Ne găsiți și pe:

Locale

Bărbat judecat pentru că a ajutat 35 de persoane să se pensioneze cu acte false

Publicat

pe

Un bărbat este cercetat penal de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara, care au dispus trimiterea în judecată a lui pentru 33 (treizeci și trei) de infracţiuni de complicitate la înșelăciune.

Inculpatul a ajutat un număr de 35 de persoane să depună la Casa Județeană de Pensii Timiș cereri de pensionare, în urma cărora au fost emise decizii de pensionare, fiind stabilite diferite sume de bani cu titlu de pensie.

În prealabil el le-a ajutat pe acestea să își stabilească scriptic domiciliul pe raza județului Timiș în perioada în care au depus cererile de pensionare, pentru a putea fi depuse la Casa Județeană de Pensii Timiș, folosind în acest sens adeverințe falsificate de inculpat prin care s-a atestat în mod nereal că respectivele persoane au avut vechime în muncă, respectiv s-a atestat în mod nereal că au fost angajați ai unor societăți, inducând astfel în eroare Casa Județeană de Pensii Timiș, cu scopul de a obține sume de bani cu titlu de pensii în mod injust.

Paguba Casei Naționale de Pensii Publice se ridică la 722.448 lei.

O parte din prejudiu a fost recuperat pe parcursul urmăririi penale prin restituirea sumelor de bani încasate cu titlu de pensie în mod ilegal de către beneficiarii acestora către partea civilă, respectiv Casa Județeană de Pensii Timiș.

Bărbatul va fi judecat pentru 2 (două) infracțiuni de complicitate la tentativă la înșelăciune, și 79 (șaptezeci și nouă) de infracțiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată,

Faptele s-au petrecut în intervalul 20 octombrie 2015 – 18 mai 2020.

În continuare se efectuează cercetări pentru fapte de aceeași natură, existând indicii că mai multe persoane au procedat în maniera descrisă mai sus.

Locale

Traficanți de droguri din Timișoara, arestați

Publicat

pe

Trei persoane din Timișoara vor fi cercetate penal în stare de arest pentru trafic de droguri de risc și mare risc după ce, zilele trecute, la domiciliul lor au fost descoperite droguri.

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timișoara, au efectuat 3 percheziții domiciliare, în Timișoara, la persoane bănuite de trafic de droguri de risc și mare risc. 3 mandate de aducere au fost puse în executare.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2021 – 2022, persoanele bănuite ar fi distribuit amfetamină, ecstasy și cannabis în Timișoara.

În urma perchezițiilor domiciliare, au fost ridicate aproximativ 7 grame de amfetamină, mai multe doze de cannabis și 3 grindere.

3 bărbați, cu vârste cuprinse între 23 – 25 de ani, au fost conduși la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timișoara, pentru audieri.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

La activități au participat și jandarmi ai Grupării de Jandarmi Mobilă „Glad Voievod” Timișoara.

Pe întreg parcursul procesului penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Foto: Poliția Română

Citeste mai mult

Locale

Salubrizare în Piața Romanilor din Timișoara, după sesizările cetățenilor

Publicat

pe

Piața Romanilor – insula de verdeață care se deschide dinspre Bd.3 August 1919 și în imediata vecinătate a Pieței Traian, flancată de clădiri istorice, sub umbra coroanelor bogate de tei, piața în care se înalță turlele impunătoare ale Bisericii Romano-Catolice Millenium, a fost reîmprospătată zilele trecute.

Lucrătorii Brantner au desfășurat o acțiune de curățenie în zona Piețelor Romanilor și Traian și pe străzi învecinate. Echipele au fost trimise în teren la inițiativa Serviciului Protecție Mediu, Management Deșeuri și Salubrizare și Guvernanță Participativă și Management Cartiere, ca răspuns promt la sesizările cetățenilor pentru un loc curat și îngrijit.

Au fost spălate și curățate pavajul Pieței Traian, Str. Dacilor, stațiile de tramvai și stația de taxi din apropiere.

Acțiuni similare, desfășurate tot pentru rezolvarea unor situații sesizate de cetățeni: curățare, spălare, colectare deșeuri au avut loc pe platoul de vizavi de Gara de Nord.

De asemenea, a fost lichidată rampa de gunoi de pe strada Ceferiștilor, aproximativ 20 tone de gunoi fiind ridicat și transportat.

„Vă reamintim adresele de colectare gratuită pentru deșeurile voluminoase, vegetale, din construcții, precum și resturile de polistiren și carton din ambalaje: Calea Torontalului, nr. 94, strada Avram Imbroane, nr. 70, Calea Moșniței, nr. 2-4 și Calea Chișodei, strada Mile Cărpenișan, nr. 3“, informează Primăria Timișoara.

Citeste mai mult

Locale

Culoar de promenadă de lumină și culoare, în centrul Timișoarei

Publicat

pe

Plimbarea pe sub culorile umbrelelor de pe Str. Alba Iulia continuă cu pașii prin culoarul de lumină de pe Alecsandri.

Începând cu ziua Timișoarei, spațiul de promenadă care face legătura între Piața Libertății și Piața Unirii oferă bucuria plimbării pe timp de seară, pe sub ghirlande de lumini calde.

Astfel, puteți petrece timp relaxant la o plimbare dinspre Unirii până în Victoriei, cu decorul de lumini și culoare.

„Punem în valoare spațiul pietonal preferat al celor mai mulți trecători în traversarea Cetății. Ghirlandele de pe Alecsandri vor lumina până în sezonul de iarnă, când vor fi înlocuite cu cele festive, de sărbători“, anunță Primăria Timișoara.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite