Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Locale

Autorul dublei crime din centrul Timișoarei, arestat pentru 30 de zile. ATENȚIE cui deschideți ușa!

Publicat

pe

Bărbatul de 38 de ani, suspectat că a ucis doi bătrâni din Timişoara, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, judecătorii de la Tribunalul Timiş acuzându-l de omor calificat şi tâlhărie calificată.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş a transmis, vineri, într-un comunicat de presă, că bărbatul era drogat în momentul comiterii dublei crime și s-a folosit de un cuțit din bucătăria victimelor.

„În fapt, s-a reţinut că, în data 27 iunie 2023, în jurul orei 22:48, după ce ar fi intrat în apartamentul victimelor situat în Piaţa Ţepeş Vodă din municipiul Timişoara, cu acceptul acestora, cu scopul obţinerii unei sume de bani cu titlu de împrumut, pe fondul refuzului şi a stării psiho – fizice determinată de consumul de droguri, inculpatul ar fi lovit victimele – soţ şi soţie, pentru asigurarea posibilităţii de a sustrage sume de bani şi bunuri din apartament. În contextul în care a constatat că fusese iniţiat un apel video de pe telefonul victimelor şi există posibilitatea identificării sale, inculpatul ar fi procedat la uciderea victimelor cu un cuţit luat din mobila de bucătărie din casă, după care, prin folosirea cuţitului în scop de ameninţare, şi-a asigurat scăparea şi fuga de la locul faptei, în prezenţa unor martori, având asupra sa suma de bani şi două terminale mobile luate din apartamentul victimelor, inculpatul fiind identificat şi prins ulterior de organele de urmărire penală, în data de 29 iunie 2023, pe raza municipiul Timişoara”, a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş.

În urma deciziei judecătorilor de la Tribunalul Timiş, pe numele bărbatului a fost emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

De asemenea, bărbatul urmează să fie supus şi unei expertize psihiatrice.

Bărbatul de 38 de ani a fost capturat în apropierea Gării de Nord din Timişoara, după ce marţi seară a ucis doi bătrâni, o femeie şi un bărbat, care locuiau în Piaţa Ţepeş Vodă din apropierea Tribunalului Timiş.

Agresorul şi victimele sale se cunoşteau. Femeia a fost administrator al imobilului în care locuia şi marţi a încasat cheltuielile comune ale blocului, lucru cunoscut de bărbatul care a ucis-o. Femeia a crezut că acesta vrea să îşi pătească datoria la întreţinere, când a sunat la uşa ei şi i-a deschis. Cu mai multe lovituri de cuţit, acesta i-a ucis-o pe bătrână şi pe soţul ei, iar înainte să fugă a fost surprins de nepotul victimelor. A reuşit totuşi să fugă cu o geantă în care se aflau 12.000 de lei, banii încasaţi de administratoare de la locatari.

APEL! Polițiștii cer sprijinul populației pentru a-l găsi pe autorul crimei din centrul Timișoarei

Locale

Vaporașele vor circula, din nou, pe Bega, de la 1 martie

Publicat

pe

Societatea de Transport Public Timişoara a anunţat că de la 1 martie se va relua circulaţia vaporaşelor pe Bega, ambarcaţiunile fiind coborâte la apă sâmbătă, pentru probe.

Traseul curselor pe Bega, graficul de circulaţie, dar şi staţiile în care vor opri urmează să fie disponibile în curând pe site-ul STPT.

Preţul unui bilet pentru o călătorie cu vaporaşul, în regim de transport public, pe cursul râului Bega, în interiorul Timişoarei, este de doar 1 leu.

Vaporaşele vor face şi curse de agrement, tot pe Bega, însă nu doar pe teritoriul Timişoarei, ci până la ecluza de la Sânmihaiu Român. O astfel de călătorie durează 2 ore, iar preţul unui bilet va costa, pentru un adult, 30 de lei, 10 lei pentru copii, iar persoanele cu dizabilităţi, copiii cu vârsta sub 7 ani, elevii, studenţii şi pensionarii de pe raza judeţului Timiş vor beneficia de gratuitate, pe baza documentelor doveditoare.

Un vaporaş care circulă pe Bega are o capacitate de 50 de persoane.

Societatea de Transport Public Timişoara are în administrare 7 vaporaşe.

Foto: Arhivă

Citeste mai mult

Locale

Amenzi de 63.000 de lei la depozitul Unicarm din Orțișoara. Ce au găsit inspectorii de la Protecția Consumatorului

Publicat

pe

Depozitul Unicarm din localitatea Orţişoara a fost amendat cu 63.000 de lei de inspectorii de la Protecția Consumatorului, care, în urma unui control, au găsit mai multe abateri printre care carne transportată în condiţii improprii, vitrine frigorifice murdare şi rupte, produse cu greutate mai mică decât era notată pe ambalaj sau produse depozitate în condiţii necorespunzătoare.
Conform unui comunicat de presă, de joi, al CRPC Vest Timiş, în urma controlului operativ care a avut loc la magazinul Unicerm din Orţişoara au fost identificate produse alimentare din carne de porc, congelate găsite în vitrinele frigorifice pentru care s-a constatat că au fost transportate de la depozitul din Vetis cu o maşină care asigura o temperatură între 2-4 grade , intrerupându-se lanţul de frig .
Au mai fost găsite vitrine frigorifice neigenizate corespunzator, rupte, deteriorate cu acumulare de gheaţă în exces produse alimentare congelate, preambalate individual cu conţinut cuprins în bloc de gheaţă, zăpadă în interiorul ambalajului, rezultat al decongelării si recongelării ulterioare, nerespectare temperatura de depozitare-păstrare-transport.
De asemenea, inspectorii au identificat şi practici comerciale incorecte.
„S-a constatat faptul ca la Branza topită cu smantană la 140 g la Branza topită cu ardei-140 g, Branza topită cu verdeaţă-140 g şi Branză topită cu verdeaţă plasa-140g  – S-au cântărit produsele si s-a constatat ca produsele cu tot cu ambalajul de carton au o cantitate de 150g, ambalajul din carton are 20 de grame, iar cele 8 triunghiuri cu tot cu ambalajul din folie aveau 130g, fiind sub gramajul declarat. De asemnea s-au identificat produse alimentare marca UNICARM caşcaval şi preparate din carne fără a se menţiona cantitatea netă. Consumatorii fiind induşi în eroare prin omisiune inselătoare”, se mai precizează în comunicatul de presă.
În cadrul aceluiaşi control au fost identificate produse alimentare Delma diverse sortimente depozitate la o temperatură de 13,6 grade deşi producatorul menţionează o temperatură de 2-10 grade şi au fost identificate preparate produse de Unicarm cu deficienţe de etichetare.
În urma controlului au fost date 7 amenzi în valoare totală de 63.000 de lei şi 4 avertismente.
De asemenea, au fost dispuse măsuri complementare: oprirea definitivă de la comercializare a peste 2.720 kg produse neconforme şi s-a propus încetarea practicilor comerciale incorecte.

Citeste mai mult

Locale

Amendă de 30.000 de lei pentru aruncarea deșeurilor pe pațiul public. Persoana sancționată a făcut curățenie

Publicat

pe

Poliția Locală a identificat și sancționat o persoană care a aruncat ilegal deșeuri la intersecția dintre străzile Cercului și Dimineții.

Conform prevederilor OUG 92/2021, a fost aplicată o amendă în valoare de 30.000 lei și s-a stabilit un termen de o zi pentru a face dovada predării corecte a deșeurilor. De asemenea, persoana sancționată a venit la fața locului pentru a prelua deșeurile aruncate ilegal.

Primăria Timișoara are în vedere monitorizarea mai multor zone din oraș pentru a-I depista pe toți cei care aruncă deșeurile la voia întâmplării.

Foto: Poliția Locală

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite