxy Z Fold 2. Două noi tablete high-end au fost lansate cu această ocazie: Samsung Galaxy Tab S7 și Galaxy Tab S7+. Smartwatch-ul Samsung Galaxy Watch 3 și căștile wireless de forma bobului de fasole Galaxy Buds Live, au completat mica galaxie Samsung.

Cele care au atras cel mai mult luminile rampei virtuale au fost Samsung Galaxy Note 20 și Galaxy Note 20 Ultra. În aceste două modele Samsung a pus tot ce are mai nou și mai bun în materie de telefonie mobilă. Camere, procesor, senzori sau memorii de ultimă generație. În materie de design suntem obișnuiți ca Samsung să nu aibă rival pe piață. Acest lucru este valabil și pentru cele două excelente smartphone-uri. Ambele sunt mult peste seria de anul trecut, Galaxy Note 10.

Samsung Galaxy Note 20 Ultra a fost vedeta evenimentului. Un ecran uriaș cu diagonala de 17,56 centimetri (6,9 inch), ecran Dynamic AMOLED 2X cu rezoluția de 1440 x 3088 pixeli. Are o rată de actualizare de 120Hz, ideală pentru amatorii de jocuri mobile. Poate singurul lucru de criticat este procesorul Exynos 990 aflat la bord. Am așteptat un Exynos 992 pentru a fi la nivelul procesorului Snapdragon 865+ aflat în modelele Ultra ce vor fi vândute în SUA, China și alte câteva zone.

Procesorul este cuplat cu 12GB de RAM și trei variante de stocare: 128 / 256 / 512GB. Trei camere foto sunt la spate, una principală de 108MP, una telefoto de 12MP și una cu unghi ultra-wide tot de 12 megapixeli. Frontal, pentru selfie și apeluri video este o cameră de 10MP. Un acumulator de 4.500 mAh cu încărcare rapidă de 25W și încărcare wireless de 9W este la bord. Galaxy Note 20 Ultra va fi disponibil în culorile Mystic Black, Mystic Bronze și Mystic White.

Samsung Galaxy Note 20, este modelul mai mic. Are o diagonală a ecranului de 6,7 inch, tot mare. Ecranul este Super AMOLED Plus și are rezoluția de 2.400 x 1.080. Același procesor Exynos 990 este la interior în Europa și automat și în România. Rata de actualizare a ecranului este mai mică, are 60Hz. Acest model vine cu o memorie de 8GB de RAM și 128 / 256GB de stocare. Camera frontală este aceeași de la Utra, dar la spate are în loc de o cameră de 108MP una de 64MP. Aceasta din urmă este însoțită de două camere de 12MP. Note 20 are și o baterie mai mică, are 4.300 mAh. Încărcarea rapidă și cea wireless este identică cu modelul Ultra. Mystic Bronze, Mystic Green, Mystic Gray și Mystic Black sunt culorile lui Note 20.

Cele două telefoane au certificare IP68 pentru rezistență la apă și praf, eternul și fascinantul stylus S Pen este la bord și ambele modele au conectivitate 5G. Ca securitate biometrică au recunoaștere facială și un senzor de amprente în ecran. Și în materie de senzori și conectivitate cele două sunt identice.

Prețul pentru variantele de bază încep de la 1.000 de euro pentru Note 20 și de la 1.350 de euro pentru modelul Note 20 Ultra. Sunt scumpe!

Sursa foto:  xda-developers.com

Internațional

Leon al XIV-lea este noul Papă

Publicat

pe

Conclavul l-a ales pe cel de-al 267-lea episcop al Romei, cardinalul Robert Francis Prevost.
Anunțul a fost dat mulțimii de cardinalul protodiacon Dominique Mamberti: „Eminența Sa Reverendisim Domn, Domnul Robert Francis, cardinal al Sfintei Biserici Romane, Prevost, care și-a ales numele pontifical Leon al XIV-lea“.
Primul Papă augustinian, el este al doilea Suveran Pontif american, după papa Francisc, dar, spre deosebire de Bergoglio, americanul Robert Francis Prevost, în vârstă de 69 de ani, s-a născut în nordul continentului și a păstorit în sudul acestuia, înainte de a fi chemat de predecesorul său să conducă Departamentul pentru Episcopi și Comisia Pontificală pentru America Latină.

„Dragi surori și frați. Acesta este primul salut al lui Hristos înviat, păstorul cel bun care și-a dat viața pentru turma lui Dumnezeu. Îmi doresc, de asemenea, ca acest salut de pace să intre în inimile voastre și să ajungă la familiile voastre, la toți oamenii de pretutindeni, la toate națiunile și la tot pământul. Pacea fie cu voi.

O pace dezarmantă, smerită și perseverentă vine de la Dumnezeu. Dumnezeu care ne iubește pe toți necondiționat. Încă auzim în urechi acea voce slabă, dar mereu curajoasă, a Papei Francisc binecuvântând la Roma. În aceeași binecuvântare, Dumnezeu ne iubește. Dumnezeu vă iubește pe toți și răul nu va birui. Mulțumesc, Papa Francisc. (…)

Împreună, trebuie să ne străduim să fim o biserică misionară, o biserică ce construiește punți și dialog, mereu deschisă să-i primească pe toți, pe toți cei care au nevoie de caritatea noastră și de prezența noastră’, a spus Papa în primul său discurs.

Papa Leon al XIV-lea a mai cerut Bisericii Catolice să fie „o biserică sinodală, o Biserică ce umblă, o biserică ce caută mereu pacea. Încercați să fiți mereu aproape, mai ales de cei care suferă atât de mult“.

Citeste mai mult

Internațional

Habemus Papam! Papa Leon al XIV-lea!

Publicat

pe

Cardinalul Robert Francisc Prevost a fost ales de Conclav să fie urmașul Papei Francisc și al 267-lea Sfânt Părinte- Papa Leon al XIV-lea.

La ora 18.10, (19.10 ora României) fumul alb a anunțat alegerea celui de-al 267-lea pontif al Bisericii Catolice.

Joi, 8 mai 2025, cardinalii electori din Capela Sixtină, unde au început miercuri conclavul, au transmis în exterior tradiționalul semnal al fumului, de culoare albă, de data aceasta, semn că a fost ales cel de-al 267-lea pontif al Bisericii catolice.

Cei prezenți în Piața Sfântul Petru au primit vestea cu bucurie și aplauze, iar clopotele bazilicii Sfântul Petru au început să răsune a sărbătoare.

Citeste mai mult

Internațional

ACTUALIZARE: Fum negru la Vatican. Conclavul nu a ales un Suveran Pontif

Publicat

pe

Fumul care a ieșit miercuri seară, la ora 21.01 (ora României 22.01 ) pe coşul de la Vatican este negru. Asta înseamnă că primul vot pentru alegerea noului Papă nu a avut un rezultat.

Miercuri după-amiază, la ora 16:30, cardinalii electori au intrat în conclav și au depus jurământul. Odată cu pronunțarea „Extra omnes”,  ușile Capelei Sixtine au fost închise pentru începerea votării.

Alegerile urmează să continue joi, când dimineaţa sunt prevăzute două tururi, iar după-amiaza alte două.

Viitorul Papă este ales cu două treimi dintre voturile celor 133 de cardinali electori, adică 89 de voturi.

ACTUALIZARE:

Joi, 8 mai 2025, cardinalii electori din Capela Sixtină, unde au început miercuri conclavul, au transmis în exterior tradiționalul semnal al fumului, dar tot unul de culoare neagră, la fel ca miercuri seară.

Alegerea noului papă urmează să fie decisă la scrutinele din seara de joi sau la cele de vineri.

Papa Francisc a murit în a doua zi de Paști. În martie a împlinit 12 ani de pontificat

 

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite