Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Internațional

“The Birth of a Nation”, premiat la Festivalul “Sundance”

Publicat

pe

Filmul american “The Birth of a Nation”, având ca subiect revolta din 1831 a unor sclavi negri din Virginia, a obţinut principalele premii ale Festivalului de film independent Sundance, fondat de Robert Redford. Pelicula realizată de cineastul de culoare Nate Parker, care a fost şi autor al scenariului, producător şi interpret, a câştigat distincţia pentru „Cel mai bun film de dramă” şi a primit şi premiul publicului la aceeaşi categorie. În plus, a înregistrat şi un remarcabil succes în plan financiar, având în vedre că studiourile „Fox Searchlight” au achiziţionat cu suma record de 17,5 milioane de dolari drepturile de difuzare pentru „The Birth of a Nation”. Premiul juriului pentru „Cel mai bun documentar american” a revenit filmului „Weiner”, al lui Josh Kriegman, care relatează încercarea eşuată a lui Anthony Weiner de a reveni în politică în 2013 după ce fusese obligat să demisioneze din Congresul SUA ca urmare a unui scandal sexual. La această categorie, publicul a premiat „Jim: The James Foley Story”, un documentar despre reporterul american decapitat în 2014 de gruparea Statul Islamic. La capitolul cinema internaţinal, marele premiu al juriului a fost atribuit unui film israelian, „Sand Storm”, având ca temă viaţa femeilor dintr-un trib de beduini, iar publicul a recompensat „Between Sea and Land”, o producţie columbiană despre un bărbat imobilizat la pat din cauza unei boli care este îngrijit de mama lui. Ambii actori principali, Manolo Cruz şi Vicky Hernandez, au primit premii pentru interpetările lor. Juriul şi publicul au fost la unison în privinţa celui mai bun documentar străin, alegând „Sonita”, povestea unei refugiate afgane de 18 ani care locuieşte ilegal în Teheran şi visează să devină o vedetă de talia Rihannei. Filmul este o producţie germano-iraniano-elveţiană. Cu o vechime de peste 30 de ani, Festivalul Sundance a avut loc în Park City, o mică staţiune de schi din statul Utah şi a prezentat, pe parcursul a zece zile, 120 de pelicule americane şi internaţionale. AGERPRES

Internațional

Cu bicicleta până la Zrenjanin. Cum se face trecerea graniței

Publicat

pe

Pasionații de ciclism sunt invitați să petreacă un nou weekend pe cea mai lungă pistă de biciclete din România, care leagă Timișoara de Zrenjanin.

Trecerea frontierei va fi posibilă în zilele de 28 și 29 iunie, între orele 8:00 și 20:00.

Traversarea graniței se face pe baza cărții de identitate.

Următorul weekend în care va fi permisă trecerea frontierei este 5–6 iulie, la solicitarea autorităților sârbe, cu ocazia evenimentului „Pile Fest 2025”, desfășurat la Žitište.

Acest proiect este derulat în parteneriat de Consiliul Județean Timiș, Administrația Bazinală de Apă Banat și Primăria Zrenjanin, promovând mobilitatea verde și colaborarea între comunitățile de pe cele două maluri ale frontierei.

Cei care aleg să-și petreacă sfârșitul de săptămână la Zrenjanin pot găsi informații despre cazare, restaurante și obiective turistice pe site-ul oficial: www.visitzrenjanin.com.

Citeste mai mult

Internațional

De la Timișoara la Zrenjanin, cu bicileta sau cu ambarcațiuni

Publicat

pe

În perioada 23-25 mai frontiera româno-sârbă va fi din nou deschisă pentru bicicliști și ambarcațiuni.

Consiliul Județean Timiș îi așteaptă pe toți iubitorii de natură și mișcare să profite de vremea frumoasă și să pornească într-o escapadă de weekend spre Serbia, pe două roți sau pe apă, din Timișoara spre Zrenjanin!

Trecerea frontierei se face cu cartea de identitate, de vineri până duminică, între orele 08:00 și 20:00.

Pentru cei care vor să exploreze mai mult, găsiți idei de cazare și locuri de luat masa pe: www.visitzrenjanin.com.

cordul pentru traversarea granței către Serbia, la fiecare sfârșit de lună, a fost prelungit până în august.

În acest proiect, CJ Timiș este partener alături de Administrația Bazinală de Apă Banat și de Primăria Zrenjanin.

Citeste mai mult

Internațional

Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, a primit premiul „Timișoara pentru Valori Europene“

Publicat

pe

Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, a primit, joi, la Timișoara, Premiul „Timișoara pentru Valori Europene“, cea mai înaltă distincție a Municipiului Timișoara, care onorează personalități care susțin valorile europene.

Președinta PE, Roberta Metsola: “Sunt puține orașe care reprezintă spiritul european așa cum o face Timișoara, un oraș al pionieratului, al curajului, al speranței. Orașul care a început Revoluția din 1989. Un oraș care știe prețul libertății și puterea noilor începuturi.

De aceea sunt profund onorată că orașul Timișoara a premiat Parlamentul European prin această recunoaștere a valorilor europene.

Vreau să mulțumesc locuitorilor Timișoarei, și în special primarului Dominic Fritz. Mulțumesc pentru leadership-ul dumneavoastră, pentru viziune și atașament față de Europa. Mulțumesc pentru Europa de aici”.

Primarul Dominic Fritz: „Ce moment mai bun pentru a celebra valorile europene decât astăzi, la doar câteva zile după ce cetățenii români au făcut o alegere clară și răsunătoare pentru parcursul nostru european. La alegerile de duminica trecută, mesajul nostru a fost fără echivoc: de la cetățenii orașului nostru la vocile din diaspora, Europa nu este doar o alegere politică sau economică. Este identitatea noastră. Este datoria noastră.

Roberta Metsola a fost mult timp un prieten al democrației românești. A fost alături de noi în timpul protestelor din 2017-2019, când românii au ieșit în stradă pentru a apăra statul de drept. Ea a vorbit când alții au tăcut. Într-un moment în care speranța părea fragilă, ea ne-a reamintit că Europa se uită la noi.

Și într-unul dintre cele mai frustrante și nedrepte momente pentru țara noastră, ea a spus clar și public: «Spațiul Schengen nu este complet fără România». Un adevăr simplu, rostit cu curaj”.

Foto: Primăria Timișoara

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite