Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Locale

ATENȚIE! Polițiștii locali fac razii zi și noapte pentru prinderea celor care aruncă deșeuri în spații publice

Publicat

pe

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului au desfășurat, zilele trecute, o amplă acțiune de prevenire, informare și combatere a fenomenului de abandonare a deșeurilor în zona Gara de Sud – Eternității, ca urmare a constatărilor din ultima perioadă referitoare la formarea de rampe clandestine de deșeuri, care atentează la sănătatea tuturor locuitorilor din zonă.

Astfel, după acțiuni specifice de verificare, inclusiv pânde pe timp de zi și de noapte, polițiștii locali au depistat mai multe persoane care abandonează resturi în locațiile respective.

În cursul zilei de marți, un imobil a fost depistat neavând contract încheiat cu operatorul de salubrizare, proprietarul fiind sancționat cu 1.000 lei, conform HCL 117/2024, cu măsura suplimentară de a-și încheia contractul necesar, o altă persoană a fost sancționată cu 30.000 de lei pentru abandon de deșeuri, conform OUG 92/2021, o altă persoană care a abandonat și o cantitate mai mică de resturi a fost sancționat cu 500 lei.

Una dintre persoanele depistate la fața locului a devenit recalcitrantă la apariția polițiștilor locali, manifestându-se violent și, având în vedere faptul că era incoerent în exprimare și se manifesta agresiv fizic și verbal, a fost imobilizată și transportată la Spitalul de Psihiatrie de pe Str. I. Văcărescu.

Totodată, polițiștii locali au în lucru, în curs de identificare în baza imaginilor în posesia cărora au intrat, alte persoane care au abandonat deșeuri în cantități semnificative din autoturismele cu care s-au deplasat în zonă, fiind vorba inclusiv de autovehicule cu numere de Arad.

Aceștia urmează să fie, de asemenea, sancționați cu câte 30.000 de lei.

Poliția Locală Timișoara atrage atenția că va acționa în continuare pentru eradicarea acestui fenomen și că va aplica sancțiuni drastice celor care încalcă legislația în vigoare.

De asemenea, atenționează pe cei care mai intenționează să se ocupe cu astfel de îndeletniciri că în zonă există camera de supraveghere și că polițiștii locali beneficiază și de sprijinul locuitorilor, care a pus la dispoziție informațiile pe care le au pentru a se lua măsuri împotriva celor care nu îi respectă prin murdărirea domeniului public.

Foto: Direcția Generală Poliția Locală

Locale

Poliția Piețelor, în acțiune. 20 de comercianți, amendați

Publicat

pe

Politiștii locali din cadrul Compartimentului Poliția Piețelor  au desfășurat, zilele trecute, o amplă acțiune în piețele agro-alimentare Piața de Gros și Volantă din zona Stadionului Dan Păltinișanu, cu scopul verificării documentelor care atestă calitatea de producător, dar și pentru a stabili dacă este efectuată verificarea metrologică a mijloacelor de cântărire, dacă sunt afișate documentele, dacă sunt completate carnetele de comercializare, dacă sunt efectuate analizele fito-sanitare prevăzute de legislația în vigoare, dacă este respectată sectorizarea în piețe, dacă sunt afișate etichetele  tipizate marcate corespunzător, dacă se menține curățenia în perimetrul locurilor de vânzare.

În cadrul acțiunii au fost verificați un număr de 53 de comercianți, fiind aplicate și 20 de sancțiuni în valoare de 21.600 lei, conform HCL 271/2023 și Legii 145/2014, pentru neafișarea documentelor de identificare, necompletarea zilnică a carnetelor, lipsa etichetelor de produs, lipsa verificării cântarelor, lipsa analizelor fito-sanitare, dar și pentru nerespectarea sectorizării în piață, fiind comercializate, în locurile destinate legumelor și fructelor, produse preambalate, precum mâncare de animale, sucuri, conserve, pământ de grădină, cărbuni etc.

Acțiunile continuă și în perioada următoare.

foto: Poliția Locală Timișoara

Citeste mai mult

Locale

Campania de reciclare „Orașe curate“, la Timișoara. Când și unde se pot preda deșeurile electrice

Publicat

pe

Primăria Municipiului Timișoara invită cetățenii să participe activ la campania de reciclare „Orașe curate”, o inițiativă de colectare a deșeurilor de echipamente electrice, electronice și electrocasnice (DEEE) care acționează în sprijinul unui mediu mai curat și sănătos. Campania se desfășoară în perioada 1-30 noiembrie 2024 și este destinată tuturor locuitorilor Timișoarei.

Primăria s-a alăturat campaniei ECOTIC, în parteneriat cu RETIM și Universitatea de Vest. „Orașe curate” urmărește să mobilizeze cetățenii să predea în mod responsabil aparatele electrice și electronice care nu mai sunt utilizabile. Prin colectarea acestora, contribuim la conservarea resurselor și la reducerea poluării prin reciclarea materialelor recuperabile și prin eliminarea în siguranță a celor dăunătoare mediului.

Timișorenii sunt invitați să aducă echipamentele electrice și electronice neutilizabile la următoarele puncte de colectare RETIM din oraș:

  •   Calea Torontalului, nr. 94 (L-V: 9:00-19:00, S: 8:00-16:00)
  •   Calea Moșniței, nr. 2-4 (L-V: 9:00-19:00, S: 8:00-16:00)
  •   Strada A. Imbroane, Nr 70 (L-V: 9:00-19:00, S: 8:00-16:00)
  •   Ovidiu Cotruș, nr. 201 (fosta adresă: Calea Chișodei, Str. Mile Cărpenișan, nr 3) (L-V: 9:00-17:00, S: 8:00-16:00)

Cetățenii implicați în protejarea mediului care aduc la punctele de colectare echipamente în greutate de peste 30 kg, vor primi cadou o umbrelă sau o sticlă reutilizabilă.

Pentru echipamentele voluminoase există și opțiunea de preluare direct de la domiciliu, printr-un apel telefonic la numărul:  0755 087 272 (de luni până sâmbătă, între orele 08:00 – 16:00).

Vă invităm să vă alăturați campaniei „Orașe curate” și împreună să sprijinim transformarea Timișoarei într-un oraș sustenabil.

Detalii despre campanie aici.

Citeste mai mult

Locale

„Revoluționarul din familia mea“. Concurs de fotografii cu premii

Publicat

pe

Elevii din Timișoara sau dintr-una din localitățile din apropiere care cunosc un adult care a participat la Revoluția din Timișoara în Decembrie 1989, pot să participe la un concurs de fotografie.

„Vrem să te încurajăm să vorbești cu acest adult, poate fi bunicul sau bunica, un părinte, o mătușă sau un unchi, un vecin de pe stradă, un profesor de la școala la care înveți sau cineva pe care îl știi bine. Să îl întrebi și să afli poveștile pe care el sau ea le-a trăit la Revoluție. Poate mergeți în locurile în care a lucrat atunci sau a fost ca manifestant. Poate găsește în dulap un obiect de îmbrăcăminte sau o carte sau altceva pe care îl avea în zilele acelea. Adună poveștile pe care le afli și fă poze persoanei cu care vorbești în locuri sau cu obiecte care au inspirat poveștile pe care ți le spune. Noi așteptăm pozele și poveștile de la tine“, anunță organizatorii.

Premiile vor fi oferite pentru cele mai f bune, inspirate și emoționante poze (și povești). Apoi va fi organizată o expoziție (online și fizic) pentru ca toată lumea să vadă proiectul.

Premiul I – Tableta E-paper cu ecran tactil (Remarkable 2 with Pen)

Premiul II – Bicicletă MTB complet echipată

Premiul III – Telescop astronomic

Mențiuni – 10 vouchere de câte 100 lei la Librăria „La două Bufnițe”

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite