Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Locale

AMENZI pentru aruncarea deșeurilor pe domeniul public, la Timișoara

Publicat

pe

Mai multe persoane au fost amendate după ce au fost prinse de polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului că au abandonat deșeuri pe domeniul public, în locuri nepermise.

Două persoane care au abandonat, la începutul lunii iunie, pe timp de noapte, mai mulți saci cu moloz și alte resturi din construcții provenite de la amenajările interioare efectuate la un imobil de pe Strada Preyer din Timișoara au fost sancționate cu câte 30.000 de lei fiecare, conform OUG 92/2021, cu măsura complementară de a ridica deșeurile depozitate la intersecția Străzilor Mangalia cu Platanilor.

O a treia persoană care a abandonat deșeuri, tot pe timp de noapte, la intersecția Străzilor Grofșoreanu cu Romulus, a fost identificată de polițiștii locali și sancționată cu 30.000 de lei.

O altă persoană care a fost depistată zilele trecute abandonând resturi la o rampă de sub podul din Calea Șagului a fost sancționată cu 1000 de lei.

Poliția Locală Timișoara atrage atenția că va acționa în continuare pentru eradicarea acestui fenomen și că va aplica sancțiuni drastice celor care încalcă legislația în vigoare.

Doar în luna iunie, polițiștii locali au aplicat pe linie de mediu un număr de 55 de sancțiuni în valoare de 221.400 lei.

Totodată, polițiștii locali îi atenționează pe cei care intenționează să se ocupe cu astfel de îndeletniciri că beneficiază, în activitatea desfășurată, și de sprijinul locuitorilor, care pun la dispoziție informațiile pe care le au pentru a se lua măsuri împotriva celor care nu îi respectă prin murdărirea domeniului public.

Foto: DGPL Timișoara

Locale

Regenerare urbană în zona Pieței Traian din Timișoara

Publicat

pe

Primăria Timișoara a depus cererea de finanțarea pentru regenerarea urbană a zonei Traian pe Programul Regional Vest 2021 – 2027. Un proiect ambițios, ce va transforma 60.000 mp, cu 15 străzi și 4 piețe.

Piața Traian și Piața Romanilor vor deveni parțial pietonale, cu acces auto limitat pe anumite străzi, pentru a oferi mai mult spațiu copiilor, pietonilor și bicicliștilor.

Un nou spațiu verde va apărea în piațeta din spatele Bisericii Ortodoxe Sârbe, extins pe strada Costache Negruzzi, creând un parc lung care completează spațiile verzi existente.

Zona din fața Sinagogii din Fabric va fi transformată într-o piațetă, oferind un spațiu urban modern.

În scuarul din Piața Corneliu Mikloși vom construi un parc dedicat relaxării și socializării.

Piața Petru Rareș va deveni un spațiu pentru copii și familii, incluzând un loc de joacă și o mini-piață cu condiții de comercializare moderne.

Suprafața totală de spațiu verde va crește de la 6.000 mp la 9.500 mp, contribuind la un mediu urban mai sănătos și prietenos.

Valoarea eligibilă a proiectului se ridică la 75.000.000 lei, iar contribuția din bugetul local depășește 95.000.000 lei.

Citeste mai mult

Locale

Cerșetori cu locuință și cu pensii bune! Aveți grijă cui dați bani pe străzile din Timișoara

Publicat

pe

Mai multe persoane care cerșeau pe străzile din Timișoara au fost depistate de polițiștii locali iar în urma verificărilor s-a descoperită că acestea avea, locuințe, venituri bune însă prefă să se complacă în statutul de „cerșetori“.

Conform polițiștilor locali, o astfel de persoană a fost depistată pe Splaiul Sofocle, în apropierea Podului Modoș.

Aici un bărbat de 70 de ani, care are domiciliul în Timișoara, dar care a plecat de acasă în urma unor neînțelegeri cu familia, și-a făcut culcuș, adunând lângă el foarte multe deșeuri.

Un alt caz a fost constatat pe Calea Martirilor, unde un bărbat în vârstă de 56 de ani, care prezintă o problemă la membrele inferioare, fiind în scaunul cu rotile, s-a aciuit printre oamenii străzii și refuză orice internare în vreun centru social, dar și să mai ia legătura cu propria familie.

Cel în cauză, fost director la o companie în urmă cu câțiva ani, are pensie peste medie, dar preferă să stea pe stradă.

În cadrul acțiunilor întreprinse, cele două persoane au refuzat orice sprijin din partea polițiștilor locali privind transportul către centrele specializate în vederea acordării de asistență, dar cu toate acestea polițiștii locali au informat Direcția de Asistență Socială despre situația lor.

Un alt caz constatat chiar la sfârșitul acestei săptămâni este cel al unei femei de 54 de ani, din Mehedinți, care se afla cu foarte multe bagaje lângă centrul social de pe Strada Telegrafului, dar a refuzat să beneficieze de serviciile asistenților sociali. Femeia, care are probleme de natură psihică, a mai fost internată la clinicile din Gătaia și de pe Str. I. Văcărescu. Polițiștii locali au apelat serviciul de ambulanță care a preluat-o spre internare la Clinica de Psihiatrie ”Eduard Pamfil”.

Poliția Locală Timișoara continuă acțiunile de depistare și preluare din stradă a unor astfel de persoane, dar atrage din nou atenția cetățenilor să nu le mai dea bani deoarece în acest fel cerșetorii și oamenii strazii sunt menținuți în stradă, cu atât mai mult cu cât există persoane care fac mai mulți bani din cerșit, dar și persoane care se complac cu această viață mizeră și nu doresc să beneficieze de ajutor.

Timișorenii care observă astfel de persoane pot sesiza la Dispeceratul Poliției Locale, la telefonul 0256.968 sau 0256.246.112, pentru ca polițiștii locali să se deplaseze și să ia măsurile legale, în funcție de caz.

„Doar cu sprijinul cetățenilor, atât în ceea ce privește semnalarea unor astfel de cazuri, cât și încetând să le mai dăm bani pot fi reintegrați în societate“, spun cei de la Poliția Locală.

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranță și Ordine Publică desfășoară în continuare activități specifice de identificare, preluare din stradă și predare către serviciile sociale specializate a persoanelor care apelează la mila publică sau care fac parte din categoria oamenilor străzii, aflate pe raza municipiului Timișoara.

Sursa foto: Direcția Generală Poliția Locală Timișoara

Citeste mai mult

Locale

„Și mie îmi stă bine în lesă! Ia-mă acasă!” Târg de adopții canine

Publicat

pe

Primăria Municipiului Timișoara invită toți iubitorii de animale la Târgul de adopții „Și mie îmi stă bine în lesă! Ia-mă acasă!”, parte a campaniei pentru promovarea adopțiilor câinilor din adăpostul public.

În colaborare cu societatea care are în concesiune serviciul de gestiune a populației canine fără stăpân și asociația de protecție a animalelor „Animal Care Team”, târgul va fi organizat sâmbătă – 28 septembrie, în Parcul Alpinet (lângă terasa Flora), între orele 10:00 – 14:00.

Toți câinii disponibili pentru adopție au fost deparazitați, vaccinați, sterilizați și microcipați, astfel încât să fie complet pregătiți să se adapteze cu noii stăpâni.

„Vă invităm să susțineți alături de noi creșterea responsabilă a animalelor de companie, gestionarea eficientă a populației canine fără stăpân și promovarea adopției câinilor din adăpostul public“, spun reprezentanții Primăriei Timișoara.

Pentru a preveni abandonul animalelor rezultate ca urmare a înmulțirii necontrolate, Primăria Municipiului Timișoara a pus la dispoziție un program de sterilizare gratuită.

Campania vine în sprijinul persoanelor cu venituri reduse, sub salariul mediu brut, cu domiciliul sau reședința în Timișoara. Î

nscrieri în program se pot face zilnic, prin e-mail la adresa:  alexandra.pintea@primariatm.ro, sau prin telefon la 0256/969 interior 198 și interior 102,  fără a mai aștepta direcționarea prin centrală.

Apelul va fi preluat de persoanele responsabile.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite