Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Locale

ATENȚIE! Polițiștii locali fac razii zi și noapte pentru prinderea celor care aruncă deșeuri în spații publice

Publicat

pe

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului au desfășurat, zilele trecute, o amplă acțiune de prevenire, informare și combatere a fenomenului de abandonare a deșeurilor în zona Gara de Sud – Eternității, ca urmare a constatărilor din ultima perioadă referitoare la formarea de rampe clandestine de deșeuri, care atentează la sănătatea tuturor locuitorilor din zonă.

Astfel, după acțiuni specifice de verificare, inclusiv pânde pe timp de zi și de noapte, polițiștii locali au depistat mai multe persoane care abandonează resturi în locațiile respective.

În cursul zilei de marți, un imobil a fost depistat neavând contract încheiat cu operatorul de salubrizare, proprietarul fiind sancționat cu 1.000 lei, conform HCL 117/2024, cu măsura suplimentară de a-și încheia contractul necesar, o altă persoană a fost sancționată cu 30.000 de lei pentru abandon de deșeuri, conform OUG 92/2021, o altă persoană care a abandonat și o cantitate mai mică de resturi a fost sancționat cu 500 lei.

Una dintre persoanele depistate la fața locului a devenit recalcitrantă la apariția polițiștilor locali, manifestându-se violent și, având în vedere faptul că era incoerent în exprimare și se manifesta agresiv fizic și verbal, a fost imobilizată și transportată la Spitalul de Psihiatrie de pe Str. I. Văcărescu.

Totodată, polițiștii locali au în lucru, în curs de identificare în baza imaginilor în posesia cărora au intrat, alte persoane care au abandonat deșeuri în cantități semnificative din autoturismele cu care s-au deplasat în zonă, fiind vorba inclusiv de autovehicule cu numere de Arad.

Aceștia urmează să fie, de asemenea, sancționați cu câte 30.000 de lei.

Poliția Locală Timișoara atrage atenția că va acționa în continuare pentru eradicarea acestui fenomen și că va aplica sancțiuni drastice celor care încalcă legislația în vigoare.

De asemenea, atenționează pe cei care mai intenționează să se ocupe cu astfel de îndeletniciri că în zonă există camera de supraveghere și că polițiștii locali beneficiază și de sprijinul locuitorilor, care a pus la dispoziție informațiile pe care le au pentru a se lua măsuri împotriva celor care nu îi respectă prin murdărirea domeniului public.

Foto: Direcția Generală Poliția Locală

Locale

Începe plata indemnizațiilor membrilor birourilor electorale

Publicat

pe

Începând de miercuri, 3 iulie 2024, Primăria Timișoara va începe să efectueze plata indemnizațiilor pentru membrii birourilor electorale ale secţiilor de votare de pe raza municipiului (președinți, vicepreședinți și operatori calculator).

Persoanele care au optat pentru plata prin virament bancar sunt rugate să își verifice contul începând de miercuri. În cazul în care plata nu este înregistrată în următoarele zile, beneficiarii pot suna la numărul de telefon al primăriei, 0256 969, pentru a verifica situația viramentului.

Cei care au optat pentru plata în numerar sunt invitați la sediul Primăriei Municipiului Timișoara, de pe bulevardul C.D.Loga, nr. 1, etajul 1, Sala de Consiliu, pentru a-și ridica banii, după următorul program:

Miercuri, 3 iulie 2024, între orele 9:00 – 16:00

Joi, 4 iulie 2024, între orele 9:00 – 16:00

Vineri, 5 iulie 2024, între orele 11:15 – 16:00

Citeste mai mult

Locale

CAMPANIE: „Nu dați bani cerșetorilor!“, la Timișoara

Publicat

pe

Acțiune de amploare a polițiștilor locali pentru descurajarea cerșetoriei – 20 de persoane care apelau la mila publică depistate.

Acestea refuză sprijinul autorităților: „fac mai mulți bani cerșind decât voi muncind!”

Polițiștii locali din cadrul Serviciilor Siguranță și Ordine Publică și Patrulare și Control Spațiul Public au început, zilele trecute, o amplă acțiune, cu efective mărite, pe linia combaterii fenomenului cerșetoriei, în ultima perioadă constatându-se o creștere a numărului persoanelor care apelează la mila publică pe raza municipiului Timișoara. Acest gen de acțiuni, care vor fi organizate periodic, pe lângă patrulările zilnice desfășurate în vederea ridicării acestor persoane și predarea lor către centrele sociale, au drept scop descurajarea celor care s-au obișnuit să vină în orașul nostru pentru că aici li se oferă bani. Verificările au avut loc în zonele în care s-a reclamat cel mai frecvent acest fenomen, precum marile intersecții din oraș, zona centrală, proximitatea centrelor comerciale și a piețelor agroalimentare.

Astfel, doar într-o zi, 20 de persoane care apelau la mila publică au fost depistate în zone precum Piața 700, Dacia, zona centrală, Catedrala Mitropolitană, Gara de Nord, Eternității, Parcul Zurich etc. Acestea au fost preluate din stradă și duse la Complexul de Servicii Sociale „Sfântul Francisc” de pe Str. Telegrafului. Acțiunea continuă și în perioada următoare.

Aceste persoane au devenit tot mai insistente, uneori chiar agresive, unele dintre ele își folosesc copiii la cerșit sau mizează pe mila trecătorilor etalând dizabilitățile fizice de care suferă ori pur și simplu sunt persoane apte de muncă, care și-au făcut un stil de viață din a cere bani fără să-și dorească reintegrarea în societate. Din cauza legislației care prevede doar sancțiuni contravenționale, aceste persoane continuă să fie prezente pe străzi și să producă disconfort celorlalți cetățeni.

Polițiștii locali acționează prin preluarea lor din stradă și predarea către centrele sociale chiar și de mai multe ori pe zi. Fără sprijinul cetățenilor este însă dificil de ținut sub control acest fenomen, motiv pentru care facem apel din nou să nu li se mai ofere bani, deoarece în acest fel îi menținem în stradă.

De fiecare dată, asupra acestora polițiștii locali găsesc sume semnificative de bani, chiar și de ordinul miilor de lei, sume de bani pentru care nu există însă baza legală pentru a putea fi preluați în vederea confiscării.

Persoanele depistate în stradă sunt predate centrului de asistență socială al DAS Timișoara de pe Str. Telegrafului, în care au posibilitatea să rămână până la trei ani, timp în care ar beneficia de cazare, masă și asistență medicală în mod gratuit, ar putea să se încadreze în câmpul muncii, iar banii câștigați în cei trei ani să îi pună deoparte pentru a putea începe o viață nouă, independentă. Cu toate acestea, ei refuză să rămână în centru și se întorc în stradă în aceeași zi, motivând chiar ei că „este mult mai profitabil să cerșesc decât să muncesc, fac mai mulți bani cerșind decât voi muncind”.

Autoritățile roagă celor care observă cerșetori sau oameni ai străzii că pot apela la numerele de telefon ale Dispeceratului Poliției Locale, 0256.968 sau 0256.246.112, pentru ca echipajele noastre să se deplaseze în vederea preluării acestor persoane și predarea lor către autoritățile în drept, pentru a încerca reintegrarea lor în societate.

Foto: Poliția Locală Timișoara

Citeste mai mult

Locale

Program de stropire a străzilor pentru prevenirea efectelor caniculei, la Timișoara

Publicat

pe

După finalizarea operațiunilor de spălare derulată pe 104 de străzi, dintre care pe 25 a fost curățat carosabilul până la bordură, cu parcarea alternativă a mașinilor, Primăria Timișoara demarează programul de stropire a străzilor.

Deoarece temperaturile sunt în creștere, se va interveni pe principalele străzi și bulevarde, pentru a reduce disconfortul termic, începând de luni, 1 iulie 2024. Sunt vizate arterele unde se înregistrează un trafic mai intens, care determină și un nivel mai ridicat al temperaturilor.

 Campania de stropire a străzilor se va derula în lunile iulie-august. Activitățile de stropire vor fi efectuate în prima jumătate a zilei, pentru a maximiza eficiența și a evita aglomerarea traficului la orele prânzului.

 Intervențiile vor fi programate ținând cont de perioadele de caniculă și/sau temperaturi ridicate, fără precipitații.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite