Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Locale

Acuzații de amenințare și hărțuire la Secția 4 de Poliție din Timișoara. Ce spune cel acuzat

Publicat

pe

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a cerut Corpului de Control să facă verificări la Secţia 4 de Poliţie din Timişoara, unde Sindicatul Europol a reclamat că şeful Secţiei, care între timp a demisionat din funcţie, îşi ameninţa şi hărţuia angajaţii.

„Conducerea Ministerului doreşte clarificarea urgentă a acestei situaţii, susţinând necesitatea menţinerii unui climat de muncă adecvat, care să permită personalului îndeplinirea cu profesionalism a atribuţiilor de serviciu”, a transmis, luni, într-un comunicat de presă, MAI.

Sindicatul Europol a anunţat, sâmbătă, că şeful Secţiei 4 Poliţie Timişoara, care îşi ameninţa şi hărţuia angajaţii, a demisionat din funcţie, dar rămâne în cadrul Poliţiei Judeţene Timiş.

Sindicatul Europol a scris, pe pagina de Facebook, că un şef din cadrul IPJ Timiş îşi hărţuieşte angajaţii.
„Un şef din IPJ Timiş îşi tratează subalternii similar cu modul în care erau trataţi deţinuţii politic pe vremea comunismului. Ameninţările, hărţuirile şi chiar violenţa sunt nelipsite din comportamentul şi limbajul acestui individ abject, pe numele său Popa Ilie Alin, comisar de poliţie, care este şeful Secţiei 4 Poliţie din Timişoara”, a transmis Europol.
Sursa citată a menţionat că un un asemenea limbaj trivial nu are ce căuta în Poliţia Română şi că cei care l-au tolerat ar trebui să plece împreună cu acesta.
„Efectiv am rămas consternaţi când am intrat în posesia acestor capturi din grupul de Whatsapp al Secţiei 4 Poliţie şi ne întrebăm, cu groază, în ce mod li se adresează oare în particular poliţiştilor, dacă pe un grup are un asemenea tupeu de golan. Un asemenea limbaj trivial şi această atitudine de interlop nu au ce căuta în Poliţia Română. Iar superiorii care l-au tolerat pe acest individ ar trebui să plece la pachet cu el. Am sesizat de mai multe ori conducerea IGPR cu privire la abuzurile care se comit în IPJ Timiş, iar lipsa de reacţie şi implicit lipsa unor sancţiuni au încurajat şefii să-şi conducă oamenii prin teroare şi dispreţ!”, au afirmat reprezentanţii Europol.
Sindicatul poliţiştilor a menţionat că în timpul mandatului lui Carmen Dan şi al lui Marcel Vela nu s-au organizat concursuri pentru funcţiile de conducere şi s-au menţinut împuterniciri pe criterii politice.
Sindicatul a anunţat apoi, într-o altă postare pe pagina sa de Facebook, că şeful Secţiei 4 din Timişoara a demisionat din funcţie.
„Şeful Secţiei 4 Poliţie Timişoara şi-a depus demisia din funcţia de conducere şi va îndeplini o funcţie de execuţie în cadrul IPJ Timiş. Să nu credeţi însă că această decizie vine ca urmare a regretului faţă de comportamentul manifestat, pentru că pentru el este ceva normal să existe un astfel de limbaj între şef-subaltern. Este de fapt supărat că au ajuns în public aceste capturi şi că există o presiune din partea societăţii, acesta considerăm că este adevăratul motiv.  Totuşi, această decizie personală de a renunţa la funcţie nu elimină obligaţia cercetării pe care Corpul de Control al Ministrului trebuie să o efectueze ca urmare a sesizărilor pe care Sindicatul EUROPOL le-a transmis, pentru ca individul să răspundă disciplinar şi contravenţional pentru faptele sale”, a transmis Europol.
Sindicatul a menţionat că faptele acestuia reprezintă contravenţie şi sunt sancţionate cu amendă între 10.000 şi 15.000 de lei.
Ce spune cel acuzat
“Vreau să le mulțumesc colegilor pentru ce au făcut pentru mine! Nu-mi dau nici o demisie, să mă demită alții dacă consideră că am greșit”, ne-a declarat, duminică, comisarul Alin Popa, care tocmai împlinise sâmbătă vârsta de 40 de ani, în timp ce soția sa a făcut 38 în aceeași zi. A fost, probabil, cea mai tristă zi de naștere din viața lui Alin Popa, care s-a declarat însă de acord să discute cu “Renașterea bănățeană” și să-și expună punctul său de vedere pe marginea scandalului declanșat vineri seară.
Citiți aici interviul:

Locale

Turnul de Apă din Timișoara va deveni centru cultural. Lucrările sunt realizate în proporție de 65 la sută

Publicat

pe

Lucrările de transformare a Turnului de Apă din Iosefin în centru cultural sunt realizate în proporție de 65%.

Investiția Primăriei Municipiului Timișoara se află în prezent în etapa de realizare a finisajelor interioare și exterioare, de montare a structurii metalice din interior și a refacerii învelitoarei acoperișului.

Procesul de restaurare a tâmplăriei exterioare a fost finalizat, iar elementele au fost remontate, respectând aspectul original al clădirii. În prezent, constructorul execută lucrări de consolidare a zidurilor interioare, de refacere a acoperișului, precum și finisaje interioare și exterioare. Totodată, este în curs de montare o structură metalică specială, care va permite vizitatorilor să exploreze fostul rezervor de apă. Acesta va deveni un spațiu cultural care va putea găzdui mici evenimente și expoziții la înălțime.

Proiectul de refuncționalizare a Turnului de Apă Iosefin va oferi comunității un spațiu dedicat evenimentelor culturale, expozițiilor și activităților artistice, punând în valoare patrimoniul istoric al orașului. Unul dintre principalele puncte de atracție va fi un punct de belvedere la 45 de metri înălțime, de unde vizitatorii vor putea admira o panoramă spectaculoasă asupra cartierului istoric Iosefin și a canalului Bega.

După ce, în toamna anului 2023, Primăria Timișoara a reziliat contractul pentru întârzieri majore și o execuție de doar 30%, lucrările au fost atribuite, în urma licitației, firmei  ALEX-DIA CONSTRUCT S.R.L. Contractul în valoare de 9.153.404,86 lei (TVA inclus) are termen de finalizare luna mai 2025.

Foto: Primăria Timișoara

Turnul de apă „Iosefin“ din Timișoara, transformat în centrul cultural

Citeste mai mult

Locale

Termenul de eliberare a cărților de identitate, modificat

Publicat

pe

Direcția de Evidență a Persoanelor Timișoara modifică termenul de eliberare a cărților de identitate ca urmare a unei informări a Direcției Generale de Evidență a Persoanelor (D.G.E.P.) din cadrul M.A.I. cu privire la termenul de producție (tipărire) a cărților de identitate.

Astfel, în urma deciziei Direcției Generale de Evidență a Persoanelor din cadrul M.A.I., termenul de eliberare se modifică după cum urmează:

din 19.02.2025 – 6 zile de la prelucrarea cererii în sistem;

din 24.02.2025 – 7 zile de la prelucrarea cererii în sistem;

din 27.02.2025 – 8 zile de la prelucrarea cererii în sistem;

din 03.03.2025 – 9 zile de la prelucrarea cererii în sistem.

Cărțile de identitate sunt tipărite de către Biroul Județean de Administrare a Bazelor de Date pentru Evidența Persoanelor Timiș – instituție care asigură tipărirea cărților de identitate pentru tot județul Timiș.

Termenele efective de eliberare a cărților de identitate se comunică la data depunerii cererii de către solicitant.

Timișorenii pot solicita eliberarea cărții de identitate în regim de urgență în cazul în care au nevoie și dacă plătesc o taxă de 150 de lei. Termenul este de maximum 2 zile lucrătoare.

Termenele pentru stabilirea reședinței și eliberarea cărții de identitate provizorie rămân neschimbate, respectiv 3 zile de la data depunerii.

Termenul legal pentru eliberarea actelor de identitate este de 30 de zile și poate fi prelungit cu cel mult 15 zile de către șeful SPCLEP, dacă sunt necesare verificări suplimentare, conform art. 15 alin. (5) din OUG nr. 97/2005 și a Dispoziției nr. 3.382.622/2023 a D.G.E.P. – M.A.I.

Direcția municipalității prelucrează lunar, în medie, 3017 cereri pentru emiterea sau schimbarea cărții de identitate, iar din toamna anului trecut a menținut un termen de 2-3 zile lucrătoare pentru eliberarea documentului.

Citeste mai mult

Locale

OPINIA CITITORULUI. Pregătire militară obligatorie

Publicat

pe

Pe adresa de email redactie@timispress.ro am primit următoarea opinie de la un cititor pe care o redăm integral:

„Încă din cele mai vechi timpuri în țara noastră s-a făcut pre-militărie. Aceasta avea ca scop pregătirea tinerilor recruți pentru a le fi mai ușor când vor fi încorporați. În zilele noastre, unii tineri apți din punct de vedere medical ar putea fi cât de cât instruiți pentru a putea să intervină în cazul unor agresiuni asupra țării. Acum când nu se mai face armată cred că este necesar să se facă o pregătire militară obligatorie. Avem ofițeri și subofițeri, generali care au ieșit la pensie după Revoluție. Aceștia ar putea să-i instruiască pe cei doritori în zilele libere, sâmbăta și duminica iar la finalul unui stagiu, tinerii ar putea să primească un livret provizoriu. Ne simțim amenințați de războiul din Ucraina și nu putem decât să ne întrebăm cum vom riposta, ferească Dumnezeu, în cazul în care am fi în locul ucrainienilor“.

Pavel B., Arad

Cititorii care se confruntă cu diverse probleme fie locale, fie naționale, au opinii pe care doresc să le facă publice ne pot scrie pe adresa de email redactie@timispress.ro

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite