Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Locale

Bazele Investițiilor la BURSĂ (Aurel Rusu) – Ședința bizz.club Timișoara-Cluj din 30 iunie

Publicat

pe

La ședința online comună bizz.club Timișoara-Cluj am avut 15 participanți!

La începutul ședinței, toți participanții au împărtășit o întâmplare în care a fost nevoie de produsul lor și a fost folosit cu succes, după care a avut loc schimbul de referințe (networking-ul fiind și unul dintre cei trei piloni de bază ai bizz.club).

La momentul de Spotlight am avut-o ca invitată pe @Mihaela Pătășanu de la clubul @Creative Kids Center. Mihalea ne-a povestit cum a început totul: de la un vis din copilărie în care copii erau ajutați la teme, învățau lucruri noi și aduceau zâmbete părinților.

Acest vis a devenit realitate începând cu anul 2016 când a fost înființat clubul Creative Kids. Viziunea Mihaelei este de a oferi un mediu complet și eficient pentru creșterea și dezvoltarea copiilor, și în care pot experimenta cât mai bine copilăria și frumusețile ei.

Ca misiune, acest club își dorește să-i ajute pe copii să crească și să se dezvolte într-un mod armonios, încurajându-i să viseze, să fie creativ într-un mediu plăcut în care practica și jocul face ca procesul învățării să fie lin și eficient.

Din aceste motive, Mihaela ne-a transmis să-ți spunem că acest club este perfect pentru copilul tău.

‍ Apoi a urmat momentul de Training susținut de @Aurel Rusu de la @I N V E S T E O. El ne-a vorbit despre „Bazele Investițiilor la Bursă”, și cum acestea îți pot oferi venit pasiv pe termen lung. Aurel ne-a oferit atât noțiuni de bază cât și elemente avansate antreprenori.

Așadar, ce este bursa de valori

Locul (virtual de cele mai multe ori) unde se întâlnesc oamenii care vor să vândă instrumente financiare, cu cei care vor să le cumpere. Personajele principale sunt: bursa, companiile, brokerii și investitorii.

Ce înseamnă să investim la bursă

Să ne setăm obiective pe termen lung, să construim o strategie pentru atingerea acestor obiective și să identificăm, acceptăm și administrăm riscurile aferente.

Cum funcționează? Pot să cumpăr acțiuni de oriunde

Se pot cumpăra acțiuni și alte instrumente financiare doar prin intermediul unui broker, iar majoritatea tranzacțiilor se fac online.

Ca avantaje ale acestui timp de investiții, Aurel ne-a spus următoarele:

– se pot obține randamente superioare depozitelor bancare / conturilor de economii

– deținem o parte dintr-o companie și putem să primim o parte din profitul ei

– susținem creșterea economică în țara noastră

– punem banii noștri să lucreze pentru noi (venit pasiv)

– profităm de impozitele foarte mici aplicate în România

– profităm de dividendele foarte mari oferite de BVB

– profităm de oportunități de moment (ex. COVID-10)

Aurel are și un program despre investițiile la bursă, numit INVESTEO. Mai multe detalii aici: http://investeo.ro/.

La final, Călin ne-a lansat provocarea de networking bizz.club din această săptămână: Invită unul dintre colegi la o cafea și descoperiți ariile în care puteți colabora (one-to-one).

Dacă vrei și tu să participi la astfel de sesiuni valoroase, înscrie-te acum GRATUIT pe site-ul https://timisoara.bizz.club/ la ședința de săptămâna viitoare! De ce să faci asta?

Vei afla informații cel puțin la fel de interesante (Educație);

Te vei putea prezenta pe tine și afacerea ta (Networking);

Vei putea cere recomandări exact pe nevoile tale (Sprijin reciproc).

Beneficiile unei astfel de comunități asupra creșterii tale și a afacerii pe care o conduci s-ar putea să te surprindă permanent, iar drumul tău spre succes va fi mai scurt!

Locale

Serviciu Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor, la Peciu Nou

Publicat

pe

Începând de miercuri, 15 ianuarie 2025, Serviciul Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor Peciu Nou își va începe efectiv activitatea.

Astfel, cetățenii care au domiciliul pe raza de competență a comunei Peciu Nou (Peciu Nou, Diniaș și Sânmartinu Sârbesc) se vor adresa Serviciului Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor Peciu Nou începând cu data mai sus menționată.

Serviciul Evidența Persoanei Timișoara deservește în continuare următoarele comune arondate:

1. Com. Becicherecu Mic

2. Com. Bogda

3. Com. Bucovăț

4. Com. Cenei

5. Com. Fibiș

6. Com. Ghiroda

7. Com. Giarmata

8. Com. Giulvăz

9. Com. Mașloc

10. Com. Orțișoara

11. Com. Parța

12. Com. Pișchia

13. Com. Remetea Mare

14. Com. Sânandrei

15. Com. Sânmihaiu Român

16. Com. Șag

Citeste mai mult

Locale

Barometrul Calitatea Vieții în Timișoara. Cum puteți să vă exprimați părerea

Publicat

pe

„Barometrul Calitatea Vieții în Timișoara”, realizat de Primăria Municipiului Timișoara, în parteneriat cu Universitatea de Vest din Timișoara este încă disponibil pentru completare on-line. Sondajul sociologic reflectă calitatea vieții în Timișoara și acoperă toate ariile vieții în oraș iar completarea lui nu durează mai mult de 10 minute.

Ancheta sociologică este concepută de Facultatea de Sociologie și Psihologie din cadrul Universității de Vest din Timișoara și măsoară gradul de mulțumire față de întreținerea clădirilor istorice, a pistelor de biciclete, starea drumurilor, a iluminatului public sau transportului în comun.

Cel mai recent raport, referitor la datele Barometrului Calității Vieții în Timișoara 2023, a arătat că aproape 70% dintre timișoreni cred că Timișoara se îndreaptă într-o direcție bună, în creștere față de anul 2022 (65,7%) și cea mai ridicată din 2016, când a fost realizat primul raport. Barometrul Calității Vieții are ca scop furnizarea de date empirice relevante pentru administrația publică locală și toți ceilalți actori instituționali implicați în viața orașului privind situația și dinamica socială din comunitatea locală, în scopul orientării politicilor publice și proiectelor strategice locale, în context regional și național.

Barometrul este realizat conform normelor metodologice din domeniu și asigură anonimizarea datelor persoanelor care oferă răspunsuri. Instrumentul de cercetare utilizat în cadrul „Barometrului Calitatea Vieții în Timișoara” este dezvoltat de un grup de cercetători în sociologie, psihologie, științe economice, geografie socială și științe ale comunicării de la Universitatea de Vest din Timișoara.

Sondajul se poate completa până în data 20 ianuarie 2025, la adresa online: https://e-uvt.questionpro.com/a/TakeSurvey.

Citeste mai mult

Locale

NEMULȚUMIRE. Primăria Timișoara trece serviciile de salubrizare la Societatea Drumuri Municipale

Publicat

pe

Municipalitatea intenționează să preia în regie proprie serviciile de salubrizare stradală. În ultima perioadă calitatea serviciilor de curățenie stradală a fost nesatisfăcătoare, reclamații privind coșuri de gunoi adesea pline, praf pe străzi și trotuare murdare fiind înregistrate în platforma dedicată și la managerii de cartier.

“Chiar dacă în ultimii ani am văzut o îmbunătățirea a curățeniei din Timișoara, recunosc că sunt nemulțumit de cât de curat este orașul. Am decis să propun Consiliului Local să preluăm serviciul de salubrizare înapoi la municipalitate tocmai pentru a avea un mai mare control asupra modului în care se face curățenie în oraș. Pentru banii pe care îi plătim anual din bugetul local, din taxele și impozitele timișorenilor, Timișoara trebuie să arate mai bine”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Ca urmare a feedback-ului negativ al timișorenilor la adresa actualului operator și a unei evaluări detaliate a serviciilor prestate de acesta, Primăria Timișoara a luat constant măsuri, respectiv nu a recepționat toată suprafața planificată pentru curățenie. În aceste condiții, municipalitatea inițiază primul pas pentru asigurarea serviciilor de salubrizare prin intermediul Societății Drumuri Municipale (SDM). Două proiecte de hotărâre vor fi supuse votului în următoarea ședință a Consiliului Local: unul privind studiul de oportunitate și unul privind mandatarea AGA SDM pentru a iniția demersuri pentru noile servicii.

Odată aprobate proiectele de hotărâre, municipalitatea poate parcurge următoarele etape, astfel încât schimbarea operatorului să nu afecteze continuitatea serviciilor după mijlocul lunii martie, când expiră contractul cu societatea Brantner Servicii Ecologice. Ofertele depuse în cadrul procedurii de achiziție publică a municipalității pentru servicii de salubrizare, inclusiv de către Brantner, au fost inadmisibile.

Timișoara nu este singurul municipiu care a decis preluarea serviciilor de salubrizare în regie proprie: recent, Primăria Reșița a anunțat același demers începând cu luna martie a acestui an.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite